Cum încep câinii și merg în căldură

Cum încep câinii și merg în căldură

În acest articol voi vorbi despre modul în care câinii sunt în căldură și despre ce este. Voi descrie modul în care se desfășoară această perioadă și prin ce semne de determinat și recunoscut și câte zile durează și cu ce frecvență, până la câți ani de estrus la câini. Vă voi spune despre cum ar trebui să se comporte proprietarul, despre cum să se determine ce sa încheiat. Voi descrie regulile de utilizare a chiloților speciali care se poartă pe un câine în această perioadă..

Prima căldură, la ce vârstă vine

Căldura este un semn al apariției pubertății la o femeie de companie.

Această perioadă mai este numită baltă sau est. Primul est poate apărea între 6 și 24 de luni, în funcție de mărimea și rasa animalului.

Reprezentanți și rase mici și un câine mic, baltă vine înaintea tuturor - la 6-8 luni.

Debutul estrului nu depinde de rasă.

La câinii de dimensiuni medii, procesul are loc, de obicei, între vârsta de un an și un an și jumătate. Mai târziu, această perioadă poate începe la persoanele mari - la 18-24 de luni.

Doar dimensiunea animalului de companie are un impact. Câinii nu ajung în căldură aproape toată viața..

La câini, perioada de căldură este de obicei destul de recunoscută prin anumite semne.
La câini, perioada de căldură este de obicei destul de recunoscută prin anumite semne.

Durata, etapele și semnele de est

De obicei, se repetă la fiecare 6-8 luni, dar la multe cățele dispare doar o dată pe an.

Durează o perioadă de 3 săptămâni și se întâmplă în 4 etape:

  1. Proestrul sau estul în sine. Durata perioadei este de la 3 la 20 de zile, în medie - 7-10 zile. În acest stadiu, foliculii care secretă estrogen încep să se maturizeze. Este ușor de înțeles: în acest moment, cățeaua se poate manifesta sub formă: bucla crește ușor în dimensiune, se poate umfla, membranele mucoase ale uterului și vaginului se îngroașă în curând, apare descărcare roșie din organele genitale. Curva nu va lăsa încă bărbații să intre, comportamentul ei se poate schimba (se așează adesea la toaletă, se supune mai rău, arată mai activ).
  2. Estrus sau vânătoare. Durata celei de-a doua perioade este de 4-12 zile. Descărcarea devine mai palidă, iar bucla crește și mai mult. Animalul reacționează la atingerea spatelui corpului stând în picioare și deplasându-se spre coadă. În această perioadă, puteți tricota (14-15 zile de la începutul procesului).
  3. Metaestr sau sfârșitul procesului. În această perioadă, scurgerea de sânge este aproape imperceptibilă, se poate opri aproape complet, bucla scade. Curva nu lasă masculii să se apropie de ea. Dacă s-a făcut împerecherea, începe dezvoltarea embrionilor.
  4. Anestru sau odihnă sexuală. Perioada durează de la 3 la 6 luni (uneori până la 10-12 luni). În timpul odihnei sexuale, corpul animalului se odihnește și câștigă putere înainte de următorul.

După începerea procesului, glandele mamare femele pot crește ușor în dimensiune.

Dacă acest lucru se întâmplă în mod regulat, este mai bine să vă gândiți la sterilizarea cățelei, deoarece acest lucru poate duce la dezvoltarea unei tumori maligne..

În această perioadă, animalele devin mai active, se supun mai rău și pot scăpa de proprietar. Unii câini încep să eticheteze nu numai pe stradă, ci și în casă. Tot în această perioadă, multe cățele își pierd pofta de mâncare, slăbesc, încep să se vărsăm în mod activ..

Frecvența estrului poate varia din cauza unor factori înrudiți
Frecvența estrului poate varia din cauza unor factori înrudiți

Ce să faci când un câine este în căldură

În timpul estrusului, cățeaua trebuie să fie umblată strict pe lesă, deoarece în timpul vânătorii sexuale animalul poate scăpa și nu asculta comenzile. În timpul unor astfel de plimbări, câinele poate fi acoperit de un câine vagabond, ducând la o sarcină nedorită..

Un animal de companie se poate infecta de la un câine de stradă cu sarcom veneric sau alte boli care se transmit prin actul sexual.

Ar trebui să mergeți în pustii și zone unde alte animale de companie nu merg. De asemenea, nu este de dorit să vizitați expoziții cu un animal, zone de antrenament sau de mers pe jos și alte locuri în care există un număr mare de câini.

Principala condiție este monitorizarea atentă a câinelui în timpul mersului
Principala condiție este monitorizarea atentă a câinelui în timpul mersului

Nu este recomandat să înotați în rezervoare, deoarece în această perioadă există un risc ridicat de infecție în tractul genital.

Medicii veterinari nu recomandă sterilizarea în timpul golirii, este mai bine să o efectuați la 2-3 săptămâni de la sfârșitul acesteia.

Utilizarea chiloților speciali

În timpul acestui proces, apare o descărcare abundentă din bucla câinelui, care pătează podeaua, mobilierul și alte obiecte din casă. Pentru a evita deteriorarea bunurilor, puteți folosi chiloți speciali care sunt vânduți în magazinele pentru animale de companie. Pe suprafața lor interioară este atașat un tampon obișnuit, care absoarbe toate secrețiile..

Există mai multe reguli de urmat atunci când alegeți și folosiți pantalonii pentru câini:

  1. În timpul unei plimbări, acestea trebuie îndepărtate pentru ca câinele să se ușureze..
  2. Dimensiunea chiloților trebuie aleasă corect: nu trebuie să fie strânse sau să cadă de pe animalul de companie.
  3. Trebuie să existe o gaură de coadă pe chiloți.
  4. Cel mai bun și mai durabil material este nylonul, dar puteți alege chiloți din bumbac sau țesătură cauciucată.

Puteți coase singur chiloți, faceți-o singur.

Căldura este un proces natural, dar uneori poate fi complicat..

Cel mai simplu mod de a le face este de la colanții bătrâni pentru copii. Pentru a face acest lucru, ciorapii sunt tăiați, lăsând doar 5-6 centimetri, apoi chiloții rezultați sunt puși pe câine și se face o incizie în locul cozii. Secțiunile sunt bine tivite, guma este ușor suturată dacă este necesar. Puteți fixa chiloții la animal cu bretele sau bretele.

Este recomandabil să folosiți chiloți igienici pentru a proteja organele genitale ale cățelei de murdărie
Este recomandabil să folosiți chiloți igienici pentru a proteja organele genitale ale cățelei de murdărie

Dacă puful durează mult (mai mult de 4 săptămâni), sau în timpul acestuia câinele devine foarte letargic, glandele sale mamare se umflă foarte mult, animalul de companie suferă de pubertate falsă, ar trebui să vă gândiți la sterilizarea animalului.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum încep câinii și merg în căldură