American staffordshire terrier: descriere rasă, preț

Descrierea rasei de câiniCând vorbesc despre Staffordshire Terrier, mulți oameni își imaginează un câine cu botul larg, pieptul puternic și un aspect amabil. Având un fler înnăscut pentru situații periculoase și un instinct natural de protecție, amstaff-urile pot deveni un excelent bodyguard pentru stăpânul lor. Prețul acestor câini depinde de pedigree-ul părinților, de care victoriile Staffordshire Terrier depind direct de diferite competiții..

Istoria rasei

Primele mențiuni despre câinele de serviciu amstaff au apărut în 1209. Rasa a fost crescută nu în America, așa cum se crede de obicei, ci în Anglia. American Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Stafford, Pit Bull Terrier, American Pit Bull - toate acestea sunt nume de aceeași rasă. Această diversitate se datorează faptului că în momente diferite animalul atribuite diverse sarcini.

Inițial, Amstaffs a fost crescut ca câini de luptă. Pe măsură ce luptele cu gladiatori au început să se ofilească, oamenii au găsit distracție în luptele dintre diferite animale. La început, mastifonii erau folosiți în aceste scopuri. Dar, deoarece sunt animale destul de mari, au fost ținte bune pentru coarnele și copitele animalelor sălbatice. În acest sens, s-a decis reducerea dimensiunii câinelui de luptă, iar crescătorii au traversat un terrier și un buldog. Rezultatul este un câine rapid, agil și viclean de dimensiuni mici..

În forma sa modernă, Staffordshire Terrier a fost înregistrat în 1936. Și în 1976 a fost numit American Staffordshire Terrier. De atunci, nici rasa în sine, nici numele ei nu s-au schimbat..

Aspectul Amstaff

Un câine foarte puternic, mare, musculos și bine legat arata foarte elegant. Este diferit:

 • Terrier american Staffordshirecorp gros;
 • sanii dezvoltati;
 • labe la distanță mare;
 • înălțimea la greabăn de la 44 la 48 cm;
 • cap lat, de lungime medie;
 • urechi decupate sau decupate;
 • ochi întunecați, rotunjiți, adânci și largi;
 • nas negru;
 • buze strânse;
 • o coadă scurtă fixată jos, care se învârte spre capăt;
 • cântărind de la 25 la 30 kg.

Paltonul Staffordshire Terrier poate avea monocromatice, pete sau parculate. Culorile negru și bronz, ficat și alb sunt nedorite pentru această rasă. Dezavantajele aspectului ei includ o coadă prea lungă, pleoape roz, un nas maro deschis și ochi deschisi..

Trăsături de personalitate Staffordshire Terrier

Amstafii curajoși, activi, cu scop, au o inteligență particulară și combină o serie de calități opuse. Pot fi atât sensibili, cât și încăpățânați, mulțumiți și implacabili, puternici și afectuoși..

Fearless Staffordshire Terriers se străduiesc pentru propria lor siguranță. Și dacă văd că ești nedrept față de ei, pot fi ofensați.

Rasă bine antrenat, dar nu o poți forța să facă nimic. Ar trebui antrenat numai cu motivație pozitivă, altfel câinele se poate întări.

Amstaffs nu va latra și nu va urla fără motiv. Sunt foarte jucăuși și gata să se joace cu orice membru al familiei, oriunde. De la o vârstă fragedă, câinele trebuie introdus în mediu. După ce a făcut toate vaccinările necesare, cățelul ar trebui să fie scos afară, să meargă cu el în locuri aglomerate, să se plimbe cu mijloacele de transport în comun și să îl ducă într-o mașină. Așa că se va obișnui repede cu ea și va reacționa calm la situații de neînțeles și la străini. Pentru a evita conflictele în timpul plimbărilor, cățelul trebuie să fie prezentat altor câini. Cel mai bun dintre toate, dacă sunt câini iubitori de pace.

Este important să-l învățați pe Amstaff comanda „Dă!”, Luând de la el un os sau o jucărie. Prin astfel de acțiuni, veți arăta că sunteți liderul haitei și trebuie să fiți ascultat. Pentru că liderii terrierilor staffordshire, apoi, pentru a lua locul conducătorului, ar trebui să fie zguduite.

Întreținerea American Staffordshire Terrier

Cum să ai grijă de terieriAmstaffs sunt câini de interior care nu pot merge decât pe stradă. Prin urmare, un animal de companie dintr-un apartament sau o casă trebuie să aibă propriul loc în care îi place să doarmă. Cățelușul se va strânge cel mai probabil pe patul tău. Mulți proprietari sunt fericiți doar de acest lucru. Dar trebuie să vă amintiți că câinele crește și, în timp, va fi suficient de mare. Drept urmare, există doar suficient spațiu pe pat numai pentru ea. Prin urmare, din prima zi, American Staffordshire Terrier ar trebui să-ți cunoască locul. Și dormi pe pat doar cu permisiunea proprietarului.

Deoarece câinele nu are substrat și există puțină haină, se poate îngheța chiar și în zilele calde. Cea mai bună opțiune de casă pentru ea ar fi o cușcă echipată cu așternut moale, care ar trebui să fie deja în ziua în care catelul trece pragul casei tale..

Exercițiul este foarte important pentru câinii tineri și adulți. Puii ar trebui să meargă de două ori pe zi. Terrierii americani Staffordshire sunt foarte pasionați de jocurile în aer liber, așa că trebuie să le dea puțină fugă din lesă.

Unii câini din această rasă le place să înoate, în timp ce alții nu. Prin urmare, acesta din urmă trebuie să fie obișnuit cu apa. Pentru a face acest lucru, intrați în apă și chemați animalul de companie. Dacă te urmărește, atunci ar trebui cu siguranță să fie lăudat. Încurajarea și laudele joacă un rol important în educația câinilor.

American Staffordshire Terrier: preț, pedigree

Caracteristicile și aspectul terrieruluiDeoarece probabilitatea unor victorii viitoare depinde în mod direct de pedigree, alegerea unui câine trebuie abordată cu toată responsabilitatea..

Cei care doresc să cumpere amstaff pentru a câștiga medalii de aur la expoziții au nevoie întrebați crescătorul despre genealogia. Cel mai bine este dacă arată toate premiile părintești, recenziile scrise de la judecători și fotografiile din expoziții. Orice scuză ar trebui să ridice îndoieli. Dacă totul este în ordine, atunci puteți alege un cățeluș accesibil care să vă placă. Iar victoriile la expoziții vor depinde în întregime de eforturile proprietarului.

Dar pentru cei care doresc doar să aibă un prieten în familie, toate informațiile de mai sus nu vor fi foarte interesante. Cu toate acestea, pentru orice cățeluș Staffordshire Terrier prețul depinde de clasă:

 1. Clasa pentru animale de companie sunt câini de rasă cu diferențe diferite de aspect față de standardele rasei. Poate fi vorba despre un defect al maxilarului, o structură asimetrică a craniului sau o culoare diferită. Toate acestea exclud posibilitatea participării câinelui la expoziție, ceea ce înseamnă că personalul din această clasă este potrivit doar ca „prieten al omului”. Dacă nu intenționați să mergeți la expoziții și să câștigați mulți bani pentru creșterea rasei, atunci un astfel de cățeluș este doar pentru dvs. Prețul pentru o rasă din această clasă variază de la 5.000 la 10.000 de mii de ruble.
 2. Clasa Brit este acceptabilă pentru cei care doresc să obțină un câine de rasă fără niciun handicap de dezvoltare. Astfel de pui au indicatori buni, dar cel mai probabil nu vor putea ocupa primul loc la spectacol. Dar în viitor vor fi potrivite pentru reproducere. Prețul pentru ele variază de la 10.000 la 20.000 de mii de ruble.
 3. Show-class - aceștia sunt Terrierii Staffordshire americani, care se disting prin expresia vie a indicatorilor de rasă. Câinii de luptă din această clasă sunt potriviți pentru victorii la spectacole și pentru reproducere. Dar și prețul pentru ei este adecvat. Un catel poate costa mai mult de 20.000 de ruble.

Criterii de selecție a catelului

Atunci când alegeți un cățeluș din orice clasă, trebuie să acordați atenție un semn care trebuie să fie în zona inghinală sau în ureche. Se face la împlinirea a 45 de ani de câine. În plus, puii trebuie să fie:

 • Întreținerea terrieruluibine îngrijit;
 • cu o haină lucioasă fără mătreață;
 • dolofan, dar nu cu burta distinsă;
 • puternic;
 • activ;
 • curios;
 • fără erupții cutanate și zgârieturi abdominale;
 • cu mușcătura corectă;
 • testiculele coborau în scrot prin cablu.

Când cumpărați un cățeluș, trebuie să acordați atenție faptului că vi se oferă pașaport veterinar, deoarece în perioada cuprinsă între 2 și 3 luni sunt vaccinați. În plus, unui cățeluș cu pedigree trebuie să i se dea un card, care să indice data nașterii, sexul, culoarea, părinții cățelușului. Pe baza acestui fapt, în clubul în care este crescătorul, va trebui să vi se dea un număr de timbru. Nu uitați să întrebați crescătorul și despre data deparazitării și despre cum l-a hrănit pe micul Amstaff.

Noii proprietari ai American Staffordshire Terrier ar trebui să-și amintească faptul că reproducerea câinilor de rasă pură este supărătoare, dar profitabilă. Această rasă de luptă este întotdeauna la preț, astfel încât, cu conținutul potrivit, educația și victoriile la expoziții, nu vă puteți face griji cu privire la profiturile ulterioare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » American staffordshire terrier: descriere rasă, preț