Cum să pregătiți și să creați în mod corespunzător câinii

Împerecherea câinilor și purtarea lor de descendenți buni apare adesea cu participarea oamenilor. Pentru o reproducere reușită, proprietarul trebuie să știe despre perioada de pubertate a animalelor de companie cu patru picioare și să creeze condiții confortabile pentru fertilizare. Procesul de pregătire include selectarea unui partener, examinarea câinelui și selectarea teritoriului pentru împerechere. După împerechere, trebuie să monitorizați starea animalului de companie și să repetați procedura, dacă este necesar.

1 Timp optim pentru împerechere

Instinctul sexual se trezește la câini la vârsta de aproximativ un an. În același timp, apar schimbări de comportament și noi trăsături de caracter și sunt diferite pentru fiecare sex. Dar formarea organelor genitale și pofta de actul iubirii nu înseamnă disponibilitatea de a reproduce descendenți cu drepturi depline..

Puteți începe să tricotați prieteni cu patru picioare de la 9 la 12 luni, cu toate acestea, corpul animalului trebuie să se maturizeze și să se întărească complet. Această perioadă începe la vârsta de aproximativ 2-2,5 ani. Mai mult, câinii mici cresc mai devreme, iar rasele mari - mai târziu. Pentru a se împerechea cu succes, este necesar să se determine cu exactitate timpul de împerechere.

Principalul indicator al maturității feminine este apariția estului. La reprezentanții raselor mici, apare în șase luni sau puțin mai târziu, la câinii mari - în aproximativ un an și jumătate. Procesul observat pentru prima dată este scurt.

Estul complet apare de două ori pe an, la femelele complet mature durează 2-3 săptămâni. Până la 20-24 de luni, cățeaua a format ouă pregătite pentru fertilizare, ea poate suporta pui.

1.1 Când o cățea poate fi tricotată

În perioada în care femela este pregătită pentru împerechere, fluxul de sânge crește în labiile vaginului. Devin mari și plinute, formând o buclă clar vizibilă prin care mucusul mirositor începe să expire, atrăgând masculii.

La începutul estrului, aceste formațiuni transportă sânge cu ele. După aproximativ o săptămână sau mai mult, devin roz-roșiatic, apoi complet transparente. Toate acestea pot fi determinate vizual și prin simțire. Dar este mai bine să consultați un medic veterinar sau un proprietar experimentat.

Cea mai favorabilă săptămână pentru împerechere și fertilizare eficientă este considerată a doua săptămână - 8-14 zile de est. În acest moment, cățeaua devine jucăușă și își demonstrează în toate modurile dorința. Glandele ei mamare se umflă. În câteva cazuri, poate apărea producția spontană de lapte..

În timpul estrusului, este necesar să țineți un jurnal în care trebuie să înregistrați data debutului, durata și culoarea descărcării și schimbările de comportament. Toate acestea vor ajuta în viitor să stabilească cele mai favorabile zile pentru împerechere..

Câinii sunt crescuți pentru împerechere până la 9 ani. Apoi, aceste animale încep modificări legate de vârstă, nu există nicio garanție de a obține descendenți benigni sau de un rezultat favorabil al împerecherii..

2 Împerecherea

Pentru a obține o descendență bună și a îmbunătăți meritele rasei, animalele ar trebui să fie selectate cu calități pronunțate și pedigree excelent. Toate documentele pentru ambii parteneri trebuie să fie aprobate de organizația regională, orășenească (sau de altă natură) a persoanelor care manipulează câinii.

Cu o săptămână sau două înainte de împerechere, trebuie să te uiți cu siguranță la partenerul tău. El trebuie să fie de aceeași rasă, constituție puternică, stabil mental, activ.

Perechile de împerechere a câinilor se formează în două moduri:

 1. 1. Modul obișnuit. Cu acordul și acordul oral al proprietarilor.
 2. 2. Legal. Dacă proprietarul are un câine de rasă și intenționează să obțină descendenți, atunci totul este formalizat prin clubul de creștere a câinilor în care este înregistrat animalul de companie. Manipulatorii experimentați de câini vor selecta cel mai potrivit partener, vor organiza împerecherea și vor face toate documentele.

Pentru a alege o pereche conform primei opțiuni, trebuie să-l găsiți singur pe proprietarul câinelui și să fiți de acord cu privire la condițiile de împerechere, ceea ce este foarte dificil, deoarece mulți comercianți privați nu întocmesc documente. Pentru o căutare rapidă, puteți ocoli clinicile veterinare și puteți afla despre o persoană adecvată.

A doua opțiune este mai puțin dificilă, dar mai scumpă. Manipulatorii de câini sunt conștienți de toate animalele de companie și vor găsi rapid o pereche pentru un câine sau o cățea. Organizația va furniza documentele necesare pentru un câine adecvat și va întocmi un acord cu privire la condițiile de împerechere, dacă este necesar.

3 Locul de desfășurare

Împerecherea are loc întotdeauna pe teritoriul masculului sau în „zona neutră”, ceea ce este bine cunoscut bărbatului.. Dacă camera este nouă sau foarte mare, el se poate închide, poate simți disconfort, se va întinde și nu va face nimic. Uneori, dacă lăsați bărbatul să-l examineze în prealabil, să adulmece și să marcheze teritoriul, el se calmează.

Dar nu toate femeile sunt de acord să facă reciprocitate. Dacă împerecherea se efectuează pe teritoriul lor, atunci ei pot începe să atace masculul, să-l muște și să refuze activ să se împerecheze. În locul în care cățeaua se simte o amantă, de multe ori nu lasă câinele să plece.

4 Condiții necesare pentru împerecherea cu succes

Conform regulamentului Federației de Manevrare a Câinilor, cățelele din specii mici ar trebui să înceapă activitatea sexuală numai din a 15-a lună, iar rasele mari - nu mai devreme de 20. Acest lucru nu trebuie neglijat. În aceste perioade, câinele este deja pregătit emoțional și fizic pentru împerechere și nașterea descendenților..

În ciuda faptului că tricotatul este foarte individual și depinde în mod direct de fiecare dintre participanții la acest proces, există mai multe reguli, a căror respectare crește probabilitatea unui rezultat favorabil și eficient:

 • Pentru împerechere câinii încep să se pregătească în avans. Merg bine și sunt hrăniți cu o dietă echilibrată sau cu alimente bogate în vitamine, cărora li se dă mai des.
 • În pregătirea pentru împerechere, ambii parteneri sunt supuși unui examen medical și unei analize bacteriologice cuprinzătoare, care le permite proprietarilor să afle și să stabilească dacă animalele lor de companie au probleme de sănătate. Câinii sunt tratați cu medicamente pentru paraziții pielii. Li se administrează un curs de vaccinare împotriva bolilor. Proprietarul cățelei ar trebui să-și deparaziteze secția cu câteva zile înainte de a se întâlni cu câinele, deoarece paraziții pot infecta cățelul în timpul gestației și al nașterii.
 • Cu o zi înainte de împerechere, organele genitale ale câinilor sunt tratate cu o soluție ușoară de potasiu de mangan. La cățelele cu haina lungă, părul este tăiat în jurul lațului, astfel încât să nu obstrucționeze.
 • Imediat înainte de cel mai vâscos, câinele nu este hrănit, este mai bine să faceți acest lucru dimineața.
 • După micul dejun se plimbă cu ea, iar după-amiaza se face o întâlnire cu un partener..
 • După ejaculare și sfârșitul etapei de blocare, când câinii sunt decuplați, încearcă să împiedice femela să urineze cât mai mult timp posibil..

Când amestecați câinii pentru împerechere, trebuie să aveți:

 • bot;
 • lesa scurta si rezistenta;
 • guler de încredere.

Proprietarul câinelui ar trebui să fie întotdeauna gata să-l împiedice sau chiar să-l lege în caz de comportament inadecvat. Acest lucru poate fi necesar atunci când nu are experiență. Adesea, crescătorii recurg la ajutorul persoanelor care sunt angajate în mod special în rezolvarea directă a acestei probleme - instructorii de împerechere a câinilor.

5 Cum funcționează împerecherea

Raportul sexual imediat al câinilor este precedat de cunoașterea lor. Dacă le plac partenerii, se adulmecă unul pe altul, încep jocuri și aleargă împreună.

Apoi, se întâmplă următoarele:

 1. 1. Bărbatul prinde mirosul descărcării nodului, reflexele necondiționate inerente naturii încep să lucreze în el. Încearcă să se aline.
 2. 2. Femeia, care îi susține partenerul, stă cu picioarele larg depărtate și își ridică coada. În acest moment, masculul se așează pe cățea și stă pe ea, sprijinindu-și labele din față pe spatele partenerului..
 3. 3. După ce masculul a intrat în femelă, există o contracție reflexă a organului său reproductiv. Se formează un blocaj natural, care rămâne până la sfârșitul complet al ejaculării.

Etapa de găsire câini în castel mai ultimul de la 5 minute la o oră. Totul depinde de caracteristicile individuale ale fiecărui partener. În această perioadă, animalele se pot întoarce unul cu celălalt..

Este necesar să-i ajutăm și să ne asigurăm că în tot acest timp se comportă calm, fără mișcări bruște. Trebuie să încercați să vă asigurați că rămân în această poziție cât mai mult timp, deoarece succesul fertilizării depinde direct de aceasta. La sfârșitul procesului, câinilor li se permite să meargă puțin mai mult împreună, asigurându-se că cățeaua nu se așază și nu urină din nou.

6 Prima împerechere

Împerecherea pentru prima dată atât pentru cățea cât și pentru câine este un moment psihologic crucial în viață. Poate afecta drastic comportamentul și caracterul ulterior al animalelor. Acestea trebuie introduse în avans, după ce au avut loc una sau două întâlniri în avans pe teritoriul neutru. Când toate acestea se întâmplă pentru prima dată, ar trebui să încercați să selectați parteneri, astfel încât cel puțin unul dintre ei să fie deja experimentat..

Când o cățea se confruntă cu curtarea unui bărbat pentru prima dată, este îngrijorată de acest lucru, se poate alarma, îl poate alunga și ghemui dacă începe să sară din spate. Bărbatul se comportă agresiv față de o astfel de femeie. Pentru a evita problemele, trebuie să cunoașteți toate caracteristicile primei împerechere..

Reguli de bază pentru tricotat:

 • Deoarece câinii sunt loiali proprietarului, prezența sa pentru prima dată este pur și simplu necesară. El trebuie să sprijine animalul de companie în toate modurile posibile, să-l înveselească atunci când efectuează acțiunile corecte..
 • Dacă un câine nu este interesat de o cățea, este necesar să-l pregătiți - aduceți-l în spatele femelei și ridicați coada.
 • Proprietarul femeii ar trebui să o țină pe o lesă scurtă atunci când este îngrijorat. Dacă există agresiune față de mascul, ar trebui să vă puneți botul.
 • Când un câine face plimbări din spate, este necesar, mângâind, să ridici femela de stomac.
 • Dacă animalul de companie este confuz, trebuie să îl ridicați. Când doar se freacă de fundul femelei, purtați mănuși de cauciuc și ajutați-o.
 • În timpul etapei castelului, proprietarii ambelor animale trebuie să fie în apropiere și, dacă este necesar să efectuați orice acțiune, să le opriți.
 • Când se împerechează pentru prima dată, animalele de companie se pot separa fără a intra în starea de blocare, dar acest lucru nu înseamnă deloc că relația sexuală nu a avut succes. În acest caz, proprietarul cățelei ar trebui să o țină cu partea din spate ridicată timp de aproximativ 10 minute și să nu lase să urineze cât mai mult posibil..

După ejaculare, câinilor nu ar trebui să li se permită să părăsească castelul pentru o vreme, astfel încât sămânța să aibă timp să ajungă la ou. La sfârșitul procesului (după 10 minute), este necesar să luați animalele de companie la baie pentru spălarea organelor genitale și tratamentul igienic al acestora.

După ce toate etapele au fost trecute pentru prima dată, în timpul împerecherii ulterioare, câinii se pot descurca deja fără ajutor direct, bazându-se doar pe instincte, dar prezența proprietarilor din apropiere este obligatorie.

7 Control tricotat

Pentru a crește garanția concepției sau după prima dată când ceva nu a funcționat corect (de exemplu, etapa de blocare a fost scurtă sau absentă cu totul), se efectuează o împerechere de control. Câinii au voie să se odihnească o zi sau două și sunt aduși din nou împreună.

De obicei a doua oară, după un timp scurt, câinele acționează mult mai încrezător. Cățeaua se comportă, de asemenea, mult mai favorabil pentru el, așa că întregul proces merge așa cum ar trebui.

8 Caracteristici ale reproducerii diferitelor rase

Fiecare câine are propriile sale trăsături de personalitate în funcție de rasă, dar principala problemă cu împerecherea este mărimea animalului.. Câinii mici și decorativi precum Chihuahua, Terrier, Dachshund au nevoie de ajutor la împerechere. Cățelele acestor rase trebuie sprijinite și așezate cu burta pe genunchi, astfel încât câinele să poată cușca în siguranță. Câinele are uneori nevoie de un stand pentru a putea intra cu siguranță în buclă. Tricotatul se face aproape întotdeauna acasă..

Câinii mari precum Great Dane, Caucasian Shepherd Dog și alții trebuie uneori ținuți (faceți asta cu o lesă scurtă) sau chiar legați, mai ales dacă cățeaua se împerechează pentru prima dată. Este important să se țină seama de înălțimea și greutatea partenerilor, astfel încât animalele să nu se rănească reciproc, inclusiv în stadiul castelului. Astfel de câini sunt tricotați într-o zonă deschisă și spațioasă, astfel încât nimeni să nu se amestece cu ei. Acestea sunt peluze de pădure, poieni de parcuri.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să pregătiți și să creați în mod corespunzător câinii