Întregul adevăr despre castrarea câinilor

Întregul adevăr despre castrarea câinilor

În acest articol voi vorbi despre câinii de spay. Voi descrie avantajele și dezavantajele procedurii și modul în care are loc operațiunea. Voi explica la ce vârstă este mai bine să sterilizați, cum să vă pregătiți pentru manipularea abdominală și voi descrie îngrijirea detaliată a câinelui după operație. Voi enumera tipurile de sterilizare.

Sterilizarea este îndepărtarea testiculelor la bărbați (printr-o incizie în scrot) și a ovarelor și uterului la cățele (printr-o mică incizie în cavitatea abdominală).

La ce vârstă este mai bine să sterilizați un câine

Întregul adevăr despre castrarea câinilor
Efectuați sterilizarea timpurie numai dacă nu intenționați să vă reproduceți.

Răspunsul medicilor veterinari la această întrebare este lipsit de ambiguitate: „Un animal trebuie să fie sănătos pentru operație, cât de vechi este, nu contează”.
Cu toate acestea, există caracteristici legate de vârstă care afectează perioada de reabilitare..

Animalele de companie în vârstă sunt mai dificil de recuperat din anestezie și de recuperare.

Prin urmare, nu ar trebui să așteptați îmbătrânirea și să efectuați operația la vârsta de 6-7 ani, indiferent de rasă. Nu se mai recomandă să naști într-un astfel de moment. Și prezența uterului și a ovarelor poate provoca formarea de tumori oncologice și boli inflamatorii în organism..

Dacă planurile nu includ descendenți de reproducere, atunci sterilizarea poate fi efectuată înainte de primul estru sau la vârsta de 6 până la 18 luni.

De asemenea, nu se recomandă operarea fetelor cu patru picioare înainte de vârsta de șase luni. Deoarece o încălcare a fondului hormonal natural la această vârstă duce la dizabilități de dezvoltare, atât fizice, cât și mentale.

Cățelele nu pot fi sterilizate până la 6 luni. În timpul sarcinii, un animal de companie nu trebuie sterilizat pentru a scăpa de excrementele nedorite..

Această măsură are un efect dăunător asupra corpului și nu trece fără a lăsa urme, dacă doriți să evitați excrementele, atunci utilizați contracepția. Un alt caz este boala în timpul sarcinii, ceea ce face imposibil procesul de naștere a puilor. Apoi procedura poate fi arătată de un medic veterinar pentru a salva viața animalului de companie..

Pro și dezavantaje ale sterilizării bărbaților, consecințe ale îndepărtării uterului la cățele

Întregul adevăr despre câinii de spay
Sterilizarea va ajuta la prevenirea dezvoltării multor boli ale sistemului genito-urinar, inclusiv oncologie

Orice procedură medicală, în special intervenția chirurgicală, are avantajele și dezavantajele sale sub forma efectelor secundare și a consecințelor postoperatorii. Prin urmare, înainte de a decide sterilizarea unui animal de companie, trebuie să cântăriți toate argumentele pro și contra.

Sterilizarea și castrarea este un proces ireversibil.

Pro-uri ale sterilizării:

 • prevenirea bolilor inflamatorii severe la un animal de companie (piometru, endometrita, chisturi, tumori ovariene etc.);
 • reducerea probabilității de afecțiuni oncologice;
 • protecție împotriva descendenților neplanificați;
 • lipsa căldurii;
 • psihic sănătos. Bărbații încetează să alerge după noduri, urlă și manifestă agresivitate. Femelele evită atacurile câinilor, la care sunt expuși în timpul estului;
 • dispare necesitatea marcării teritoriului;
 • speranța de viață crește;
 • caracterul câinilor se schimbă în bine, devin mai loiali, afectuoși, mai ușor de dresat.
Întregul adevăr despre câinii de spay
Castrarea, ca orice intervenție chirurgicală, nu trece fără consecințe neplăcute pentru organism.

Contra sterilizării:

 • complicațiile apar adesea după operații abdominale, manifestate prin sângerări, inflamații, ceea ce duce la o stare de sănătate precară, o perioadă lungă de reabilitare și complicații ulterioare - Rupturile cusăturilor sunt, de asemenea, neobișnuite.
 • după sterilizare, fundalul hormonal al corpului se modifică, ceea ce afectează metabolismul. În acest caz, animalele de companie devin predispuse la obezitate. Cu o alimentație necorespunzătoare, kilogramele în plus afectează negativ funcționarea tuturor organelor și sistemelor, duc la boli cronice severe;
 • incontinența urinară poate apărea după operație. Această schimbare duce la patologia sistemului urinar și la probleme în viața de zi cu zi;
 • efectul anesteziei generale asupra sistemului nervos și a sănătății nu trece adesea neobservat.

Tipuri de sterilizare

În timpul sterilizării la bărbați, testiculele sunt întotdeauna îndepărtate printr-o incizie în scrot.
Cățelele au mai multe tipuri de operații:

 • îndepărtarea numai a ovarelor;
 • îndepărtarea ovarelor și a uterului;
 • ligatură tubară.

Cum are loc procedura, cât durează

Întregul adevăr despre castrarea câinilor
Operația are loc sub anestezie generală

Operația se efectuează sub anestezie generală. Durează aproximativ o oră la bărbați, mai mult la cățele, aproximativ două ore.

Testiculele sunt îndepărtate printr-o incizie în scrot. Ovarele și uterul printr-o incizie în peritoneu.

După operație, câinele este așezat pe pat până când anestezia încetează să mai funcționeze.

Pregătirea pentru operație, ce poți face

Întregul adevăr despre castrarea câinilor
Pentru ca operația să meargă fără probleme, trebuie să vă pregătiți pentru aceasta, urmând toate recomandările medicului

Dacă nu există indicații urgente speciale pentru operațiune, pregătirea se efectuează conform unui plan standard:

 • operația este planificată pentru o perioadă de cel puțin o lună după ultima vaccinare programată;
 • cu două săptămâni înainte de sterilizarea viermilor;
 • în 1 săptămână - tratat cu un medicament antiparazitar;
 • dacă câinele are constipație, trebuie administrat un laxativ pe zi;
 • încetați să mai dați mâncare în 12 ore;
 • excludeți aportul de lichide în 6 ore;
 • înainte de operație, goliți vezica (mergeți).

Îngrijire postoperatorie - perioadă de recuperare, tratament de sutură, complicații, efecte secundare

Întregul adevăr despre castrarea câinilor
Nu lăsați câinele să lingă cusătura și atunci perioada de reabilitare va trece rapid și fără probleme.

După procedură, animalul dvs. de companie are nevoie de îngrijirea dvs. sensibilă pentru cea mai bună recuperare. În prima zi după operație, câinii nu trebuie hrăniți și băuți din abundență. Dacă este posibil, în primele ore după sterilizare și castrare, animalele de companie trebuie să-și umezească limba și nasul cu apă. Dați o băutură dacă există o sete puternică, experții recomandă să beți doar o linguriță.

Un tratament antiseptic al cusăturilor este necesar în termen de două săptămâni. Este posibil ca câinele dvs. să aibă nevoie de un guler sau de o pătură pentru a evita lingerea cusăturilor..

Este posibil să se prescrie medicamente antibacteriene animalelor de companie pentru a preveni sau trata inflamația (febră, comportament anxios, durere de sutură).
În articol, am vorbit despre sterilizare. Ea a descris avantajele și dezavantajele procedurii și modul în care are loc operația. S-a explicat la ce vârstă este mai bine să sterilizați câinele, cum să vă pregătiți pentru manipularea abdominală și să aveți grijă de câine după operație. Tipuri de sterilizare enumerate.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Întregul adevăr despre castrarea câinilor