Broholmer (mastiff danez, slagterhund)

Broholmer (Danish Mastiff, Slugterhund) este un câine mare de tip mastiff crescut în Danemarca. Aspectul formidabil al rasei este înșelător. Broholmerii sunt neagresivi, calmi și prietenoși. Câini de pază și tovarăși foarte loiali. Rasa este inclusă în lista de rare și foarte scumpe.

broholmer de rasă de câine cu un cățeluș

Mastifii danezi sunt de mult timp câini de statut. Ei au însoțit reprezentanți ai nobilimii, personificând bogăția și puterea. Obișnuia să vâneze vânatul mare. Mai târziu, acestea puteau fi adesea găsite în ferme și moșii mari ca câine de pază și forță de tragere..

În 1902, un broholmer pe nume Mary a devenit faimos în toată țara după ce a hrănit câțiva pui de la grădina zoologică..

La sfârșitul secolului al XVIII-lea, Broholmer (danezul Broholmer) se vorbea despre el ca o rasă de rasă pură, iar numărul câinilor a crescut semnificativ datorită contelui Sehnest Broholm. Rasa și-a luat numele de la moșia sa Broholm din Goodme. După cel de-al doilea război mondial, numărul de mastini danezi a fost mult redus. Numai datorită muncii strânse a entuziaștilor, care a început la mijlocul anilor 70 ai secolului XX, rasa a fost păstrată. Cam în același timp, Broholmer Revival Society a fost organizată cu sprijinul Danish Kennel Society. Federația internațională cinologică rasește Broholmer danez, cunoscut și sub numele de mastin danez (mastiff englez danez) în 1982.

Aspect

Broholmer-ul danez este foarte mare. Un câine puternic de tip mastihoid cu membrele anterioare foarte puternice și un cap puternic masiv, dar în același timp atletic. Dimorfismul sexual este foarte bine exprimat.

 • Înălțimea la greabănul masculilor este de aproximativ 75 cm - greutate - 50-70 kg;
 • Înălțime la cățelele greabănului - aproximativ 70 cm - greutate - 40-60 kg.

Capul este lat, foarte masiv, cu pielea liberă atârnând în jos. Craniul și botul sunt de aceeași lungime. Craniul este plat și lat. Stopul nu este clar exprimat. Botul este masiv, cu câteva pliuri. Fălci de lungime egală. Buzele nu sunt excesiv de pendulante. Foarfecă sau mușcătură dreaptă. Ochii sunt de culoare mijlocie, rotunzi, de culoare deschisă până la chihlimbar închis. Urechile sunt așezate suficient de sus, de dimensiuni medii, atârnând deasupra pomeților.

În repaus, câinele își ține capul jos (un fel de aplecare), coada este în jos. Într-o stare de vigilență sau emoție, broholmer își ridică capul și coada (nu mai sus decât linia orizontală).

Gâtul este muscular, puternic, cu o ușoară pălărie. Caz dreptunghiular. Linia de sus este dreaptă. Greierul este bine definit. Spatele este lung. Crupul este ușor înclinat, de lungime medie. Pieptul este profund și puternic. Coada este groasă la bază, așezată destul de jos. Picioarele anterioare sunt drepte, puternice, cu umeri musculari. Labe sunt rotunde, compacte. Picioarele din spate sunt musculare și puternice. Văzut din spate - paralel și drept.

Pielea este groasă, dar este dificil de văzut datorită stratului bine dezvoltat. Paltonul de gardă este scurt. Potrivit fix. Culoare:

 • Fawn cu o mască neagră;
 • Roșu auriu;
 • Negrul;

Se permit marcaje albe pe picioare, piept și vârful cozii.

cum arata un mastin danez?

Caracter și comportament

Din fire, broholmer-ul este calm, echilibrat, foarte încrezător în sine și în abilitățile sale. În toate situațiile, el își păstrează reținerea, dar nu pierde niciodată vigilența. Nu este agresiv și nu este un câine de pază, nu este potrivit pentru serviciul de pază de protecție, dar îi sperie cu ușurință pe cei care doresc rău cu aspectul și lătratul profund. În mod altruist devotat familiei sale. În viața de zi cu zi, broholmer-ul este prietenos și blând, plăcut de vorbit. Dacă a crescut cu copii, arată răbdare cu ei și îi pasă sincer de copii, nu le permite să părăsească teritoriul.

Broholmer nu este un câine de pază agresiv. În primul rând, ar trebui să fie văzut ca un însoțitor care adoră să fie aproape de familia sa, participând activ la viața ei. Mastiff-ul danez este prietenos cu alte persoane și animale. Bărbații pot fi intoleranți la câinii adulți necunoscuți.

educatie si antrenament

Broholmer-ul danez are o capacitate medie de antrenament. Echipele didactice sunt de obicei simple. Mastiff-ul nu este unul dintre acei câini care vor repeta același exercițiu la nesfârșit. Este nevoie de mult timp și răbdare pentru a obține un rezultat bun. După ce a însușit comanda, broholmer-ul o va executa exclusiv, astfel încât să putem vorbi despre o bună controlabilitate. Cățelușul are nevoie de o socializare foarte bună și de o educație competentă. Proprietarul trebuie să aibă experiență cu câini mari și o mână fermă.

Broholmer-ul danez nu este potrivit pentru sporturile în care ascultarea este primordială. Dar el poate fi găsit în competiții de tragere cu greutate și altele asemenea..

Fotografie Broholmer

Caracteristicile conținutului

Broholmer-ul danez nu este potrivit pentru păstrarea într-un apartament de oraș. Cea mai bună opțiune pentru el ar fi să locuiască într-o casă privată cu capacitatea de a petrece mult timp în curte..

Broholmer, deși este un câine mare, dar foarte atletic, are nevoie de o activitate fizică bună. Vor fi bucuroși să facă plimbări lungi în pădure, nu vor renunța la jogging lângă bicicletă, unor câini le place să înoate.

Îngrijire

Broholmer-ul danez nu necesită îngrijire complicată. Îngrijirea se reduce la proceduri standard:

 • Pieptănarea părului de 2-3 ori pe lună cu o perie sau mănușă specială pentru câinii cu părul scurt (ceva mai des în perioada de năpârlire);
 • Scăldatul după cum este necesar (de obicei de 2-3 ori pe an);
 • Examinarea și curățarea urechii săptămânal;
 • Tunderea ghearelor pe măsură ce cresc (în mod normal se macină singure);
 • Se recomandă periajul dinților.

broholmer de rasă de câine

Sănătate și longevitate

Broholmer-ul danez este o rasă sigură. Speranța de viață 8-11 ani. Lista bolilor ereditare include:

 • Displazia articulației cotului și șoldului (numărul câinilor cu probleme grave în această zonă nu este critic);
 • Defecte cardiace;
 • Alergie.

Broholerii care sunt crescuți în conformitate cu cerințele Asociației daneze trebuie să fie examinați pentru HD și probleme cardiace.

Pentru a menține o sănătate bună, este important ca proprietarii să asigure câinelui condiții bune de detenție, o alimentație bună și măsuri preventive veterinare în timp util..

De unde să cumpărați un câine de rasă Broholmer

Principalul efectiv de animale de casă trăiește în patria lor istorică - în Danemarca. În total, există aproximativ 1000 de câini în țară. La sfârșitul anilor `90, mai mulți mastini au fost exportați în străinătate: Olanda, Germania, Suedia. Există mai mulți câini importați din Danemarca și Finlanda în Rusia. Nu există date despre creșe.

Danezii sunt foarte reticenți în a-și vinde câinii în străinătate. Și, chiar dacă există un crescător conform, puteți sta la coadă pentru un cățeluș ani de zile. În plus, va fi necesar să îndeplinim o serie de cerințe, de exemplu, la fiecare doi ani pentru a veni cu un câine la o expoziție în Broholm, pentru a crește un câine numai în Danemarca.

Preț

În Danemarca, un cățeluș bun dintr-o canisă costă aproximativ 5.000 de euro.

Fotografii și videoclipuri

În galerie puteți vedea imagini ale câinilor danezi Broholmer. Imaginile prezintă reprezentanți ai rasei de sex, vârstă și culoare diferite, inclusiv un negru foarte rar.

Video despre rasa de câine Broholmer (Mastiff danez)


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Broholmer (mastiff danez, slagterhund)