Câine de munte elvețian mai mare: descrierea rasei

Particularitatea rasei câinilor de munteExistă mai multe teorii despre originile acestei rase de câini, dar câinii de munte elvețieni mari sunt aproape sigur rezultatul împerecherii câinilor fermi locali cu mastifii aduși în Elveția de coloniști..

Această rasă a fost redescoperită de dr. Albert Heim. În 1908 a observat câini cu părul scurt, extrem de mari, care însoțeau fermierii elvețieni. Heim a catalogat acest câine ca o rasă nouă cu numele Great Swiss Mountain Dog, oferindu-i astfel standarde fixe pentru statutul de rasă pură..

Câine de munte elvețian mai mare

Creșterea pură a rasei Gross Mountain Dog a început în 1908 de către fermierii din regiunea Burgdorf. În 1912 a fost fondat Marele Club Elvețian pentru Câini de Munte, dar baza de reproducere a rămas destul de redusă pentru o lungă perioadă de timp, deoarece era foarte dificil să găsești cățele potrivite pentru reproducere. Acest lucru a fost influențat de faptul că pentru o ședere permanentă sau chiar parțială în pepinieră, această rasă este complet inadecvată.

În prezent, acest câine îndeplinește îndatoririle de câine de poliție, salvator și animal de companie.. Potrivit grupului american de manipulatori de câini, Câinii de munte elvețieni sunt locul 88 cel mai popular printre alte rase.

Greater Swiss Mountain Dog, recunoscut la nivel internațional de Federația Internațională a Cinologilor. Cele mai recente standarde de rasă sunt datate 25 martie 2003. Primul standard a fost publicat la 5 februarie 1939.

 • Cum arată un câine de munte?American Kennel Club (AKC) a recunoscut pe deplin rasa în 1995.
 • Canadian Kennel Club a recunoscut rasa în 2006.
 • United Kennel Club a recunoscut rasa în 1992.
 • Această rasă nu este recunoscută de Clubul Kennel din Noua Zeelandă și de Consiliul Național al Kennelului din Australia..

Descrierea rasei Câine de munte brut

Câine de munte elvețian mai mare - este un câine mare al cărui păr scurt are trei culori:

 • spate, părți și picioare negre;
 • semne albe simetrice pe bot, picioare, piept și vârful cozii;
 • marcaje roșiatice prezente între alb și negru - mai ales sub ochi.

Câine de munte grosÎnălțimea la greabăn este de aproximativ 9/10 din lungimea corpului. Capul este mare și puternic. Urechile sunt de dimensiuni medii, de formă triunghiulară, bine rotunjite la vârf și aproape de cap într-o poziție relaxată. Ochii căprui sunt în formă de migdale. Gâtul este puternic, fără pălărie. Pieptul este adânc. Umărul este lung și foarte masiv. Spatele este drept. Coada este mai groasă la bază, înclinându-se într-un punct când ajunge la cârlige. Nasul este larg și întotdeauna negru ca buzele.

Această rasă are umeri puternici, mușchii, picioarele anterioare drepte și puternice și jambiere ușor înclinate..

Bărbații adulți mari pot ajunge la 75 cm la greabăn și cântăresc peste 70 kg. Femela este mai mică la greabăn până la 68 cm și greutatea de până la 60 kg. Astfel, aspectul general al câinelui este un animal maiestuos care inspiră putere și respect, dar nu agresiv, ci încrezător în el însuși și în forța sa..

Câinele crește până la trei ani, de aceea, trebuie să fii foarte atent în alegerea alimentelor și a activității fizice, care nu ar trebui să fie niciodată excesivă în procesul de formare a oaselor. Dimorfismul sexual este evident. Activitatea fizică regulată este recomandată pentru o dezvoltare musculară adecvată și prevenirea obezității.

Prin natură, neagresivă, această rasă are o natură deschisă, jucăușă și o nevoie aproape dureroasă de comunicare cu oamenii. Ea se ridică întotdeauna pentru protecția copiilor, așa că acești câini sunt uneori numiți „bona”. Nu-i place viața de oraș și este un câine obișnuit cu spațiul liber și deschis..

Această rasă este sociabilă, activ, calm. Chiar au nevoie de mult spațiu pentru a face sport. Nu se vor mulțumi cu viața creșei, vor să se bucure de familia lor. Câinii din această rasă sunt prieteni curajoși, loiali și binevoitori..

Nivelul lor de activitate este variabil. Alert și alert, câinii din această rasă fac câini de pază buni. Antrenamentul acestui câine se bazează pe principiul conform căruia proprietarul trebuie să construiască încredere folosind metode umane..

Acest muncitor neobosit are nevoie de spații mari și plimbări lungi. Nu este foarte sensibil la îngheț și preferă climele reci.. În ciuda faptului că este un câine greu, este destul de mobilă.

În ciuda dimensiunilor sale enorme, câinele de munte nu necesită cantități mari de alimente. Speranța de viață este de aproximativ 10-12 ani.

Puii se comportă ca niște câini mari, dorm cea mai mare parte a zilei, petrecând ore trezite pentru a explora mediul, a mânca și a se juca. Puii se joacă doar câteva minute, obosesc repede, apoi cad în somn profund câteva ore.

Boli

Rasa câinelui de munteCâine de munte elvețian mai mare este considerată o rasă foarte sănătoasă, dar se poate confrunta cu mai multe probleme.

Ar trebui să fie văzut în mod regulat de către un medic veterinar, deoarece această rasă este predispusă la displazie de șold, boala von Willebrand, cancer și boli gastroenterologice..

În plus, acești câini sunt susceptibili la epilepsie idiopatică (IE) cu crize frecvente, fără nicio cauză identificabilă. Tratamentul IE depinde de severitatea bolii și poate include administrarea zilnică de anticonvulsivante. IE apare de obicei între 1 și 3 ani, dar poate apărea încă din 12 luni.

Boli gastroenterologice

Balonarea este cea mai frecventă cauză de deces la această rasă și necesită o atenție veterinară imediată. Poate fi cauzată de băut prea multă apă, de a mânca prea mult, de a fi prea activ după masă, de stres sau de condiții necunoscute.

Simptome:

 • burtă umflată;
 • salivație excesivă;
 • depresie;
 • letargie.

În această stare, aportul de sânge către inimă scade, provocând tensiune arterială scăzută, precum și alte probleme cardiace. Câinele poate rupe stomacul, provocând peritonită.

Displazia articulației șoldului

Semnele timpurii ale displaziei acestei tulburări includ reticența de a urca sau de a coborî scările, de a sări și ambele picioare din spate se mișcă împreună. TPA este una dintre principalele boli ortopedice din această rasă de câini..

Dovezile sugerează că majoritatea câinilor grossi diagnosticați cu boli degenerative ale articulațiilor prin raze X au cea mai ușoară formă a bolii care nu prezintă semne clinice precum:

 • durere;
 • raza de mișcare scăzută;
 • șchiopătarea.

Prin urmare, mulți proprietari nici măcar nu știu că câinele lor are displazie. Pentru a evita această problemă, trebuie să vă adresați medicului veterinar. Prevenirea acestei boli este o anumită dietă, care nu permite construirea masei musculare mai repede decât se dezvoltă scheletul..

Durata de viata

Câini de rasă mare, precum câinele de munte gros au o durată de viață mai scurtă decât câinii mijlocii și mici. Unele surse indică speranța de viață pentru câinii de munte elvețieni mari este de la 10 la 11 ani, altele de 8-10 ani. Un sondaj al membrilor clubului britanic pentru această rasă a arătat o durată medie de viață de 6,75 ani.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Câine de munte elvețian mai mare: descrierea rasei