Buldog american

Buldogul american, sau pur și simplu Ambul, este o rasă de câine cu o construcție atletică, o forță extraordinară, rezistență și un caracter dificil. Ambuletele sunt utilizate în mod activ în diverse domenii, pot fi atât câini de serviciu, cât și doar însoțitori, protectori de familie.

La începutul secolului al XVIII-lea, buldogii englezi vechi au fost aduși în America de coloniști, în principal în sudul statului Georgia. Câinii i-au ajutat pe coloniști să se stabilească în condiții noi, au adăpostit locuințe și proprietăți, protejați de animale.

Nu au existat încercări de a înregistra rasa în Kennel Clubul american, deoarece Bulldogul englez era deja recunoscut oficial acolo. În plus, câinii din sud au fost considerați mult timp destul de obișnuiți și de remarcat. În anii 70 ai secolului al XX-lea, rasa a început să se bucure de popularitate, mai mulți manipulatori de câini s-au angajat în creșterea și formarea sa. Au înregistrat gunoi și au ținut evidența, numărul creșelor a crescut. Bulldogul american a fost recunoscut oficial în 1999, în același timp standardul a fost aprobat.

Aspect și standarde

Buldogul american este un câine musculos bine construit. Creșterea masculilor este de 58-67 cm, cățelele sunt puțin mai mici - 53-64 cm. Greutatea masculilor este de 34-52 kg, cățelele au 27-38 kg.

Capul este voluminos, plat de sus. Botul este lat și pătrat. Nările sunt larg deschise, lobul este de culoare închisă. Buzele sunt pigmentate, dar sunt permise mici pete ușoare. Maxilarul inferior este bine definit, este de preferat o lovitură inferioară densă. Periile sunt bine dezvoltate și musculare. Urechile sunt ridicate, de dimensiuni medii, căzute. Gâtul este puternic și musculos până la umeri. Pieptul este adânc. Spatele este lat și moderat scurt. Coada este puternică, de lungime medie, conică spre capăt, ușor curbată. Într-o stare excitată, este aruncată în spate, într-o stare relaxată, este coborâtă. Labe sunt puternice, proporțional cu corpul. Cele anterioare sunt stabilite moderat de largi, cele posterioare sunt puțin mai apropiate, paralele. Mersul este liber și bine echilibrat..

Blana este moale și scurtă. Culoarea principală a culorii este alba, poate avea un desen de orice culoare, mai des:

 • negrul;
 • maro;
 • roscata;
 • galben pal;
 • tufos.

Mai puțin frecvente sunt câinii cu o culoare albă pură..

Tipuri de Bulldog american

Inițial, Bulldogul american era cunoscut ca un câine de fermă din sud, care pășuna turme și vâna mistreți. Era un animal cu un cap pătrat și un corp musculos, atletic. Tipul recunoscut de Bulldog american a fost schimbat de doi oameni: Alan Scott și John D. Johnson. Acești tineri au apreciat calitățile rasei de câini care lucrează și și-au asumat munca recunoașterii sale oficiale ca animal de rasă..

Aceștia au făcut prima petiție la Centrul de Cercetare a Animalelor ARF din SUA. Acesta a fost primul pas către formarea rasei. Dar deja la începutul drumului, Scott și Johnson s-au confruntat cu prima problemă - pentru reproducerea ulterioară de rasă pură, aceștia aveau un fond genetic insuficient. Crescătorii au văzut ieșirea în exces. Deci, tipul american Bulldog Scott a fost rezultatul încrucișării unui câine cu un Pit Bull Terrier american. Câinii precum Scott au încă trăsături similare cu pit-bullii:

 • compactitate;
 • muscularitate;
 • fizic atletic.

Există, de asemenea, o tendință clară spre un bot lung..

John a folosit o strategie diferită. Prin urmare, un buldog american ca Johnson este o încrucișare între un câine cu un mastin și un buldog englez. Animalele lui Johnson sunt încă foarte asemănătoare buldogilor englezi. Sunt considerați prea mari pentru a efectua orice muncă serioasă, deși există încă anumite standarde pentru câini, iar animalul poate fi atras să lucreze pentru un anumit timp. Bulldogii americani ai lui Johnson diferă de câinii lui Scott în ceea ce privește mobilitatea. Deși o astfel de faimă se datorează în mare parte crescătorilor care păstrează animalele supraponderale..

Odată cu trecerea anilor, crescătorii au început să se gândească să readucă tipul standard de Bulldog american care era inițial. Pentru aceasta, câini precum Scott și Johnson au început să se încrucișeze între ei. Conform rezultatelor încrucișării, crescătorii au reușit să recreeze clasicul Bulldog american - un câine funcțional cu aspect de bulldog standard.

Acum, clasicul tip Bulldog american este un câine mare, atletic, cu maxilarul mediu, extraordinar de rezistent și calități excelente de lucru..

Instruire

Buldogii americani pot fi instruiți bine, dar pot fi puțin încăpățânați, așa că persistența și determinarea sunt necesare de la proprietar. Dacă câinele a stăpânit comanda, puteți fi sigur că își va aminti pe viață. Este important ca Bulldog-ul american din copilărie să aibă ocazia să se joace și să comunice cu congeneri, cu alte persoane. Această rasă are un sentiment înnăscut de neîncredere, dacă animalul de companie nu este socializat, pot apărea dificultăți în viitor.

Ambulii sunt câini versatili care pot învăța cu ușurință orice disciplină. Dar cursul general de instruire rămâne cel principal și obligatoriu - garanția existenței fără probleme a câinelui în societate.

dresaj buldog american

Puncte importante în creșterea unui Bulldog american:

 • În orice circumstanțe, la orice vârstă, câinelui i se interzice să muște proprietarul sau orice altă persoană.
 • Câinele nu are voie să tragă lesa. Ambulii adulți au o forță extraordinară, pe care proprietarul poate să nu o poată ocupa, așa că problema trebuie eliminată din cățeluș..
 • Animalul de companie nu are voie să-și sprijine labele pe oameni, chiar dacă astfel exprimă salut sau bucurie. Din nou, este vorba de putere. O ambulanță adultă este capabilă să pună un bărbat suficient de înalt și cu atât mai mult un copil sau o femeie.
 • Orice încercare de a lupta cu alte animale este suprimată. Ambulatorul nu este agresiv din fire și nu se va grăbi pe semenii lui fără niciun motiv, dar dacă cultivați mânia în el și inițiați lupte, consecințele pot fi grave.
 • Exercitarea stresului

Bulldogul american are nevoie de o activitate fizică foarte bună, iar durata plimbării este măsurată nu în ore, ci în kilometri. Cățelușul este învățat să exercite treptat. La început, este suficientă o jumătate de oră de mers de 3-4 ori pe zi. Mai târziu, plimbările, jocurile și antrenamentele sunt completate de jogging, puteți participa la sporturi de tracțiune. În sezonul cald, este mai bine să umblați câinele lângă rezervor, ambulilor le place să înoate.

Personaj și portret psihologic

Personajul Bulldogului american nu poate fi numit simplu. Acești câini sunt veseli, prietenoși, cuminți, sociabili și iubesc compania proprietarului, dar în același timp sunt încăpățânați, dominanți, uneori capricioși și prea independenți. Ambulii sunt neîncrezători față de toți cei din afară, dar aparțin familiei lor fără urmă.. Înțelegerea cu alte animale este imprevizibilă. Dacă animalele de companie au crescut împreună, atunci se poate spera că vor deveni prieteni. Dar dacă vine cineva nou în casa în care locuiește un buldog adult, o adevărată vânătoare poate fi aranjată pentru el. În cea mai mare parte, acești câini tratează foarte bine copiii, adoră să se joace cu ei și sunt neobișnuit de răbdători cu toate farsele copiilor.

Întreținere, îngrijire și sănătate

Ambula este cea mai potrivită pentru păstrarea într-o casă privată cu o parcelă mare, dar nu este potrivită pentru viața în aer liber pe tot parcursul anului în climă rece. Poate locui într-un apartament din oraș dacă i se oferă activitatea fizică necesară.

Bulldogul american nu necesită multă întreținere. Câinele este scăldat de cel mult 2 ori pe an. Lana este pieptănată periodic cu o perie specială pentru rasele cu părul scurt, puțin mai des în timpul năpârlirii. Ochii și urechile se șterg pe măsură ce se murdăresc, folosind loțiuni speciale de curățare. Dacă unghiile nu se macină singure, acestea trebuie tăiate cu un tăietor.

exercițiu fizic buldog american

Bulldogii americani sunt de obicei nepretențioși față de alimente, pot mânca alimente naturale sau uscate. Principalul lucru este că dieta este strictă în conformitate cu vârsta și activitatea fizică a câinelui. Unii proprietari practică nutriția combinată: mâncare uscată cu supliment natural.

Bulldogii americani sunt câini duri și rezistenți, dar sunt predispuși genetic la displazie de șold și cot, volvulus, alergii și diverse afecțiuni ale pielii (cum ar fi dermatita și eczema) care pot fi cauzate de ectoparaziți sau pot fi imuni în natură. Apare surditatea unilaterală sau bilaterală.

Speranța medie de viață 13-14 ani.

Alegerea unui cățeluș și prețul unui Bulldog american

Fie că câinele urmează să fie un tovarăș sau să fie steaua inelului, acesta trebuie să fie de rasă pură. Sub masca unor pui de Bulldog American de la producători „de elită”, crescătorii fără scrupule vând uneori o încrucișare între un pit bull și un boxer sau un bulldog englez cu un personal. Prin urmare, este mai bine să cumpărați un cățeluș în canisa. Confirmarea documentară a pedigree-ului, titlurile părintești și informații fiabile despre împerechere pot fi obținute de la clubul de rasă. Fiecare crescător care se respectă trebuie să marcheze așternuturile. Marca este plasată în auriculă sau inghinală, dar doar în cazul în care merită să o comparați cu numărul din documente.

Cățelușul poate fi dus într-o casă nouă în 1,5-2 luni. La această vârstă, el ar trebui să cântărească 5-6 kg. Un cățeluș bun este osos, cu capul mare și botul larg, haina strălucitoare, urechile și ochii curați. Particularitatea rasei este că bebelușii pot fi inactivi sau inactivi, dar în majoritatea cazurilor acest lucru nu este un defect și dispare odată cu vârsta..

Trebuie să vă pregătiți pentru sosirea cățelușului la noua casă:

 • alege un loc pentru el;
 • cumpără boluri, jucării;
 • gândește-te să alegi o poreclă pentru câinele tău.

Un punct important în alegerea unui cățeluș este evaluarea echilibrului său mental. Există teste speciale pentru a-l determina, deci este mai bine să alegeți un câine cu un manipulator de câini cu experiență..

Prețul unui cățeluș Bulldog american variază între 350-850 USD. O puteți cumpăra mai ieftin din mâini, dar nimeni nu poate garanta puritatea rasei.

Bulldog american în prim-planul fotografiei

American Bulldog: recenzii ale proprietarilor

Despre cine doar ei nu scriu recenzii, Bulldog-ul american nu face excepție. Există opinii diferite despre câine, dar, în general, există o tendință pozitivă în evaluarea calităților animalului. Să citim împreună câteva recenzii despre Bulldog-ul american și să vedem ce cred fanii forumurilor tematice despre animalul de companie:

 1. Cresc și antrenez Bulldogul american de șase ani. Trebuie să spun imediat că nu este ușor să înveți rasa, personajul este dificil. Personal, am dat câinele cursuri de antrenament pentru câini. După aceea, a devenit de nerecunoscut. Bulldogul a devenit mai calm, mai încrezător.

În opinia mea, meritele buldogului american sunt determinate de următoarele calități:

 • forta;
 • calm;
 • devotament;
 • controlabilitate.

Câinele înțelege cine este familia lui și nu îi pasă pe cine să protejeze, dacă se întâmplă ceva. Bulldogul este trădat până la fanatism, dar uneori încăpățânat. Eram atât de încăpățânat înainte de cursuri. Ca sfat - nu acordați câinelui voință de sine, lucrați constant cu el, doar atunci veți obține rezultatul.

 1. Un Bulldog englez dintr-o casă este ca un copil neinteligent. Această creatură comică, drăguță și fermecătoare a devenit imediat mica noastră stea.

Un devotat, mereu măgulitor, care se învârte mereu și adulmecă undeva în apropiere.

Este mai bine să mergi cu el mult timp seara, „afacerile” rapide ale dimineții nu-i plac - nu sunt suficiente.

Iubește să mănânci gustos și mult, să dormi și tu dulce. Mormăie mereu, adulmecă, fredonează. Atât de fermecător și neajutorat în același timp. Dar sunt sigur că un adevărat apărător al casei va crește cu siguranță din el, care va închide pieptul în caz de ceva.

Acestea au fost recenzii despre buldogii americani scrise de proprietarii de câini. Cred că ați observat că am primit recenzii de la sexul mai frumos și mai puternic pentru a acoperi imaginea mai larg. Vă sfătuiesc să țineți pasul - lăsați o recenzie despre buldogul dvs. în comentarii și cu siguranță îl vom publica!

Fotografii

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Buldog american