Alegerea unui castron pentru un câine

Ce ar putea fi mai ușor decât să cumperi un castron pentru câini? O porție se potrivește - și bine ... Dar dacă înțelegeți cu atenție nuanțele, se dovedește că vasele pentru preferatele noastre trebuie să îndeplinească o mulțime de cerințe: dimensiune, înălțime, material, formă și multe altele. Înainte de a alege un castron pentru un câine, vă recomandăm să studiați această problemă în cel mai atent mod, deoarece felurile de mâncare incomode nu sunt doar disconfort, ci și un risc direct pentru sănătatea unui prieten cu patru picioare..

Dimensiunea și adâncimea vaselor de gătit

Faptul că un Chihuahua este puțin probabil să ia masa confortabil dacă un „bazin” de doi litri este așezat în fața lui este clar pentru toată lumea. Dar este important să se ia în considerare nu numai dimensiunea animalului de companie, ci și tipul de hrănire, forma botului și gradul de slăbiciune..
Nu este foarte convenabil să mâncați conserve și terci vâscos dintr-un castron prea adânc - animalul de companie va murdări mâncarea pe laturi și apoi va linge vasele pentru o lungă perioadă de timp, încercând să adune toate bucățile. O farfurie prea plată va vărsa supă pe podea, iar peletele de alimente uscate se împrăștie în bucătărie. Înălțimea părților laterale a bolului pentru câine ar trebui să fie cu atât mai mare, cu cât animalul este neglijent. Dar nu uitați de structura craniului: carligilor și pechinezilor nu le va plăcea să-și scufunde întregul cap într-un castron pentru a ajunge la fund..
Deci, care boluri sunt cele mai bune pentru câini - adânci sau plate? Cea mai ușoară cale este să cumperi o farfurie ieftină și să verifici dacă este convenabil ca animalul tău de companie să mănânce din vasele oferite. Dacă câinele nu încearcă să mute farfuria cu laba, nu împrăștie mâncarea, nu-și strecoară gâtul pentru a ajunge la fundul sau părțile laterale ale bolului - totul este în ordine, puteți cumpăra vase solide de dimensiuni și forme similare.

Forma

Pe lângă dimensiuni, forma bolului afectează și „maniera” animalului de companie. Cel mai potrivit este un trapez - partea inferioară a vaselor este mult mai largă decât cea superioară. Mâncarea cade dintr-un astfel de castron mai rar pe podea, dar amintiți-vă despre anatomie: va fi incomod ca animalele de companie cu fața scurtă să primească hrană dacă trapezul este prea adânc.
Bolurile simple, în special pentru câinii mari, sunt mai convenabile decât bolurile gemene. În acest din urmă caz, furajele dintr-un recipient ajung în mod constant în altul, se deteriorează rapid și schimbă gustul și mirosul apei. Drept urmare, câinele fie refuză să bea, fie bea, riscând otrăvirea. Acest castron poate fi folosit pentru a umple ambele secțiuni cu alimente dacă mai mulți câini locuiesc în casă..
Dacă animalul dvs. de companie are obiceiul de a stropi apă, opțiunea dvs. este un castron sippy pentru câini: designul special păstrează apa în interior, chiar dacă bateți accidental vasele. Se toarnă apă în cea mai mare parte a bolului, apoi se introduce partea cu membrana și se fixează cu o latură largă - gata. Acum doar o mică porțiune de apă este disponibilă câinelui și, pe măsură ce umezeala se evaporă sau după băutură, apa este colectată treptat în recipient, trecând prin membrană.
Aceste boluri sunt, de obicei, foarte stabile și potrivite pentru a bea o așternutură întreagă de farse active. O ceașcă sippy pentru câini este un castron ideal dacă animalul dvs. are urechi lungi sau barbă: haina rămâne uscată și puteți uita de stropi de apă. În plus, este convenabil să luați astfel de feluri de mâncare într-o călătorie cu orice transport..
Indiferent de modul în care bolul pentru câini este montat - pe un suport, pe un covor sau pe ventuze - este recomandabil să alegeți o formă simplă rotundă sau ovală. Bolurile cu fund care au nereguli, colțuri și alte „colțuri” sunt incomode de spălat. Și câinele este incomod, pentru că obținerea fiecărei mușcături este o chestiune de onoare pentru orice lacom!

Materiale

Tu alegi, alegi, dar câinele nu mănâncă din castron - iată-l, mulțumesc! Poate că problema se află în materialul din care sunt preparate vasele? De exemplu, plasticul ieftin degajă adesea un miros chimic neplăcut, care este invizibil pentru nasurile noastre imperfecte. În plus, vasele ușoare sunt instabile, alunecă pe podea, se răstoarnă - animalul de companie se poate speria și poate refuza să mănânce în condiții extreme. De asemenea, bolurile din plastic pentru câini absorb mirosurile din exterior, care în timp pot speria un animal de companie (este neplăcut să mănânci dintr-un castron care miroase a supă rânce). Potrivit ca opțiune temporară: o excursie la expoziție, pentru a vizita câteva zile etc..
Puțin mai bine decât bolurile metalice pentru câini. Avantajele lor sunt că sunt practic indestructibile și nu miros. Din aceste motive, majoritatea proprietarilor aleg metalul - ieftin și pentru o lungă perioadă de timp, iar în orice magazin de animale de companie există o selecție largă. Dacă animalul de companie nu se teme, iar animalele de companie au nervi puternici, este o opțiune destul de potrivită (astfel de boluri sună uneori doar asurzitoare, mai ales dacă câinele este mare).
Dar nimeni nu a venit cu nimic mai bun decât un castron de câine din ceramică. Îndoiem degetele:
  • greu pentru stabilitate. Desigur, dacă grosimea peretelui este suficientă, dar nu alegem porțelanul chinezesc pentru a bea ceai-
  • sigur. Metalul oxidează alimentele și, dacă învelișul este sfărâmat sau crăpat, otrăvește alimentele. Plasticul eliberează substanțe volatile dăunătoare în alimente și atmosferă-
  • ușor de curățat, mai ales dacă vasele sunt rotunde sau ovale. Nimic nu se lipeste de pereții netezi-
  • bolurile din ceramică pentru câini sunt cele mai „delicioase”. Desigur, nu am încercat să lingem vasele pentru câini. Dar imaginați-vă dacă este plăcut să atingeți limba de plastic sau metal?
Dar există și dezavantaje: astfel de boluri sunt de scurtă durată - se rup când sunt scăpate de la o înălțime mare și sunt, de asemenea, cele mai scumpe. Deși cu cât ceramica este mai scumpă, cu atât mai bine: va rezista la câteva lovituri și chiar dacă se sparge, câinele nu va fi rănit de cioburi (sticla și ceramica „ușoară” ieftină sunt împrăștiate de fragmente).

Standuri și standuri

Orice medic veterinar sau crescător vă va spune că bolurile pentru câini în picioare sunt cea mai bună soluție. Desigur, stabilitatea poate fi asigurată în alte moduri: ventuze, fund cauciucat, covorase antiderapante etc. Dar, în toate aceste cazuri, animalul de companie va trebui să se aplece pentru a obține piesa râvnită. În timp, o postură incomodă va duce la probleme articulare (mai ales dacă este un câine de rasă mare cu tendință de displazie). Și un raft cu boluri pentru câinii de rase miniaturale, de asemenea, nu face rău - pentru asigurare. Dimensiunile reduse nu garantează absența problemelor cu sistemul musculo-scheletic.
Poziție incorectă:
În plus, un stand este esențial în perioada de creștere. Un cățeluș care mănâncă într-o poziție îndoită prezintă riscul de displazie, deplasarea discurilor vertebrale, curbura labelor și a coloanei vertebrale până în al doilea an de viață.
Adorabilele vorbărețe chineze mănâncă bine, fără a-și risca sănătatea:
Cea mai obișnuită opțiune sunt bolurile de trepied pentru câinii de orice rasă și dimensiune. Alegerea este uriașă, trebuie doar să decideți dimensiunile vaselor, iar înălțimea bolurilor poate fi ajustată. Acest lucru este convenabil dacă un cățel crește în casă (a crescut - a ridicat bolurile) sau mai multe animale de companie de diferite înălțimi locuiesc la greabăn. Apropo, bolul ar trebui să fie situat aproximativ la nivelul pieptului - animalul de companie își înclină capul pentru a lua alimente, dar nu stă pe vârfuri și nu se înclină.
Un mic test de atenție: care raft pentru boluri pentru câini are mai mult succes în opinia dvs.?
Așa este - al doilea. Este mai stabil, iar bolurile sunt la o oarecare distanță una de cealaltă. Prima opțiune este potrivită pentru câinii îngrijiți de dimensiuni medii și mici, a doua - pentru iubitorii de alimente mari, cu smacking și chomping.
Dar bolurile de pe un trepied nu sunt foarte confortabile pentru câinii în miniatură. Pentru jucării, strănut, Yorkie și alte preferate pentru femei, următorul design al standului este mai potrivit:
Dacă animalul de companie nu mănâncă prea atent, distanța dintre boluri ar trebui mărită. De exemplu, alegerea următoarei construcții:
Dacă doriți, puteți face singur un suport pentru boluri:
Și aceasta este pentru câinii mari, dar și fără trepied:

Alimentatoare automate

În cele din urmă, câteva cuvinte despre miracolul tehnologiei - un castron pentru câini cu cronometru. Un atribut de neînlocuit al proprietarului care dispare în călătorii de afaceri! Mâncarea este turnată într-un recipient cu capul în jos. Când peletele din bol se epuizează, alimentarea din castron ocupă spațiu gol. Hrana este gratuită sau la timp (la discreția proprietarului și în funcție de nevoile animalului de companie). Unele castroane automate pentru câini sunt echipate cu o alertă vocală: proprietarul poate înregistra un scurt „Jack, este timpul să mănânci”. Comanda va fi declanșată simultan cu alimentarea. Un băutor automat va fi, de asemenea, util într-o pereche de alimentator - întotdeauna este disponibilă apă proaspătă, ceea ce este deosebit de important pe vreme caldă.
Dacă animalul de companie are nevoie de o dietă specială, este mai bine să achiziționați un alt model: o farfurie, împărțită în secțiuni. Punem alimente în compartimente, stabilim momentul potrivit și voilă - una dintre secțiuni va deveni disponibilă la ora stabilită. Un bol cu ​​cronometru pentru câini este convenabil în perioada de creștere a unei așternuturi sau a unui cățeluș: ajută la învățarea bebelușului să mănânce la un anumit moment.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alegerea unui castron pentru un câine