Câine de munte mare pirineu - descriere rasă

Cum arată un câine pirineu?Cu multe secole în urmă, în munții Pirinei, oamenii au reușit să găsească o abordare și să-i îmblânzească pe cei mai frumoși câini albi ca zăpada, care au devenit ajutoare loiale și de încredere pentru păstorii care conduc turmele spre pantele muntelui.. Câini albi ca zăpada

a făcut față sarcinilor perfect. Ei păzeau turmele și nu permiteau nici măcar unor prădători atât de mari și periculoși precum un urs sau un lup să se apropie de animale. Lăbuțele lor mari și blănoase le permit să se miște cu ușurință pe pantele muntelui. Lătratul puternic poate atrage un cioban în caz de pericol.

Câinele Pirinei de munte uimește prin frumusețea și grația sa, combinate cu dimensiuni impresionante. Popularitatea acestor frumuseți albe ca zăpada crește de la an la an. În plus, un astfel de animal poate deveni un prieten de încredere și devotat pentru o persoană timp de mulți ani și poate oferi multe zile bucuroase proprietarului său..

Descrierea rasei

Este imposibil să nu fii atent la câinele de munte pirineic dacă apare pe stradă. Această varietate este foarte mare, cu paltonul lung, dens, predominant alb.

Înălțimea la greabăn la bărbați poate ajunge la 83 cm, iar la femele - până la 75 cm. Creșterea mare este combinată cu masivitate, greutatea unui câine poate ajunge la 55 kg, iar cățelele sunt puțin mai mici - de la 36 la 45 kg. Toate abaterile în creșterea unui animal într-o direcție sau alta sunt considerate o încălcare a standardului..

O mare forță stă în spatele calmului și moliciunii externe a acestei rase. Animalul are un cap mic în comparație cu corpul, a cărui lățime îi depășește lungimea. Botul unui astfel de câine este destul de scurt, nasul este negru bogat. Ochii au o caracteristică Tăierea este în formă de migdale și se distinge printr-o expresie foarte inteligentă, așa-numitul aspect pirinean. Auriculele sunt mici și de formă triunghiulară. O trăsătură distinctivă unică a acestei rase o constituie gâtul de rouă de pe picioarele din spate..

Animalul are o linie dreaptă a spatelui și a spatelui inferior, burta este ușor ascunsă. Coada este situată sub linia din spate. Într-o stare calmă, este coborât și, într-o stare de emoție, este ridicată deasupra spatelui. Există o ușoară îndoire la vârf.

Blana acestui cioban este izbitoare prin lungime și densitate. Cămașa exterioară este formată din lână dreaptă sau ondulată, este rigidă și lungă. Substrat Shaggy, dens și mai scurt. În zona gâtului câinelui ciobanesc pirinean se formează o coamă de lux, care se observă mai mult la bărbați. În majoritatea cazurilor, culoarea hainei este alb pur, dar pot fi găsite animale cu pete pe coadă, cap sau corp. Prezența petelor este permisă numai atunci când acestea nu ocupă mai mult de o treime din suprafața corpului animalului. Culoarea petelor poate fi roșu, gri, de culoare închisă, de diferite nuanțe..

Descrierea naturii rasei

Regulile de păstrare a raseiTrăsătură distinctivă Natura Marelui Caine Ciobanesc Pirinean este dăruire și afecțiune pentru familia sa. Acest animal apreciază foarte mult compania oamenilor și caută să petreacă cât mai mult timp cu ei. Cu toate acestea, rasa nu poate fi numită excesiv de enervantă. Unii câini ciobănești cred chiar că o persoană îi poate purta în brațe și se străduiește să sară pe proprietar. Cu toate acestea, deoarece această rasă a fost crescută pentru muncă, este capabilă să rămână singură timp de multe ore..

Este foarte cunoscută moliciunea acestei rase și dragostea pentru copii.. Cu toate acestea, în același timp, animalul își păstrează calitățile de câine de pază și îi tratează pe străini cu neîncredere și precauție. În caz de pericol, acest câine poate prezenta agresivitate, dar, în general, rasa nu este considerată agresivă. Manifestările nemotivate ale agresiunii sunt considerate un viciu, astfel de câini nu au voie să arate.

Periculos pentru un astfel de păstor poate fi făcut prin dimensiunea sa. Dacă animalul acceptă încercarea de a se juca ca o amenințare la adresa siguranței unui membru al familiei, ea poate răspunde imediat în mod adecvat. Prin urmare, este atât de important să socializați puii din primele săptămâni după naștere, astfel încât animalul să perceapă corect evenimentele din jurul lor..

Toți câinii cu care a crescut Câinele Ciobănesc din Pirinei, îi percepe ca membri ai familiei sale. Cu toate acestea, ea arată mult mai multe suspiciuni și intoleranță față de câinii altor persoane. Această rasă este foarte sensibilă la ceea ce consideră teritoriul său și o va apăra cu toată puterea - ar putea să coste viața unui alt câine. Din nou, este foarte important să ne amintim despre socializarea corectă..

Adăugați în același mod relație la un câine de munte pirineu cu animale și animale mai mici. Animalele de companie din ochii păstorului vor fi membri ai haitei, dar oile sau pisicile altor persoane vor fi expulzate nemilos de pe teritoriu.

Cu toate acestea, un astfel de câine își poate arăta independența și independența de a acționa nu așa cum i-a ordonat o persoană, ci după cum consideră potrivit. Antrenarea unui astfel de câine nu este o sarcină ușoară, dar realizabilă. Pentru a antrena un câine de munte mare va dura puțin mai mult decât un reprezentant al altei rase.

Caracteristici ale îngrijirii unui câine de munte din Pirinei

Cum să hrănești un câine pirinianProblema îngrijirii și întreținerii unui câine de munte din Pirinei este cea mai importantă problemă care trebuie rezolvată dacă vă gândiți să cumpărați un cățeluș. Reprezentanții acestei rase nu trebuie să fie păstrați într-un apartament din oraș. Pentru el, veți avea nevoie de o casă de țară cu un complot personal. Acest câine nu va locui într-o cușcă în aer liber, pe un lanț, va avea nevoie de un teritoriu semnificativ în care animalul să stabilească un control deplin și să se miște liber. În astfel de condiții, toate talentele și abilitățile acestui animal uimitor vor fi dezvăluite pe deplin..

Fiind în casă, un astfel de câine se comportă calm, fără energie sporită. Cu toate acestea, are nevoie de exerciții fizice regulate.. Totuși, ca mulți reprezentanți ai raselor mari, stresul excesiv la cățeluș poate avea un efect dăunător asupra stării articulațiilor, ligamentelor și oaselor. Astfel, sarcina trebuie dozată cu atenție..

Cum să vă îngrijiți în mod corespunzător haina

Când cumpărați un astfel de animal de companie ca un câine de munte din Pirinei, este necesar să vă amintiți despre îngrijirea adecvată pentru haina sa groasă și magnifică.. Palton lung și dens dens pardoseala a servit drept protecție pentru câinii de munte din Pirinei în condițiile de trai la munte. O astfel de haină de blană salvează animalul de frig și îl împiedică să se ude și să răcească în timpul ploii. Pe de altă parte, acești câini nu tolerează foarte bine căldura verii, prin urmare nu este recomandat să-i scoți la plimbare în plin soare de vară pe timp cald..

 1. Cum să ai grijă de un câine de munteÎngrijirea părului include următoarele puncte:
 2. Câinele trebuie periat bine o dată pe săptămână. O atenție deosebită trebuie acordată locurilor de pe cap din spatele urechilor..
 3. În timpul năbușirii sezoniere, pieptănarea firelor de păr moarte este necesară în fiecare zi și, uneori, de două ori pe zi..
 4. Nu trebuie să faceți baie câinelui prea des - este suficient să o faceți o dată pe trimestru, în cazurile în care haina este foarte murdară sau are un miros neplăcut.
 5. Dacă anumite zone ale lânii se murdăresc în timp ce mergem afară, ele pot fi șterse cu o cârpă umedă.
 6. Dacă unghiile câinelui dvs. nu sunt uzate în timpul plimbărilor, vor trebui tăiate în mod regulat..
 7. Ochii câinelui trebuie examinați în mod regulat și eliminarea excesului excesiv. Puteți folosi frunze de ceai pentru asta..
 8. Urechile trebuie, de asemenea, verificate zilnic - nu ar trebui să aibă nicio descărcare..

Reprezentanții acestei rase au fost creați și crescuți special pentru a-și apăra teritoriile.. Cu toate acestea, particularitatea marelui Pirineu câinele este că consideră tot spațiul vizibil ochilor drept teritoriul său. Drept urmare, poate pur și simplu să plece pentru a-și verifica bunurile pe baza propriilor idei. De aceea, plimbarea câinelui pe stradă este obligatorie doar cu lesa..

Când vă păstrați în curte, este necesar să construiți un gard înalt de încredere pe care câinele să nu îl poată doborî. Deoarece acest câine nu prinde curaj, este capabil să alerge în stradă și să înceapă să atace mașinile care trec, crezând că se află pe teritoriul său. La urma urmei, acest uriaș alb ca zăpada s-a ridicat și împotriva urșilor sau lupilor.

Una dintre problemele păstrării acestui animal într-un mediu urban poate fi lătratul puternic și frecvent.. Deoarece este o rasă de ceas, obișnuia să latre pentru a împiedica atât proprietarul, cât și străinii să pătrundă pe teritoriul ei. Astfel, într-un mediu de oraș, un câine mare din Pirinei va latra constant și tare. Și vocea unui astfel de câine este foarte puternică și profundă. Noaptea, proprietarul va fi avertizat despre apropierea fiecărei mașini care trece, a unui arici sau a unei pisici care aleargă. În casele private, proprietarii unor astfel de câini sunt obligați să-i închidă înăuntru pentru noapte..

Caracteristicile antrenamentului

Câine mare de pirineiAntrenarea unui câine mare din Pirinei nu este o sarcină ușoară. Reprezentanții acestei rase se disting prin inteligența lor rapidă și inteligența ridicată, dar în același timp au un caracter foarte independent și capricios, la care nu orice persoană este capabilă să facă față. Dacă proprietarul unui astfel de câine nu este sigur de el însuși, animalul de companie îl va simți instantaneu și va domina relația. În acest caz câinele nu va asculta, refuză să execute comenzi, se poate retrage în sine sau poate deveni încăpățânat. Un astfel de animal de companie nu va răspunde la recompense, tratamente și chiar pedepse..

De aceea, este mai bine să încredințați problemele educației și formării unei astfel de rase unui manipulator profesionist de câini, care are suficientă experiență în instruirea raselor mari de câini..

Dieta unui câine pirinian de munte

Dieta unui astfel de câine trebuie să fie foarte variată, abundentă și bogată în calorii. Deoarece animalul are o greutate corporală semnificativă, dieta sa trebuie să acopere pe deplin nevoia de nutrienți, vitamine și minerale. în afară de, ar trebui să alegeți o dietă individual pentru fiecare animal, luând în considerare greutatea, vârsta, sexul și alte caracteristici ale acestuia.

 1. Cățeluș pirineicAvând în vedere originea acestui animal de companie, dieta sa ar trebui să fie cât mai aproape de naturală.
 2. O singură porție de alimente pentru un animal ar trebui să fie 2/3 alimente proteice și 1/3 carbohidrați și grăsimi.
 3. Puteți hrăni câinele de munte din Pirinei cu carne slabă de pește. Carnea se dă cel mai bine crudă, tare se dă rar.
 4. În plus, dieta ar trebui să includă produse lactate fermentate și ouă de pui..
 5. Asigurați-vă că includeți legume și fructe în dieta animalului - sfeclă și morcovi, dovlecei și dovleac, castraveți, mere și pere, ierburi, fructe de pădure și fructe uscate. Legumele și fructele trebuie rase până la starea de piure și date crude.
 6. De câteva ori pe săptămână, este permis să adăugați puțin ulei de floarea soarelui și o lingură de miere naturală în meniul animalului.
 7. Terciul poate fi adăugat la dieta animalului de companie numai iarna. Alteori, excesul de carbohidrați poate duce la dezvoltarea obezității la animal..

Reprezentanții acestei rase de câini ciobănești se disting printr-o rată destul de mică de procese metabolice., deci porții de mâncare nu ar trebui să fie prea mare.

Cum să hrănești puii

Hrănirea cățelușilor câinele de munte pirineu are și unele nuanțe:

 1. Dieta catelului trebuie să conțină o cantitate suficientă de vitamine..
 2. Puii au nevoie de tărâțe, drojdie de bere, ulei de pește.
 3. Nu trebuie să vă supraalimentați animalul de companie, deoarece acest lucru poate duce la afectarea dezvoltării scheletului și a curburii picioarelor..

Descrierea rasei rasei PirineiTrebuie amintit că, în sezonul rece, animalul are nevoie de mai mulți nutrienți. Pe baza acestui fapt, iarna, porțiunile de mâncare ar trebui dublate în comparație cu vara..

Pentru a determina dacă animalul dvs. are o greutate normală, îi puteți simți coastele. Dacă este posibil să o faci - greutatea câinelui este în regulă. Dacă câinele locuiește într-o casă de țară pe un teren mare și se mișcă mult, porțiunea sa ar trebui să fie puțin mai mare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Câine de munte mare pirineu - descriere rasă