Beauceron

Un câine din această rasă se distinge prin capacitatea sa de conducere. Aceasta este o calitate necesară atunci când este necesar să pășunăm o turmă de oi și să respingem prădătorii. Dar există un minus în acest fapt - beauceronul are un mare sentiment de superioritate față de alte animale. Deși, în orice caz, Beauceron este un prieten loial și de încredere, el îl urmărește întotdeauna pe proprietar și își simte starea de spirit. Cu neîncredere evidentă și înțelegere față de cei din afară.

Țara de origine a câinelui - Franța.

Fotografie Beauceron

La începutul secolului al XX-lea, a apărut un club al iubitorilor acestei rase. În cursul formării rasei, de îndată ce păstorul francez nu a fost folosit ca păstor și ca vânător și paznic. În timpul primului și celui de-al doilea război mondial, acești câini s-au stabilit ca câini de sânge excelenți, care observă minele inamice și urmează urmele. Astăzi, beauceron este incredibil de popular în întreaga lume. Singura excepție este Belgia, unde rasa este practic necunoscută.

Aspect

Câinii sunt destul de mari, cu capul lung și craniul ușor convex. Pieptul este lat și puternic. Spatele este drept. O caracteristică distinctivă o constituie glafurile de rouă de pe picioarele din spate. Paltonul este scurt, dur și strălucitor. Substratul este foarte cald. Urechile atârnate, scurte, sunt tăiate. Coada lungă nu este andocată.

Are nevoie de atenție și comunicare constantă. Capabil de dedicare completă. Poate fi ușor încăpățânat și capricios. Acești câini sunt echilibrați, inteligenți și ascultători. Unii cred că sunt predispuși la agresiune, considerând poate strămoșii lor. Dar, de obicei, nu există probleme cu un Beauceron cuminte..

Antrenament și activitate fizică

Beauceron se împrumută bine antrenamentului, adoră procesul de instruire și învață ușor comenzi, dar numai dacă antrenamentul se bazează pe întărirea constantă a materialului și laude. Acești câini sunt foarte duri la constrângere..

De asemenea, merită luat în considerare faptul că au nevoie de socializare timpurie. Cresc foarte târziu, aveți nevoie de răbdare, înțelegere și perseverență moderată în educație..

Încercările lui Beauceron de a prelua conducerea trebuie oprite imediat. Pe lângă activitatea fizică bună, beauceron are nevoie de sarcini intelectuale. Câinele iubește plimbările lungi, jocurile active și tot felul de exerciții. Dar nu ar trebui să-l supraîncărcați. Dacă observați că câinele și-a pierdut interesul pentru joc, lăudați-l pentru muncă și permiteți-i să se distreze singur..

Scopul rasei și formarea

Scopul direct al lui Beauceron este pășunatul animalelor. Cu toate acestea, în condițiile orașului, el poate deveni un favorit al familiei, un tovarăș de călătorie. Este potrivit pentru persoanele cu o viață activă sau în afara orașului.

Reținerea și calitățile de conducere fac din Beauceron câinele de pază ideal. Printre altele, acest câine va speria cu siguranță pe intruși cu dimensiunea și aspectul său amenințător. De obicei, beauceron tratează calm străinii în prezența proprietarului, dar dacă câinele vede că proprietarul este în pericol, el nu mai poate fi oprit. Câinele va apăra o persoană dragă cu toată ferocitatea posibilă.

Beauceron

Beauceron este folosit cu succes ca câine de serviciu în armată și poliție, uneori „funcționează” ca un câine de sânge. În Franța, a fost adesea instruit să caute trufe. Dar, în afară de aceasta, ciobanul cu părul neted este un companion excelent și un bun paznic. Beauceron este un câine curajos și independent. Foarte atașat de proprietar. Lașitatea față de străini se poate manifesta în personaj, la care trebuie să se acorde atenție atunci când crește pentru a preveni un comportament laș-agresiv, la care câinii cani sunt mai predispuși. Ciobanul tratează copiii cu grijă și tandrețe, dar datorită mobilității sale în timpul jocului, poate împinge sau zgâria copilul. Este dificil de spus despre înțelegerea cu alte animale, de obicei nu există probleme dacă au crescut împreună, dar dacă animalele ar fi fost deja în casă, pot apărea unele tensiuni în relații și o luptă pentru conducere.

Beauceron, gânditor și gânditor, este la fel de bun la pază și monitorizare. El este întotdeauna gata să oprească un atac asupra proprietarului sau să apere teritoriul încredințat..

Dacă este instruit corespunzător, câinele dvs. va deveni un tovarăș distractiv, jucăuș, care iubește toți membrii familiei. Beauceron își stăpânește adesea sentimentele, dar este loial necondiționat față de persoana respectivă și va surprinde cele mai mici modificări ale dispoziției proprietarului pentru a reacționa la acestea în consecință. Aceasta este o rasă de câini serioasă, provocatoare din punct de vedere psihologic. Prin urmare, proprietarul unui beauceron trebuie să aibă un astfel de set de calități precum:

  • răbdare;
  • respect;
  • prudenţă;
  • severitate rezonabilă.

Sănătate

Beauceron (câinii ciobănești francezi) sunt absolut nepretențioși față de alimente, pot fi hrăniți cu alimente naturale sau gata preparate, în funcție de ce opțiune este mai convenabilă pentru dvs.. Speranța de viață până la 14 ani. Câinii din această rasă sunt în stare bună de sănătate. Bolile tipice includ bolile cardiace congenitale, displazia articulației șoldului, volvulus și uneori leziuni ale sistemului nervos..

Întreținere și îngrijire

Puteți păstra un beauceron într-un apartament dacă îi oferiți o plimbare bună. Pentru întreținerea în exterior, cabina ar trebui să fie bine protejată de curenți și izolată. Datorită stratului bun de acoperire, acești câini tolerează bine iarna. Se simte destul de confortabil în voliera în toate condițiile meteorologice. Firește, standul trebuie să fie cald, protejat de curenți și ploi..

Dacă puteți dedica suficient timp câinelui dvs., îl puteți păstra în apartament. Amintiți-vă însă că se spune despre Beauceron - „stăpânul câmpurilor”, ceea ce înseamnă că are nevoie de spațiu și libertate.

O plimbare lungă este minimul necesar pentru un Beauceron. În general, câinele are nevoie de exerciții fizice mai viguroase. Ia-o cu tine dacă iubești:

  • înot;
  • jogging;
  • jocuri energice;
  • plimbări cu bicicleta;
  • alt timp activ de petrecere.

Pentru Beauceron, acesta va fi un bun plus pentru activitatea fizică. O plimbare treptată pe aleea parcului nu este pentru acest câine. Animalul trebuie să scape pe deplin de energie. Abia atunci animalul de companie se simte satisfăcut moral și fizic. Beauceron nu este absolut exigent în îngrijirea lânii. Este suficient să le pieptănăm periodic. În timpul morții sezoniere, în mod natural, puțin mai des. Scăldat foarte rar în caz de urgență.

Trebuie să știți că Beauceron este un câine mirositor. Din când în când, de la animal, transportă câinele atât de puternic, încât mirosul este absorbit în obiectele de uz casnic. Prin urmare, în ciuda faptului că animalul, în principiu, nu are nevoie de îngrijire frecventă, o persoană are nevoie de aceasta.

Puteți folosi baia pentru a vă spăla câinele, deși vara puteți folosi un furtun în curte plus șampon. Este chiar mai bine să speli un beauceron în curte decât acasă, deoarece mirosul de lână umedă este o plăcere dubioasă pentru proprietar. Desigur, toate acestea sunt necesare numai dacă sunteți îngrijorat de mizeria și mirosul din casă..

Cum să alegi un cățeluș Beauceron

Pentru iubitorii de câini ocupați, fără experiență, oameni amabili și cu inima bună - rasa de câine Beauceron nu este potrivită. Prin urmare, studiază caracteristicile animalului, evaluează-ți capacitățile și abia după aceea mergi în căutare. Există puține pepiniere care cresc rasa și sunt puțini crescători. Prin urmare, achiziționarea unui cățeluș Beauceron poate fi dificilă..

Prețul Beauceron depinde de clasă. Un cățeluș de clasă animal de companie costă aproximativ 10.000 de ruble, iar un spectacol este deja de 40-50 de mii de ruble.

Dacă ți-a plăcut cățelușul, examinează-l, observă comportamentul bebelușului. Verificați documentele și vaccinările câinelui.

Fotografii

Fotografie Beauceron

dresaj de câini de rasă Boceron

apariția câinilor din rasa Beauceron

Beauceron

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Beauceron