10 Rase de câini care trăiesc cel mai mult

Cât de grozav ar fi dacă tovarășii noștri cu patru picioare ne-ar putea încânta puțin mai mult de 10-13 ani. Din păcate, aceasta este durata medie de viață a câinilor. Desigur, există cazuri izolate când unii reprezentanți ai raselor au trăit 20 sau mai mulți ani fericiți din viața lor canină. Dar există rase care diferă prin viața lor surprinzător de lungă..

Mops

Rasa destul de populară și răspândită. Aceste creaturi ridate își încântă proprietarii timp de aproximativ 12-15 ani. Rasa își are originea în China antică. Acesta este un câine foarte vesel, vesel și jucăuș. Cu o dietă greșită, tinde să devină obeză, ceea ce poate afecta negativ speranța de viață a câinelui. Fața turtită face carligul foarte drăguț și amuzant. În Statele Unite, un carlig are o speranță de viață de 18 ani!

York

De asemenea, una dintre cele mai populare rase din lume. Fetele adorabile și minunate trăiesc 17-20 de ani! Patria acestor câini este Anglia, Yorkshire. Inițial, rasa a fost dezvoltată pentru capturarea șobolanilor în diferite ferme și industrii.

Malteză

Sau așa cum se mai numește, maltez. Un câine miniatural și delicat, cu o durată medie de viață de 12-15 ani. Culoarea hainei acestui lapdog este albă. Rasa își are originea pe insula Malta și este una dintre cele mai vechi.

Pomeranian

Un câine din această rasă este iubit de mulți oameni pentru fața sa drăguță, haina mătăsoasă și caracterul foarte prietenos. La toate acestea, speranța ei de viață este de 12-16 ani. Rasa a fost crescută în Germania în secolul al XIX-lea. Potrivit unor rapoarte, cel mai bătrân Spitz a murit la vârsta de 21 de ani.

Teckel

Un câine din această rasă are nu numai un corp lung, ci și o viață destul de lungă de 14-17 ani. În ciuda faptului că, în zilele noastre, teckelii sunt păstrați în principal în apartamente, inițial a fost crescut pentru a vâna animale de vizuină. Uneori li se mai spune și „câine bursuc”. Rasa a fost crescută în Germania. Cel mai vechi teckel numit Chanel a trăit 21 de ani.

Chihuahua

Aceste firimituri se pot lăuda nu numai cu un caracter curajos, ci și cu viața lor lungă (15-20 de ani). Pentru prima dată un câine din această rasă a fost văzut în statul mexican Chihuahua. În orice moment, sunt gata să se grăbească cu curaj să-și apere stăpânul, în ciuda dimensiunilor mici..

Lhasa Apso

Lhasa Apso sunt câini foarte curajoși și calmi. În medie, ei trăiesc 12-15 ani. Locul de naștere al rasei este Tibetul. Poate fi atât un câine de pază, cât și un câine însoțitor. Câinii din această rasă pot combina două calități simultan: seriozitate și jucăuș, nu te vei plictisi niciodată de ele..

Schnauzer miniatural

Are o barbă tipică pentru rasă. Se diferențiază într-un caracter afectuos și în același timp încăpățânat. Speranța de viață este de 12-15 ani. Schnauzerii miniaturali își urmează întotdeauna și peste tot stăpânul.

Pudel miniatural

Câini foarte ascultători și ușor de dresat. Trăiesc 13-15 ani spre încântarea proprietarilor lor. Au părul creț și un temperament echilibrat. Imitați-vă constant stăpânul și iubiți-vă să învățați ceva nou. Sunt creaturi foarte grațioase și frumoase..

Beagle

Activi, loiali și ascultători, se înțeleg bine cu copiii. I-au scos pentru a vâna un iepure și diverse animale mici. Culoarea este întotdeauna tricolor: alb, negru, roșu sau maro. Speranța medie de viață este de 12-15 ani. Beagle pe nume Butch a trăit 27 de ani!

Desigur, toate aceste rase au o predispoziție la speranța de viață ridicată, dar numai acest lucru nu este suficient, astfel încât viața animalului dvs. de companie să fie cât mai lungă și confortabilă posibil, asigurați-i condițiile potrivite de păstrare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 10 Rase de câini care trăiesc cel mai mult