Tipuri de rozătoare domestice cu o fotografie

Rozătoare domesticeCel puțin o dată în viață, fiecare persoană s-a surprins gândindu-se la nevoia de a avea un animal de companie. Cu toate acestea, lipsa spațiului sau a timpului determină deseori amânarea achiziției unei pisici sau câini pe termen nelimitat. Pentru cei care au puțin timp liber și se tem de mizerie, cumpărarea unui rozător pentru animale de companie este o soluție excelentă..

Rozătoare populare de interior

Rozătoarele de uz casnic sunt animale de companie foarte populare, în special în rândul copiilor. Cu toate acestea, înainte de a cumpăra un animal de companie, trebuie să cântăriți toate avantajele și dezavantajele fiecărui animal și să alegeți prietenul perfect perfect pentru dvs..

Hamster

Hamster

Verifică unele rase de hamsteri, și aflați mai multe despre conținutul dzungarului și Hamster sirian acasă.

Hamsterii sunt probabil cei mai populari rozători domestici și acest lucru nu este ciudat, deoarece sunt animale drăguțe extrem de nepretențioase.. Aceste rozătoare sunt de două tipuri: obișnuit (mare) și pitic. Culoarea animalului depinde de rasa și habitatul său și variază de la tonuri gri până la maro. Este obișnuit să începi hamsterii unul câte unul, deoarece trăiesc în sălbăticie și, prin urmare, un însoțitor va fi întotdeauna perceput ca un concurent, chiar dacă sunt de sex diferite.

Important! Hamsterul nu va deveni imediat un animal îmblânzit. Cu toate acestea, încrederea sa este foarte ușor de câștigat datorită delicateselor care trebuie date din mână în mână..
Hamster

Cobaiul

Porcii de Guineea sunt, de asemenea, destul de comuni ca animal de companie. Un rozător mare drăguț are multe culori și cel mai adesea mai multe culori sunt combinate pe haina de blană a animalului sub formă de pete fără formă.

Aflați mai multe despre caracteristicile păstrării unui cobai acasă: ce sa hranesti și cum să alegi cușca potrivită pentru rozătoare.

Porcii sunt animale foarte sociabile, care sunt întotdeauna bucuroși față de proprietarul lor și își demonstrează de bună voie sentimentele.. Ei spun că, dacă i s-a întâmplat ceva proprietarului, un mic prieten știe să simpatizeze. Și a face fericit un animal de companie ca răspuns este destul de simplu: porcii nu suportă singurătatea, deci este mai bine să cumpărați un cuplu simultan și pentru a evita apariția descendenților nedoriti - de același sex.CobaiulEste important să ne amintim că acest animal este foarte emoțional și cu orice sunet ascuțit sau stres puternic, inima porcului poate exploda literalmente.

Iepure decorativ

Iepurii decorativi au fost foarte populari încă din secolul trecut. Este o rudă domesticită a iepurelui sălbatic european..Iepure decorativ

Știați? Șoarecii vultur, care trăiesc în Orientul Mijlociu și Africa, au o capacitate unică de regenerare a mamiferelor: în caz de pericol, își pierd pielea, care apoi crește împreună cu părul..

Urechile lungi, o față drăguță și o varietate de culori, în funcție de rasă, nu vor lăsa pe nimeni indiferent. Proprietarii acestor animale se vor topi literalmente cu afecțiune atunci când comunică cu iepurii, deoarece caracterul acestui animal este foarte prietenos și aproape niciodată agresiv.

Iepurii trăiesc cel mai bine dintre toți singuri, dar dacă există dorința de a avea descendenți, atunci este mai bine să păstrăm femela și masculul separat unul de celălalt.Iepure decorativÎn mod ciudat, iepurii sunt animale foarte loiale, cu toate acestea, pentru aceasta, proprietarul trebuie să aloce mult timp animalului și să mângâie și să trateze animalul de companie. Dacă se dorește, aceste animale pot fi dresate, dar acest lucru trebuie făcut sub forma unui joc.

Chinchilla

Chinchilele au devenit populare relativ recent. Aceste animale incredibile sunt originare din America, dar, din păcate, în multe țări sunt crescute în scopuri comerciale - blănurile sunt cusute din blana lor. Dar mulți oameni încep acest animal ca un animal de companie și le cumpără adesea un cuplu și mai mult de unul, deoarece aceste rozătoare sunt incredibil de drăguțe, prietenoase și urmărirea jocului lor este o adevărată plăcere.

Chinchilla vine în mai multe culori: cele mai populare sunt reprezentanții gri și negru, mai rare - alb și bej. Natura acestui rozător depinde dacă s-a născut într-o familie sau la o fermă, deoarece un animal care comunică cu oamenii din copilărie va fi deschis și curios, în timp ce cel care a trăit doar printre semeni va fi liniștit și secret.Chinchilla

Important! Chinchilelor nu le place să se prindă de voința lor. Dacă animalul dorește să fie mângâiat, acesta vă va anunța cu ușurință despre acest lucru și, dacă încercați cu forță să-l păstrați, puteți obține un flux bine orientat de urină (acest animal își exprimă nemulțumirea).

Veveriță

Chipmunks sunt o raritate în magazinele de animale de companie din Rusia și Ucraina, dar dacă doriți, le puteți cumpăra în ferme speciale. Acești bebeluși sunt foarte asemănători cu veverițele, dar pe spatele lor există cinci dungi negre caracteristice, datorită cărora este pur și simplu imposibil să confundați un chipmunk cu orice alt rozător..Veveriță

Vă sfătuim să aflați, merită să păstrezi un chipmunk acasă.

Ciobanele sunt animale de companie foarte sociabile, active, de multe ori nu se tem de o persoană dacă se comportă în liniște, cu atenție și fără mișcări bruște. A îmblânzi un bebeluș este destul de simplu: trebuie să-i oferiți în permanență un tratament și întotdeauna din mâinile lui, atunci își va aminti că o persoană nu reprezintă o amenințare pentru el, ci, dimpotrivă, este o sursă de hrană.

Trebuie să fii pregătit pentru faptul că chipmunks le place să se aprovizioneze și, prin urmare, chiar și după ce a luat un prânz consistent, acest tip viclean va cere mai multe nuci și alte bunătăți.Veveriță

Șobolan decorativ

Mulți oameni nu le plac șobolanii, deoarece cred că aceste animale poartă murdărie și infecții periculoase. Este, dar acest lucru nu se aplică șobolanilor decorativi (domestici). Aceste animale sunt extrem de curate și ordonate, știu unde este casa lor și chiar pot îndeplini multe comenzi. Șobolanii sunt animale care diferă prin inteligență și ingeniozitate. Știu porecla lor, își amintesc cu ușurință comanda „vino la mine” sau „nu”.

afla, cum să-i pese și câți șobolani trăiesc acasă.

Șobolan decorativCulorile acestor animale sunt multe, dar cele mai populare sunt șobolanii albini (albi cu ochi roșii).

Important! Un dezavantaj grav al acestui animal de companie este durata sa de viață destul de scurtă - 2-3 ani.
Șobolan decorativ

Veverița chiliană

Veverita chiliana degu este un reprezentant al rozatoarelor sud-americane. Aspectul acestui animal combină mai mulți dintre semenii săi: veverița, chinchilla și jerboa. Culoarea hainei este de obicei închisă sau maro deschis, mai rar gri.Veverița chilianăAceste proteine ​​sunt foarte populare ca animale de companie, deoarece sunt extrem de prietenoase., devine rapid atașat de o persoană și devii prietenii săi adevărați. Cu o educație potrivită, degus poate fi antrenat.

Vă recomandăm să vă familiarizați cu caracteristici ale îngrijirii veveriței degu chiliene.

Este mai bine să începeți degusul în perechi, deoarece în sălbăticie trăiesc în familii. Opțiunea ideală ar fi să cumperi de la două la cinci persoane.Veverița chiliană

Gerbil

Un gerbil este un rozător mic cu o coadă lungă și păroasă. Culoarea acestui animal este foarte diversă: de la tonuri deschise la maro închis. Acest animal este foarte activ și curios, iar îngrijirea acestuia nu va fi dificilă..

Gerbilele în sălbăticie se mișcă rapid pentru a nu deveni prada șerpilor și, prin urmare, dacă doriți să eliberați copilul, trebuie să pregătiți bine camera (ascundeți toate obiectele care pot fi roase și închideți toate fisurile).

Știați? Multe specii de șoareci nu au clavicule, astfel încât animalele se pot târâ în spații destul de înguste..
Gerbil

Caracteristici ale îngrijirii rozătoarelor domestice

În ciuda faptului că rozătoarele sunt unul dintre cele mai nepretențioase animale, fiecare animal are anumite nevoi și caracteristici de îngrijire care trebuie luate în considerare..

Condiții climatice

Oamenii obișnuiau să creadă că temperatura camerei este optimă pentru toate animalele și se simt confortabil, dar acest lucru nu este pe deplin adevărat. Majoritatea rozătoarelor domestice adoră căldura. Hamsterii și șoarecii se vor simți grozav într-o cameră cu temperatura de 24 ... 25 de grade. Dar cobaii au nevoie de 20 ... 22 grade stabile, altfel se vor îmbolnăvi adesea.

Iepurii și chinchilele sunt relativ nepretențioase, orice temperatură din apartament este potrivită pentru ei, dar curentele de aer sunt extrem de nedorite pentru aceste animale de companie. Șifonul, fiind un rozător tropical, iubește căldura și, de asemenea, nu poate tolera un tiraj.

Cerințe privind locuința

Rozătoarele pot fi împărțite aproximativ în pământ și în cele care sar pe copaci. În funcție de acest lucru, trebuie să vă echipați animalul de companie cu o casă.

Hamsterii, cobaiii și gerbilii nu necesită condiții speciale. O cușcă mică de metal le va potrivi, dar este de dorit să existe câteva etaje în ea (animalul să nu stea într-un singur loc). De asemenea, trebuie să cumpărați o casă din lemn (sau să o faceți din carton) și o roată în care pufosul să se poată încălzi.Hamsterii au nevoie de o roată de încălzireHamsterii au nevoie de o roată de încălzire Iepurii pot locui în incinte mici, dar ar trebui să li se acorde timp să se plimbe prin cameră. Încuiat acest animal se va ofili repede.

Chinchilla și veverițele sunt săritori pricepuți. Au nevoie de cuști înalte cu rafturi din lemn (rafturi) la diferite înălțimi pe care pot sări înainte și înapoi. O cușcă înaltă, cu o casă și o roată, este potrivită și pentru un șmecher..

Important! Deoarece toate aceste animale nu sunt numite rozătoare pentru nimic, este important ca pereții locuinței să nu fie din materiale vopsite sau tratate chimic, deoarece animalul poate pur și simplu să se otrăvească și să moară.
Chinchilla are nevoie de cuști cu mai multe etajeChinchilele au nevoie de cuști cu mai multe etaje

Alimente

Majoritatea rozătoarelor se pot descurca bine cu mâncarea care este vândută la magazinul pentru animale de companie, deoarece este echilibrată și conține toate oligoelementele necesare sănătății și vieții. Cu toate acestea, copiii trebuie să fie răsfățați cu ceva. De exemplu, morcovii crude și merele uscate nu vă vor afecta animalul, dar varza ar trebui aruncată. Fructele uscate sunt potrivite atât pentru rozătoarele mari, cât și pentru cele mici (cu excepția stafidelor).

Diverse nuci (arahide, alune, migdale, caju) vor fi, de asemenea, un tratament excelent (în special pentru veverițe și șmecheri). Principalul lucru este că nucile ar trebui să fie crude, în niciun caz prăjite. Ciocolata este contraindicată pentru toate rozătoarele, în special pentru cei care ascund mâncarea în sinusurile lor..Hrănirea rozătoarelor

Rozătoarea în casă: merită să ai un animal de companie

Dacă un copil cere un animal de companie, iar o pisică sau un câine este un prieten prea supărător, o rozătoare este o alternativă excelentă..

Beneficii

Printre aspectele pozitive ale păstrării rozătoarelor acasă se numără:

  1. Principalul avantaj al rozătoarelor este hipoalergenicitatea lor, deoarece majoritatea nu provoacă deloc alergii. De exemplu, o chinchilla este unul dintre puținele animale care varsă, dar lâna nu provoacă reacții alergice nici la cei mai severi alergici..
  2. Rozătoarele ocupă puțin spațiu și nu necesită întreținere 24/7.
  3. Toate animalele își aleg un loc pentru ele „sub toaletă” și nu se cacă nicăieri.
  4. Animalele de companie se vor îmblânzi rapid dacă le acordați timp liber maxim în primele zile..
  5. Este o plăcere să văd cum joacă acești bebeluși adorabili.
Știați? Cel mai mare rozător din lume este capibara. Greutatea ei poate ajunge la 91 de kilograme.

dezavantaje

Există, de asemenea, câteva momente neplăcute:

  1. Principalul dezavantaj al rozătoarelor este reflexul său natural de a roade totul. Când eliberați un animal de companie, trebuie să vă asigurați că firele și alte obiecte importante nu sunt disponibile pentru el.
  2. Nu toți locuitorii celulelor se pot lăuda cu o inteligență înaltă.
  3. Aceste mamifere au o viață foarte scurtă..
Rozătoare domesticeAșadar, după ce am studiat stilul de viață și natura tuturor mamiferelor domestice roșcătoare, putem concluziona că aceste animale sunt o alternativă excelentă pentru cei care doresc să-și facă un prieten și nu au ocazia să meargă în mod constant la plimbare sau să curețe tava. Un rozător domestic este cheia unei stări de spirit minunate și chiar și un copil poate avea grijă de el.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Tipuri de rozătoare domestice cu o fotografie