Cum să vă antrenați câinele să se spele pe dinți și cât de des să o faceți

Cum să vă antrenați câinele să se spele pe dințiCâinii de companie sunt adesea scăldați, tăiați și uneori duși la un salon special pentru o tunsoare elegantă. În același timp, mulți proprietari uită că animalul consumă în mod regulat alimente, ceea ce înseamnă că deșeurile se acumulează în cavitatea sa bucală, din cauza căreia microorganismele se înmulțesc, provocând distrugerea smalțului. Astăzi vom vorbi despre cum să spălăm corect dinții unui câine, ce este necesar pentru acest lucru și cât de important este..

De ce să vă spălați dinții câinelui

De regulă, proprietarii de câini nici măcar nu se gândesc la faptul că animalele lor de companie au nevoie de îngrijire orală, așa că să începem prin a analiza de ce să aibă grijă de dinții unui câine..Cum să vă antrenați câinele să se spele pe dinți Primul motiv este tratamentul dentar problematic. Dacă o persoană nu se spală pe dinți pentru o lungă perioadă de timp, atunci are probleme care pot fi rezolvate doar de un dentist, dar câinele nu are această oportunitate, deoarece nu este atât de scump să repare un dinte, deoarece este periculos pentru medicul veterinar însuși. Câinele nu va înțelege de ce cineva se urcă în gura ei și, cu anestezie generală, este foarte dificil să efectuați manipulări.

Trebuie să știi despre astfel de articole de îngrijire a câinilor la fel de îngrijire, tunderea, pieptănând lână, vaccinare, îngrijirea labei, antrenament la toaletă.
Al doilea motiv este șansa de infecție. Acest lucru se aplică cățelelor însărcinate. Problema este că animalul însuși mușcă cordonul ombilical după nașterea puiilor. În consecință, dacă bacteriile se înmulțesc în gură, atunci crește șansa ca acestea să intre într-o plagă deschisă, care se formează după ruperea cordonului ombilical..

Al treilea motiv este impactul asupra stării emoționale. Gândiți-vă dacă aveți chef să mâncați sau să lucrați când durerea de dinți este rea. Nu credeți că câinele dvs. poate suferi durere în timp ce rămâne vesel și vesel. În cel mai bun caz, acest lucru va afecta o scădere a activității, în cel mai rău caz - se va manifesta prin refuzul de a mânca: câinele va avea dureri în timp ce mănâncă, așa că va începe să o refuze. Aceasta este urmată de pierderea rapidă în greutate, precum și de disfuncții ale diferitelor organe..Cum să vă antrenați câinele să se spele pe dințiSe pare că spălarea dinților este o parte integrantă a îngrijirii animalelor, așa că nu ar trebui să uitați de asta..

Știați? Câinele te tratează ca un conducător al haitei, așa că instinctiv necesită aprobarea ta înainte de a întreprinde orice acțiune.

Ce trebuie să ne spălăm pe dinți

De îndată ce aflați că prietenii cu patru picioare au nevoie de igienă orală, apare întrebarea - cum să vă spălați dinții câinelui acasă. Magazinul veterinar are tot ce aveți nevoie și anume:

  1. Pasta de dinti speciala pentru caini.
  2. Periuta de dinti.
  3. Perie degetar pentru masaj.
  4. Unt de arahide.
  5. Bandaj sau tifon.
De asemenea, veți avea nevoie de un vas adânc pentru a facilita efectuarea tuturor manipulărilor..
afla cum se utilizează gelul periuței de dinți pentru câini.
Să clarificăm imediat că tot inventarul pe care îl vom folosi este cumpărat exclusiv într-o farmacie veterinară sau într-un magazin pentru animale de companie. Mulți proprietari au o întrebare dacă este posibil ca un câine să se spele pe dinți cu o pastă de dinți umană, în timp ce folosește o perie obișnuită..Este important să înțelegem că, deși un câine este un animal nepretențios, este imposibil să folosești pastă „umană”, deoarece câinele o poate înghiți. Câinele nu înțelege că compoziția nu poate fi înghițită, ceea ce va cauza probleme digestive.

Nu puteți folosi o perie obișnuită pentru că câinele are o formă diferită a maxilarului și a dinților, ceea ce face ca o perie obișnuită să fie incomodă pentru curățarea cavității bucale.

Este important să știți de unde să începi antrenamentul și cum să predați comenzile cățelușului.

Cum să vă antrenați câinele să se spele pe dinți

Să trecem la modul în care să-l învățăm pe un animal să se spele pe dinți și la ce vârstă un câine ar trebui să se spele pe dinți.

Învățarea unui câine să se spele pe dinți este destul de dificilă, așa că trebuie să faceți acest lucru atunci când animalul este încă mic. Este mult mai ușor și mai puțin traumatic să efectuați toate manipulările cu un cățeluș decât cu un adult..

Pentru a vă învăța animalul să vă spele pe dinți, trebuie inițial să insuflați reacția corectă la acțiunile voastre, și anume, că mâinile și alte obiecte vor fi în gura lui. Crede-mă, chiar și cel mai afectuos și loial câine nu te va lăsa să urci în gură. Din acest motiv, în etapa inițială, ar trebui să abandonați pensula..Cum să vă antrenați câinele să se spele pe dințiPentru prima dată, veți simți gingiile și dinții numai cu degetele și, pentru ca animalul să reacționeze în mod adecvat la acest lucru, trebuie să scufundați peria în ceva gustos (bulion de carne sau unt, în care carnea a fost prăjită), astfel încât câinele să vrea să vă lingă degetele mirosul plăcut îl făcu să deschidă larg gura.

Când animalul de companie își deschide singur gura, puteți trece la etapa următoare - „spălați-vă” dinții cu degetele, folosind o pastă de dinți specială pentru câine. Această etapă de tranziție este necesară pentru ca animalul să se obișnuiască cu gustul pastei de dinți, deoarece va fi diferit de gustul bulionului sau fripturii..

În ultima etapă, când animalul răspunde pozitiv la procedura de spălare a dinților, puteți utiliza o periuță de dinți specială.

Important! Dacă animalul dvs. de companie nu-i place gustul pastei de dinți, atunci trebuie înlocuit, altfel nu veți obține progrese.
Cum să vă antrenați câinele să se spele pe dinți

Cum să vă spălați dinții câinelui: instrucțiuni

Trecem la informații de bază despre cum să vă spălați dinții câinelui acasă, indiferent de mărimea și vârsta animalului de companie..

Să începem prin alegerea și cumpărarea unei pensule. Oricât de ciudat ar suna, multe depind de alegerea corectă. Trebuie să alegeți un inventar în funcție de dimensiunea animalului, deoarece dacă aveți un câine foarte mare, atunci o perie pentru rasele de dimensiuni medii va arăta ca o scobitoare pe fundalul dinților mari și veți petrece o cantitate imensă de timp curățând.

De asemenea, merită să luați în considerare faptul că nu trebuie să cumpărați ceva ca o perie obișnuită, deoarece nu orice câine poate deschide gura în mod normal. Pentru astfel de cazuri, există vârfuri speciale ale degetelor care îndeplinesc funcția de perie..

Important! O adevărată periuță de dinți de câine are un cap triunghiular care seamănă cu combinația a trei periuțe de dinți mici. Această formă ajută la curățarea rapidă a dinților de ambele părți simultan..
Cum să vă antrenați câinele să se spele pe dințiApoi, ar trebui să alegeți momentul potrivit. Cel mai bine este să efectuați procedura într-un moment în care câinele este obosit, deoarece va avea mai puțină putere pentru a da cu piciorul și pentru a vă împiedica. De asemenea, trebuie înțeles că un animal bine hrănit este puțin probabil să poată atrage aroma gustoasă a pastei de dinți, deci nu ar trebui să vă curățați imediat după ce ați mâncat alimente..

Pentru a face animalul să-și dorească să deschidă gura, ar trebui să-i dai niște pastă de dinți. Doar aplicați-l pe deget și apoi lăsați animalul să lingă. Câinele va înțelege că este delicios și nu va rezista la curățare..

afla ce să faci cu vărsături, tuse, rupere, probleme de piele, viermi la câini.
După aceea, lăsați câinele să se familiarizeze cu periuța de dinți sau vârful degetelor. Câinele ar trebui să-l adulmece, să lingă și apoi să concluzioneze că nu este periculos. Nu trebuie să lipiți imediat un obiect în gură, deoarece este radical diferit de degetul dvs., iar câinele poate mușca pur și simplu în perie.

Trecând la curățarea însăși. Trebuie să vă ridicați ușor buza superioară și apoi să curățați dinții accesibili. Nu este nevoie să apăsați puternic pe perie sau să încercați să curățați strălucirea. Animalului nu îi vor plăcea astfel de manipulări, motiv pentru care nu vă va permite să efectuați din nou igiena orală.Cum să vă antrenați câinele să se spele pe dințiDupă ce ați curățat dinții accesibili, faceți o pauză și oferiți-i animalului de companie un tratament, astfel încât el sau ea să dorească să revină la această procedură. Nu încercați niciodată să vă spălați dinții simultan, deoarece veți provoca o reacție negativă din partea câinelui..

Apoi, trebuie să curățăm partea interioară, precum și dinții de mestecat îndepărtați. Deoarece acest lucru nu se poate face cu gura închisă, trebuie să „cerem” câinelui să deschidă gura. Pentru a face acest lucru, ridicăm buzele pe maxilarul superior și apoi apăsăm ușor în colțurile gurii..

Acest lucru va determina animalul să-și deschidă mai mult gura și, de asemenea, îl poate opri în această poziție. Apoi, ar trebui să aplicați o cantitate mică de pastă pe dinții din spate (puteți folosi degetele), apoi să vă spălați încet și ușor.

Având un câine, ar trebui să ai grijă accesorii pentru ea - gulere, valorifica, pantof, haine. Urmează, de asemenea alege jucării sigure.
Procedura trebuie efectuată în același timp., astfel încât animalul să se obișnuiască cu el. Deși câinii nu au simțul timpului, animalul dvs. de companie se va obișnui cu faptul că un amestec delicios îi intră în stomac cam în acest moment..

Să răspundem imediat la o întrebare comună legată de clătirea gurii. Pasta de dinți pentru câini este sigură, astfel încât animalul să o poată înghiți. Nu trebuie să vă clătiți gura după curățare, chiar dacă animalul dvs. de companie o permite.Cum să vă antrenați câinele să se spele pe dințiDacă câinele dintr-un motiv sau altul nu vă permite să curățați cavitatea bucală, atunci aveți mai multe alternative:

  • hrănirea cu alimente uscate (alimentele uscate tari îndepărtează placa din dinți);
  • utilizarea spray-urilor speciale pentru câini care dezinfectează cavitatea bucală;
  • înlocuirea curățării cu o jucărie care distruge tartrul în timpul mestecării și, de asemenea, îndepărtează placa.

Știați? Gulere populare pentru câini cu vârfuri vin la noi din Grecia Antică. Au fost inițial folosite pentru a împiedica câinii să fie mușcați de lupi care le-au săpat în gât..

Cât de des ar trebui să curățați

În continuare, să ne dăm seama cât de des un câine ar trebui să se spele pe dinți..

În ciuda faptului că ne spălăm dinții de 2 ori pe zi, iar unii efectuează aceste manipulări chiar și de trei ori pe zi, o dată este suficientă pentru a păstra dinții animalului de companie. Ar trebui înțeles că o dată înseamnă o curățare completă a cavității bucale, împărțită în mai multe abordări. Este imposibil să curățați numai colții, iar a doua zi doar dinții îndepărtați.Cum să vă antrenați câinele să se spele pe dințiSeparat, trebuie spus că rasele mici de câini trebuie să se spele pe dinți de două ori pe zi, datorită structurii maxilarului. Dinți din rase precum buldog, sunt situate foarte aproape unul de celălalt, deci sunt mai afectați de bucățile de mâncare prinse între ele.

Ce trebuie făcut dacă câinele se desprinde și rezistă

În concluzie, să vorbim despre cazuri severe când animalul nu vă permite să efectuați manipulările necesare..

Pentru început, trebuie să vă consultați medicul veterinar. Un specialist vă va spune cum să o faceți corect sau vă va oferi o mică broșură care descrie totul în detaliu.

Pentru a calma animalul, ar trebui să-l mângâiți și să spuneți cuvinte afectuoase în timp ce curățați gura. Acest lucru vă va calma animalul de companie și îi va îmbunătăți starea de spirit. Câinele va percepe procedura ca o comunicare suplimentară cu proprietarul..Cum să vă antrenați câinele să se spele pe dințiDupă ce te-ai spălat pe dinți sau în timpul unei mici „crize” (câinele începe să mârâie sau iese din mâini), ar trebui să-i oferi animalului un tratament. Nu puteți face fără acest lucru, chiar dacă câinele răspunde pozitiv la procedură..

Nu vă puteți certa animalul în timpul procedurii, altfel animalul va avea o asociere negativă și nu vă va permite să vă spălați dinții data viitoare, deoarece se va teme de pedeapsă.

Acum știți de ce trebuie să vă spălați dinții câinilor, ce să cumpărați pentru acest lucru și cum să manipulați corect. Amintiți-vă că nu puteți forța animalul, deoarece vă poate răni. Totul ar trebui să fie construit pe încredere și recompensă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să vă antrenați câinele să se spele pe dinți și cât de des să o faceți