Cum și unde să îngropi corect un câine? Reguli și greșeli de bază

Ne dorim cu adevărat să trăiască cât mai mult posibil, dar inevitabil vine această zi. Și, în ciuda emoțiilor sfâșietoare, trebuie să te hotărăști - unde să îngropi câinele pentru a-ți lua rămas bun de la prietenul cu patru picioare? La urma urmei, un proprietar iubitor nu va permite nici măcar gândul de a scăpa de rămășițe fără ceremonia cuvenită..

Cimitire

În lumea civilizată, sunt alocate locuri speciale pentru îngroparea animalelor, departe de zonele rezidențiale, de canalizare și de parcurile publice. Totul este foarte demn, frumos și îngrijit - peluze curate, garduri, pietre funerare. Proprietarul poate veni oricând la mormânt, poate aduce flori, vorbi cu un prieten plecat, își poate revărsa sufletul. Suntem departe de civilizație în acest sens - un loc într-un cimitir pentru animale de companie costă mulți bani, iar cimitirele în sine lipsesc enorm. Există locuri speciale de înmormântare numai în orașele mari, puteți afla adresa la biroul de informații al orașului sau la orice clinică veterinară.

Fără a se baza pe autorități, oamenii înșiși organizează ultimul refugiu pentru favoriții lor. De obicei, cimitirele neoficiale sunt situate în mediul rural sau într-o pădure suburbană, departe de cărările și locurile de odihnă ale oamenilor de grătar. Adesea, proprietarii care au mulți ani fericiți în fața lor, lângă prietenul lor cu patru picioare, află accidental despre cimitire, în timp ce merg pe jos - văd semne pe copaci și movile la poalele pinilor. Puteți întreba proprietarii de câini care merg. Desigur, din punctul de vedere al legii, nu este în totalitate corect să îngropi un câine într-un astfel de loc, dar ce trebuie făcut dacă autoritățile nu oferă o altă oportunitate?

Trebuie să sapi adânc în solul pădurii, altfel mormântul va fi spart de animale sau ploaia se va spăla. Nimeni nu are dreptul să sfătuiască nimic cu privire la înmormântare. Fiecare face ceea ce crede de cuviință: cumpără sau pune laolaltă un sicriu, înfășoară rămășițele într-un giulgiu sau le pune într-o cutie sau chiar le pune doar în mormânt. Faptul de a desemna un loc de înmormântare este de asemenea o chestiune personală. Dacă nu doriți să atârnați un semn sau să puneți o piatră funerară, puteți planta lângă el un liliac parfumat sau un copac frumos în memoria unui prieten decedat.

Incinerare

Nu toată lumea locuiește lângă pădure. Și săparea în timpul iernii nu este întotdeauna posibilă - solul îngheață atât de mult încât trebuie să lucrați cu o rangă. Desigur, puteți contacta o companie privată care oferă servicii funerare. Dacă această opțiune nu este acceptabilă, rămâne incinerarea.

Rămășițele animale sunt incinerate individual sau general, la decizia proprietarului. Costul și procedura procedurii vor fi comunicate în clinica veterinară - chiar dacă această clinică nu oferă astfel de servicii, medicul vă va spune probabil numărul de telefon potrivit. Proprietarii care sunt profund îngrijorați de moartea unui animal de companie sunt mai predispuși să aleagă o procedură de incinerare individuală. Rămășițele sunt arse într-un cuptor, cenușa este returnată. Cineva o ține acasă într-o urnă, cineva o împrăștie într-un loc memorabil. Opțional, puteți comanda filmarea video a procesului sau puteți participa personal la incinerare.

Ordinea generală este cuptorul general. Arde animale eutanasiate, lovite de mașini, au murit de boli și au fost lăsate în clinică. Corpul este doar o cochilie. Și dacă un câine a murit, acesta nu mai este acolo, trăiește doar în memoria unei familii care se confruntă cu o separare. Prin urmare, rămășițele animale sunt adesea incinerate într-un cuptor comun. Cu toate acestea, mulți oameni nu înțeleg o astfel de atitudine față de corpul unui animal de companie decedat. Dar, desigur, numai proprietarul poate decide..

Alte soluții

Mulți proprietari își îngroapă câinii în curtea lor sau în parcul orașului. Din punct de vedere emoțional, este mai ușor în acest fel: aici îi plăcea să meargă, aici stăteam deseori seara, pe acel loc se dădea cu alți câini ... Este mai ușor să accepți pierderea atunci când rămâne senzația că animalul de companie este undeva foarte aproape. Dar, deși proprietarii afectați de durere se gândesc la asta ultima dată, rămășițele se descompun și otrăvesc apa uzată, pământul și pot intra în sistemul de alimentare cu apă. Aceasta este o încălcare gravă și periculoasă a standardelor sanitare, deci acest lucru nu ar trebui făcut. Dacă există o casă la țară, puteți îngropa câinele la granița site-ului - acest lucru va fi corect din punct de vedere etic și sigur atât în ​​raport cu oamenii, cât și în raport cu animalul de companie.

Dacă un câine mare a murit într-o iarnă geroasă, iar incinerarea plătită nu este disponibilă, unii proprietari înșiși arde rămășițele pe un foc uriaș. Cineva este șocat, revoltat și îngrozit. Și cineva tratează acest mod de a-și lua rămas bun cu respect, reamintind istoria și obiceiurile antice. Desigur, aceasta nu este o priveliște pentru străini - o astfel de înmormântare poate avea loc doar departe de oraș și de locuri de plimbare.

Uneori câinii sunt îngropați într-un cimitir destinat înmormântării oamenilor. De obicei pe complotul familiei, unde se odihnesc rudele și, deși este înfricoșător și nu este acceptat să vorbim despre asta, într-o zi proprietarul însuși va dormi pentru totdeauna. Din punctul de vedere al psihologiei, o astfel de decizie este de înțeles - dorința, chiar și după moarte, de a fi aproape de cei dragi confortează, iar uneori iubim câinii nu mai puțin decât oamenii. Dar oamenii profund religioși vor fi jigniți prin îngroparea unui animal lângă rămășițele umane - acest lucru trebuie amintit atunci când se ia o decizie.

Exprimăm condoleanțele noastre profunde tuturor celor care au fost pe această pagină a site-ului, nu din interesul gol. Sunt acolo atâta timp cât ne amintim de ei.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum și unde să îngropi corect un câine? Reguli și greșeli de bază