Bulldog englez

Bulldogul englez nu este doar o rasă de câine cu un aspect neobișnuit, ci și un adevărat prieten al omului. Aspectul neobișnuit al Bulldog-ului a făcut din această rasă una dintre cele mai populare din lume. Este câinele de companie perfect și cel mai de încredere bodyguard. De aceea vom dedica acest material descrierii acestui drăguț.

Bulldogul englez este o rasă de câini crescută artificial. În ciuda trecutului lor de luptă, Bulldogii sunt personificarea curajului și dedicării, rezistenței și loialității..

Standarde de rasă

Bulldogul englez are o construcție solidă. Corpul este puțin scurt și doborât, puțin predispus la obezitate. Botul câinelui este destul de mare și lat. Un astfel de animal de companie are mușchi puternici și puternici. Greutatea rasei medii Bulldog englezesc variază de la 22 la 25 kg. Creșterea la greabăn la astfel de animale de companie variază de la 31 la 40 cm. Coada scurtă atinge rareori mai mult de 8 cm. Membrele scurte și masive conferă buldogului un aspect unic.

Fotografie Bulldog Englez cu o sirenă

Caracter

Bulldogul englez are un caracter destul de calm, care se distinge prin curaj și hotărâre. Este foarte distractiv să privești bulldogul în mișcare, care se mișcă puțin lateral. Mersul unui câine din această rasă este foarte energic și liber. Datorită dispoziției lor ușor leneșe, Bulldogilor le place să stea toată ziua pe canapea. De exemplu, dacă proprietarul, care pleacă la serviciu, vede un buldog într-un singur loc, atunci este posibil ca seara să mai adoarmă acolo. Bulldogii nu sunt din fire prea jucăuși și, prin urmare, trebuie chiar să fie convinși să joace activ. Mersul la o vârstă proaspătă este perfect pentru un astfel de animal de companie. Un animal precum Bulldogul englez este potrivit nu numai pentru persoanele singure, ci și pentru familiile numeroase. Bulldogul se înțelege bine cu copiii mici, dar este mai bine să țineți cont de comunicarea lor periodic.

Această creatură se distinge prin devotament special. De exemplu, dacă unul dintre membrii familiei s-a întâmplat ceva sau pur și simplu nu are chef, atunci bulldogul va arăta cu siguranță un sprijin extraordinar. În orice caz, acest câine va „sta în sus” pentru proprietarul său și, prin urmare, este dificil pentru el să suporte o separare îndelungată. Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul că un buldog poate răspunde destul de dur la agresiune sau resentimente, amintindu-și trecutul său de luptă..

Buldogii sunt destul de fideli altor animale de companie. Același lucru este valabil și pentru reprezentanții familiei Feline. Creșterea unui astfel de animal de companie poate fi încredințată chiar și unui copil de peste 9 ani, dar, în același timp, este încă nevoie de puțin ajutor de la adulți în această chestiune. Singurul dezavantaj al acestui englez îndesat este sforăitul amuzant, care nu place tuturor..

Îngrijire

Această rasă este perfectă pentru păstrarea într-un apartament din oraș. Acești englezi au un strat neted și scurt, care necesită o întreținere minimă. Trebuie să perii „haina de blană” a unui buldog o dată pe săptămână cu o perie care are peri rigizi. Un punct important în îngrijirea unui astfel de animal de companie este curățenia pliurilor de pe față. Le puteți șterge cu un tampon de bumbac, după ce l-ați umezit anterior într-o soluție slabă de dezinfectant. Dacă această procedură nu se efectuează în mod regulat, se poate dezvolta o infecție în pliurile pielii. După ce ați șters faldurile cu un tampon umed, utilizați unul uscat. Scăldatul unui animal de companie trebuie efectuat numai pe măsură ce se murdărește, deoarece tratamentele frecvente cu apă pot duce la reacții alergice, iritații și mâncărimi ale pielii..

Unghiile câinilor au nevoie de îngrijire regulată, care trebuie tăiate periodic și șterse cu o cârpă umedă. De asemenea, dinții câinelui trebuie spălați în mod regulat. Câinii din această rasă au nevoie de exerciții fizice regulate, deoarece sunt predispuși la obezitate. Datorită fizicului său „solid”, Bulldogul englez nu este foarte activ de la sine și, prin urmare, trebuie stimulat la jocuri active și la plimbări în diferite moduri.

Alimente

Acest câine îndesat nu ar trebui să aibă mai mult de 20% proteine ​​în dietă. Meniul Bulldog-ului englezesc ar trebui să fie format din cereale (de exemplu, orez și hrișcă), legume și carne slabă. Pentru pui, va fi util să se includă în dietă chefir, brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi, lapte la cuptor fermentat și iaurt..

Ar trebui să refuzați să hrăniți câinele cu următoarele alimente:

  • afumaturi;
  • dulciuri;
  • alimente grase;
  • mancare la conserva.

Maruntaia trebuie administrată nu prea des și numai sub formă fiartă, deoarece acestea pot fi digerate prost în stomacul unui astfel de animal de companie. În ceea ce privește peștele, este mai bine să acordați preferință peștilor de mare din soiuri cu conținut scăzut de grăsimi, după ce l-ați fiert anterior și l-ați curățat de oase..

Legumele pot fi servite nu numai fierte, ci și crude, rase. De asemenea, este necesar să se îmbogățească dieta buldogului cu ierburi proaspete. Ca tratament (în cazuri rare), puteți da puțin fructe și fructe de pădure. Dacă animalul dvs. de companie are un stil de viață sedentar, atunci cantitatea de alimente pe zi nu trebuie să depășească 5-7% din propria greutate. Dacă preferați să vă hrăniți mâncarea gata pregătită pentru câine, atunci, desigur, în acest caz, ar trebui să utilizați mâncare holistică de calitate superioară sau cel puțin super premium..

Puii

Când cumpărați un cățeluș, trebuie mai întâi să alegeți locul „potrivit” pentru a cumpăra. Deci, crescătorii de câini cu experiență recomandă cumpărarea unui cățeluș numai în crescătorii înregistrate oficial sau de la crescătorii care au toate documentele necesare care să confirme rasa și starea de sănătate a câinelui..

De asemenea, trebuie remarcat faptul că ar trebui acordată o atenție specială sexului cățelușului. Deci, bărbații sunt foarte plictisitori și puțin încăpățânați, iar femelele sunt mai docile și nu atât de mari. Puteți duce cățelul acasă de la vârsta de 1,5 luni la 3 ani.

Fotografii

Bulldog englez

catelus buldog englez

Buldogi englezi

Bulldog englez pe plajă

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bulldog englez