Vicasol pentru câini

Vikasol este un medicament utilizat la câini pentru sângerări, otrăviri și boli hepatice. Inițial, medicamentul a fost produs pentru oameni, dar și-a găsit aplicarea cu succes în medicina veterinară. Aparține grupului de coagulanți - medicamente care au capacitatea de a crește coagularea sângelui.

Vicasol pentru câini

Vicasol este un analog sintetic al vitaminei K. liposolubile. Substanța activă din acesta este menadion bisulfitul de sodiu. Într-o tabletă, conținutul său este de 15 mg, iar în 1 ml de soluție - 10 mg. Baza medicamentului este o substanță obținută ca rezultat al sintezei chimice, deși este capabilă să influențeze procesele biologice importante din corpul animalului.

Vicasol pentru câini

Merită să utilizați Vikasol pentru câini numai după consultarea unui medic. În general, medicamentul este clasificat ca sigur, dar nu este compatibil cu unele medicamente, iar depășirea dozei poate duce la deteriorarea stării de sănătate.

Cum funcționează și cum este utilizat?

Vitamina K favorizează eliberarea de substanțe de către ficat care măresc coagularea sângelui. Lipsa acestei vitamine în organism duce la următoarele consecințe:

 • sângerarea crește și coagularea sângelui scade;
 • fragilitatea capilarelor crește;
 • procesele biologice care apar în ficat sunt perturbate.

Cu o lipsă critică de vitamina K, consecințele pot fi fatale. Fenomene similare se manifestă adesea în caz de otrăvire cu otravă de șobolan și zoocumarină. Vikasol are proprietăți hemostatice pronunțate, adică crește coagularea sângelui. De asemenea, promovează producția de proteine, asigură „livrarea” de substanțe nutritive în organism la nivel celular, întărește oasele, participă la sinteza țesutului celular și al cartilajului, îmbunătățește funcția ficatului.

Simptome de otrăvire la un câine

Vikasol este utilizat pentru câinii cu următoarele patologii:

 • cu sângerări capilare;
 • cu sângerări interne cauzate de diverși factori;
 • cu sângerări în stomac, provocate de un ulcer peptic;
 • cu hepatită;
 • cu ciroză hepatică;
 • cu alte boli hepatice severe.

De asemenea, medicamentul poate fi utilizat și pentru femeile cu sângerări uterine. Medicamentul poate fi utilizat pentru leziuni însoțite de sângerări severe și după intervenții chirurgicale. În acest caz, coagulantul oprește sau previne sângerarea și accelerează procesul de vindecare a rănilor..

Prescris câinilor Vikasol și cu un deficit de vitamina K în organism. Fragilitatea vasculară, diareea prelungită și alte simptome pot indica acest lucru. Înainte de a începe să utilizați medicamentul, în acest caz, sunt necesare o examinare medicală cuprinzătoare și o consultație medicală..

Important! Vicasol este adesea folosit ca antidot pentru zoocumarină sau otrăvirea șobolanilor. Deoarece medicamentul nu funcționează imediat, este combinat cu spălarea gastrică și tratamentul cu alte medicamente..

Medicamentul începe să acționeze la numai 7-12 ore după administrare, iar efectul terapeutic durează 18 ore.

Costul

În comparație cu analogii străini ai vitaminei K, prețul Vikasol este scăzut. Un pachet de 20 de tablete va costa 20-30 ruble, iar 10 fiole cu o soluție costă 50-80 ruble. Medicamentul este produs de mai multe companii farmaceutice rusești. Prin urmare, este vândut în toate farmaciile. Puteți cumpăra medicamentul la cea mai apropiată farmacie „umană” sau de pe internet.

Cum se folosește?

Dacă soluția injectabilă este utilizată pentru tratament, aceasta se administrează intramuscular. Datorită durerii injecțiilor, pastilele sunt adesea preferate, dar în caz de vărsături sau otrăviri, trebuie folosite injecții. Pentru a reduce durerea, fiola cu medicamentul trebuie încălzită în mâini înainte de a umple seringa.

Injecție intramusculară a câinelui

Comprimatele sunt date câinelui cu forța sau cu alimente. Metoda trebuie selectată luând în considerare caracteristicile animalului. Unele animale de companie simt drogurile din alimente și, prin urmare, le refuză. Dacă nu puteți da pastile prin truc, atunci puneți-le cu forță pe rădăcina limbii. Este mai bine să folosiți un dispozitiv special în aceste scopuri, mai ales dacă aveți un câine mare sau agresiv.

În instrucțiunile de utilizare a Vikasol, nu veți găsi doze pentru câini, deoarece este făcut pentru oameni. În medie, se utilizează o singură doză - 1-2 mg de substanță activă la 1 kg de greutate animală, dar medicul veterinar trebuie să determine doza exactă. La calcularea dozei, medicul trebuie să ia în considerare o serie de factori:

 • tipul de patologie (otrăvire, boli hepatice, sângerări);
 • simptome;
 • sanatatea generala;
 • vârsta și greutatea animalului;
 • alte variabile care pot avea un impact.

Nu merită să utilizați un medicament pentru auto-medicarea animalelor. În caz de sângerare, utilizarea unui coagulant poate să nu fie suficientă. Pot fi necesare alte medicamente. Durata tratamentului este, de asemenea, determinată de medicul veterinar, dar, de obicei, medicamentul este luat timp de 3-5 zile.

Examen veterinar

Important! În caz de otrăvire, Vikasol trebuie combinat cu alte medicamente. Nu așteptați ca medicamentul să funcționeze, mergeți la clinică pentru asistență medicală dacă animalul are simptome de otrăvire.

Limitări

Nu utilizați medicamentul pentru câini dacă aveți următoarele probleme de sănătate:

 • cu coagulare crescută a sângelui;
 • cu tromboembolism;
 • cu sensibilitate crescută la componente;
 • cu insuficiență hepatică.

Nu se recomandă utilizarea medicamentului pentru femei în timpul sarcinii. Decizia cu privire la cerere poate fi luată de un medic numai după ce a cântărit toți factorii „pentru” și „împotriva”.

Sarcina la un câine

Dacă coagulantul este utilizat împreună cu antibiotice, pot fi necesare ajustări ale dozei, deoarece agenții antibacterieni îi suprimă efectul. Nu utilizați medicamente cu medicamente anticoagulante (capabile să subțiaze sângele), deoarece le afectează proprietățile. Tratamentul cuprinzător trebuie prescris de către un medic.

Efecte secundare și consecințe ale supradozajului

Dacă componentele medicamentului sunt intolerante, animalul poate prezenta următoarele simptome:

 • erupție pe piele;
 • roşeaţă;
 • brochnospasm;
 • mâncărime;
 • alte reacții alergice.

De obicei, animalele tolerează medicamentul fără probleme și complicații. Atunci când se utilizează soluția de injecție, poate apărea o umflare dureroasă la locul injectării, care va dispărea singură în timp. Nu este necesar să se aplice măsuri suplimentare.

Instrucțiunile de utilizare nu indică simptomele unui supradozaj cu Vikasol. Dar acest lucru nu înseamnă deloc că puteți depăși doza prescrisă de medicul veterinar..

Caine trist

Recenzii proprietarului

Svetlana, proprietara a 2 câini:

„Vikasol a devenit o mântuire pentru câinii mei. Au mâncat otrava pe stradă. Am mers imediat cu ei la clinică, dar acolo au ridicat mâinile și au spus că nu pot face nimic. Locuiesc într-un sat mic, un tânăr medic veterinar nu are experiență. A trebuit să studiez urgent internetul și să tratez câinii. Am găsit informații despre utilizarea acestui instrument. L-am cumpărat de la farmacie. Merită un bănuț. În plus, am folosit Enterosgel și Smecta. Medicamentul s-a dovedit a fi foarte eficient, am reușit să învingem otrăvirea. Acum câinii sunt activi și sănătoși, dar medicamentul este întotdeauna disponibil în farmacie ".

Nadezhda, proprietarul unui cioban german:

„Am folosit Vikasol pentru leziuni hepatice toxice în combinație cu alte medicamente. Odată cu începutul utilizării acestui remediu, câinele a început să-și revină în fața ochilor. Injecțiile subcutanate s-au făcut independent. Știu ce mai vine sub formă de pastile, dar folosim o injecție, deoarece la început câinele a refuzat orice mâncare "..

Recenzii ale medicilor veterinari

Olga, medic veterinar cu 13 ani de experiență:

„Instrument excelent, deși ieftin. În caz de sângerare la animale - primul ajutor de neînlocuit. Vikasol m-a ajutat să salvez mai multe animale în caz de otrăvire a șobolanilor, dar automedicația în acest caz nu merită. Este mai bine să căutați ajutorul unui specialist, deoarece întârzierea poate costa viața animalului. ".

Nikolay, medic veterinar cu 8 ani de experiență:

„Sunt mai specializat în efectuarea de operații pe animale, așa că folosesc adesea acest medicament în cabinetul meu. De exemplu, destul de recent, un teckel cu o tumoare pe uter a venit urgent să opereze. Întregul organ a trebuit îndepărtat pentru a salva viața frumuseții de 3 ani. Operația a avut succes, dar după un timp a început sângerarea internă. Injecțiile cu Vicasol au prevenit consecințele fatale. Acesta este unul dintre cazurile din practica mea și există multe dintre ele. Singurul dezavantaj al medicamentului este durerea injecțiilor. Nu am observat alte efecte secundare ".

Citește și:

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vicasol pentru câini