Cum se alege gulerul potrivit pentru câini

Un guler pentru cățeluș este unul dintre primele accesorii personale și obiecte de mândrie. Există diferite tipuri de gulere și fiecare are o funcție specifică. Cum să alegi gulerul potrivit și la ce vârstă poți începe să-ți înveți cățelul cu acest accesoriu.

O scurtă istorie a gulerului câinelui

Gulerul este un accesoriu atât de obișnuit, încât puțini oameni se gândesc la originea acestuia. Istoria gulerului câinelui începe cu mult înainte de era noastră. Se crede că primii câini domestici purtau deja un fel de muniție, iar aceasta a fost de aproximativ 10 mii de ani î.Hr..

Este interesant! În timpul săpăturilor din Egipt, au fost descoperite rămășițele câinilor din gulere care au trăit 4,5-5 mii de ani î.Hr..

Faptul este că strămoșii animalelor noastre de companie aveau un temperament destul de decisiv și adesea reprezentau un pericol serios pentru oameni. Se crede că primii care au început să folosească gulere pentru câini în forma cu care suntem obișnuiți au fost faraonii și regii civilizațiilor antice. Interesant este că gulerele erau mai mult sociale decât funcționale. Accesoriile câinelui erau împodobite cu pietre prețioase și aur pentru a sublinia statutul de proprietar.

Tipuri de gulere pentru pui

Fiecare fel guler are o funcție specifică. Luați în considerare tipurile comune de gulere de mai jos..

Benzi nou-născute

Panglici colorate pentru puii nou-născuți sunt folosite pentru a face distincția între bebeluși.

Cu ajutorul panglicilor, acestea indică:

 • Baieti si fete.
 • Primul și ultimul cățeluș născut.
 • Puii care au rămas în urmă în ceea ce privește creșterea în greutate.

Panglici multicolore sunt folosite pentru confortul proprietarului și ședințele foto. De obicei, astfel încât accesoriile să nu interfereze cu puii și cu o mamă tânără, se folosesc panglici de satin, care sunt legate cu noduri sigure..

Guler casual

Gulerul de zi cu zi pentru catelus este un accesoriu care este folosit pentru antrenament și identificare. Accesoriile din țesătură ușoară, de obicei din nailon, sunt alese ca guler de zi cu zi. Gulere din piele mai grele, potrivite pentru puii de rasă mare.

Sfat! Gulerele cu lanț, lațul și gulerele inelare nu sunt potrivite pentru puii cu vârsta sub 10 luni.

Un guler casual trebuie să fie confortabil și sigur. Pur și simplu, cățelușul nu ar trebui să observe că are ceva pe gâtul lui..

Guler pentru mers

Gulerul pentru mers trebuie să fie puternic, suficient de larg și ușor. În funcție de mărimea și rezistența fizică a cățelușului, sunt selectate gulerele cu elemente de fixare din plastic sau metal. Pe un guler de mers, fără greș, trebuie să existe un inel metalic puternic pentru atașarea unei lese.

Notă! Pentru plimbări cu cățeluși de rase mici și câini cu piept larg, în cățeluș, nu se recomandă gulere, ci hamuri.

Guler profilactic împotriva puricilor, căpușelor și paraziților

Gulere preventive împotriva puricilor, căpușelor și paraziților Este un accesoriu care vă ajută să vă protejați animalul de companie. Este important să înțelegem că gulerele singure nu vor ajuta să scăpați de paraziți. Gulerele antiparazitare prelungesc efectul picăturilor, șampoanelor și spray-urilor din purici și căpușe.

Toate gulerele antiparazitare conțin substanțe toxice care pot fi periculoase pentru câine. Înainte de a utiliza accesoriul, citiți cu atenție contraindicațiile.

Practica arată că majoritatea gulerelor de paraziți sunt contraindicate pentru puii cu vârsta sub 2-3 luni. Până când catelul atinge vârsta necesară, acesta poate fi protejat cu ajutorul unor fito-gulere speciale, care includ dozele admise de concentrate de plante cancerigene.

Guler drept pentru puii adolescenți

Gulerul strict pentru puii adolescenți este un accesoriu pentru antrenament și corectarea comportamentului. Guler drept sau parfumeri, folosit ca măsură temporară și nu este destinat purtării permanente.

Notă! Dacă cățelușul dvs. merge cu câini, scoateți gulerul cu vârf. În timp ce se joacă, alți câini vă pot rupe dinții sau vă pot răni grav animalul.

Gulerele drepte variază în lungimea vârfurilor. Accesoriile cu dinți lungi sunt concepute pentru câinii cu haina și substratul dens. Nu se recomandă utilizarea parfumurilor pentru câinii cu părul scurt; lanțurile de sufocare și jerk sunt considerate accesorii mai eficiente și mai sigure.

Gulere cu ID-uri

Gulerele de identificare sunt un accesoriu obișnuit achiziționat de proprietarii îngrijitori. Un accesoriu care vă permite să identificați un câine este:

 • Guler cu o placă pentru gravare sau inscripție.
 • Indicativ de adresă.
 • Capsula adresabilă.
 • Dispozitiv de urmărire GPS sub formă de breloc sau jeton.

Puteți identifica gulerul fără nicio problemă scriind coordonatele și numărul de telefon pe spatele gulerului. Pentru desenarea coordonatelor, este mai bine să utilizați un marker permanent care nu se estompează sau se murdărește sub influența umezelii.

Notă! Numele și sexul câinelui, locul de reședință și alte informații pot fi indicate pe jeton. Cel mai important, indicați numărul dvs. de telefon de contact.

Cum se alege gulerul potrivit pentru câini

Pentru o plimbare confortabilă, educarea și siguranța unui animal de companie, aveți nevoie de cel puțin 3-4 gulere.

Nu vă grăbiți să cumpărați toate accesoriile simultan, mai ales dacă câinele dvs. este un mongrel și nu știți ce dimensiune va crește. Cu cât catelul este mai mic, cu atât gulerul ar trebui să fie mai ușor și mai simplu.. Singura nuanță importantă este rezistența mecanismului de închidere, dacă este din plastic, verificați dacă încuietoarea se va deschide dintr-o smucitură.

Caracteristicile materialelor

Baza gulerului este o bandă, poate fi realizată din:

 • Prelate - de obicei fixate cu o încuietoare metalică standard cu un știft.
 • Nylon - cea mai largă selecție de modele și culori.
 • Piele sau piele - prima opțiune este de preferat.
 • Țesutul de mătase sau cordoane dense, împletite, rotunde - inel.
 • Metal - diferite lanțuri.

Fitinguri - încuietori și inele pot fi realizate din:

 • Plastic.
 • Metal.

Bineînțeles, este mai bine să alegeți un guler cu accesorii din metal. În plus, este de dorit ca părțile metalice să fie solide - să nu aibă un spațiu. Chiar și un inel metalic aparent durabil se poate îndoi cu o forță smucită. În același timp, testul de suspendare a sarcinii nu este orientativ, deoarece sarcina este monotonă.

Pentru a vă asigura că dispozitivul de fixare este puternic, este important să verificați dacă se clatină când este închis. „Coarnele” dispozitivului de fixare trebuie să fie puternice, rigide și late.

Alegerea dimensiunii gulerului

Atunci când dimensionați un guler pentru câinele dvs., este important să acționați în interesul catelului.. Principii care sunt importante de urmat:

 • Gulerul trebuie să apese - când accesoriul este fixat, două degete trebuie să treacă liber și să se întoarcă între gât și guler.
 • Gulerul nu trebuie să fie prea lung - „coada” va cădea constant și va interfera cu cățelușul.

De obicei, gulerele sunt împărțite la lungime în funcție de grila de dimensiuni:

 • S - pentru câinii mici.
 • M și L - pentru câinii de rase medii și mari.
 • XL-XXL - pentru câini de rasă mare și uriașă

Notă! Lățimea gulerului trebuie să fie proporțională cu lungimea acestuia.

Gulerul ar trebui să fie suficient de larg - accesoriile cu lățime mică sunt categoric contraindicate pentru purtarea puiilor și a majorității câinilor adulți. Lățimea standard a gulerului este considerată a fi de 3,5-4,5 cm. Un guler mai îngust se poate tăia în piele sau poate provoca vătămări datorită smulgerii inexacte. Cu cât gulerul este mai lat, cu atât provoacă mai puțin disconfort, deoarece presiunea din tensiunea lesei este distribuită pe o suprafață mare.

Guler pentru caracteristicile rasei catelului

Atunci când alegeți un guler pentru un cățeluș, este extrem de important să luați în considerare caracteristicile rasei. Imediat, observăm că pentru puii din unele rase, purtarea unui guler este contraindicată.

Alegerea greșită a accesoriilor poate avea un efect dăunător și ireversibil asupra formării scheletului puiilor din următoarele rase:

Gulerele cu lățime mare non-standard, care variază de la 8 la 12 cm, sunt prezentate pentru:

Gulerele cu lățime mică, standard, sunt afișate pentru:

 • Câini cu pălărie sau falduri abundente - mastini, Shar Pei.
 • Rase cu palton și strat foarte gros.

Purtarea lanțurilor și inelelor este contraindicată:

 • Pui de toate rasele.
 • Câini cu părul lung și creț.

Sfat: dacă nu puteți decide asupra alegerii unui guler, este mai bine să contactați proprietarii experimentați care au un câine de aceeași rasă.

Mărci comerciale și mărci

Atunci când alegeți un guler, este important să acordați atenție calității acestuia. Prețul accesoriilor poate părea nemeritat, dar gulerul este achiziționat mult timp și este mai bine să nu economisiți sănătatea animalului de companie:

 • Kinologprofi, Belarus.
 • ManMat, Republica Cehă.
 • NiteIze, SUA, China
 • Patento Pet, Germania.
 • Petstages, SUA.
 • StarMark, SUA.
 • Triol, Rusia, China.
 • Trixie, Germania.
 • Arkon, Rusia.

Chiar și în segmentul liderilor în producția de muniție pentru câini, prețurile pentru gulere variază foarte mult. În plus, există accesorii speciale care strălucesc în întuneric, sunt utilizate pentru anumite tipuri de antrenament etc..

La ce vârstă poți începe să antrenezi un cățeluș pentru guler?

Următoarea schemă funcționează pentru majoritatea câinilor:

 • În vârstă de la 1 la 3,5 luni - guler sau hamuri ușoare de zi cu zi.
 • În vârstă de 3,5 până la 6 luni - Guler ușor de mers pe jos.
 • Vechi de peste 6 luni - gulerul modelului care este confortabil pentru dvs. și câinele dvs..

Pentru câinii de talie mică, în miniatură și în vizuină, gulerele trebuie alese cu o grijă extremă. Dacă nu sunteți sigur că puteți achiziționa singur un accesoriu de calitate și potrivit, este mai bine să consultați un medic veterinar.

Important! Cu cât câinele este mai mic, cu atât este mai mare riscul de rănire a gulerului dacă este manipulat incorect.

Tehnica de antrenament a gulerului

Orice câine ar trebui să fie obișnuit să poarte un guler. Chiar dacă animalul dvs. de companie este fenomenal ascultător, el ar trebui să știe la ce servește gulerul și să fie calm cu privire la utilizarea comportamentului..

Pentru o adaptare rapidă și eficientă, se folosește următoarea tehnică de predare:

 • Sub 2 luni catelul purta doar un guler, proprietarul nu permite manipulări cu accesoriul.
 • Între 2 și 3,5 luni, înainte de a merge pe stradă, o lesă este fixată periodic de guler. Este important să nu rețineți cățelușul în mișcări, ci pur și simplu urmați-l și asigurați-vă că lesa nu se întinde..
 • De la vârsta de 4 luni catelul este calm cu privire la prezența gulerului, astfel încât proprietarul poate începe antrenamentul îngrijit stimulând animalul de companie cu lesa.

Dacă ați început antrenamentul la guler la o vârstă mai înaintată, urmați algoritmul de mai sus. Câinii adulți rezistă mai mult timp la inovație, dar învață abilitățile la fel de eficient.

Greșeli frecvente ale proprietarilor începători

Antrenarea necorespunzătoare sau utilizarea gulerului pot duce la următoarele probleme:

 • Cățelușul va ieși din guler - va trebui să fie fixat mai strâns sau înlocuit cu un ham.
 • Cățelușul va împinge, va rezista sau va refuza să meargă cu lesa.
 • Cățelușul se va teme de guler și va evita să-l îmbrace în toate modurile posibile.

Greșelile frecvente ale proprietarilor duc la problemele de mai sus:

 • Manevrarea aspră a cățelușului, retragere ascuțită cu guler.
 • Pedeapsa fizică folosind muniție.
 • Începeți antrenamentul cu gulerul fără o procedură preliminară și ușoară de antrenament.
 • Utilizarea neregulată a gulerului.
 • Utilizarea constantă a unui guler strict.

Cu un antrenament adecvat, catelul consideră gulerul proprietatea sa, îl tratează cu grijă și chiar protejează. Laudă întotdeauna câinele sincer și violent pentru faptul că și-a permis calm să își pună gulerul. Pentru a vă ajuta bebelușul să se adapteze și să se obișnuiască cu noul accesoriu, chiar dacă scoateți gulerul, puneți-l lângă locul de odihnă al animalului de companie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se alege gulerul potrivit pentru câini