Bullmastiff

Bullmastiff a fost inițial crescut în Marea Britanie cu un singur scop în minte - de a crea o rasă de luptă energică și puternică. Nimeni nu s-a gândit la alte calități și aspect atractiv. Când era lupta între câini s-a încheiat, aceștia erau folosiți ca santinele. Dar mai târziu crescătorii au decis să îmbunătățească puțin rasa. Astăzi, scopul câinilor bullmastiff este de a fi tovarăși loiali și de încredere, cu calități de pază excelente și temperament bun..

Cunoscutul crescător englez a decis să consolideze tipul de bullmastiff și a început încrucișarea directă sistematică a mastinului englez cu buldogul. Potrivit acestuia, câinele ar fi trebuit să aibă 60% din mastin și 40% din buldog. Astfel, a fost stabilită o linie separată, care este înregistrată ca „Farcraft”. Aceștia au fost unul dintre primii câini de rasă pură din această rasă, care au fost incluși în carnetul de herghelii al Kennel Club-ului englez.

În 1924 rasa a fost recunoscută oficial. Un an mai târziu, a fost înregistrat un club de rasă și s-a scris primul standard. Începând cu anii 30 ai secolului XX, bullmastiff-urile au fost exportate în alte țări europene, SUA și Africa de Sud, unde sunt încă utilizate pentru a proteja minele de diamante..

Aspect

Aspectul bullmastiff-ului a păstrat principalele caracteristici ale tipului molosian. Fizicul este puternic, armonios.

Bot

Capul este lat și pătrat. Botul este scurt. Ridurile de pe frunte în repaus nu sunt expresive. Obrajii sunt plini, trecerea de la frunte la bot este clar exprimată. Nas, rotunjit, cu nările larg deschise. Ochii sunt deschiși și întunecați. Fluturile nu trebuie să cadă sub maxilarul inferior. Mușcătură, dreaptă, dar ușor împușcată permisă. Urechile depărtate, ușor căzute.

Corp

Pieptul este lat și adânc. Spatele este drept. Membrele sunt puternice, drepte și între ele. Coada este puternică la bază, înclinându-se spre capăt. Paltonul este scurt și dur. Culoarea este roșie uniform monotonă sau de culoare închisă (maro gălbui), posibil tigrată. Este permisă o pată pe piept. Trebuie să existe o mască întunecată pe față, urechile sunt, de asemenea, de o culoare mai închisă decât corpul.

aspect de bullmastiff

Antrenamentul rasei

Creșterea puiilor începe literalmente din primele zile de cunoaștere. Deja la vârsta de trei luni, un câine ar trebui să-și cunoască porecla, să înțeleagă porunca „pentru mine”, să-și distingă locul de odihnă de proprietar și să stăpânească primele elemente de bază ale mersului pe lesă. De la șase luni cu câinii, ei încep să meargă pe site și să se angajeze într-o muncă mai serioasă. În cele din urmă stăpânesc cursul general de formare. Puii Bullmastiff sunt inteligenți rapid, dar pot fi încăpățânați și atingători, astfel încât antrenamentul câinilor Bullmastiff ar trebui să se bazeze pe un antrenament precis, consecvent și calm..

Echipele de securitate sunt instruite după un an. Nu le place să fie intimidați. Fizic și psihologic, câinele este complet format târziu, doar cu 2-3 ani. În plus, calitățile protectoare ale acestei rase se află în sânge și nu este nevoie să crești furie excesivă. Proprietarul bullmastiff-ului ar trebui, de asemenea, să ia în considerare faptul că acești câini se plictisesc foarte repede de a efectua aceeași comandă, în majoritatea cazurilor nu le place să fie aduși..

Activitatea fizică a unui bullmastiff ar trebui să fie bună la orice vârstă. Dar plimbările lungi, joggingul ușor și jocurile active sunt suficiente pentru pui. Dacă câinele nu intră în conflict cu rudele, jocurile comune vor fi benefice. După un an, pot fi oferite sarcini de tracțiune și alergări cu bicicleta. Nu ar trebui să vă lăsați prea departe cu salturile în lung și în înălțime. Este important să ne amintim că orice exercițiu ar trebui să fie treptat..

Cerere

În primul rând, bullmastiff-ul este un câine de pază, care, cu o educație adecvată, va deveni favoritul tuturor și un excelent însoțitor. Dacă locuiți în casa dvs., aveți grijă de ocazia de a folosi abilitățile de pază ale animalului dvs. pentru a vă proteja proprietatea. Animalul de companie va face față cu succes acestei sarcini.

Natura rasei

Caracterul câinilor din rasa bullmastiff este echilibrat și serios. Sunt loiali familiei lor. Pot fi puțin leneși. Un câine bine crescut nu va latra niciodată fără motiv și va ataca numai dacă vede că nu există altă cale de ieșire. Bullmastiffii se obișnuiesc foarte repede cu mediul și cu toți membrii familiei.

Câini activi, energici, foarte puternici și curajoși, cu un psihic stabil. Ei sunt loiali proprietarului lor și vor rezista până la ultimul, protejând familia. În ciuda aspectului înfricoșător, bullmastiff-urile sunt foarte afectuoase și atente. Străinii sunt precauți. Portretul psihologic al unui bullmastiff va depinde, de asemenea, de condițiile în care câinele a crescut și a fost crescut..

Bullmastiff-ul nu are agresiune naturală și mânie fără cauză. El monitorizează întotdeauna situația și știe să-și gestioneze puterea.

Bullmastiff - se referă cu emoție la proprietar, el nu numai că îl adoră, dar este, de asemenea, gata să-l urmeze pe călcâie. El este interesat de tot ceea ce te interesează și, dacă nu ești mulțumit de devotamentul obsesiv, oprește un astfel de comportament cât mai curând posibil..

Lătrând bullmastiff rar și în afaceri, ceea ce este un bun plus în condițiile urbane.

Întreținere și îngrijire

Într-un apartament, câinii din această rasă se vor simți destul de confortabili, desigur, cu condiția să aibă suficientă plimbare. Este posibil să țineți bullmastiff-ul în volieră, dar în înghețuri severe câinele va trebui dus în casă.

Cu pregătirea potrivită, rasa este loială copiilor. Și totuși, lăsarea câinelui singur cu bebelușul nu este recomandată, animalul de companie s-ar putea să nu-l sperie sau să îl rănească în mod specific. Este dificil de spus în termeni generali despre înțelegerea cu alte animale. Totul aici este pur individual și socializarea nu are o importanță cheie. Câinii din această rasă nu sunt potriviți pentru toată lumea, deoarece pentru a-și controla puterea aveți nevoie de o mână și un caracter constant.

Cu un câine atât de puternic și puternic, trebuie să construiești relații în așa fel încât să fii stăpân și lider. Acesta nu este un câine obișnuit și, dacă decideți să cumpărați un bullmastiff, gândiți-vă dacă sunteți gata pentru acest pas..

Îngrijirea bullmastiff-urilor este simplă. Pentru a păstra haina sănătoasă și strălucitoare, câinele este periat o dată pe săptămână. Rareori se scaldă. Deoarece rasa este foarte grea, animalul este examinat periodic pentru starea tampoanelor de pe labe. Cu un efort fizic suficient, ghearele sunt șterse singure, altfel, sunt tăiate.

Includeți o examinare obligatorie a ochilor și urechilor animalului de companie în procedurile de igienă. Monitorizați curățenia și starea lor. Dacă apar patologii, contactați clinica veterinară.

Hrănire

Hrănirea unui bullmastiff, de regulă, nu este dificilă, acești câini nu sunt pretențioși la mâncare. Proprietarii trebuie doar să aleagă între mâncare naturală sau mâncare uscată. Este important ca dieta să fie echilibrată și în concordanță cu activitatea fizică a câinelui. Așezați boluri cu alimente și apă pe un raft.

Bullmastiff-urile sunt predispuse la obezitate, care este asociată cu anumite probleme de sănătate, de aceea este important să urmați dieta corectă și să nu creșteți porțiunea inutil. Dacă preferați să vă hrăniți mâncarea gata pregătită pentru câine, atunci, desigur, în acest caz, ar trebui să utilizați mâncare holistică de calitate superioară sau cel puțin super premium..

Nu serviți legume fierte și crude în același timp la bullmastiff. Mâncarea crudă este deja slab digerată și, dacă adăugați mâncare gătită, câinele poate suferi de indigestie.

Dacă câinele nu mănâncă nimic, dar în același timp, nu există semne externe ale bolii, acest lucru este normal. Uneori, bullmastiff-ului îi place să-și aranjeze o zi de post..

Sănătate

Câinii Bullmastiff au o sănătate bună, sunt puternici și rezistenți. Dintre bolile cele mai frecvente, rețineți:

  • displazie a articulațiilor șoldului;
  • luxații congenitale;
  • rupturi de ligament;
  • predispoziție la flatulență, volvulus gastric este posibil;
  • dermatită interdigitală;
  • răsucire și eversiune a pleoapelor;
  • urolitiaza;
  • limfosarcoame.
  • probleme ale pielii (dermatită de contact, cădere parțială a părului și eczeme).

Speranța de viață 9-10 ani.

Cum să alegi un câine

Când cumpărați un bullmastiff, decideți imediat pe cine doriți, un câine sau o cățea. Femelele sunt mai calme și este mai bine să le duceți la cei care nu au mai întâlnit anterior creșterea câinilor din această rasă. În plus, femelele bullmastiff sunt mai curate decât masculii. Au mai puține calități de conducere și o psihologie mai flexibilă..

Puiul bullmastiff trebuie să îndeplinească standardul rasei. Dacă vedeți că cățelușul este nervos, acesta este un motiv pentru a fi atenți. În aparență, o coadă incurcată incorect este considerată o căsătorie, indicând un defect în crupă, lacrimarea abundentă a ochilor este unul dintre semnele unei pleoape răsucite. De asemenea, urechile groase și lungi sunt considerate o căsătorie a rasei..

Asigurați-vă că verificați disponibilitatea documentelor pentru animal, citiți recenzii despre crescătorie.

Dacă vorbim despre prețul unui bullmastiff, atunci costul unui cățeluș depinde de clasă. De exemplu, prețul unui cățeluș de spectacol poate fi de până la 1000 USD, iar un câine de clasă pentru animale de companie poate fi cumpărat cu 8000 de ruble.

Fotografii

odihnitor bullmastiff

pui de bullmastiff

Bullmastiff

câini bullmastiff

Fotografie Bullmastiff

cățeluș bullmastiff

bullmastiff în zăpadă

bullmastiffs sunt mari paznici

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bullmastiff