Inflamarea prepuce la câini: tratament și prevenire

Bolile sferei „intime” la animalele de companie nu sunt neobișnuite. Este adevărat, când sintagma „patologie a sistemului reproductiv” apare imediat o asociere cu endometrita, vaginita, mastita ... într-un cuvânt, cu acele boli caracteristice femeilor. Dar nu presupuneți cu naivitate că bărbații nu suferă de așa ceva. Un exemplu tipic al „rănilor” lor este inflamația prepuce la câini. Al doilea nume al patologiei este

balanopostita.

Ce este?

Acesta este numele inflamației preputului la bărbați.. Procesul este neplăcut și dureros în sine, poate duce la numeroase complicații, care includ, de exemplu, fimoza. Cu această patologie, preputul „se micșorează”, în urma căruia capul penisului este puternic comprimat. În plus, odată cu inflamația prepuce, există o probabilitate considerabilă de dezvoltare uretrita (inflamație a uretrei), cistita (inflamația vezicii urinare), alte tipuri de boli ale sistemului genito-urinar, inclusiv jad și orhita (inflamația rinichilor și, respectiv, a testiculelor).

Important! este necesară combaterea bolii fără greș și urgent pentru a evita consecințele neplăcute și periculoase pentru animal.

Tabloul clinic al bolii

Simptomele balanopostitei la un câine de sex masculin includ următoarele semne clinice:

 • La sfârșitul preputului sau direct pe penis, puteți vedea o acumulare de gălbui sau exudat galben verzui (puroi).
 • Din prepuce poate apărea din când în când scurgeri sângeroase.
 • poate umflarea și inflamația țesuturilor în jurul penisului / prepuțului.
 • Câinele este constant și extrem de „pasionat” linge zona organelor genitale, astfel încât acestea din urmă încep să „strălucească” literalmente din abundența salivei.
 • Animalul devine apatic, scăderea poftei de mâncare (în cazuri severe).
 • Bărbații pierd complet interes pentru împerechere.
 • Posibil letargie, febră și alte semne ale unui proces patologic sever. Toate aceste simptome indică faptul că evoluția „standard” a balanopostitei este complicată de unele microflore patogene.

Cum este diagnosticată inflamația prepuțială? În general, nu este nimic complicat în acest sens - diagnosticul se limitează la monitorizarea semnelor clinice ale patologiei și luarea anamnezei. Este mult mai important să se stabilească tipul direct de agent patogen care a cauzat inflamații purulente. De asemenea, medicul veterinar examinează zona sacului prepuțial pentru prezența rănilor, a corpurilor străine, a tumorilor de diferite etiologii. O examinare completă poate necesita sedare sau anestezie a animalului, mai ales dacă câinele este mare.

Considera, că o examinare calitativă în majoritatea cazurilor necesită cel puțin o anestezie parțială. Când examinați prepuce la câini mari și chiar dacă procesul este dureros, uneori trebuie să utilizați anestezie generală.

Analize cum ar fi complete analiza sângelui, verificându-i biochimia și analiza urinei, adesea nu prezintă abateri speciale de la normă. Excepție fac acele cazuri în care inflamația prepuțului este cauzată de un fel de infecție gravă sau de un alt proces patologic sever. Merită să ne amintim că, înainte de a lua urină pentru analiză, zona sacului preputial și a penisului glandului este tratată cu atenție cu compuși antiseptici, iar proba de urină este prelevată direct cu ajutorul unui cateter. Astfel, specialistul împiedică puroiul și alte secreții să intre în analize, analiza se dovedește a fi mai corectă și mai precisă.

În cazuri dificile, luarea răzuind din preput urmată de examinarea sa microscopică. În plus, poate fi benefic să crești cultura bacteriană pe un mediu nutritiv. Deci, puteți identifica cu precizie un anumit tip de agent patogen și puteți selecta un medicament la care acesta din urmă este deosebit de sensibil.

Terapie și prevenire

Tratamentul balanopostitei ușoare constă în menținerea curățeniei ideale a capului penisului și a sacului preputial al acestuia. De asemenea, este imperativ să preveniți câinele să-și lingă organele genitale, pentru care un guler chirurgical este deosebit de eficient. Dacă inflamația este severă sau este deja complicată de o infecție, cursul terapeutic poate include următoarele:

 • Eliminarea cauzei principale (daca este gasit). Adică medicul veterinar îndepărtează chirurgical tumorile, aderențele, corpurile străine etc..
 • Terapia cu antibiotice. După cum am spus, este deosebit de util să identificăm agentul patogen specific înainte de a prescrie agenți antibacterieni..
 • Prepui zilnic spălat, folosind soluții antiseptice.
 • În cavitatea prepuce puteți pune unguente (tetraciclină, liniment de sintomicină).
 • În cazurile severe, se poate ajunge la castrare. Pentru a preveni acest lucru, nu întârziați să contactați medicul veterinar!

Îngrijire la domiciliu și prevenire. Proprietarul trebuie să respecte cu strictețe instrucțiunile date de medicul veterinar curant. În niciun caz, nu întrerupeți terapia mai devreme decât timpul specificat de medic.!

Trebuie remarcat faptul că recidivele acestei boli sunt destul de frecvente. Nu există metode de prevenire 100% garantate. În ciuda acestui fapt, se știe cu siguranță că îndepărtarea preputului (în cazuri ușoare) sau castrarea unui câine fără valoare reproductivă poate reduce semnificativ probabilitatea de a dezvolta boala..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Inflamarea prepuce la câini: tratament și prevenire