Cum și ce să hrănești un cățeluș husky: un meniu în funcție de vârstă

Cum să hrănești un cățeluș husky, care sunt caracteristicile rasei. Vom descrie un meniu aproximativ după vârstă și vom denumi și alimentele care sunt interzise în dieta câinelui. Ce rol joacă apa, vitaminele și suplimentele în dieta husky?.

Caracteristicile rasei husky

Husky Este o rasă de câini aborigeni, de serviciu, crescută pentru a transporta încărcături mici pe distanțe mari. Istoria rasei este acoperită de ceață, dar se presupune că strămoșii husky-ului sunt lupi polari. Reprezentanții moderni ai rasei nu sunt practic folosiți pentru scopul lor de lucru și sunt considerați câini din clasa de spectacol.

Particularitățile rasei fac ca husky-ul să fie un dezastru natural dacă cățelușul este dobândit numai de dragul aspectului sau modei. Antrenamentul Husky necesită o anumită experiență sau ajutor profesional.

Alegerea unui loc și ustensile pentru hrănirea unui cățeluș husky

Puii husky mănâncă mult, des și nu foarte atent. Rasa este foarte activă în copilărie.

Când foamea devine insuportabilă, cățelușul aruncă totul și se repede la castron, ignorând obstacolele. Din acest motiv, mulți câini sunt răniți, primesc luxații și chiar fracturi ale picioarelor din față..

Pentru a vă păstra cățelul în siguranță în timp ce mâncați, trebuie să faceți cea mai bună alegere a locului și a ustensilelor..

 • Zona de luat masa trebuie acoperită cu un covor antiderapant, de preferință din cauciuc.
 • Un cățeluș husky ar trebui învățat să mănânce de la un stand de la o vârstă fragedă. Este mai bine să cumpărați un suport, a cărui înălțime este ajustată pe măsură ce animalul de companie crește.

Notă! Cățelușul poate sughita după ce a mâncat dacă înghite mâncarea prea repede. Pentru a vă învăța animalul să mănânce corect și încet, puteți folosi boluri speciale cu fund structurat..

Cum să hrănești un cățeluș husky - tipuri de diete, avantaje și dezavantaje

Întrebați crescătorul ce să vă hrănească cățelușul husky înainte de a vă muta într-o casă nouă. Faceți provizii pentru ceea ce aveți nevoie timp de 10-14 zile și păstrați mâncarea cu care este obișnuit noul dvs. animal de companie. Această abordare va reduce nivelul de stres al cățelușului după mutare și va accelera adaptarea acestuia..

Apoi, trebuie să decideți ce tip de dietă va ține animalul dvs. de companie. Există tipuri de rații naturale, industriale și mixte, fiecare dintre ele prezintă avantaje și dezavantaje, să aruncăm o privire mai atentă.

Dieta naturală pentru un cățeluș husky

O dietă naturală pentru un cățeluș husky este mai naturală și optimă. Dieta naturală înseamnă hrănirea câinelui terci de carne, care constă din carne, cereale și legume. La cățeluș, alimentele cu proteine ​​ar trebui să predomine în dietă.

Beneficiile unei diete naturale pentru un cățeluș husky:

 • Puii consumă de bunăvoie o varietate de alimente naturale.
 • Puteți controla întotdeauna prospețimea și calitatea alimentelor pe care le hrăniți câinelui.
 • Puteți regla dieta cățelușului dvs. în funcție de nevoile acestuia, sezon, rata de creștere în greutate și așa mai departe..
 • Puii husky sunt foarte jucăuși, iar oasele mari și cărnoase păstrează atenția bebelușului mult timp.
 • Hrănirea cu alimente naturale de înaltă calitate este mai ieftină decât păstrarea furajelor industriale de înaltă calitate. Când păstrați câini mici, această diferență nu este foarte vizibilă, dar când vine vorba de un câine mare, trebuie să vă evaluați în mod sensibil capacitățile..

Dezavantajele unei diete naturale pentru un cățeluș husky:

 • Este nevoie de timp pentru a pregăti mâncare de calitate, echilibrată.
 • Mâncărurile gătite nu trebuie lăsate într-un castron, mai ales pe timp cald.
 • Cu o dietă analfabetă, există riscul de a dezvolta deficit de vitamine sau lipsa de minerale.

Un cățeluș husky poate fi transferat la o dietă naturală de la vârsta de o lună. Dacă devine necesar să hrănești puiul încă de la naștere, este mai bine să folosești un înlocuitor de lapte, iar la 3-4 săptămâni puiul poate fi transferat în laptele integral.

Mâncare gata pentru un cățeluș husky

Feedurile finalizate diferă în funcție de tip și grad. Furajele din clasa economică sunt considerate a fi de calitate scăzută, produsele din clasa premium și super-premium sunt potrivite pentru hrănirea zilnică a animalelor sănătoase, furajele holistice sunt cât mai apropiate de compoziția naturală. Numai alimentele umede și semi-umede de cel puțin clasa premium sunt potrivite pentru hrănirea puiilor husky.

Avantajele hranei pentru cățeluși husky gata preparate:

 • Nu este nevoie să pierdeți timpul pregătind mâncarea pentru animalul dvs. de companie.
 • Alimentele gata sunt ușor de dozat.
 • Furajele gata preparate de înaltă calitate conțin cantitatea necesară de proteine, calorii, vitamine și minerale.
 • Cu combinația potrivită de alimente umede și uscate, câinele nu suferă de probleme dentare.

Dezavantaje ale hranei pentru cățeluși husky gata preparate:

 • Furajele industriale de calitate sunt mult mai scumpe decât alimentele naturale echilibrate.
 • Alimentele industriale scumpe sunt adesea contrafăcute.
 • Alimentele uscate de slabă calitate conțin conservanți, amelioratori de aromă, ceea ce duce la dezvoltarea insuficienței renale și a altor afecțiuni.

Dacă un cățeluș, dintr-un anumit motiv, rămâne fără mamă, acesta trebuie hrănit cu un substitut pentru laptele de la câini, care, de fapt, este un produs gata preparat pentru hrănirea câinilor..

 • La vârsta de 1-1,5 luni, dieta catelului este introdusă cu suplimentarea industrială sub formă de pateu și bucăți cu sos.
 • De la vârsta de 4-4,5 luni, alimentele uscate îmbibate, amestecate cu conserve, pot fi introduse în dieta unui cățeluș husky.
 • Mâncare uscată sub formă de granule în dieta unui cățeluș se introduce nu mai devreme de la vârsta de 7-8 luni.

Dieta mixtă pentru un cățeluș husky

Unii proprietari preferă o dietă mixtă, adică hrănirea atât cu alimente naturale, cât și cu alimente industriale în același timp. Acest tip de hrănire nu este recomandat de medicii veterinari și producătorii de alimente pentru câini..

Problema este că furajele comerciale și naturale necesită diferite cantități de timp pentru a fi digerate. Pur și simplu, în timp ce o parte a alimentelor este digerată, cealaltă putrezește..

Disbacterioză - Aceasta este cea mai frecventă afecțiune care afectează câinii care sunt ținuți în hrana mixtă. Bacteriile benefice moarte ale microflorei intestinale sunt înlocuite de microorganisme patogene, ceea ce duce la indigestie regulată, diaree și constipație. În plus, hrănirea mixtă este plină atât de deficit de vitamine, cât și de hipervitaminoză..

Dacă vă hrăniți cățelușul husky cu alimente industriale de înaltă calitate, el va primi calorii suplimentare, proteine, vitamine și carbohidrați din produse naturale. Caloriile suplimentare duc la creșterea în greutate, proteinele, atunci când sunt descompuse, eliberează toxine, care pot fi încoronate cu alergiile dobândite.

Prea multe vitamine și minerale pot provoca tulburări metabolice cronice, funcția cardiovasculară și formarea aparatului locomotor.

Hrănirea unui cățeluș husky - un meniu aproximativ după vârstă

Compunând un meniu aproximativ după vârstă, mulți proprietari se îndoiesc de ce alimente sunt cu adevărat sănătoase și sigure pentru un cățeluș husky. Când hrăniți produse industriale, totul este puțin mai simplu, chiar pe ambalaj veți găsi instrucțiuni cu privire la vârsta, activitatea și greutatea câinelui. Cu o dietă naturală, meniul câinelui trebuie să includă mai multe alimente și să se asigure că puiul le asimilează normal..

Ca și în cazul copiilor mici, meniul pentru cățeluși se extinde treptat. Toate alimentele noi ar trebui să fie date cățelușului pentru a încerca în cantități mici și pentru a monitoriza răspunsul corpului timp de câteva zile. Dacă catelul nu are diaree sau alte simptome asociate cu o defecțiune a sistemului digestiv, produsul este lăsat în dietă.

Până la o lună

La vârsta de o lună, puii se hrănesc exclusiv cu lapte matern. Dacă, dintr-un anumit motiv, cățelușul este înțărcat de la mama sa, cel puțin două săptămâni trebuie să fie hrănit cu un înlocuitor de lapte, după care poate fi transferat la formulele pentru sugari fără aditivi.

Important! Dacă hrănești un cățeluș husky, nu uita artificial să masezi zona genitală cu un tampon de bumbac înmuiat în apă caldă de fiecare dată înainte și după mese. Această manipulare imită linsul, fără de care cățelul nu poate goli intestinele și vezica urinară..

Puii de la naștere până la o lună mănâncă puțin, dar foarte des. În primele două săptămâni de viață, bebelușii mănâncă la fiecare 2-3 ore fără pauză pentru o noapte de somn. De la vârsta de două săptămâni, puii dorm noaptea timp de 4-6 ore.

În 1 lună

Când cățelușul husky se întoarce 1 lună, va deschide ochii și va deveni interesat de mâncarea pentru adulți. Încurajând interesul copiilor, crescătorul introduce alimente suplimentare. Suplimentarea poate fi naturală sau industrială. Pate din categoria de vârstă corespunzătoare sunt potrivite ca produse finite pentru pui.

Potrivit ca suplimente naturale:

 • Întreg lapte sau formulă pentru sugari fără aditivi.
 • Brânză de vaci calcinată și alte produse lactate fermentate.
 • Gălbenuș fiert amestecat cu lapte.
 • Carne de vită fiartă.
 • Bulion cu conținut scăzut de grăsimi.

Puii lunari mănâncă de 4-6 ori pe zi, în funcție de construcție și de caracteristicile individuale. Cu cât puii sunt mai mari, cu atât mănâncă mai puțin, deoarece pot mânca o porție mare de alimente dintr-o singură dată. Puii lunari dorm aproape toată noaptea, așa că se trezesc foarte flămânzi. Prima hrănire este de obicei la 6-7 dimineața.

La 2 luni

La 2 luni, un cățeluș husky are un set complet de dinți de lapte, ceea ce vă permite să introduceți carnea crudă într-o dietă naturală. Înainte de a-i oferi un cadou cățelușului, carnea trebuie păstrată la congelator 3-4 zile. După decongelare, carnea este zdrobită. Dacă nu sunteți sigur de siguranța produsului, este mai bine să turnați peste carne tocată tocată cu apă clocotită.

Odată cu tipul industrial de hrănire a cățelușului, husky se transferă în alimente semi-umede - bucăți cu sos. Frecvența hrănirii depinde de rata de creștere și variază de obicei de 4 până la 5 ori pe zi. Asigurați-vă că îi dați cățelușului posibilitatea de a gusta produse lactate fermentate între mese, mai ales dacă se joacă activ.

La 3 luni

ÎN 3 luni, de obicei, puii se mută într-o casă nouă, ceea ce este asociat cu o schimbare a dietei. Dacă decideți să schimbați tipul dietei, aceasta trebuie făcută treptat și numai după 10-14 zile de adaptare. De la trei luni la șase luni, cățelușului i se poate permite să încerce absolut toate produsele naturale, sigure. Urmăriți preferințele gustului animalului dvs. de companie, el va fi instinctiv mai mult decât acele produse care conțin substanțele de care are nevoie.

Odată cu tipul industrial de hrănire, dieta rămâne neschimbată. Frecvența hrănirii este redusă la 3-4 ori pe zi, în funcție de mărimea catelului. Ca gustare, cățelușului i se pot da produse lactate fermentate, un ou de pui fiert sau moslak cu carne.

La 4-6 luni

În perioada de la 4 la 6 luni, dinții de lapte ai cățelușului vor începe să se schimbe. La această vârstă, bebelușul ar trebui să primească o dietă îmbogățită cu oligoelemente și vitamine. Dacă cățelușului îi lipsesc microelementele, schimbarea dinților din lapte poate fi întârziată. Destul de des la vârsta de 4-6 luni la puii husky urechile cad din cauza lipsei de calciu.

Cu un tip natural de hrănire, un cățeluș de șase luni ar trebui învățat să mănânce alimente sub formă de terci. Până când cățelușul atinge vârsta de un an și nu iese din stadiul de creștere activă, terciul ar trebui să fie format din 50-75% din carne și măruntaie. Pe măsură ce măruntaiele de carne, ficatul de vită, plămânul, ugerul, inima, tripa tocată curățată sunt introduse în dieta cățelușului.

Cu tipul industrial de hrănire, de la 4-4,5 luni, alimentele uscate îmbibate sunt introduse în dieta unui cățeluș husky. Această măsură este necesară dacă intenționați să transferați animalul de companie la hrănirea uscată. Conserve și înlocuitor de lapte rămân baza dietei.

Frecvența hrănirii unui cățeluș la vârsta de 4 până la 6 luni este redusă la 3-4 ori, în funcție de mărimea câinelui. Dacă puiul este flămând între mese, îl puteți trata cu morcovi crudi, brânză de vaci calcinată, moslak cu carne. Oasele mari cu carne servesc nu numai ca gustare, ci și ca jucărie pentru a elimina mâncărimea în timpul schimbării dinților din lapte.

De la 6 luni la 1 an

La vârsta de 6 luni până la 1 an, dieta cățelușului husky se extinde cât mai mult posibil. Frecvența hrănirii este redusă treptat la 2-3 ori pe zi. Dieta cățelușului include o varietate de legume și fructe, subproduse din carne, numărul surselor de cereale crește. Pentru un câine de un an, 33% din carne, cereale și legume este considerat raportul optim atunci când gătiți carne, terci. Restul de 1% este reprezentat de ulei, suplimente de vitamine, plante medicinale.

Odată cu hrănirea industrială, după o schimbare completă a dinților, catelul este transferat în hrana uscată. Pentru a păstra integritatea smalțului și a gingiilor, nu este recomandat să vă hrăniți cățelușul husky numai cu alimente uscate sau umede. Conform recomandărilor producătorilor de furaje, aportul zilnic de hrană pentru un animal de companie ar trebui să fie de 75% pelete și 25% produse conservate..

Vitamine și suplimente în dieta unui cățeluș husky

Pe întreaga perioadă de creștere activă, în special în stadiul schimbării dinților din lapte, un cățeluș husky ar trebui să primească vitamine și suplimente. Ca supliment natural de vitamine, puteți adăuga la mâncarea cățelușului dumneavoastră:

 • Făină de carne și oase Calitate superioară.
 • Fosfat tricalcic sau alți aditivi pentru hrana animalelor.
 • Grăsime de pește.
 • Complexe de vitamine B - vândute în farmacii obișnuite.
 • Omega-3 și Omega-6 - vândute în farmacii obișnuite.
 • drojdie de bere.
 • Verdele, altele decât ceapa.
 • Grâu încolțit.
 • Tărâţe.

Suplimentele naturale de vitamine variază în ceea ce privește calitatea și conținutul de substanțe benefice pentru câine, deci sunt greu de dozat. Ca alternativă la cățelușul husky, puteți oferi complexe de vitamine industriale. Medicii veterinari recomandă achiziționarea mai multor complexe de vitamine cu o compoziție mică și alternarea acestora.

Apă în dieta unui cățeluș husky

Apa joacă un rol extrem de important în dieta unui câine, mai ales în perioadele de creștere activă. Apa este baza sângelui și a tuturor fluidelor corpului, ceea ce înseamnă că creșterea normală, dezvoltarea și viața în sine sunt imposibile fără ea.

 • Când este hrănit cu produse naturale, cățelul obține mai mult de jumătate din concluziile necesare din alimente. Cățelușul bea lipsa lichidului după cum este necesar.
 • Când este hrănit cu furaje industriale, în special granule uscate, situația se schimbă dramatic. Furajele industriale sunt depozitate timp de 1-2 ani, ceea ce înseamnă că conțin conservanți. Absolut toți conservanții fie elimină apa din corp, fie o absorb. În plus, granulele uscate încep să absoarbă lichidul imediat ce intră în tractul digestiv al câinelui. Din acest motiv, după ce a mâncat alimente uscate, câinele suferă de sete puternică..

Alimente interzise în meniul pentru cățeluși husky

Cu hrănirea naturală a unui cățeluș husky, toate produsele sunt permise în dietă, cu excepția celor dubioase și interzise.

Lista produselor interzise:

 • Ciocolată, produse care conțin zahăr, îndulcitori orice îndulcitori.
 • Strugurii, stafide, nuci, ciuperci.
 • Carne aburită, în special carne de porc.
 • Pește și fructe de mare proaspăt capturate.
 • Tubular oase, grăsime, piele.
 • Produse mezeluri, produse afumate, produse care conțin condimente, marinate, oțet, sare.
 • Orice produse din făină, inclusiv paste.
 • Resturi de mâncare de pe masă.
 • Produse expirate.
 • Griș și gris în lapte.
 • Mâncare de clasă economică, pentru pisici, pentru câini adulți.

Alimentele îndoielnice includ lapte integral, ouă, miere și carne de porc slabă. Laptele integral poate duce la apariția diareei, cu intoleranță la lactoză. Ouăle de pui și mierea sunt foarte sănătoase, dar sunt alergeni puternici. Slab crud porc are un conținut optim de grăsimi și calorii, dar poate fi o sursă de infecție cu helminți și virusul pseudo-rabic.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum și ce să hrănești un cățeluș husky: un meniu în funcție de vârstă