Picături pentru ochi pentru câini

Ochii sunt un indicator important al sănătății unui câine. În mod normal, doar o cantitate mică de secreție a glandelor lacrimale și meibomiene este eliberată din ele. Din prima apar lacrimi, din a doua - meibum, care se adună dimineața în mici cheaguri translucide de mucus în colțurile ochilor. Orice altă descărcare, în special abundentă, indică prezența patologiilor, pentru tratamentul cărora trebuie utilizate picături oftalmice speciale pentru câini. Deoarece astfel de reacții pot fi cauzate de mulți factori - de la o pată în ochi până la o leziune infecțioasă, alegerea medicamentului ar trebui făcută de un medic veterinar după examinare. Dar, în majoritatea cazurilor, câinele trebuie doar să clătească ochii. Pentru aceasta nu se folosesc picături medicinale, ci îngrijitoare. Sortimentul atât al celor, cât și al altor agenți oftalmici este foarte larg. Prin urmare, este important să știți ce medicamente să dați câinelui pentru bolile oculare și pe care să le utilizați pentru spălarea de rutină..

Câine cu ochi triști

 • hidratant;
 • antialergenic;
 • antibacterian;
 • antiviral;
 • antifungic;
 • antiinflamator.

Există, de asemenea, medicamente oftalmice care tratează glaucomul și cataracta..

Atunci când alegeți picăturile de ochi pentru câini, trebuie să respectați două reguli de bază:

 1. Trebuie să cumpărați și să utilizați numai acele medicamente care sunt utilizate în medicina veterinară. În ciuda semnelor și simptomelor similare ale bolii, nu toate produsele oftalmice destinate oamenilor sunt potrivite pentru câini..
 2. Acestea trebuie prescrise de un medic veterinar, mai ales dacă există suspiciuni de probleme oftalmice grave. Nu vă bazați pe recomandările prietenilor sau sfaturile vânzătorilor. În cele mai multe astfel de cazuri, este necesar un tratament complex și numai un medic poate ști ce medicamente trebuie administrate unui câine pentru bolile oculare simultan cu picăturile..

Important! Nu întotdeauna preparatele ambalate în sticle speciale pentru utilizare prin picurare și care au un pachet cu imaginea corespunzătoare a unui câine sunt oftalmice. Acesta poate fi un produs comun de igienă pentru zona ochilor animalului..

caine alb

Tipuri de picături pentru ochi pentru câini

Informații generale despre cele mai frecvente picături oftalmice pentru câini sunt necesare pentru fiecare crescător de câini pentru a nu face o alegere greșită în situații critice. Aceste medicamente includ „Baruri”, „Anandin”, „Tsiprovet” și chiar „umane” „Tobrex”.

„Korneregel”

Pentru conjunctivită, cheratită, eroziune sau boli distrofice ale corneei, arsuri, precum și sindromul ochiului uscat la animale, pentru prevenire și în tratament complex, se recomandă utilizarea medicamentelor care au proprietățile lacrimilor artificiale.

Medicamentul Korneregel® este un agent utilizat cu succes care stimulează vindecarea membranei mucoase a ochiului la animale. Este un gel incolor pentru ochi, al cărui ingredient activ principal este dexpantenolul la o concentrație de 5% *. Zona deteriorată necesită un nivel mai ridicat de acid pantotenic, care este implicat în regenerarea țesuturilor. Dexpanthenolul satisface această nevoie, îmbunătățind metabolismul local și promovând o vindecare mai eficientă și mai rapidă a corneei sau a conjunctivei ochiului..

"Leopard"

Unul dintre cele mai răspândite și universale preparate oftalmice veterinare este picăturile de ochi Bars pentru câini. Acest agent combinat are un efect antimicrobian pronunțat și este cel mai solicitat pentru utilizare în prezența unei tendințe la leziuni oculare infecțioase..

Principalele ingrediente active ale medicamentului sunt:

 • cloramfenicol (substanță antibacteriană);
 • furacilină (antiseptic).

Această acțiune antimicrobiană dublă ajută la eliminarea rapidă a celor mai frecvente afecțiuni ale ochilor câinelui:

 • conjunctivită
 • blefarită
 • cheratită etc..

Marele avantaj al picăturilor este cel mai accesibil preț dintre toți analogii cu eficiență ridicată. Costul unei sticle de 10 ml variază între 80-100 ruble. În plus, „Barele” sunt cele mai bune picături oftalmice pentru câinii cu descărcare purulentă și un agent profilactic excelent care poate fi utilizat pentru curățarea și dezinfectarea zilnică a ochilor în caz de vătămare traumatică..

Picături de ochi pentru câini Baruri

Pentru tratarea zonei ochilor (îndepărtați secrețiile, crustele, murdăria), folosiți o bucată de bandaj umezită cu medicamente, apoi insuflați-o în ochi, 1-2 picături. Această procedură se efectuează de 4 ori pe zi. Durata maximă a cursului este de 2 săptămâni. O puteți repeta după o pauză de 7 zile..

Picături pentru ochi "Baruri" pentru câini - un remediu absolut sigur, care nu are contraindicații, cu excepția reacțiilor alergice la componente. În cazul unor manifestări precum mâncărime, roșeață a sclerei, lacrimare, medicamentul este anulat și se prescrie un antihistaminic..

"Anandin"

"Anandin" pentru câini - picături pentru ochi cu efecte imunomodulatoare. Principalul ingredient activ (anandină):

 • are proprietăți antiinflamatoare și de vindecare a rănilor;
 • activează producția de interferon;
 • îmbunătățește funcția limfocitelor.

Medicamentul activează sistemul imunitar, crescând propriile apărări ale organismului și oferind un efect complex asupra virusurilor, bacteriilor și ciupercilor. Picăturile aparțin medicamentelor cu risc redus, nu au un efect iritant, toxic și sensibilizant. La prețul "Anandin" corespunde costului picăturilor "Baruri" - în limita a 60 de ruble pentru 5 ml și nu mai mult de 100 de ruble pentru 10 ml.

Acestea sunt recomandate pentru utilizarea în tratamentul complex al conjunctivitei la câini fără intoleranță individuală la componentele sale. Nu aveți contraindicații și efecte secundare, compatibile cu toate medicamentele și suplimentele alimentare.

Picături pentru ochi pentru câini Anandin

Compoziția medicamentoasă este instilată în 2 picături în fiecare ochi de două ori pe zi. Cursul tratamentului este continuat până când simptomele dispar, dar nu mai mult de 2 săptămâni. În această perioadă, nu este necesar să se schimbe condițiile și dieta câinelui. În caz de iritație alergică, „Anandin” este anulat și se utilizează un antihistaminic..

„Tsiprovet”

„Ciprovet” - picături cu acțiune antimicrobiană și antiinflamatoare pe baza antibioticului ciprofloxacină. Medicamentul este activ împotriva majorității tipurilor de bacterii și este utilizat pentru tratarea oricăror boli oculare infecțioase și inflamatorii la câini:

 • inflamația coroidei;
 • leziuni ulcerative ale corneei;
 • blefarită;
 • keratită;
 • conjunctivită.

În plus, „Tsiprovet” este eficient ca agent profilactic pentru a preveni infecția ochilor în caz de rănire sau pătrundere a unui obiect străin..

Datorită compoziției mai concentrate, prețul picăturilor de ochi pentru câini "Ciprovet" este ușor mai mare decât cel al analogilor. Dar medicamentul este disponibil pentru o gamă largă de consumatori - costul său este de 150-200 ruble pe 10 ml.

Picături pentru ochi Tsiprovet pentru câini

Medicamentul este instilat de 4-6 ori pe zi, în funcție de gravitatea bolii, timp de cel mult 2 săptămâni. Dozajul depinde de greutatea câinelui:

 • până la 10 kg - 1 picătură;
 • peste 10 kg - câte 2 picături.

În prezența unei descărcări abundente, sunt mai întâi instilate 4-5 picături (indiferent de greutatea animalului), apoi zona ochiului este ștearsă cu o bucată de bandaj și apoi se administrează doza necesară de medicament.

Picăturile de ciprovet sunt contraindicate la puii nou-născuți cu vârsta sub 7 zile și la toți câinii cu intoleranță la fluorochinolonă. În unele cazuri, o senzație de arsură poate apărea imediat după instilarea ochilor, dar dispare de la sine după câteva minute.

Tobrex

Picături "Tobrex" - un medicament oftalmic antibacterian pentru tratamentul infecțiilor oculare la om. Acest medicament este unul dintre puținele care pot fi utilizate pentru a îngropa ochii unui câine. În ciuda faptului că picăturile pentru ochi "Tobrex" nu sunt destinate câinilor, ele nu provoacă o reacție alergică și pot scăpa foarte eficient animalele de multe tipuri de leziuni bacteriene.

Cel mai adesea, „Tobrex” este prescris câinilor pentru tratament;

 • conjunctivită
 • keratoconjunctivită
 • blefarită
 • cheratită etc..

Principalul ingredient activ al „Tobrex” este antibioticul tobramicină, eficient împotriva unui număr mare de agenți patogeni, cu excepția enterococilor, a clamidiei și a bacteriilor anaerobe..

Picăturile sunt foarte eficiente, hipoalergenice și absolut sigure, dar sunt foarte scumpe. Costul lor este în medie de 175 de ruble pe 5 ml, care este de 2 ori mai mare decât „Tsiprovet” și de 3 ori mai mare decât „Baruri” sau „Anandin”.

Medicamentul trebuie instilat:

 • 1 picătură la fiecare 4 ore pentru maximum 10 zile;
 • în cazul unei leziuni acute - în prima zi, instilarea se efectuează cu un interval de 1 oră.

Picături pentru ochi Tobrex

O contraindicație este doar intoleranța individuală la tobramicină. Efectele secundare se pot manifesta ca arsuri, roșeață, umflarea pleoapelor, lacrimare. În astfel de cazuri, utilizarea medicamentului trebuie întreruptă. Aceste simptome vor dispărea singure.

Recomandări veterinare

Starea ochilor câinelui trebuie monitorizată constant, îngrijită și efectuată tratament preventiv, mai ales dacă există tendința la boli infecțioase sau de altă natură. Atunci când se efectuează proceduri medicale sau igienice, trebuie urmate mai multe recomandări:

 1. Pentru un câine sănătos, puteți clăti ochii nu cu medicamente, ci cu infuzii de plante (calendula și mușețelul sunt cele mai potrivite) sau apă fiartă curată.
 2. Picăturile pentru ochi depozitate în frigider trebuie încălzite în mâini înainte de instilare.
 3. Nu folosiți frunze de ceai pentru a spăla ochii câinelui, deoarece acesta usucă foarte mult membrana mucoasă..

Important! Dacă aveți scurgeri abundente, roșeață sau orice alte simptome de afectare a ochilor, ar trebui să vă arătați imediat animalul de companie unui medic veterinar. Pericolul poate amenința nu numai câinele, ci și proprietarul acestuia, deoarece bolile oculare sunt adesea transmise oamenilor.

Cum să îngropi ochii câinelui tău

Câinele trebuie să efectueze procedura de instilare a ochilor atunci când este calm și relaxat. Dacă animalul prezintă anxietate, trebuie mai întâi să vorbești, să te mângâi sau să-l calmezi cu alte metode familiare..

Ochii de câine picură

Apoi iau câinele mic în genunchi, întorcându-și spatele la ei înșiși, iar cel mare este așezat pe podea, așezat în spatele ei, pentru a nu se speria cu vederea medicamentului. După aceea, manipulările sunt efectuate în conformitate cu următoarea schemă:

 • ochii și zona perioculară sunt curățate de secrețiile acumulate și murdărie cu un bandaj înmuiat în apă caldă fiartă sau un medicament;
 • deschideți pleoapele cu o mână, trăgând ușor cea inferioară;
 • numărul necesar de picături este eliberat din sticlă în mâna a doua în cavitatea conjunctivală;
 • verificați dacă medicamentul a pătruns în pleoapă și nu a trecut și, dacă este necesar, repetați procedura;
 • țineți câinele câteva minute pentru a preveni zgârierea ochilor sau scuturarea capului în caz de senzații neplăcute;
 • al doilea ochi este tratat în mod similar.

Important! Dacă câinelui i se prescrie un tratament cu două medicamente în același timp, acestea trebuie instilate cu un interval de cel puțin 20 de minute. În majoritatea cazurilor, se utilizează picături oftalmice cu efecte diferite, care se pot reduce eficacitatea reciprocă..

Este întotdeauna necesar să monitorizați starea ochilor câinelui pentru a observa și a începe tratamentul la timp, prevenind dezvoltarea unor complicații grave. Există un număr mare de preparate oftalmice. Prin urmare, este important să știm ce picături oftalmice pot fi utilizate pentru câinii de acasă pentru a preveni, trata sau elimina disconfortul de la obiecte străine. În multe cazuri, acest lucru poate salva vederea câinelui, sănătatea și chiar viața..

* 5% - concentrația maximă de dexpantenol printre formele oftalmice din Federația Rusă. Conform Registrului de stat al medicamentelor, al dispozitivelor medicale de stat și al organizațiilor (antreprenori individuali) angajați în producția și fabricarea dispozitivelor medicale, precum și date din surse deschise ale producătorilor (site-uri oficiale, publicații), mai 2019.

Există contraindicații. Este necesar să citiți instrucțiunile sau să consultați un specialist.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Picături pentru ochi pentru câini