Vânător nemilos și prieten devotat: cunoștință cu rasa azawakh

AzawakhSunt multe rase de câini,

atât frecvente, cât și rare. Astăzi ne vom familiariza cu una dintre rasele necunoscute locuitorului - Azawakh sau ogarul african - îi vom învăța istoria și condițiile de păstrare adecvate rasei.

Descriere și standard

Cea mai izbitoare caracteristică a rasei - galopul ei: câinele care aleargă după pradă seamănă cu un izvor în mișcări. O compresie ascuțită a corpului și apropierea maximă a membrelor posterioare și anterioare este urmată de un salt ascuțit, în care câinele zboară practic deasupra solului, îndreptând complet corpul.

Azawakh

Aspect și fotografii

  • O tara: Niger, Mali, Burkina Faso.
  • Creştere: Femele de 60-70 cm, masculi de 64-74 cm.
  • Greutate: 15–20 kg femelă, 20–25 kg mascul.
  • Durata de viata: până la 13 ani.
  • Gunoi: 5-7 pui.
  • Tipul stratului: cu parul scurt.
  • Molting: practic absent.
  • Cine este recunoscut: FCI (1981), UKC (1993).
  • grup: ogari.
  • Cerere: vânătoare, securitate.
Animalele de companie cu părul scurt necesită mult mai puțină întreținere și nu trebuie tăiate. La fel ca câinele Azawakh, rasele cu părul scurt includ și: "Egiptean", „Terrier de curte”, „Dogue de bordeaux” („mastin francez”), „Petit brabancon”, „Dachshund”, Weimaraner, „Terrier tibetan” („Tsang Apso”), "Ogarul whippet englezesc mic", „Laika ruso-europeană”, "spaniel" și „Îngrijire”.
La fel ca toți ogarii, câinii Azawakh au un corp rațional lung, care le permite să atingă viteze de până la 64 km pe oră. Pieptul nu este lat, burta este îndoită, spatele este scurt, cu un lomb puternic și o crupă înclinată lin. Coada este lungă și subțire. Picioarele sunt puternice, lungi, cu degetele adiacente unele cu altele. Pe un gât lung drept - un bot alungit cu linii clare, un tubercul este bine definit atunci când trece în partea occipitală.Azawakh

Azawakh are fălci puternice, ochi în formă de migdale cu pleoape pigmentate. Urechile sunt lungi și aproape de cap. Culoarea stratului - de la nisip la maro închis, este permisă culoarea negru-tigrată. Cerință obligatorie pentru standard - ciorapi albi sau pete pe picioare și piept.

Știați?Grupul de ogari este cunoscut nu numai pentru capacitatea sa de a dezvolta viteză mare (unele specii - până la 72 km / h). Ogarul este menționat în textele biblice, și anume în Cartea Proverbelor lui Solomon (conform versiunii King James).
Azawakh

Trăsături de caracter

Azawaku independență inerentă, nu-i plac îmbrățișările și alinatul, nu-i place intruziunea în spațiul său personal. Cu toate acestea, obișnuindu-se cu un proprietar și cu membrii familiei sale, el arată funcțiile unui protector, adesea fără o echipă specială. Loial și ascultător. Cu alte animale de companie, el se comportă ca un lider, nu ofensează, dar poate indica locul. El este capricios și nu tolerează grosolănimea în adresa sa, evită contactul cu străinii. Dă dovadă de toleranță față de copii, nu își permite să mârâie, dacă copilul se satură de el, câinele se va lăsa pur și simplu deoparte.

Important! Nu este de dorit să ai încredere într-un copil pentru a merge pe un ogar african dacă câinele este îngrijorat de ceva, - mâinile slabe nu îl vor ține.

Azawakh

Istoria rasei

Există 2 versiuni despre originea rasei: potrivit unuia dintre ei, Azawakh-urile au fost crescute de triburile hamitice care rătăceau prin Africa; potrivit celuilalt, rasa își datorează dezvoltarea tribului tuareg, care s-a stabilit în părțile centrale și sudice ale Saharei. Inițial, câinele a fost folosit ca un câine de vânătoare, viteza și rezistența acestuia i-au permis să conducă cu ușurință jocul pentru proprietar și inteligența rapidă - să țină prada până când a apărut vânătorul.

Câinele a venit în Europa datorită unui diplomat din Iugoslavia în 1970. În 1981, rasa a fost recunoscută oficial de Organizația Cinologică Internațională..

Pe lângă Azawakh, câini de vânătoare sunt deasemenea: „Dachshund miniatural”, Chesapeake bay retriever, „Setter scoțian”, „Manchester terrier”, „Cirneco del Etna”, „Urs karelian”, Retriever cu părul drept, "Elkhound norvegian", „Saluka” și „Greyhound” („ogar englezesc”).
Azawakh

Alegerea unui catelus

Rasa Azawakh este rară astăzi, din păcate, nu a primit o distribuție puternică în Europa. Prin urmare, câțiva crescători pot oferi un cățel pur Tuareg de rasă pură. Pentru a fi convins de profesionalismul crescătorului, este suficient să ne uităm la condițiile în care trăiește această rasă, indiferent dacă există o ștampilă specială și documente care confirmă puritatea sângelui câinelui. Desigur, atunci când cumpărați, ar trebui să acordați atenție aspectului și comportamentului cățelușului: un copil sănătos va fi curios și jucăuș, va avea blana, ochii și urechile curate..

Prețul unui cățeluș variază de la 400 $ la 670 $, în funcție de vârstă și pedigree. Părinții au titluri care cresc costul.Cățeluș Azawakh

Știați? În Cartea Recordurilor Guinness există o intrare despre Cainele Ciobanesc Leo. Câine - Vameșul deține recordul pentru cantitatea de contrabandă detectată pe aeroportul din Amsterdam. Pentru serviciul său excelent, Leo a fost plasat într-o casă de îngrijire medicală de elită pentru câinii seniori la pensionare și a primit o pensie.

Condiții mai bune

- nu pentru păstrarea într-un apartament, câinele are nevoie de spațiu, de exemplu, curtea unei case private, unde poate alerga. Fără carcase și gulere cu lanț. Când mergeți pe timp răcoros, asigurați-vă că eliberați câinele din lesă: în timp ce aleargă, câinele se încălzește și, în plus, întinde mușchii care au nevoie de stres constant..Azawakh

Important! Rasa este sensibilă la curenți și umezeală și poate rezista la temperaturi de până la 0 ° C în absența zăpezii. La temperaturi scăzute, are nevoie de haine.

Caracteristici de îngrijire

Tuaregii nu sunt capricioși în îngrijire, principalul lucru pentru ei este activitatea fizică, astfel încât oamenii care sunt leneși ar trebui să se gândească la asta înainte de a cumpăra un astfel de câine..

Lână și scăldat

Îngrijirea părului constă în periajul cu o perie naturală de păr O dată pe săptămână. După procedură, puteți șterge haina cu un prosop umed. În condiții naturale, nimeni nu a scăldat vreodată animale, așa că câinele nu experimentează prea multă plăcere în urma procedurilor de apă. Vă puteți scălda o dată la câteva luni.Azawakh

Ochii, urechile, dinții, ghearele

Ochii câinilor nu sunt predispuși la rupere, trebuie doar să le examinați în mod regulat și, după caz, să le curățați cu un tampon de bumbac și picături pentru ochi (pot fi cumpărate de la o farmacie veterinară).

Urechile trebuie curățate în mod regulat de dopurile de sulf, curățați ușor partea interioară a auriculei.

Dinții trebuie curățați cu o pastă de dinți specială de două ori pe săptămână și priviți în mod regulat de către un medic veterinar.Azawakh

Pentru tăierea unghiilor la un magazin de animale de companie ar trebui să achiziționați un aparat de tuns și taie-ți ghearele pe măsură ce crești.

Activitate și încărcături

Dacă vă amintiți istoria originii câinelui, devine clar că ogarul african are nevoie de spațiu și de capacitatea de a alerga mult și mult timp. Dacă nu încărcați câinele cu antrenament, exerciții, el va începe să doară. Dacă vă place să faceți drumeții, pescuit, plimbări în pădure - acesta este cel mai bun tovarăș pentru tine. Aproape de casă, el va fi fericit să joace frisbee cu tine, să aducă o minge sau un băț.

Aflați mai multe despre câinii de vânătoare reprezentativi în cinci părți: unu, 2, 3, 4 și 5.

Cum să vă hrăniți animalul de companie

Puteți hrăni Azawakh cu alimente uscate, diluând dieta cu supe gătite pe oase. Oasele în sine sunt, de asemenea, un tratament pentru câine. Când vă hrăniți, trebuie să țineți cont de faptul că membrele sale lungi au nevoie de calciu, brânza de vaci trebuie să fie prezentă în dietă.Azawakh

Spre deosebire de multe rase care suferă de indigestie din cauza consumului de lapte, tuaregii nu au astfel de probleme, dimpotrivă, îl beau cu plăcere și fără consecințe..

Dieta corectă este cheia sănătății. Câinele trebuie hrănit cu alimente echilibrate: „Grandorf”, „Pronatură”, "Wolfsblut" și "Origine".
De asemenea, este necesar să îi dați câinelui legume și fructe. Câinii nu sunt predispuși la obezitate, deoarece nu sunt lacomi după hrană, dar este totuși recomandabil să îi hrăniți conform regimului. Puii sunt hrăniți De 3 până la 5 ori pe zi, în funcție de vârstă - un câine adult - de doua ori pe zi.

Instruire și educație Azawakh

Instruire Azawakh trebuie să începeți de la o vârstă timpurie a cățelușului: un câine adult este prea capricios și va fi foarte reticent la antrenament. Tuaregii sunt inteligenți, înțeleg și își amintesc totul perfect, dar încăpățânarea face ca animalul să acționeze în felul său. Când vă antrenați, ar trebui să aveți răbdare, deoarece câinele nu va tolera grosolănimea, se poate amări.

Dacă doriți să vă antrenați câinele pentru anumite abilități pentru a-l controla, verificați de unde să începeți antrenamentul câinilor pentru un începător.
Instruire

Sănătate, boli, vaccinări

La reproducerea câinilor, nomazii au lăsat în așternut doar 1-2 din cei mai puternici pui, această selecție a făcut posibilă creșterea unui câine în stare bună de sănătate. Nu au practic boli ereditare. Este extrem de rar să găsești boli articulare inerente multor rase mari, boli cardiovasculare și neurologice. ce poate amenința cu adevărat sănătatea - frig, răceală, în climă rece fenomenul este frecvent.

Important! Rețineți că ogarii nu au practic grăsimi subcutanate, ceea ce îi face vulnerabili la medicamente și anestezie..
Azawakh

Asigurați-vă că consultați medicul veterinar despre timpul și secvența vaccinărilor necesare (salmoneloză, rahitism, infecțioase, virale și bacteriene, altele).

Ogarii în general și tuaregii în special sunt cea mai veche rasă. Dorința de a avea un astfel de câine nu este suficientă, trebuie să fii clar conștient de condițiile de păstrare a unui câine de vânătoare, pentru a avea timp pentru un antrenament regulat cu el. De asemenea, ar trebui să se țină seama de faptul că Azavakhs personaj foarte independent: nu vă vor măgula ca niște câini canapea, cu toate acestea, o astfel de voință nu îi împiedică să vă iubească și să vă protejeze, dacă este necesar.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vânător nemilos și prieten devotat: cunoștință cu rasa azawakh