5 Sfaturi pentru a construi încredere cu animalul tău de companie

Dacă luați un pisoi sau un cățeluș în casa dvs. și îl creșteți din copilărie, atunci este ușor să obțineți dragoste și încredere. Este mai dificil să construiești relații calde cu animalele de companie adulte, în special cele care au fost luate dintr-un adăpost sau ridicate pe stradă. La urma urmei, cel mai adesea au experimentat pe ei înșiși ce sunt trădarea și cruzimea umană. Prin urmare, proprietarii vor trebui să încerce să facă din nou o astfel de pisică sau câine să creadă oamenii..

Respectă hobby-urile animalului tău de companie

Una dintre condițiile pentru construirea unor relații de încredere este atitudinea respectuoasă față de animalul de companie. Un proprietar iubitor și atent știe întotdeauna hobby-urile animalului său de companie. Ce jocuri îi place să joace, indiferent dacă îi place să fie ridicat sau preferă să fie independent. Proprietarul nu va juca niciodată acele jocuri care sunt neplăcute pentru animalul său de companie. Cineva îi place să se joace, dar pentru cineva acest joc va părea agresiv și poate speria. Animalele, ca și oamenii, sunt foarte individuale și fiecare are nevoie de propria abordare..

Contactul tactil contribuie la stabilirea încrederii. Proprietarul ar trebui adesea să-și mângâie animalul, să-și zgârie urechile sau gâtul, în timp ce vorbește cu el, chemându-l cu afecțiune pe nume.

Casa trebuie să aibă reguli

Casa trebuie să aibă reguli care trebuie respectate. De exemplu, trebuie interzisă utilizarea interdicției de a folosi patul proprietarului pentru a minți un animal de companie. Dar în niciun caz nu trebuie să-l certezi sau să-l bati pentru neglijări, altfel îi poți pierde încrederea și respectul pentru totdeauna. Trebuie doar să arăți că ești nemulțumit de comportamentul lui. Acest lucru se poate face folosind intonația în voce sau folosind cuvinte prohibitive precum „fu”, „nu”. Regulile trebuie respectate chiar de proprietar. Regimul de hrănire și mers trebuie respectat zilnic..

Asigurați-vă că animalul dvs. de companie are tot ce are nevoie

Pentru ca animalul tău de companie să fie mereu sănătos și fericit, el trebuie să aibă tot ce are nevoie. Este întotdeauna apă curată pentru băut, mâncare în cantitatea necesară și un loc în casă care ar trebui să-i aparțină numai lui și pe care să-l poată folosi ca refugiu. Dacă animalul se simte brusc rău, este necesar să i se arate medicului veterinar din timp. Cușca sau așternutul trebuie păstrate curate. Dacă urmați aceste reguli simple, animalul dvs. de companie va încânta întreaga familie cu o dispoziție minunată..

Petrecem timp împreună

Pentru a vă face animalul să se simtă fericit, trebuie să-i acordați mai multă atenție, să vă jucați mai des cu el și să petreceți timp împreună. Odihna activă este foarte utilă atât pentru animalul de companie, cât și pentru proprietar. Mersul, antrenamentul și doar jocul în natură aduc bucurie tuturor. În multe familii, unde animalele de companie sunt membri adevărați ai familiei, ei sunt implicați literalmente în tot. Stabilirea relațiilor de încredere este facilitată prin îngrijirea hainei animalului de companie: pieptănare, îngrijire.

Dar cea mai importantă condiție este să-ți iubești animalul. Animalele simt intuitiv modul în care sunt tratate. Dacă toată lumea din casă îl iubește și îi respectă nevoile, atunci cu siguranță va răspunde în natură. Ar trebui să vă amintiți întotdeauna cuvintele lui Antoine de Saint-Exupéry: „Suntem responsabili pentru cei care au îmblânzit”..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 5 Sfaturi pentru a construi încredere cu animalul tău de companie