Posibile complicații după castrarea câinilor

În ciuda faptului că complicațiile după castrarea unui câine sunt destul de rare, trebuie să știți despre ele. În primul rând, conștientizarea este liniștitoare: proprietarul se va îngrijora mai puțin „Este bine? Așa ar trebui să fie? " În plus, cunoștințele vor ajuta la observarea problemei la timp, dacă apare. Aceasta înseamnă că trebuie să vă contactați medicul veterinar la timp, ceea ce vă va ajuta să vă mențineți animalul sănătos..
Castrarea este o procedură destul de simplă, deși se efectuează sub anestezie generală. Aceasta nu este o operație abdominală; intervenția chirurgicală este minimă. Prin urmare, nu este nevoie să vă fie frică de complicații: în majoritatea cazurilor, animalul de companie sare în jurul apartamentului a doua zi, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Dar, după cum s-a menționat mai sus, sunt posibile complicații după castrarea unui câine și adesea motivul este neglijența chirurgului:
 • dacă testiculele nu sunt complet îndepărtate, fragmentul rămas se poate inflama. În acest caz, în interiorul scrotului se formează abces, uneori puroiul curge din cusătură, rana este dureroasă, animalul de companie linge în mod constant cusătura. Temperatura este crescută, pofta de mâncare este slabă, setea crește. Necesită un curs de antibiotice, tratament local, dar principalul lucru este o a doua operație pentru a curăța ceea ce a mai rămas-
 • dacă regulile de asepsie și antiseptice nu au fost respectate în timpul operației, o infecție poate pătrunde în rană. Incizia devine inflamată, umflată, purulentă și / sau descărcarea sângeroasă din cusătură este posibilă. Tratament - un curs de antibiotice, tratament local.
 • Una dintre complicațiile obișnuite după castrarea câinilor este dehiscența de sutură. De regulă, proprietarii câinilor mari se confruntă mai des cu această problemă. Atât medicul veterinar, cât și proprietarul ar putea fi de vină pentru că au lăsat animalul de companie nesupravegheat (câinele poate deteriora cusăturile cu dinții). Uneori este necesar să cusăturați din nou marginile inciziei, dar dacă rana s-a vindecat deja, vă puteți limita la tratamentul local.
În multe cazuri, consecințele negative după castrarea câinilor se datorează culpei proprietarului. Cusătura trebuie monitorizată, evitând contaminarea, întinderea mecanică, deteriorarea etc. În timpul săptămânii, animalul de companie trebuie să fie limitat în mișcare - plimbări calme fără alergare și sărituri, fără jocuri active cu colegii din trib. Trebuie să vă asigurați că câinele nu linge rana. În sezonul ploios, poate apărea o complicație după castrarea unui câine din cauza unei infecții care a pătruns în rană: nu trebuie să lăsați câinele să sară prin bălți, după o plimbare, asigurați-vă că vă spălați labele, dacă este necesar, puneți pantaloni sau salopete care protejează cusătura. Este important să urmați toate prescripțiile medicului: tratați cusăturile cu medicamentele recomandate la timp, fără autoactivitate.
Complicațiile mai grave sunt cauzate nu de operație în sine, ci de anestezie: reacții alergice, intoleranță acută etc. Din păcate, întregul punct se află în caracteristicile individuale ale organismului, ceea ce înseamnă că este imposibil să identificăm în prealabil problema. În astfel de situații, totul depinde de profesionalismul medicilor, ceea ce stimulează încă o dată proprietarul să facă o alegere responsabilă a clinicii..
Complicațiile după castrarea unui câine, asociate cu funcționarea afectată a plămânilor și a inimii, sunt extrem de rare. De obicei, aceste efecte sunt observate la animalele de companie foarte vârstnice și / sau cu boli cronice. Când vine vorba de câini sănătoși, riscul unor astfel de complicații este mai mic de 1%. Cu toate acestea, dacă după anestezie câinele respiră intens, temperatura a scăzut, membranele mucoase sunt palide sau cianotice, apar convulsii, tremurul nu dispare în 20 de minute (tremurături mici și scurte după anestezie sunt normale), contactați imediat medicul veterinar.
Consecințele anesteziei care îi sperie pe proprietari, dar nu sunt patologii:
 • câinele, după castrare, se enervează sub el însuși (până la recuperarea completă din anestezie, acest lucru se întâmplă destul de des)-
 • vărsături pentru animale de companie (pe scurt, de 1-2 ori)-
 • câinele se clatină, se observă slăbiciunea picioarelor-
 • animalul de companie reacționează încet la voce, arată ciudat, stă ciudat, se mișcă ciudat-
 • câinele înghite ciudat, clipește des-
 • lipsa poftei de mâncare (până la 2 zile după anestezie - norma)-
 • temperatura este redusă (cu 1 grad în timpul somnului narcotic - norma, câinele trebuie acoperit cu o pătură)-
 • temperatura este crescută (cu jumătate de grad în decurs de o zi după ieșirea din anestezie - norma, dacă este mai mare sau mai lungă - contactați medicul veterinar).
Despre ce metode de castrare există, cum merge operațiunea, cum să ai grijă de un animal de companie după castrare și dacă este necesar să se castreze toți masculii fără excepție, citiți în articole de lung metraj.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Posibile complicații după castrarea câinilor