Aspect decorativ, dar caracter puternic: rasa de câine coton de tulear

Madagascar Coton de Tuléar este o rasă de câini în miniatură, cu o haină albă foarte moale, care seamănă cu bumbacul în calitate. Această caracteristică se reflectă în numele său - „Coton” (Coton francez) înseamnă „bumbac”, iar Tulear (Tuléar) - portul de pe insula Madagascar, de unde a venit acest câine. Al doilea nume este Madagascar Bichon.

Aspect și dimensiuni

În exterior, acești câini sunt foarte asemănători cu câinii - mici, densi, cu membre puternice, cap triunghiular, urechi lungi și înalte, păr alb alungit.Ochii Bichonului Madagascar sunt adânci, largi, de culoare închisă. Animalele au o constituție puternică, cu spatele drept, musculos, pieptul larg și coada ușor ridicată, lungă.

Privirea câinelui este deschisă, expresivă, cu o disponibilitate constantă de a comunica.

Această rasă se distinge prin haina lungă, albă ca zăpada, groasă, uniformă și moale..

Rase de câini precum schipperke, terrier tibetan, spaniel, Yorkshire Terrier, bichon frize, Labrador, terrier rusesc negru, câine afgan.
Lungimea sa atinge 6-8 cm. Standardele rasei permit o ușoară ondulație a paltonului și a petelor de cerb în jurul urechilor.

Se crede că raportul corect dintre creșterea Coton de Tulear și lungimea sa este de 2 până la 3. Înălțimea masculului nu trebuie să depășească 28 cm, iar înălțimea cățelei nu trebuie să depășească 25 cm. În ciuda dimensiunilor reduse, câinele arată puternic și armonios..

Important! Această rasă de câini a fost foarte apreciată pentru energia și abilitatea sa de a prinde șobolani, care nu au fost doar un adevărat dezastru pentru fermieri, ci și cauza răspândirii epidemiilor de boli..

Descriere și fotografie

 • Conform standardelor de rasă, Coton de Tulear are următoarele caracteristici:
 • Creştere: masculi 26-28 cm, femele 23-25 ​​cm.
 • Greutate: masculi 4-6 kg, femele 3,5-5 kg.
 • Durata de viata: 14-15 ani
 • Gunoi: cel mai adesea nu mai mult de 3 pui
 • grup: 9. Însoțitori ornamentali și câini
 • Culoarea stratului: alb
 • Lungimea lânii: 6-8 cm.
 • Molting: practic absent
 • Marimea: mic
 • O tara: Madagascar, Franța

Al doilea nume al rasei Madagascar Bichon provine din cuvântul francez „bichonner”, care înseamnă „ondulați fin, îmbrăcați-vă, îngrijiți”.

Bichonii sau câinii de lapte sunt de obicei numiți un întreg grup de câini mici cu păr lung decorativ.

Acest grup include, de asemenea lapdog maltez, Lapidog de culoare rusă.

Despre trăsăturile de caracter

Una dintre trăsăturile principale ale acestei rase este afecțiunea sa puternică pentru toți membrii familiei. În plus, cotonul de tulear al Madagascarului este o creatură neobișnuit de jucăușă, activă, cumințată și inteligentă..

Vocea lui puternică și plină de viață parcă îi invită pe toți membrii gospodăriei să se joace.

Bichon este întotdeauna gata să se alăture oricărei activități - plimbări, jocuri, ieșiri etc. Dar este puțin probabil să devină paznic din cauza naturii sale bune naturale. Deși „speriați” câinii mari cu lătratul dvs. este întotdeauna gata.

Inteligența ridicată îi permite acestui câine să învețe rapid toate regulile și să evalueze situația. Dacă proprietarul este ocupat cu ceva, animalul îl va aștepta cu răbdare în apropiere, observând calm tot ce se întâmplă în jur.Apropo, datorită staturii sale mici, Coton de Tulear îi place să se așeze undeva pe o piatră de bordură sau o măsuță. Și datorită comportamentului ludic constant și a capacității de a crea o atmosferă veselă, francezii numesc reprezentanții acestei rase „clovni”.

Istoria rasei: Madagascar sau Franța?

Istoria acestei rase se întoarce la îndepărtata insulă Madagascar din portul Tulear. Există o legendă potrivit căreia strămoșii acestor câini erau câini lapte maltezi, care se aflau pe navele franceze distruse..

În călătorie au fost luați pentru calități excelente de vânătoare, ajutând în lupta împotriva șobolanilor navei..

Calitățile bune de vânătoare se disting și prin rase precum Laika ruso-europeană, parson russell terrier, shiba inu, beagle, basset hound, setter irlandez, apartament.
Câinii lapide maltezi au crescut mai târziu cu câini insulari locali și rezultatul a fost câini mici, pufoși și energici..

Cu toate acestea, există o altă versiune, conform căreia câinii lapizi maltezi au ajuns în Madagascar nu cu marinari, ci împreună cu colonialistii francezi..Reprezentanții rasei au venit pe continentul european nu cu mult timp în urmă - în anii 60 ai secolului trecut. Și a atras imediat atenția nu numai crescătorilor de câini profesioniști, ci și amatorilor.

Dimensiunea mică, mintea plină de viață și aspectul atrăgător au făcut ca acești câini să fie tovarăși excelenți în călătoriile și ieșirile multor persoane nobile. Mai mult, au subliniat statutul proprietarului și au adăugat eleganță imaginii sale..

Acest interes crescut a contribuit la a doua naștere a rasei și la răspândirea sa pe scară largă..

Madagascar Bichons este considerat unul dintre tipurile de lapdogs. Cuvântul „lapdog” provine de la numele orașului italian Bologna. Dar câinele francez din Imperiul Rus a fost numit rasa Bolognese, deoarece a fost adus din Franța.

Rasa a fost recunoscută de Federația Cinologică Internațională în 1970, în același timp au fost prescrise standardele sale stricte și a fost dat un nume melodic - coton de tulear.

Știați? Spre deosebire de oameni, câinii aud bine fluierele cu ultrasunete. După ce a aflat acest lucru, Paul McCartney a introdus un astfel de sunet într-una dintre melodii special pentru câinele său..

Alegerea unui catelus

Cel mai bine este să cumpărați un cățeluș Madagascar Bichon în pepinierele europene, deoarece această rasă este mai răspândită acolo. Și cel mai mare număr de creșe se află în Franța..

Un câine este de obicei luat într-o familie la vârsta de 2-3 luni, iar prețul său mediu este de 1400 USD. Cost destul de ridicat datorită faptului că într-o singură așternut rareori sunt mai mult de 3 pui.

Apropo, câinii cu defecte sau abateri de la standardele rasei pot fi cumpărați mai ieftin. Dar dacă intenționați să participați la expoziții, atunci trebuie să luați în considerare cu atenție atât datele externe ale câinelui, cât și pedigree-ul acestuia.

Unde să păstrezi „iubita”

În ciuda hainei de blană pufoase a animalului dvs. de companie, nu îl puteți ține pe stradă. Madagascarul Bichon se teme de vremea rece, iar dimensiunile sale mici, parcă, indică păstrarea unui animal într-o casă sau un apartament. Firește, câinele ar trebui să aibă propriul său loc acolo, unde va dormi și va mânca..

De asemenea, nu se recomandă păstrarea pe stradă Vyzhlu maghiară, Shar Pei, hound eston, castor York, chihuahua.
Dacă aveți o casă privată cu o zonă mare împrejmuită, atunci animalul dvs. de companie va fi extrem de fericit cu plimbări frecvente și lungi..

Coton de Tulear care

Câinii Coton de Tulear nu sunt prea pretențioși, dar la fel ca toate animalele de companie, necesită o atenție constantă și îngrijire regulată. Doar nu utilizați produse cosmetice (șampoane etc.) destinate oamenilor pentru îngrijirea unui câine..Cea mai mare problemă poate fi antrenamentul la toaletă datorită volumului mic al vezicii urinare a câinelui. Prin urmare, ar trebui să fie scos afară puțin mai des decât câinii mari..

Pentru lână

Decorul principal al acestei rase - blana matasoasă albă ca zăpada - necesită o îngrijire deosebit de atentă. Pentru a preveni căderea lânii după plimbări active, merită să o piepteniți în fiecare zi cu o perie specială cu dinți rari..

Afla cum îngrijiți haina câinelui cu un furminator.
Apropo, lâna Coton de Tulear practic nu miroase și nu varsă, ceea ce este deosebit de bun pentru persoanele cu alergii..

Pentru curatenie

Ar trebui să vă scăldați câinele cel puțin de două ori pe lună, deoarece haina acestuia tinde să se murdărească rapid și greu în timpul plimbărilor în aer liber. Uscarea și coafarea vor transforma animalul de companie într-o frumusețe irezistibilă.Descărcarea acumulată în colțurile ochilor trebuie îndepărtată cu o cârpă moale sau vată. Pentru aceasta, puteți folosi o loțiune specială pentru ochii animalelor. De asemenea, elimină bine scurgerea maro, care apare adesea în colțurile ochilor la animalele cu lână ușoară..

În plus, aproximativ o dată pe lună, ar trebui să curățați urechile câinelui cu un tampon de bumbac înmuiat în ulei vegetal. Ghearele trebuie tăiate cu un tăietor de unghii, după cum este necesar.

Verificați cum tăiați corect ghearele câinelui.
Dacă vă este frică să o faceți singur, contactați un specialist.

Pentru activitate

Natura activă a câinelui necesită eliberarea energiei acumulate în jocurile zilnice și plimbările în aer curat. Aceasta este rasa care va aduce cu plăcere o minge sau un baston aruncat de proprietar, în timp ce îi va încărca pe toți cei din jur cu energia și vigoarea sa.

Și în timpul plimbărilor, animalul dvs. de companie va fi fericit să-și demonstreze abilitatea unică - un salt în înălțime pe 4 picioare simultan.

Reguli de hrănire

Câinele poate fi hrănit atât cu mâncare uscată, cât și cu mâncare de casă. Este important ca alimentele să fie excepțional de proaspete și de înaltă calitate. Se preferă produsele din carne fierte, peștele și cerealele. Legumele și fructele pot fi date proaspete.

Important! În ciuda tuturor rasei „jucărie”, nu subestimați nevoile acestor câini pentru îngrijirea zilnică și plimbări lungi. Fără aceasta, animalul dvs. de companie își va pierde rapid aspectul atractiv și poate chiar să se îmbolnăvească..

Puii

Este deosebit de important pentru un organism în creștere ca dieta să conțină toate vitaminele și mineralele necesare. De regulă, puii sunt bucuroși să mănânce mere crude, morcovi, varză și broccoli..

Drojdia, măceșele uscate și vasele de păpădie pot servi și ca o altă sursă de vitamine..Hrana cu proteine ​​ar trebui să fie mai ușoară pentru un cățeluș decât pentru un câine adult. Utilizarea zilnică a brânzei de vaci va fi utilă. Și nu uitați de complexele speciale multivitaminice pentru pui..

Adult

Un câine adult, spre deosebire de un cățeluș, poate include o cantitate mică de carne crudă în dietă. Trebuie doar să fii absolut sigur de calitatea și prospețimea sa..

Brânza de vaci va fi, de asemenea, utilă, dar ar trebui administrată puțin mai rar decât cățelușul - aproximativ o dată pe săptămână. Peștele ar trebui să fie în meniu săptămânal.

La orice vârstă, este strict interzisă hrănirea câinilor:

 • cartofi;
 • porumb;
 • mazăre;
 • orz;
 • porc.

Instruirea și educarea cotonului de tulear

Baza creșterii acestei rase este o combinație de strictețe și laudă. Și nici o cruzime. Datorită minții sale ascuțite, rasa se pretează bine antrenamentului și stăpânește rapid toate comenzile necesare, mai ales dacă antrenamentul are loc sub forma unui joc.

Acești câini nu tolerează lipsa de atenție și singurătate. Și uneori aranjează probleme proprietarilor lor sub formă de pantofi sau piese de mobilier răsfățate..

Prin urmare, gândiți-vă bine dacă este mai bine să vă luați animalul de companie cu dvs., dacă există o astfel de oportunitate..

Vigoarea rasei este evidentă în performanțele sale în sporturile canine: înot, alergare și competiție cu mingi.

Despre înclinația bolii

Rasa se caracterizează printr-o mare rezistență, o sănătate bună și o longevitate canină (14-15 ani). În ciuda decorativității externe, acest câine are o sănătate cu adevărat rustică.

Prin urmare, un echilibru nutrițional variat, o îngrijire adecvată și plimbări active sunt o garanție că câinele nu își va supăra stăpânul cu nicio afecțiune..

Doar acordați o atenție specială urechilor animalului dvs. de companie. Forma lor suspendată creează condiții favorabile dezvoltării microbilor patogeni și a inflamației. Prin urmare, trebuie să vă amintiți să le curățați cel puțin o dată pe lună..

Știați? Când un câine comunică cu stăpânul său, oxitocina, un hormon al dragostei, este eliberat în creierul său, care este identic cu procesul din creierul uman atunci când se îmbrățișează și se sărută..
Achiziționând un cățeluș Coton de Tulear, veți obține nu doar un animal de companie, ci literalmente un vis din copilărie - o jucărie drăguță de ceasornic care prinde viață. Ceea ce, de altfel, nu va fi deloc mulțumit de întinderea pe canapea printre perne.

Atitudinea drăguță și prietenoasă a acestui câine vă va înveseli întotdeauna și vă va aduce bucurie nesfârșită, dragoste și optimism indestructibil acasă.!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Aspect decorativ, dar caracter puternic: rasa de câine coton de tulear