Vodca pentru viermi la câini: va ajuta sau va dăuna?

Ce trebuie făcut dacă este găsit viermi la un câine

? Alergă la magazinul de animale de companie după pastile sau apelează la remedii populare? Ai auzit undeva că alcoolul și vodca ajută în lupta împotriva viermilor? Nu te grăbi să crezi zvonuri!

Cum afectează vodca corpul câinelui?

Probabil ați auzit povești despre vindecarea miraculoasă a câinilor. Proprietarii spun: „Era deja pe moarte, i-am turnat o sticlă de vin în gură și a doua zi a devenit mai ușor” sau o astfel de poveste: „Nu aveam nicio speranță pentru nimic, dar am dat câinelui vodcă ... și s-a recuperat”..

De fapt, toate aceste povești se dovedesc a fi zvonuri. De regulă, nu sunt furnizate detalii. Ai putea citi o astfel de poveste și să uiți de ea, dar într-o situație critică, când animalul de companie moare în brațele tale, te gândești: „de ce nu, nu o poți răni deja”.

Important!Imediat, observăm că recuperarea câinilor după consumul forțat de alcool are loc în ciuda măsurilor luate și nu datorită acestora. Alcoolul provoacă intoxicație, ceea ce duce la legarea proteinelor, coagularea sângelui și vasoconstricție.

Într-o stare de otrăvire (intoxicație), organismul mobilizează toate forțele pentru a combate toxinele. Pentru ca un câine slăbit să supraviețuiască otrăvirii, o cantitate mare de hormoni, inclusiv adrenalină, sunt eliberați în sânge, ceea ce stimulează metabolismul și activitatea sistemelor de susținere a vieții.

Vodca nu a avut niciodată un efect de vindecare, indiferent de ce spune cineva. Este posibil să fi auzit povești care spun că alcoolul te poate ajuta să scapi de răceală devreme. Dacă o persoană bolnavă bea o cantitate moderată de alcool și se duce imediat la culcare, va avea loc un proces complet natural de curățare a organismului de toxine. În timp ce o persoană doarme, sistemul său excretor va funcționa activ. Pur și simplu, o persoană va transpira mult, cu alcool sudoripar și toxine vor fi eliberate din organism, ceea ce a dus la dezvoltarea bolii. Bineînțeles, această metodă nu garantează recuperarea, dar așa cum arată practica, uneori ajută.

Important! Vodca nu poate ajuta câinii, nici măcar teoretic, doar pentru că nu transpiră și nu pot scăpa de toxine într-un timp scurt..

Cum afectează vodca helmintii? Deoarece paraziții se hrănesc cu sângele, limfa și țesuturile câinelui, după ce gazda cade într-o stare de intoxicație, paraziții sunt, de asemenea, otrăviți. Vodca nu ucide viermii, ci duce la inhibarea lor. Adică, dacă un câine care a luat o cantitate suficientă de alcool merge la toaletă, atunci există șanse mari ca unii dintre viermi să iasă din intestin în mod natural..

Alcoolul, chiar și teoretic, nu poate ajuta împotriva paraziților care se instalează în organele și țesuturile interne ale animalelor..

Mulți proprietari nu înțeleg asta un câine afectat de viermi și fără alcool se află într-o stare de otrăvire constantă. La fel ca toate ființele vii, viermii mănâncă și elimină deșeuri. Rămășițele activității vitale a viermilor și rămășițele lor în descompunere au un efect puternic toxic asupra corpului gazdei. Trageți propriile concluzii, otrăvirea suplimentară poate ajuta la intoxicație, care durează săptămâni sau chiar luni?

Ce remedii populare ajută la viermi la câini?

Pentru prevenirea bolilor helmintice la câini, se recomandă utilizarea terapiei tradiționale: tablete cu spectru larg și suspensii. Dacă sunteți îngrijorat de animalul dvs. de companie sau credeți că acesta poate fi otrăvit de pastile, puteți efectua oricând profilaxie utilizând o suspensie pentru cățeluși, a cărei concentrație este sigură.

Singura nuanță a utilizării oricărei medicamente antihelmintice Este regularitate. Dacă faceți profilaxie la fiecare 3 luni, rămâneți în acel program. Dacă animalul de companie nu a primit profilaxie timp de șase luni sau mai mult, după administrarea inițială a medicamentului, acesta trebuie repetat după 10-14 zile.

În unele cazuri, utilizarea produselor tradiționale cu spectru larg este prea periculoasă. Dacă ați luat un cățeluș foarte mic pe stradă sau animalul dvs. de companie a suferit o boală gravă și este prea slab. Pentru a nu întrerupe măsurile preventive pentru a scăpa de paraziți, puteți recurge la remedii populare.

Alimentele crude pot ajuta la scăparea de viermi plati. semințe de dovleac, frecat într-un gruel și ușor diluat cu ulei (dacă este necesar). Câinii mănâncă de obicei „medicamentul” fără probleme, dar trebuie administrat cel puțin 7 zile.

Pentru a ajuta organismul, care încearcă să se apere împotriva paraziților, este important nu numai prevenirea, ci și promovarea generală a sănătății. Deoarece majoritatea viermilor parazitează în intestine, este important să se monitorizeze starea microflorei. Pentru întărirea microflorei intestinale se utilizează alimente fermentate, precum legumele fermentate cu oțet natural de mere sau produse lactate de casă.

Dacă animalul dvs. de companie se află într-o dietă naturală, puteți adăuga verdeață în terciul său. Pătrunjel are un efect preventiv pronunțat, este o sursă de vitamine și fibre. Pentru animalele de companie care sunt ținute pe hrană industrială, puteți utiliza un decoct de fenicul, care este înlocuit sau diluat cu apă.

Câinilor nu ar trebui să li se administreze citrice, dar mulți proprietari laudă ananas și tulpinile sale, ca agent profilactic pentru viermi. Un alt remediu exotic pentru prevenire este papaya, pe care majoritatea câinilor cu un dinte dulce îl mănâncă cu plăcere.

Un produs absolut sigur este morcovi crudi. Se știe că morcovii și sucul lor au un efect antihelmintic pronunțat. În plus, morcovii sunt o sursă de vitamine. Apropo, atunci când un câine roade legume crude, curăță placa de dinți, ceea ce este prevenirea tartrului..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vodca pentru viermi la câini: va ajuta sau va dăuna?