Saarloos câine lup

Saarloos Wolfdog este un câine însoțitor și sportiv nepotrivit pentru serviciul de santinelă, precum și pentru rolul de bodyguard. Acesta este un prieten afectuos și devotat cu aspectul unei fiare sălbatice. Va fi o tovarășă bună pentru o persoană care preferă un stil de viață activ, este potrivită pentru familiile cu copii, este bine antrenată și arată rezultate bune în competițiile de ascultare și în sporturile active..

Saarloos wolfdog

Sarlos era foarte pasionat de ciobanii germani, dar credea că rasa își pierduse multe calități importante, inclusiv cele legate de sănătate. Credea că singura modalitate de a le aduce înapoi era împerecherea cu o rudă sălbatică. Crescătorul și-a trecut ciobanul german pe nume Gerard de pe faimoasa linie prusiană (un descendent al câinilor de salvare folosiți în timpul primului război mondial) cu un lup european numit Fleur (Sarlos a numit la fel toți lupii săi - Fleur). În 1936, Fleur bătea, dar toți bebelușii au murit de ciumă. Un an mai târziu, lupoaica a adus încă trei pui. Kobelek a murit, dar 2 femei au supraviețuit. Au devenit baza viitoarei rase și a mamelor descendenților din Gerard. De-a lungul activității sale, Sarlos deținea șase lupi, dar este imposibil să spunem cu certitudine dacă toți au fost folosiți ca reproducători.

La începutul anilor 40, Sarlos a făcut primele încercări de a-și înregistra oficial câinii de lup olandezi, așa cum îi numea el la acea vreme, dar nu au avut succes. La numai 6 ani de la moartea lui Sarloos, rasa a fost recunoscută de Asociația Cinologică Olandeză și numită după fondator - câinele lup Sarloos. În 1981, rasa a fost recunoscută și de Asociația Internațională Cinologică (FCI) cu numele oficial Saarloswolfhond. În Rusia, rasa nu este practic reprezentată și nu este prezentă în Regulamentul privind activitatea de reproducere.

Recenzie video despre câinii din rasa Saarloos wolfdog:

Aspect

Câinii din Sarloos sunt puternici, puternici, cu picioare înalte, cu o construcție proporțională și un tip uscat de constituție, format întins. Dimorfismul sexual este bine exprimat. Înălțimea la greabăn la bărbați - 65-75 cm, la cățele - 60-70 cm, greutate aproximativ 36 kg. Atât extern, cât și ca caracter, câinii Saarloos sunt foarte diferiți de alte rase hibride: câine lup cehoslovac, Câine lup rus și lupo italiano.

Capul are forma unui lup. Craniul este lat în frunte și se îngustează ușor spre ochi. Pomeții sunt plati. Lungimea coroanei și a botului este aceeași. Nasul este mare, lat, negru sau maro. Buzele se potrivesc strâns și uscate. Dinții sunt foarte puternici și albi. Mușcătură de foarfecă. Ochii sunt migdale, galbeni, de dimensiuni medii. Urechile sunt de dimensiuni medii, largi la bază, erecte, vârfurile îndreptate ușor spre lateral.

Gâtul este puternic și uscat. Cușca toracică este moderat lată, nu cade sub coate. Spatele este drept și puternic. Linia de sus este dreaptă. Lomul este muscular. Cercul este ușor înclinat. Coada este așezată jos, nu prea mobilă, mai ales într-o stare de cădere. Membrele sunt subțiri. Picioarele ușor întoarse spre lateral, de formă ovală, degetele de la picioare sunt ușor curbate, tampoanele sunt foarte puternice.

cum arată câinele lup din Saarlos

Blana este densă, formată dintr-un păr de protecție dur și un substrat moale. Părul este strâns, drept. Culoarea este lupă, zonată, gri închis sau maroniu.

Caracter și comportament

Într-un fel, Sarlos a realizat ceea ce și-a dorit, câinii săi diferă de multe alte rase într-un comportament mai natural, dar acest lucru limitează foarte mult posibilitățile de utilizare a acestora și obligă o persoană care urmează să ia un cățeluș din această rasă să studieze caracterul și obiceiurile câinilor lupi.

Una dintre calitățile tipice ale rasei este reținerea și timiditatea față de străini.. Adesea, abordarea compulsivă sau nedorită a străinilor față de câine îl face să-și dorească să alerge. Din acest motiv, câinii din Sarloos nu sunt absolut adecvați pentru rolul de bodyguarzi, paznici și cu atât mai mult ca un câine de pază. În plus, aproape niciodată nu latră și, dacă dau o voce, este mai mult ca un urlet scurt înăbușit. Câinii din Sarloos vor evita situațiile de conflict din toate punctele de vedere. Nu atacă niciun alt câine sau persoană fără niciun motiv, nu prezintă agresiune lașă. Cu toate acestea, în funcție de situație, își pot schimba comportamentul de la calm la agresiv brusc.

Relația dintre om și câinele din Sarloos ar trebui să fie echivalată cu relația dintre lider și subordonat din haită. Câinii sunt foarte sensibili la dispoziție și vor asculta doar un lider cu o dispoziție fermă echilibrată.

Câinii Saarloos sunt foarte sociali, cu instincte de haită foarte dezvoltate. Au nevoie de multă atenție de la o persoană, dar chiar și un proprietar iubitor nu poate înlocui un prieten cu patru picioare pentru un câine, de aceea se recomandă păstrarea câinilor Sarloos la mai mulți indivizi sau împreună cu alți câini de dimensiuni și temperament similar. Singurătatea este foarte dificilă pentru câinii din Saarlos. Un câine plictisit din casă începe să facă reparații și să verifice ce este ascuns sub tapițeria canapelei. Dacă va rămâne singură pe stradă multă vreme, cel mai inofensiv obicei prost al ei va fi urletul excesiv. Câinii din Sarloos sunt foarte puternic atașați de proprietar, dar în absența unei atenții corespunzătoare din partea persoanei, ei fug rapid.

Mulți câini-lup au obiceiuri și pofte de pradă pentru urmărirea animalelor mici.. Chiar și un câine bine socializat, care a crescut cu animale de companie mici, din când în când, va fi hrănit de instincte, de exemplu, urmărind pisicile vecinului prin curte, iar în raza liberă poate merge departe pe traseu. Câinii Saarloos vânează foarte bine în haite. În căutarea fiarei, ei folosesc un miros excelent, dar nu sunt folosiți ca câine de armă de vânătoare.

educatie si antrenament

Cheia succesului și a relației cu câinele dvs. va fi urmărirea unei socializări extinse și a unui antrenament de întărire pozitivă. Având în vedere independența și autonomia unui câine lup, va fi nevoie de multă răbdare de la proprietar. Numai acest lucru și munca grea regulată vor ajuta la creșterea unui câine ascultător, fără probleme..

Câinii Sarloos sunt bine antrenați, arată rezultate bune în agilitate, ascultare și alte competiții de agilitate și ascultare.

Câinii Sarloos sunt considerați câini de serviciu. Cu toate acestea, acestea sunt foarte rar utilizate de serviciile guvernamentale. La un moment dat, Linder Sarlos și-a antrenat cu succes câinii lupi să lucreze ca ghizi. Unele dintre ele au fost utilizate pentru salvare și căutare, doar câteva sunt potrivite pentru un astfel de serviciu. Timiditatea și frica restrânsă în raport cu străinii limitează posibilitatea utilizării lor.

Saarloos rasa câine lup

Caracteristicile conținutului

Este optim să țineți câinii Sarlos în curtea unei case private. De regulă, o volieră este construită pentru ei, cu zone destul de spațioase pentru mers pe jos. Dacă curtea este bine împrejmuită, este permisă întreținerea gratuită în aer liber. În curte, câinii pot pune lucrurile în ordine, pot trage obiecte după cum consideră potrivit, săpa găuri, pot conduce animale. Mai mult, sunt suficient de curate pentru a învăța rapid să se ușureze în spațiul alocat. Câinele din Sarloos nu este menit să fie înlănțuit. Se înțelege bine într-un apartament dacă proprietarul îi poate oferi o activitate fizică bună și este gata să suporte numeroase pierderi sub formă de lucruri stricate de dinții tineri.

Câinele Sarloos este o rasă foarte activă și energică, care are nevoie de mult exercițiu. Mersul obișnuit liniștit este completat de jocuri și antrenament. Cel puțin o dată pe săptămână, este recomandabil să ieșiți din oraș, unde puteți alerga liber.

Atât externe cât și fiziologice ale câinilor din Saarloos seamănă foarte mult cu semenii lor sălbatici. Se coc foarte târziu. Cățelele încep să curgă abia după 1,5-2 ani și, uneori, la 3 ani. Bărbații devin maturi sexual după vârsta de un an.

Îngrijire

Îngrijirea unui câine Sarloos nu este diferită de cea a altor rase cu păr scurt. Pentru a reduce cantitatea de păr, mai ales dacă câinele este ținut într-un apartament, acesta trebuie periat în mod regulat. În timpul moltelor sezoniere, în fiecare zi. Câinii sunt scăldați la nevoie, de obicei o dată la două sau trei luni sau nu mai des de o dată pe lună pentru întreținerea apartamentului. Câinii în aer liber nu se scaldă în sezonul rece. De asemenea, păstrează ochii și urechile curate. Dinții, de regulă, nu au nevoie de îngrijire suplimentară, iar ghearele dense cu o activitate fizică bună se macină singure.

Alimente

Faptul că lupii au făcut parte din descendența câinilor Saarloos nu cu mult timp în urmă nu înseamnă că trebuie să fie hrăniți cu iepuri vii. Cel mai adesea, hrana uscată de calitate, bogată în proteine, este preferată de proprietari și crescători. La determinarea porțiilor, acestea sunt ghidate de recomandările indicate pe ambalaj și le reglează individual, ținând cont de nevoile fiecărui câine. Dacă doriți, puteți oferi lupilor nutriție naturală. În același timp, cel puțin 60-70% din dietă trebuie alocată cărnii și organelor cu conținut ridicat de proteine. Cea mai mare parte a cărnii se servește noaptea. Zilele de post sunt aranjate o dată la 1-2 săptămâni.

Sănătate și longevitate

Câinii lupi Saarloos, de regulă, sunt rezistenți și sănătoși, cu o imunitate naturală puternică, fără pretenții în ceea ce privește îngrijirea și întreținerea. Cu toate acestea, unele boli ereditare sunt notate în rasă. Crescătorii trebuie să efectueze un control de sănătate înainte de a admite un câine la un program de reproducere..

  • Displazia articulației cotului și șoldului;
  • Mielopatie degenerativă;
  • Sindromul nanismului hipofizar;
  • Boli oculare (cataractă ereditară, glaucom, atrofie progresivă a retinei).

Durata de viață a unui câine Sarloos este de obicei de 12-15 ani. În ceea ce privește măsurile veterinare și preventive, acestea nu diferă de alte rase. Au nevoie de vaccinare regulată împotriva bolilor infecțioase majore, de tratament împotriva paraziților externi și interni. Cu îngrijire necorespunzătoare, nutriție sau condiții de adăpostire slabe, predispuse la aceeași boală ca și alți câini.

personaj wolfdog saarloos

Alegerea și prețul unui cățeluș lup Saarloos

Câinii din Sarlos sunt practic necunoscuți în afara Olandei, doar câțiva au fost exportați în alte țări. În Rusia și țările CSI, câinii lupi cehoslovaci sunt mai populari, ceea ce nu va fi dificil de cumpărat. Creșterea Saarlovolfhund nu se practică din mai multe motive. Rasa nu este comercială, necesită costuri semnificative de întreținere și nu are trăsăturile de caracter de care au nevoie majoritatea oamenilor.

Cu dimensiunile sale mari, câinele nu va deveni niciodată paznic. Cu culoarea ei, care este asociată cu agresivitatea lupului, arată timiditate atunci când întâlnește străini. În plus, creșterea și instruirea unui câine Sarloos nu este în puterea fiecărui crescător de câini cu experiență, ce putem spune despre începători.

Pentru persoanele care și-au stabilit obiectivul de a cumpăra un câine Sarlos, este mai bine să vă gândiți să căutați un cățeluș acasă, în Olanda. Găsirea unui copil de bună calitate nu va fi dificilă. Prețul variază foarte mult, cu o medie de 800 de euro.

Fotografii

Galeria conține fotografii cu pui și câini adulți din rasa câinelui lup Sarloos (Saarlovolfhund).

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Saarloos câine lup