14 Cele mai bune descrieri de rase și specii de păstori

Tipuri de rase de cioban

În articol voi vorbi despre toate tipurile de câini ciobănești care există în lume și îi voi prezenta sub forma unui fel de TOP cu nume. Voi afla în ce scop a fost crescută fiecare dintre rase. Voi lua în considerare caracteristicile lor de caracter, nutriție, conținut. Comparați prețurile puiilor.

Cele mai bune rase de păstor

limba germana

Costul mediu al unui cățeluș este de 15.000-30.000 de ruble.

Câinii din epoca bronzului, ale căror rămășițe au fost găsite în Europa de Vest, sunt considerați predecesori. Se crede că câinii s-au născut dintr-o încrucișare între un lup indian și un câine..

Rasa de câine mare. Se caracterizează printr-o culoare roșu-negru cu bronz. Câinii ciobănești germani au o haină groasă, mușchi pectorali puternici și un bazin slab. Cântăresc aproximativ 26-39 de kilograme. Înălțimea este de 56-66 centimetri. Trăiește 9-15 ani.

Caracterul animalului este neagresiv. Considerate animale foarte inteligente, sunt bine dresate încă din copilărie..

Excelenți tovarăși de familie și paznici. Adesea utilizat de agențiile de informații pentru tipuri de activități de investigație.
limba germana
limba germana

Alabai, sau câine ciobanesc din Asia Centrală

Prețul Alabai este de 5.000-25.000 de ruble.

A fost format ca rezultat al selecției și selecției îndelungate. Câinii din această rasă au o origine comună la câinii care trăiesc pe teritoriile Asiei de mai multe milenii..

Distingeți între câinii ciobănesc din Asia Centrală cu părul neted și cu părul lung. Caracteristici distinctive: cap masiv, ochi situați departe unul de celălalt. Cele mai frecvente culori: negru, alb, gri, alb-roșu.

Rasă sigură, puternică, rezistentă. Alabai se referă agresiv la câinii altor persoane „nu pe teritoriul său”, dar nu atacă animalele „din curtea sa”. Cu o pregătire adecvată, nu va ataca niciodată o persoană. Calitățile de protecție bine definite sunt transmise doar genetic.

Alabai
Alabai

caucazian

Prețul puiilor este de 45.000 - 190.000 de ruble.

În cele din urmă a fost format ca rezultat al selecției naturale a câinilor care trăiau pe teritoriile Caucazului. În cele mai vechi timpuri, ele erau adesea folosite pentru paza oilor și a locuințelor.

Există mai multe culori: roșu, tigrat, piebald, gri-maro, alb. Puii din această rasă aveau deseori urechile tăiate, deoarece atunci când luptau cu un prădător, animalul apăra instinctiv organul auzului. Acest lucru a împiedicat atacul. Cultivarea urechilor nu este în prezent un standard obligatoriu pentru această rasă..

Printre trăsăturile caracteristice Câine ciobanesc caucazian observați neîncredere față de străini, dispoziție calmă, lipsă de letargie.

caucazian
caucazian

Belgian

Prețul puiilor este de 10.000 - 100.000 de ruble.

Păstor belgian a fost crescut la sfârșitul secolului al XIX-lea ca urmare a muncii grele a lui Adolf Riyul. A visat să reproducă o rasă ideală, cu calități de păstorit și de serviciu. În scopuri de reproducere, câinii de păstor încrucișați.

În urma mai multor experimente, au fost obținute 4 soiuri de ciobanesc belgian: Gruendael, Tervuren, Malinois, Laquenois.

Primele trei sunt cele mai asemănătoare: o construcție subțire, un bot alungit și urechi triunghiulare erecte. Laquenois are urechi mai mici, bot mai scurt.

  • Gruenendael: culoare neagră.
  • Tervuren: culoare roșie cu mască neagră.
  • Malinois: culoare fawn, shorthair.
  • Laquenois: culoare galben cenușiu, strat grosier.
Un câine echilibrat, neagresiv, cu o dispoziție activă.
Belgian
Belgian

australian

Prețul unui cioban australian este de la 30.000 de ruble și mai mult.

Pe vremuri, ea a servit ca asistentă a fermierilor. A fost scoasă în America.

Câinele se remarcă prin culoarea sa albă-gri-roșiatică neobișnuită. Ochii animalului sunt expresivi și neobișnuiți: albastru strălucitor sau chihlimbar. Avea cioban australian heterocromia este frecventă.

Câinele este de dimensiuni medii și flexibil. Are un gât musculos și o coadă extraordinar de frumoasă.

Caracterul câinelui este considerat ideal. Se înțelege bine cu toată lumea: atât cu copiii, cât și cu adulții. Va veni la salvare în orice moment. Agil, activ. Această rasă are nevoie de plimbări lungi.

australian
australian

Anatolian

Prețul mediu este de 10.000-40.000 de ruble.

Modern cioban anatolian descendent din mastifii care trăiau în Turcia.

Printre trăsăturile caracteristice se numără: culoarea cerbului, urechile negre și vârful botului. Diferă într-un fizic muscular puternic, bogat în păr.

Câine calm și echilibrat. Nu are încredere în străini, dar este puternic atașat de proprietar. Crescut exclusiv pentru muncă. Ei spun despre astfel de oameni: „Nici un minut de odihnă”. Are nevoie de o distracție activă.

Greu de întreținut. Nu este potrivit pentru crescătorii de câini începători.

Anatolian
Anatolian

Engleză

Prețul mediu al unui câine este de 45.000 de ruble.

Creat special de fermierii americani pentru a îmbunătăți calitatea. Ciobanesc englez ferme păzite și turme de oi.

Alocați culoarea alb-negru sau negru-maro. Reprezentantul rasei are picioare puternice, gât, piept. Palton bogat. Frumoasă coadă mare.

Un câine activ, agil, în ciuda aspectului său neîndemânatic. Capabil să alerge pe distanțe lungi.

Nu va jigni niciodată un copil, este răbdătoare. Iubește plimbările. Tinde să ducă un stil de viață activ.

Reprezentanții acestei rase pot urca în copaci.
Engleză
Engleză

Câinele ciobanesc maghiar, sau Komondor

Prețul Komondor este de 50.000-70.000 de ruble.

Se crede că strămoșii Komondora a trăit pe teritoriul Mării Negre. A fost crescut ca urmare a traversării unui lup și a unui cioban.

Un câine puternic, musculos, cu o haină neobișnuită: haina lungă și ușoară. Atât de mult încât se usucă după ce îl speli 2 zile.

Lana este ca un pachet. Atârnă aproape de pământ. Prin urmare, îngrijirea este foarte dificilă. Este necesar să pieptănați în mod regulat Komondor, să-i curățați urechile pentru a evita bolile infecțioase.

Komondor este atent la străini. Loial stăpânului ei. Deștept, deștept.

Maghiară
Maghiară

Maremma-Abruzza

Prețul este de 30.000-80.000 de ruble.

Câinele este originar din Italia. A fost crescut pentru a ajuta păstorii. Recunoscut ca fiind cel mai bun câine de pază din anii `80. Ciobanul Maremmo-Abruzzi capabil să lupte împotriva unui grizzly.

O trăsătură distinctivă a câinelui este culoarea albă ca zăpada. Pleoapele și nasul sunt excepțional de negre. Coada mare, joasă.

Pentru acest câine, proprietarul nu este dominant. Cu calm se referă la cei din afară în timpul zilei, dar noaptea instinctele ei sunt ascuțite. Câine de pază exclusiv. Capricios, carismatic.

Maremma-abruzza
Maremma-abruzza

norvegian

Prețul mediu al unui buhund norvegian este de 20.000 de ruble.

Din cele mai vechi timpuri, câinii ciobănești norvegieni îi însoțeau pe vikingi în campanii. A servit ca câini de păstorit.

Ciobanesc norvegian de dimensiuni medii. Grâul sau culoarea neagră sunt frecvente la această rasă. Coada ridicată este clar vizibilă. Se pronunță dimorfismul sexual.

În orice situație, ea se poate ridica pentru ea însăși. Inteligent și inteligent. Dintre dezavantajele rasei, se poate distinge lătratul excesiv, care este ușor eliminat prin antrenament, dar la început îi sperie pe mulți crescători de câini începători.

norvegian
norvegian

Scoțian sau colie

Prețul unui cățeluș este de 10.000-120.000 de ruble.

Patria sunt munții Scoției. Am urmărit turmele de oi. Într-o situație critică, ar putea apuca o oaie de picior. Structura maxilarului a făcut posibilă nu mușcarea ungulatului, ci sperierea.

Există două tipuri diferite: cu părul lung și cu părul scurt. Ele diferă ușor în caracter. Culoare collie poate fi alb și roșu, alb-negru. Alte culori sunt, de asemenea, acceptabile..

În ciuda hainei lungi, Rough Collie este încă adaptat să locuiască în apartamente din oraș..

Un câine amabil și afectuos pentru crescătorii de câini începători. Ideal pentru familiile cu copii. Iubește jocurile în aer liber.

scoţian
scoţian

elvețian

Prețul este de 25.000-100.000 de ruble.

Rasa a fost adusă din Canada în Elveția după ce un cățeluș alb ca zăpada s-a născut pe neașteptate dintr-un german.

Trăsătură distinctivă ciobanesc elvetian este o haină albă ca zăpada, un bot conic și urechi triunghiulare înalte.

Rasa este disciplinată și jucăușă. Aflați rapid comenzile. Sunt foarte antrenabili. Sunt chiar capabili să facă trucuri. Câinii din această rasă sunt puternic atașați de proprietar. Vor manifesta agresivitate doar în cazul unei amenințări reale. Binevoitor, afectuos, iubesc copiii.

elvețian
elvețian

croat

Prețul unui câine ciobanesc croat este de 100.000 de ruble.

Croații au adus câinele în Slavonia în secolul al VII-lea.

Culoarea este exclusiv neagră. Pete mici de pete albe sunt rareori acceptabile. Greierul nu este pronunțat. Capul alungit. Urechi triunghiulare. Ochi de migdale negri.

Câinii ciobănești croați sunt câini foarte atenți și loiali. Ușor de întreținut și îngrijit. Examinați-vă frecvent urechile și ochii pentru a evita bolile infecțioase.

Conceput pentru a păzi turma. Sunt cele mai mici ca mărime din categoria lor de înălțime, unii le referă la categoria mini-păstori. Bine antrenat.

croat
croat

Podhalian polonez

Prețul este de 35.000-100.000 de ruble.

Se consideră că ciobanesc polonez crescut de ciobani în secolul al V-lea. A fost adus de ciobanii din Asia. Câine mare alb ca zăpada, cu gâtul expresiv și urechile mari atârnate.

Câine calm, loial. Iubește și respectă membrii familiei. Eficient, muncitor, neagresiv, alert. Bine pentru copii. Își va proteja întotdeauna proprietarul. Rareori arată agresivitate și rareori își dezvăluie dinții.

O casă la țară va fi un loc ideal pentru păstrare..
Podhalian polonez
Podhalian polonez

Astfel, există o mare diversitate printre reprezentanții speciei. Fiecare proprietar poate alege un câine pe placul lor, concentrându-se pe trăsăturile de caracter individuale și pe propriile preferințe.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 14 Cele mai bune descrieri de rase și specii de păstori