Accesorii auto pentru câini

Dacă regulile de siguranță sunt ignorate, orice călătorie cu câinele se poate termina în dezastru. Și nu contează dacă animalul de companie petrece o jumătate de oră pe drum sau câteva zile. O centură de siguranță, o cutie, un hamac pentru un câine într-o mașină și alte „lucruri mici” necesare nu sunt doar confort, ci măsuri de precauție care vor ajuta la protejarea atât a proprietarului, cât și a animalului său de companie de probleme..

Conținut

Alegerea tuturor tipurilor de dispozitive pentru transportul animalelor de companie în mașină este pur și simplu imensă. În fiecare an, producătorii ne încântă cu produse noi, îmbunătățind modele învechite de hamuri, dispozitive de fixare, cuști etc. Dar nu toate accesoriile pentru câinii din mașină îndeplinesc cu adevărat cerința principală - siguranța în timpul conducerii și parcării. Atunci când faceți o alegere, pe lângă marca mașinii și caracteristicile animalului de companie, asigurați-vă că luați în considerare gradul de utilitate al „micuțului drăguț”.

„Cameră” separată

O cușcă solidă pentru câini spațioasă pentru o mașină este poate cea mai sensibilă soluție. Dar cușca are un dezavantaj: la impact, câinele bate împotriva pereților și, cu cât spațiul este mai liber, cu atât mai mult scutură animalul de companie. Cușca poate fi așezată în spatele scaunelor sau lăsată în interiorul cabinei, fixată cu centuri de siguranță (dacă dimensiunea animalului de companie permite). Un castron cu apă și o farfurie agățată cu mâncare se vor potrivi în apartamentul temporar, permițându-vă să faceți mai puține opriri. Dacă vorbim despre un câine decorativ, puteți pune o tavă în cușcă - animalul de companie nu va trebui să suporte.
Principalul plus al unei cuști sau cutii este siguranța pentru șofer. Un câine, chiar și cel mai neascultător, speriat sau agitat, nu va distrage în niciun fel șoferul de la drum. În timpul loviturii, animalul de companie va rămâne în cutie, ceea ce poate salva viața atât a lui, cât și a oamenilor din cabină.
Un purtător de câini mai puțin spațios în mașină este mai potrivit pentru animalele de companie mai mici cărora le place să facă un pui de somn pe drum. Purtătorii diferă de cuști nu numai prin dimensiune, ci și prin design: cușca este dezasamblată în secțiuni, iar cutia poate fi scoasă din mașină fără a elibera animalul de companie. Atunci când alegeți o cutie sau o cușcă, luați în considerare dimensiunea câinelui și capacitatea mașinii, fiabilitatea încuietorilor și elementelor de fixare interne, stabilitatea, calitatea materialului.
Dar într-un astfel de purtător, câinele din mașină va fi fierbinte. Desigur, puteți lăsa ușa deschisă, dar ce rost are o astfel de cutie? Deși pentru excursii de iarnă, poate fi potrivit.
Și această „cușcă” din plasă aparent nesigură pentru transportul câinilor într-o mașină este perfect ventilată și nu vă va afecta animalul în timpul unui impact. Plasa căptușită va împiedica câinele să zboare pe scaunul din față. Desigur, dacă fixați cutia cu curele. Apropo, recenzia este excelentă - atât în ​​interior, cât și în exterior..

Partiție

Mulți câini nu vor să fie departe de familie, chiar dacă această „distanță” este calculată în câțiva centimetri. Astfel de animale de companie se străduiesc tot timpul să se strângă pe scaunul din față, distragând atenția șoferului și limitându-i vederea. Un grătar sau o plasă fixată în siguranță pentru câini în mașină rezolvă problema: animalul de companie vede oamenii, dar nu poate ajunge la ei. Grila ar trebui să se încadreze în interiorul mașinii cât mai perfect posibil - cu cât spațiile dintre marginea partiției și pereții mașinii sunt mai largi, cu atât este mai mare probabilitatea de rănire. O partiție verticală este utilizată pentru transportul a două animale de companie. Chiar dacă câinii sunt prietenoși, este necesar să-i separați - acestea vor reduce riscul de rănire în timpul unui impact sau a unei întoarceri bruste.
O plasă de nailon într-o mașină pentru câini de talie medie este, de asemenea, o opțiune bună: în timpul impactului, animalul de companie nu își va rupe nasul pe grila metalică. Dar nu ar trebui să lăsați astfel de goluri pe laturi - câinele își poate lipi laba sau capul în gol și, în acest moment, mașina se va clătina brusc ... În general, cât de norocos.
Opțiunea de a face distincția între scaunele din față și spate. Deoarece animalul de companie călătorește pe bancheta din spate, este recomandabil să achiziționați un pat de câine în mașină pentru a proteja tapițeria scaunului de blană. Limitatorul arată destul de fiabil, în afară de golul de deasupra: un animal de companie curios își poate pune labele pe partiție, își poate lipi capul și chiar poate zbura înainte în momentul frânării bruște.

Huse și hamace

Există multe modele de capace pentru mașini de câine. Cerința generală este etanșeitatea și durabilitatea la apă. Țesătura trebuie să fie puternică, să nu aibă scame (dificil de curățat), să nu se teamă de gheare și dinți, să nu absoarbă lichid (animalul de companie se poate îmbolnăvi, se poate descrie singur sau poate vărsa apă). Este important ca legăturile să fie sigure, deoarece multor câini le place să sape în așternut strângând și împingându-l în lateral..
Un mod ieftin și îngrijit de a proteja tapițeria scaunelor. Dar nu este dificil de ghicit că o astfel de pelerină pentru câinii dintr-o mașină nu îndeplinește cerințele de siguranță. Animalul de companie poate să se târască sau să zboare înainte, să se blocheze sub scaune, să lovească spatele scaunelor din față la frânare:
Dar astfel de pelerine sunt destul de potrivite pentru protejarea trunchiului. Nu uitați să instalați o plasă sau un grătar pentru ca animalul dvs. să nu intre în salon:
Opțiune mai fiabilă: restricționează mișcarea animalului de companie, nepermițându-i să se strângă înainte sau sub scaune. Dacă alegeți dimensiunea potrivită pentru o astfel de așternut pentru un câine din mașină și apoi o fixați corect, lăsând partea din față încordată, materialul va salva animalul de companie în momentul frânării bruște. „Peretele” frontal se absoarbe, împiedicând câinele să lovească spatele scaunelor.
Unora dintre animalele de companie le place să mestece clanțele ușilor când se plictisesc pe parcurs. Alții reușesc să zdrobească marginile așternutului și ajung totuși la tapițerie. Un hamac cu patru pereți pentru un câine într-o mașină va proteja interiorul de ghearele și dinții unui animal de companie neliniștit. Cu cât bare de protecție sunt mai ridicate, cu atât mai bine - câinele cu siguranță nu va pata mașina, nu va umbla înainte, nu va lovi în timpul unei viraje bruste, frânării etc. Dacă animalul de companie este mare, pereții laterali ar trebui să se desfacă - nu scoateți Rottweiler din mașină cu mâna?
Curelele suplimentare pentru atașarea la mânerele din tavan fac acest hamac mai fiabil decât hamacele convenționale pentru un câine dintr-o mașină, atașat doar pe spatele scaunelor:
Cameră single confortabilă și compactă, ideală pentru rasele de câini mijlocii și mici:
Dar niciun fel de așternut, nici un hamac sau o husă de mașină pentru câini nu se poate compara cu un tunel. O invenție ingenioasă care îndeplinește toate regulile de siguranță. Întoarceri ascuțite, frânare, un accident - animalul de companie este ascuns într-un „bârlog” sigur. Un agitat nu îl va distrage pe proprietar de la drum, nu va pata tapițeria, nu se va târâ sub scaun. Ventilația este excelentă, părțile laterale sunt desfăcute, fixarea este elementară. Este chiar convenabil să purtați acest lucru: tunelul se pliază ca un acordeon și este fixat într-o formă asamblată cu un fermoar transversal, transformându-se într-o „pungă” ușoară. Diferite dimensiuni, de la tuneluri monoplace miniaturale la tuneluri de dimensiuni mari, care pot găzdui câini mari.

Curele și hamuri

Orice haină sau așternut pentru câini protejează mașina (într-o măsură mai mare), în timp ce siguranța pasagerilor și a unui animal de companie este mult mai importantă decât integritatea tapițeriei. Nu cu mult timp în urmă, pe piața rusă au apărut hamuri speciale pentru transportul câinilor într-o mașină. Bandele late, non-traumatice, sunt obligatorii. Hamul este atașat la scaun cu o centură de siguranță, limitând mișcarea câinelui. Animalul de companie nu poate coborî, urca înainte etc..
Pentru ca câinele să se miște în jurul scaunului, se folosește un atașament dublu - la scaun și la centura de tavan. Animalul de companie încă nu se poate face rău pe sine și pe pasageri, dar are ocazia să se încălzească puțin și să aleagă o fereastră pentru admirarea peisajului.
Când călătoriți, amintiți-vă că siguranța este pe primul loc. Vă dorim o călătorie plăcută și impresii noi, întotdeauna pozitive!
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Accesorii auto pentru câini