American pit bull: caracteristici și descrierea rasei

American Pit Bull este un câine de care oamenii încearcă să stea departe. Cât de justificate sunt aceste avertismente?

Poate un câine redutabil să devină un prieten loial și un tovarăș?

Istoria rasei

În secolul al XVI-lea, terrierii mici au fost crescuți în Anglia pentru vânătoare și buldogi pentru a-și păzi casele. Trecerea acestor rase între ele a dus la apariția bull terrierilor - puternici, agili și agresivi, cu un prag de durere ridicat..

Strămoșii pitbullului american, terrierii englezi de pitbull, erau obișnuiți să atragă tauri, să participe la lupte de câini. Prefixul „groapă” se traduce ca o groapă în care se țin lupte cu câini.

Câine jucăuș
Câine jucăuș

Câinii au venit în Statele Unite împreună cu emigranții. Dar dacă în țările europene lupta cu câini a început să fie interzisă (în Anglia s-a întâmplat în 1835), în America aceste spectacole au câștigat popularitate și au fost legale. Aici au continuat să cultive agresivitatea la animale, abilitatea de a rezista până la capăt într-o luptă muritoare cu colegii din trib..

Câinii de rasă de rasă introduși în Statele Unite erau de o mare varietate de culori. Nu existau cerințe speciale pentru el. Caracterul principal și calitățile de luptă ale câinilor au fost luate în considerare.

În America, după 1900, au apărut primele date statistice privind dezvoltarea rasei. În 1930, a fost descris pentru prima dată un standard cu numele „American Pit Bull Terrier”.

Atunci când cumpără un câine de luptă pit bull pentru întreținerea casei, mulți proprietari nu înțeleg pe deplin dificultățile de creștere a acestor animale. După ce nu au reușit să facă față obligațiilor lor de a păstra câinele, au lăsat situația să-și urmeze cursul. Animalele lor de companie cresc incontrolabil, rău, periculoase pentru alții. Au existat atacuri ale unor astfel de câini asupra unei persoane, uneori chiar asupra proprietarului sau a membrilor familiei.

Fapt! La nivel legislativ, păstrarea și reproducerea pit-terrierilor este interzisă în Australia, în unele țări ale Uniunii Europene și în unele state din America.

Calitățile care au fost înrădăcinate în rasă de sute de ani și au devenit motivul pentru care pitbul este numit câine ucigaș, crescătorii încearcă să eradice agresiunea, deși această muncă este extrem de dificilă.

Descriere și standard de rasă

Rasa rămâne nerecunoscută de Organizația Cinologică Internațională, dar lucrările la standard continuă. Pitii sunt înregistrați de 2 organizații canine. ADBA se bazează pe calitățile exterioare și de luptă ale câinilor. UKC definește în principal un standard apropiat de American Staffordshire Terrier.

Rasa standard
Rasa standard

Există trei tipuri de Pit Bull americani:

 • terieri;
 • tip buldog;
 • tip mixt.

În plus față de americani, oamenii de știință din alte țări au participat și la lucrările de reproducere. La sfârșitul secolului al XX-lea, lucrările lor în acest domeniu au fost încununate cu primirea de noi soiuri ale rasei:

 • pit pit pitic (mini pit bull) a apărut ca urmare a încrucișării cu un terrier patterndale;
 • Albaneză - un pitbull frumos de culoare leopard (amestecat cu sânge dalmațian).

Pitbul arată ca un atlet puternic, robust, cu mușchi ușurați și mișcări grațioase. Înălțimea unui câine adult - 43-53 cm, greutatea - 13-36 kg.

 1. Cap în formă de pană. Botul poate fi alungit, ca un terrier, sau aplatizat, ca un buldog. Fruntea este largă. Trecerea de la frunte la nas este pronunțată, dar fără un unghi ascuțit. Puntea nasului este netedă.
 2. Ochi rotunzi, de migdale sau ovali, așezate larg. Orice culoare a ochilor este permisă, cu excepția albastrului.
 3. Nasul este strâns, nările largi. Orice culoare a lobului este permisă. Cel mai adesea este negru sau maro..
 4. Obrajii fermi. Există cădere sau înapoi. Fără pliuri pe obraji.
 5. Fălcile puternice, închideți bine, dați o formă dreptunghiulară botului. Mușcătură perfectă, mușcătură de foarfecă. Dinți mari.
 6. Urechile întinse și mari. La cererea proprietarului, aceștia sunt opriți. Apoi auriculele stau drepte.
 7. Gât muscular, lungime medie. În repaus are o îndoire netedă.
 8. Trunchiul dreptunghiular.Cușca toracică este adâncă și largă, umerii sunt largi, coastele sunt rotunjite. Spatele este larg și drept. Burta este ascunsă. Loinul este puternic și scurt. Crupul este ușor înclinat.
 9. Membrele sunt de lungime medie, puternice. Picioarele din față sunt moderat late. Coatele sunt paralele cu cutia toracică. Picioarele din spate sunt puternice și largi între ele. Coapse bine musculoase, jambe bine definite.
 10. Coada continuă armonios linia de sus, scurte, mai groase la bază, înclinându-se spre vârf. Nu este oprit.
 11. Blana este grosieră, scurtă, fără substrat. Un strat pur alb, maro sau negru este considerat rar. Există, de obicei, pete albe pe piept, abdomen, bot sau membre. Culoarea tigrată este răspândită - există multe pete sau dungi negre pe fundalul principal. Uneori sunt câini albaștri. Astfel de indivizi nu sunt autorizați să se reproducă, deoarece gena care asigură haina animalului cu un astfel de pigment cauzează adesea surditate sau orbire a câinelui..

Nu este permisă culoarea marmorată și albinismul.

Caracteristicile rasei și trăsăturile de caracter

Agresivitatea față de oameni nu este inerentă câinelui, dar nu este recomandat să dezvolți în mod intenționat această calitate. La un animal care este rău intenționat prin natura sa, cu o creștere și întreținere necorespunzătoare, atunci când este instruit asupra oamenilor, agresivitatea se poate dezvolta foarte repede.

Este important să-ți crești animalul corect
Este important să-ți crești animalul corect

Caracterul animalului este pe deplin în concordanță cu câinele de luptă. Și mușcă, alegând instinctiv locuri vitale asupra victimei. Dacă, în plus, se ia în considerare forța mușcăturii, se poate imagina cu ușurință posibilul pericol al unui câine educat necorespunzător pentru alții..

Reprezentanții rasei sunt incredibil de curajoși, puternici, îndrăzneți și puternici. Trăsătura lor distinctivă este un grad ridicat de activitate, dorința de a domina, rezistența extraordinară și memoria excelentă..

Pitbul este capabil să devină un prieten devotat și un companion excelent, liniștit și amabil. Acești câini sunt foarte atașați de proprietar și de membrii gospodăriei, energici și curioși. Pentru ei, chiar și o scurtă separare de proprietar devine un mare test..

Câinilor le plac jocurile active, antrenamentul, alergarea. Animalele sunt extrem de inteligente. Este bine să introduceți animalul în sport - agilitate, tragere de greutate, podea de primăvară, tragere de câine. Aceste evenimente sunt foarte distractive pentru bestie, în ele va găsi o cale de ieșire pentru energie, va fi întotdeauna într-o formă excelentă.

Un animal de companie crescut corespunzător are un caracter stabil. Este încrezător în propriile sale abilități, își arată doar cele mai bune calități: dorința de a-i mulțumi proprietarului, atenție, prudență.

Îngrijire și

Rasa este perfectă pentru păstrarea atât într-un apartament, cât și într-o casă privată. Principalul lucru de care are nevoie un pitbull este plimbările lungi zilnice (de 2 ori pe zi), o activitate fizică suficientă.

Plimbare activă
Plimbare activă

Chiar dacă un câine locuiește într-o clădire privată și are suficient spațiu pentru jocuri și exerciții active, trebuie să fie scos în afara curții, să meargă mai întâi în locuri liniștite neînghesuite, apoi pe străzi mai zgomotoase. Este obligatoriu să folosiți o lesă și un bot.

Atenţie! Câinele nu este potrivit pentru păstrarea în aer liber! Este interzisă păstrarea unui pit bull pe un lanț!

Câinii din această rasă au fălci și dinți foarte dezvoltate. Ei au nevoie constant să mestece ceva. Prin urmare, ar trebui să aveți grijă să cumpărați jucării dure speciale..

Nu este dificil să ai grijă de pit-urii americani. Lana necesită periaj periodic. Animalul de companie este scăldat la nevoie de 2-3 ori pe an. Câinele este învățat să ude procedurile din copilărie. Uneori este suficient să-l ștergeți cu un prosop cald și umed. După fiecare plimbare, trebuie să examinați cu atenție animalul de companie, să-i spălați labele.

Asigurați-vă că efectuați regulat proceduri de igienă:

 • curățați ochii, nasul, urechile de descărcarea acumulată după cum este necesar;
 • De 2-3 ori pe săptămână pentru a examina și spăla dinții;
 • Tăiați unghiile câinelui o dată la 2 săptămâni.

Alimente

Dieta animalului de companie trebuie să fie echilibrată, completă. Lista produselor pentru nutriție naturală include:

 1. Carne fiartă sau congelată, opărită anterior cu apă clocotită (carne de vită, vițel, iepure, file de curcan, pui).
 2. Terci din orez, fulgi de ovăz, hrișcă.
 3. Pește de mare fiert, dezosat.
 4. Ouă de pui.
 5. Brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi.
 6. Legume fierte la aburi sau fierte (dovlecei, conopida, morcovi, dovleac).
 7. Frunze de salată.

Un adult se hrănește de 2 ori pe zi. Câinele nu trebuie supraalimentat.

Familie
Familie

Furajele finite ar trebui să fie doar de înaltă calitate, super premium sau clasă holistică. Animalul de companie trebuie să aibă întotdeauna acces la apă curată..

educatie si antrenament

American Pit Bull are nevoie de socializare mai mult decât orice altă rasă. Cățelușul trebuie adaptat la mediu de la o vârstă fragedă. Proprietarul ar trebui să-și aloce tot timpul liber câinelui, predându-l cu răbdare și crescându-l.

La această vârstă, caracterul animalului este pus și nu ar trebui permis trauma psihicului său. Este periculos atunci când un animal de companie cade în mâinile unui proprietar iresponsabil, ceea ce afectează grav dezvoltarea câinelui său.

Foarte important! Un cățeluș american pit bull nu trebuie crescut de o persoană crudă cu un psihic dezechilibrat, cultivând agresivitatea la un câine. O persoană slabă care nu este capabilă să devină o autoritate pentru un câine puternic și puternic nu va face față sarcinii de educație. Pitbul nu este potrivit pentru oamenii prea ocupați și absenți mult timp.

O persoană care decide să cumpere un cățeluș din această rasă trebuie să fie echilibrată, disciplinată și să aibă un caracter puternic. Încă din primele zile de la apariția sa în casă, cățelușul trebuie să înțeleagă cine este responsabil în casă..

Instruire
Instruire

Răbdător și persistent, dar fără violență și presiune nejustificată, proprietarul îi învață copilului regulile de comportament în casă și pe stradă. Câinele trebuie iubit foarte mult, dar în niciun caz nu trebuie răsfățat!

Instruirea unui câine puternic ar trebui încredințată unui manipulator de câini cu experiență. Cu el, ea va stăpâni cursul general de formare, apoi cursurile serviciului de pază de protecție. Pitii sunt buni la învățare, memorează rapid comenzile, îndeplinesc cu ușurință sarcini complexe. Principalul lucru în procesul de învățare:

 • pentru un câine - să dezvolte obediență, atitudinea corectă față de lumea din jur, să învețe să evalueze în mod adecvat situația, să-și gestioneze agresivitatea;
 • pentru proprietar - să controleze câinele.

Un câine dresat corespunzător va fi întotdeauna ascultător, ușor de controlat. Animalul de companie va crește calm și prietenos, devotat persoanei care l-a crescut și familiei în care a crescut.

Cât timp trăiesc pit bull terrierii??

Cu îngrijire și întreținere adecvate, pitbul nu va avea probleme de sănătate. Poate trăi 10-15 ani. Dar câinii sunt predispuși la unele boli:

 1. Displazia articulară.
 2. Alergii.
 3. Boli ale glandei tiroide.
 4. Boli ale sistemului cardiovascular.

Prin urmare, este extrem de important să efectuați periodic examinări preventive cu un medic veterinar, să supuneți în timp util animalul de companie la vaccinări și tratamente periodice pentru purici și viermi..

Cât costă un câine și cum să alegi un cățeluș?

Achiziționarea unui cățeluș se efectuează într-o creșă specializată, unde puteți afla totul despre părinți: despre înclinația lor pentru boli, cât de agresivi sunt. Vă puteți familiariza cu condițiile de păstrare a câinilor. Asigurați-vă că verificați genealogia.

Copil
Copil

Vânzarea de pui de pit bull este posibilă după vârsta de 2 luni. Animalul trebuie să fie sănătos, activ, jucăuș. Ar trebui acordată atenție stării ochilor, urechilor, hainei.

Prețul unui cățeluș american pit bull este de 15-25 mii ruble. Foarte des puii se vând fără pedigree. Prețul unei astfel de copii este de 4-12 mii de ruble..

Concluzie

În ciuda reputației sale dubioase, mulți proprietari numesc americanul Pit Bull cel mai bun câine - prietenos, infinit loial, inteligent și puternic.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » American pit bull: caracteristici și descrierea rasei