American pit bull: o descriere a câinelui și o fotografie a unui pit bull terrier

Rasa de câine PitbullVăzând acest „câine drăguț”, este puțin probabil ca trecătorii să dorească să se apropie și să-l mângâie, mai degrabă, dimpotrivă, vor încerca să se retragă mai repede până când „adorabilul” are ideea să-i „cunoască” mai bine.

Pit Bull sau American Pit Bull Terrier este o creatură misterioasă: origine de neînțeles, aspect înfricoșător, nu o reputație foarte bună. Dar, de fapt, este diavolul la fel de înfricoșător pe cât este pictat?

American pitbull - caracteristici și fotografii

Istorie

Trăsături Pit BullImagini de câini, similare în aparență cu pit-bullii moderni, au fost găsite în înmormântările abisiniene și tibetane. În plus, în mileniul II î.Hr. e. câini asemănători crescute pe teritoriul Europei moderne, ceea ce se dovedește și.

Pitii antici erau mai mari decât cei moderni și scopul lor principal era de a vâna un animal mare - un urs, un mistreț etc. În acele timpuri străvechi, nobilimii locale îi plăcea nu doar vânătoarea, ci și lupta cu câini, pentru care erau necesare animale cu maxilare masive. fizic puternic. Pit Bull Terrierii erau numiți „câini ucigași”, iar crescătorii lor au făcut o avere imensă din aceasta.

De fapt, locul de naștere al Pit Bull Terrierului american nu este deloc SUA - rasa a fost crescut în Marea Britanie și Irlanda pentru bătălii de câini, precum și pentru vânătoare și divertisment sportiv. Atunci această rasă nu avea încă un nume. Conform legilor britanice în vigoare la acea vreme, numai persoanelor înstărite li se permitea să aibă câini mari, iar săracii erau obligați să folosească buldogi scurți și terieri pentru a-și păzi casele..

De-a lungul timpului, s-a format rasa Bull Terrier, iar puțin mai târziu a început să fie numită Pit Bull Terrier. În timpul colonizării, animalele au venit în America și au fost imediat plăcute de localnici. Oamenii de știință americani au investit mult efort și bani în îmbunătățirea rasei.

Cu toate acestea, participarea taurilor la lupte cu câini, precum și zvonurile despre agresivitatea și reputația lor incredibilă ca ucigași și-au făcut treaba. În țară au început neliniștile în masă și chiar s-au ținut mitinguri cu cereri de a-i șterge pe teritoriii tauri iubiți de odinioară de pe fața pământului. Dar de îndată ce oamenii și-au dat seama că toate accidentele care implică reprezentanți ai acestei rase s-au datorat din vina omului, pasiunile s-au potolit. Într-adevăr, comportamentul unui animal depinde de creșterea acestuia - un pit bull antrenat corespunzător este destul de adecvat și pașnic. El va putea întotdeauna să facă distincția între bine și rău și nu va ataca niciodată mai întâi..

Standard

Pitii americani sunt clasificați în două tipuri.

Buldog. Accentul este pus pe calitățile de luptă ale animalului: în formă - câinii sunt subțiri, dar în același timp au o mușchi și o rezistență clar exprimate.

 • Rasa de câine PitbullCapul este în formă de pană, cu o mușcătură de teacă, ochi eliptici și un pod al nasului bine definit.
 • Picioarele musculare, slabe, elastice, paralele, foarte puternice.
 • Gâtul este lung, musculos.
 • Lomul este proporțional cu corpul. Nu ar trebui să fie prea scurtă sau lungă - de aceasta depinde mobilitatea și agilitatea animalului.
 • Urechile sunt, de obicei, tăiate, ceea ce face ca pit bull-ul să pară și mai acerb..
 • Și coada este andocată, dar acest lucru nu este necesar..
 • Blana este scurtă, strălucitoare, netedă, aproape de corp.

Al doilea tip (pitbull pitic) asemănător exterior cu ruda sa apropiată - American Staffordshire Terrier.

 • Capul este oarecum mai greu decât cel al primului tip. Ochii sunt mici și mici. Maxilarul inferior este puternic, bine dezvoltat.
 • Mușchii sunt proeminenți, ieșind din sub pielea densă. Coloana vertebrală este puternică și puternică. Câinii de al doilea tip sunt mai puternici cu un corp lung.
 • Coada este îngustă la capăt, mai groasă la bază. Nu se oprește .
 • Picioarele sunt puternice, există un decalaj moderat între picioarele anterioare, picioarele din spate sunt la distanță mare.
 • Spatele este cu un lomb scurt, puternic, ferm. Crupul este ușor înclinat.
 • Urechile sunt ridicate. Nu te poți opri.

Ambele tipuri de pitbull pot fi de orice culoare (fie solidă, fie cu semne albe), cu excepția merle (marmură) și alb pur.

Greutatea adultului poate avea 12-40 kg, dar de obicei 14-28 kg. Înălțimea animalului la greabăn - de la 46 la 56 cm.

Caracter

Terrierii Bull Bull se disting prin inteligență ridicată și abilități bune de învățare. Le place să participe la toate activitățile distractive de familie. Chiar și la vârsta adultă, reprezentanții rasei nu își pierd veselia și optimismul. În ciuda faptului că câinele este un câine de luptă, se înțelege bine cu copiii. Dar toate aceste caracteristici vor fi adevărate numai dacă câinele este educat corespunzător..

Terrierii pit bull aparent feroci sunt loiali atât „gospodăriei lor”, cât și oaspeților lor. aceasta câine de pază încrezător, simțindu-și perfect împrejurimile. Câinele te va avertiza de fiecare dată despre apropierea străinilor, dar scopul animalului nu va fi dorința de a „certa” persoana, ci doar de a-l întâmpina.

Deși dragostea excesivă pentru oameni face ca câinele să nu fie un câine de pază foarte bun, curajul și curajul său nu au limite și își va proteja casa și familia până la ultimul. La fel ca reprezentanții altor rase de câini, americanul Pit Bull Terrier are nevoie de o socializare timpurie, adică de familiaritate cu sunete, mirosuri, locuri și oameni diferiți. De la un cățeluș care a trecut de socializare, se garantează că va crește un câine adecvat, bine dresat și echilibrat.

Sănătate

Deși americanii Pit Bull Terrier se disting prin sănătate bună, aceștia, ca și alte rase, au tendința către una sau alta boală. Prin urmare, dacă decideți să obțineți un câine din această rasă, trebuie să știți despre posibilele boli ale animalului de companie..

 • Pitbull de rasă de câineBoli ale sistemului cardiovascular. Bullii au un procent mai mare de boli de inimă decât câinii de alte rase. Defectele cardiace congenitale sunt, de asemenea, mai frecvente decât altele.
 • Hipotiroidism - perturbarea glandei tiroide, determinând deteriorarea stării stratului, creșterea în greutate și alte probleme ale corpului. Hipotiroidismul afectează de obicei animalele de vârstă mijlocie și cursul său este controlat prin administrarea de medicamente.
 • Displazia articulatia soldului.
 • Alergie. O boală destul de frecventă la câinii din această rasă. Poate apărea ca reacție la alergenii din jur: praf, polen, etc. Foarte rar apar reacții alergice la alimente. Acesta poate fi grâu, porumb, orez și carne de vită. Un animal bolnav simte disconfort sever și mâncărime.

Întreținere și îngrijire

Cu condiția ca Pit Bull Terrierul să aibă posibilitatea de a face plimbări active și lungi, câinele poate fi considerat un câine ideal de „apartament”. Activitatea fizică zilnică este una dintre regulile de bază pentru păstrarea unui animal. Durata plimbării ar trebui să fie de cel puțin o oră pe zi. Mai mult, acestea nu ar trebui să fie doar plimbări, ci exerciții active. Pit-bullii cu mare plăcere vor alerga, vor sari, vor juca jocuri pline de viață cu proprietarul, în timp ce se vor umple de bucurie și vitalitate.

Încă de la vârsta timpurie a terrierilor pitbull trebuie învățat să se supună, pentru a evita problemele în viitor.

Câinii din această rasă nu tolerează temperaturile scăzute, astfel încât păstrarea lor pe termen lung în afara sezonului rece este inacceptabilă. Deoarece terrierii pit bull sunt foarte atașați de oameni și se simt ca membri cu drepturi depline ai familiei, nu pot fi lăsați nesupravegheați mult timp - câinii vor fi triști și pot deveni chiar deprimați.

Hrănire

Cum să păstrezi pit-bulliiNutriția câinilor joacă un rol important în creșterea și dezvoltarea animalului. Dieta ar trebui să fie echilibrată și să satisfacă pe deplin nevoile câinelui de proteine, grăsimi, carbohidrați, precum și vitamine și microelemente. Pentru că terrierii pit bull sunt foarte alergici, alegerea dietei trebuie luată cu toată responsabilitatea.

Tipul de mâncare (mâncare umedă, uscată sau naturală) este determinat de fiecare proprietar în mod independent. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că alimentele naturale sunt cereale special pregătite (hrișcă, orez) cu adaos de carne și legume și nu deșeuri de la masă, așa cum cred mulți.

De câte ori pe zi să hrănești un Pit Bull Terrier american?

Dieta pentru puii pit bull americani se face în funcție de vârstă:

 • La 1,5-2 luni. - de 6 ori pe zi;
 • La 2-3 luni. - de 5 ori / zi;
 • La 3,5-5 luni. - de 4 ori / zi;
 • La 5,5-7 luni. - de 3 ori / zi;

Începând cu vârsta de opt luni, câinele este transferat la două mese pe zi. Acest regim de hrănire este menținut pe tot parcursul vieții bull terrierului, doar dimensiunea porțiunii se schimbă pe măsură ce câinele crește..

Deci, Pit Bull Terrierul american este un animal ușor de antrenat, ascultător, care nu tolerează grosolănimea și agresivitatea față de sine. Dacă sunteți atent, consecvent și persistent în procesul de instruire a unui cățeluș american Pit Bull, acesta va crește într-un câine complet adecvat, cuminte și loial, care poate deveni un prieten excelent și un tovarăș pentru dvs..

Câini Pit Bull Cum să umbli un pitbullCățeluș PitbullTemperamentul unui câine pitbullPitbull americanÎngrijirea Pit BullCum arată un câine pitbull?Cum să păstrezi un pit bullTrăsături Pit BullGroapă americanăCuloarea hainei pit bullAmerican Pit Bull TerrierObiceiurile și educația pit-bull-uluiRasa câinelui și descrierea acestuiaGroapă americanăAmerican Pit Bull Terrier
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » American pit bull: o descriere a câinelui și o fotografie a unui pit bull terrier