Vazosan plus pentru câini

Vasosan este un medicament veterinar utilizat pentru prevenirea insuficienței cardiace și scăderea tensiunii arteriale. Medicamentul a fost dezvoltat de compania autohtonă Api-San. Medicamentul este un analog al medicamentului străin Vasotop, iar principalul său avantaj este un preț mai accesibil.

Vazosan plus pentru câini

Medicamentul este ambalat în borcane de polimer echipate cu capace cu șurub. Numărul de tablete dintr-un borcan poate varia de la 10 la 50 de bucăți. Datorită acestui fapt, proprietarii de animale de companie pot alege ambalajul potrivit în funcție de dimensiunea animalului de companie, durata tratamentului și alți factori..

Principalul ingredient activ al medicamentului este ramiprilul. Medicamentul este disponibil în trei versiuni - conținutul substanței active poate fi de 1,25, 2,5 și 5 mg. Componentele auxiliare sunt identice în toate cele trei variante. Medicamentul include, de asemenea:

 • amidon de cartofi;
 • dioxid de siliciu coloidal;
 • talc;
 • stearat de calciu;
 • oxid de fier;
 • lactoză;
 • celuloză microcristalină.

Nu există cerințe speciale pentru depozitarea medicamentului. Temperatura aerului trebuie să fie între 2 și 30˚C. Pentru depozitare, trebuie să selectați un loc uscat, departe de razele ultraviolete. Copiii nu ar trebui să aibă acces la el. Este strict interzisă utilizarea Vazosan pentru tratamentul animalelor după data de expirare..

Important! După ce ați scos comprimatele din borcan, închideți-le bine cu capacul..

Proprietăți și caracteristici farmacologice

Vasosan are un efect hipotensiv pronunțat, adică scade tensiunea arterială. Acest efect se obține datorită faptului că ramiprilul inhibă producția unei enzime, a cărei cantitate excesivă contribuie la creșterea presiunii. Este sintetizat în cantități crescute în timpul stresului. În plus, ingredientul activ stimulează descompunerea unei substanțe care poate dilata vasele de sânge. Avantajul medicamentului este că scade tensiunea arterială, dar nu provoacă tahicardie..

Vazosan plus pentru câini

Cu o singură doză, medicamentul începe să acționeze după 1-3 ore și își păstrează efectul pe tot parcursul zilei. Cu utilizarea prelungită, efectul antihipertensiv al medicamentului crește peste 3-4 săptămâni și persistă pe întreaga perioadă de tratament. Cu o utilizare constantă până în a 4-a zi, se obține o concentrație stabilă de ramipril în sângele animalului.

Aproximativ 60% din substanță se leagă de plasma sanguină. În ficat, medicamentul este metabolizat. Este excretat din corp împreună cu fecale și urină. Conform clasificării GOST din anul 76, Vazosan aparține substanțelor cu risc redus.

Notă! Medicamentul este considerat sigur pentru animale dacă se respectă dozele recomandate, dar Vazosan trebuie utilizat pentru tratarea câinilor numai conform instrucțiunilor unui medic și strict conform instrucțiunilor.

Costul

Prețul Vazosan pentru câini depinde de conținutul substanței active. Un pachet de 30 de comprimate costă aproximativ:

 • 1,25 mg - aproximativ 500 de ruble;
 • 2,5 mg - aproximativ 680 de ruble;
 • 5 mg - aproximativ 880 de ruble.

Puteți cumpăra medicamentul atât în ​​farmaciile veterinare obișnuite, cât și pe internet..

Când și cum să utilizați?

Medicamentul este utilizat pentru a trata insuficiența cardiacă, precum și pentru a preveni dezvoltarea acestei boli mortale. De asemenea, medicul poate prescrie un medicament în astfel de cazuri:

 • cu tensiune arterială crescută;
 • cu cardiomiopatii de diferite origini;
 • pentru a preveni dezvoltarea ischemiei miocardice.

Medicamentul se administrează o dată pe zi, întotdeauna pe stomacul gol. Doza este calculată pe baza greutății animalului, deci trebuie mai întâi să cântăriți animalul de companie. Acest lucru vă va ajuta să faceți calculele corecte și să preveniți supradozajul. Doza este calculată conform schemei - 0,125 mg de substanță activă la 1 kg din greutatea animalului de companie. Pentru câinii de talie mare care cântăresc mai mult de 50 kg, doza zilnică este permisă să fie împărțită în două doze..

Câini mari

Dacă Vazosan nu reduce tensiunea arterială timp de câteva zile, doza se dublează. Pentru a îmbunătăți acțiunea medicamentului, diureticele sunt incluse în regimul general de tratament. În prezența congestiei în plămâni, doza de Vazosan este de asemenea dublată - până la 0,25 mg / kg.

Durata tratamentului este determinată de medic. În unele cazuri, se utilizează pe tot parcursul vieții medicamentul.

Important! Examinările și studiile clinice în timpul tratamentului cu Vasosan trebuie efectuate la fiecare 7-10 zile.

Instrucțiuni Speciale

Când utilizați Vazosan pentru câini, trebuie să acordați atenție instrucțiunilor speciale prescrise în instrucțiunile de utilizare:

 1. Întreruperea bruscă a medicamentului poate provoca o creștere a tensiunii arteriale.
 2. Dacă animalul are simptome de deshidratare și hipovolemie (scăderea volumului de sânge), opriți administrarea medicamentului, altfel poate provoca tensiune arterială foarte scăzută. Tratamentul simptomatic este prescris pentru a restabili echilibrul apă-sare, iar după utilizarea medicamentului este reluată în jumătate din doză.
 3. Dacă există riscul de hipotensiune (tensiune arterială scăzută), medicamentul se administrează numai sub supraveghere medicală.
 4. Nu săriți următoarea doză de medicament. Dacă acest lucru nu a putut fi evitat, utilizarea medicamentului trebuie reluată cât mai curând posibil.

Notă! Pentru bolile renale acute și cronice, medicamentul este utilizat sub supravegherea unui medic veterinar. Nu luați medicamente cu Wazosan.

Când nu se folosește?

Contraindicațiile pentru utilizarea medicamentului sunt:

 • sarcina;
 • perioada de lactatie;
 • insuficiență hepatică și renală;
 • intoleranță la componente;
 • valva mitrală sau stenoza aortică;
 • cardiomiopatie hipertrofică obstructivă.

Când tratați Vasosan, nu luați diuretice în cantități mari, deoarece acestea pot spori efectul acestuia. O dietă săracă în sodiu trebuie, de asemenea, urmată cu precauție, deoarece funcționează în mod similar. Dacă medicamentul este utilizat în asociere cu diuretice care economisesc potasiu, este necesar un consult medical, în caz contrar se poate dezvolta hiperkaliemie. Testele regulate de sânge pot ajuta la prevenirea acestui lucru..

Analiza sângelui câinelui

Utilizarea Vasosan împreună cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene poate provoca insuficiență renală acută și o încălcare gravă a tensiunii arteriale. Dacă este planificată utilizarea anesteziei, medicamentul este oprit pentru câine timp de 24 de ore..

Efecte secundare

Chiar și o doză care depășește de 20 de ori nu provoacă efecte secundare, deși în cazuri rare animalele dezvoltă apatie și afectează coordonarea mișcărilor.

Medicamentul poate provoca următoarele reacții adverse:

 • tulburări de coordonare a mișcării, oboseală și chiar letargie;
 • greață, vărsături, lipsa poftei de mâncare, constipație, funcționarea defectuoasă a stomacului;
 • convulsii, membre tremurânde și alte tulburări ale sistemului nervos;
 • rinită sau sinuzită, bronhospasm.

În caz de intoleranță la componente, apare o alergie. Dacă apar reacții adverse, medicamentul este anulat și tratamentul este prescris pentru a elimina simptomele care au apărut. După restabilirea stării de sănătate, administrarea Vazosan este reluată, reducând doza la jumătate.

Recenzii proprietarului

Maxim, proprietar Rottweiler:

„Câinele meu a fost diagnosticat cu insuficiență cardiacă acum 5 ani. Atunci animalul meu de companie avea 9 ani. De atunci am folosit în mod constant medicamente pentru a menține câinele în viață. Am încercat o mulțime de medicamente, dar Vazosan a funcționat cel mai bine. Efectul aplicației devine vizibil deja în a 5-6-a zi după începerea tratamentului. Câinele nu ia medicamentul tot timpul, ci la cursuri, dar rezultatul este evident - luptă cu succes o patologie fatală ".

Mihail, stăpânul unui câine mongrel de 15 ani:

„Jack-ul nostru este un mongrel, dar pentru noi este ca un membru al familiei. Diagnosticul de insuficiență cardiacă suna ca o propoziție. După tratamentul internat, medicul i-a prescris Vasosan. Luăm medicamentul pe viață, dar datorită lui, Jack-ul nostru continuă să trăiască. Nu au existat efecte secundare ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Artem, medic veterinar cu 10 ani de experiență:

„Un analog excelent al vasotopului străin. Un produs de la un producător autohton nu are o eficiență inferioară. Și, deși instrucțiunile conțin o listă mare de posibile efecte secundare, pacienții mei o tolerează bine. Pe toată durata utilizării, nu au existat complicații sau efecte secundare, deși nu aș recomanda proprietarilor de câini să utilizeze produsul fără prescripția medicului. ".

Oksana, medic veterinar cu 8 ani de experiență:

„Pentru insuficiența cardiacă la câini, prescriu adesea Vazosan. Este un analog complet al unui medicament străin, doar că costă mai puțin. Medicamentul s-a dovedit doar din partea cea mai bună și a ajutat la prelungirea vieții multor animale de companie. Colegii mei, cunoscuți, vorbesc, de asemenea, pozitiv despre acest medicament ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vazosan plus pentru câini