Cum și cu ce să tratăm dacă câinele urinează frecvent?

Este normal ca un catel să facă pipi frecvent din cauza vârstei..

Dar dacă un animal adult se află într-o situație similară, atunci proprietarii au un motiv rezonabil de îngrijorare..

În acest caz, câinele trebuie prezentat medicului veterinar.

Cauze naturale

Motivele pentru care un câine face pipi frecvent pot fi naturale. Acești factori pot provoca atât impulsuri voluntare, cât și involuntare. Acestea includ:

 1. Stres. Ele apar pe un fundal de anxietate severă, frică, excitare. În această situație, se recomandă crearea unui mediu cât mai calm, precum și oferirea animalului de companie o doză acceptabilă de sedativ..
 2. Maniere proaste, necurățenie. Proprietarii uneori nu se gândesc la faptul că animalul de companie trebuie învățat reflexe condiționate și reguli de comportament, inclusiv obiceiul de a urina în locul potrivit.
Stres
Stres

Motive comportamentale

Comportamentul unui câine se poate schimba sub influența diferiților factori externi (atitudinea proprietarului, stres etc.) și interni (creștere hormonală). În special, acestea includ:

 1. Incontinenta urinara la un câine, aceasta poate indica ascultarea proprietarului. În același timp, animalul de companie stă pe labe sau cade pe spate. Proprietarul trebuie să afle ce anume îl determină pe câine să se comporte astfel: o voce tare, o privire, un ton sever al proprietarului etc. În viitor, ar trebui să excludeți aceste momente din procesul de comunicare cu câinele..
 2. Etichetarea teritoriului. Castrarea sau castrarea animalului va ajuta aici..
 3. Adesea, un câine urinează în casă pentru a-l supăra pe proprietar, care a jignit-o sau a mâniat-o într-un fel, a provocat gelozie sau nu a acordat suficientă atenție. Problema poate fi rezolvată prin restabilirea relațiilor normale cu un prieten cu patru picioare..

În aproape toate aceste cazuri, fluxul de urină la un câine este voluntar..

Probleme de vârstă

De multe ori, proprietarii se întreabă de ce catelul urinează frecvent sau de ce bătrânul câine a început să facă pipi acasă. Este evident că problema incontinenței în aceste cazuri este direct legată de caracteristicile de vârstă ale animalului..

Motivele pot fi următoarele:

 • Incapacitatea catelului de a controla urinarea, ceea ce este tipic la copiii mici.
 • Golirea involuntară a vezicii urinare la un câine mai în vârstă, deoarece la bătrânețe se pierde elasticitatea sfincterului (se tratează cu medicamente).
 • Dar, în timp ce sunt în căldură, cățelele tinere suferă- pentru a-și îmbunătăți bunăstarea, urinează constant (problema este rezolvată prin plimbări frecvente cu animalul de companie).
 • La femelele tinere, incontinența poate apărea din cauza întârzierii formarea sistemului endocrin (din cauza lipsei de vitamine, alimentație deficitară sau ereditate) - odată cu sosirea primei sarcini, problema dispare.
Câine bătrân
Câine bătrân

Boli

Dacă câinele dvs. urinează frecvent, se poate datora unei afecțiuni medicale. Incontinența urinară patologică se împarte în două categorii:

 • Adevărat;
 • fals.

Primul este fluxul de urină necontrolat în absența unor tulburări grave în sistemul genito-urinar..

Al doilea este urinarea involuntară din cauza tulburărilor semnificative ale vezicii urinare și ale altor organe ale sistemului urinar.

Adevărată incontinență

Problema apare din cauza unor patologii precum:

 1. Formarea incorectă a organelor sistemului genito-urinar. Aceasta se referă atât la defectele congenitale, cât și la cele dobândite în dezvoltarea organelor. Terapia medicamentoasă nu ajută întotdeauna, așa că medicii recurg la intervenția chirurgicală.
 2. Cistita. Apare din cauza hipotermiei corpului. Probabilitatea de inflamație crește odată cu imunitatea slabă. Patologia se caracterizează printr-o durere severă și o senzație de plenitudine la nivelul abdomenului inferior. Dezvoltarea bolii provoacă impulsuri mai frecvente și mai puternice. Mergând la toaletă îi dă câinelui o ușurare. În viitor, animalul de companie își pierde complet capacitatea de a controla descărcarea. Cistita este periculoasă, deoarece se poate transforma într-o formă cronică cu recidive frecvente, care va deveni mai dificil de oprit de fiecare dată. Pentru a preveni un astfel de rezultat, cursul antibioticelor prescrise de medicul veterinar trebuie băut până la capăt.
 3. Setea imoderată. Indică una sau alta problemă internă asociată cu un dezechilibru în echilibrul apei din corp. Acest lucru poate indica boli grave precum:
Cistita
Cistita
 • Diabet;
 • insuficiență renală;
 • inflamație și leziuni ale rinichilor;
 • activitate crescută a glandelor suprarenale;
 • piometru;
 • funcția tiroidiană necorespunzătoare;
 • factor ereditar din cauza căruia corpul câinelui nu poate produce cantitatea necesară de hormon antidiuretic (această substanță controlează volumul de urină, asigură reținerea fluidului în organism).
 1. Boala urolitiaza. Dacă puiul tău urinează frecvent sau un câine adult se confruntă cu incontinență urinară, este recomandat să verifici starea de sănătate a animalului tău de companie cu un medic veterinar. Medicul va prescrie teste pentru prezența ICD. Patologia este de natură cronică, caracterizată prin formarea de calculi în vezică. Exacerbările bolii sunt însoțite de o tulburare a urinării și durere severă.
 2. Consecințele castrării sau sterilizării. Aceste proceduri pot duce la probleme urinare. Motivul pentru aceasta este o schimbare bruscă a nivelurilor hormonale, care implică o pierdere a elasticității sfincterului. Problema este rezolvată cu ajutorul medicamentelor hormonale sau a medicamentelor care măresc elasticitatea mușchilor vezicii urinare.
 3. Apariția tumorilor maligne în corpuri sistem urinar.
 4. Leziunea coloanei vertebrale, datorită cărora nervii sunt ciupiți. În unele cazuri, măduva spinării poate fi deteriorată. Ca urmare, apare paralizia extremităților inferioare, ceea ce duce la pierderea sensibilității în toate organele și țesuturile situate în corpul inferior. Ca urmare, poate apărea urinare involuntară..
Tratament
Tratament

Falsă incontinență

Factorii provocatori în acest caz sunt:

 • hipospadias, în care deschiderea uretrei nu este localizată corect;
 • conectarea orificiului ureterului la un alt organ în locul vezicii urinare;
 • localizarea vezicii urinare nu se află în interiorul corpului, ci în exterior.

Toate patologiile de mai sus sunt congenitale și sunt tratate numai printr-un mod operabil.

Cum se tratează?

Tratamentul incontinenței urinare se efectuează numai după un examen veterinar și aflând cauza exactă a bolii. În conformitate cu acest lucru, medicul prescrie un curs de terapie medicamentoasă și, în unele cazuri, îndrumă animalul spre intervenție chirurgicală..

Pentru inflamație, medicul veterinar vă va prescrie antibiotice. Dacă situațiile stresante sunt cauza apariției frecvente, medicul vă prescrie sedative.

Tratamentul urolitiazei începe cu determinarea tipului de calculi. Apoi este prescrisă o dietă adecvată, care include furaje speciale de înaltă calitate care conțin aditivi care dizolvă pietrele.

Concluzie

Astfel, urinarea frecventă poate fi cauzată de mai multe motive, iar modalitățile de a le elimina diferă semnificativ unele de altele. Cu toate acestea, în toate cazurile, ar trebui să respectați regula generală: dacă animalul de companie întâmpină inconveniente asociate urinării, cea mai bună soluție într-o astfel de situație ar fi să contactați proprietarul către medicul veterinar..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum și cu ce să tratăm dacă câinele urinează frecvent?