Câinele ciobănesc din europa de est: descrierea rasei, întreținerea și îngrijirea

Câinele Ciobănesc din Europa de Est (VEO) este o rasă de câini de serviciu crescuți în Uniunea Sovietică. Animalele se disting prin inteligență, inteligență rapidă și abilități ridicate pentru toate tipurile de servicii. Acestea sunt folosite pentru a căuta criminali, droguri, explozivi, în operațiuni de salvare a oamenilor în munți și pe apă. Câinii au calități excelente de pază și pot fi, de asemenea, ghid pentru nevăzători. Iubesc copiii și se înțeleg pașnic cu alte animale de companie.

1 Originea

Istoria originii câinilor din rasa Ciobanesc din Europa de Est a început la începutul secolului al XX-lea în URSS. Crescătorii sovietici au căutat să creeze astfel de câini care să servească în rândurile Armatei Roșii, indiferent de condițiile climatice, și, de asemenea, să beneficieze economia națională. Rasa de bază a fost Ciobanescul German, importat din Germania. Datorită selecției competente a perechilor și selecției pe termen lung, oamenii de știință sovietici au dezvoltat o nouă rasă de câini „domestici”.

Spre deosebire de din germană câine ciobănesc evropean est mult mai mare, mai înalt, mai armonios construit. Sistemul nervos al acestor animale de companie este echilibrat, iar sănătatea este mai puternică. Numărul de VEO-uri a crescut în fiecare an. În timpul celui de-al doilea război mondial, câinii au adus o contribuție neprețuită la dezvoltarea ostilităților.

Standardul rasei a fost adoptat în 1976, dar BEO a continuat rămâne o specie de ciobanesc german. Prăbușirea URSS a dus la faptul că câinele „domestic” a început să-și piardă popularitatea, iar populația de animale era pe cale de dispariție. Cu toate acestea, datorită iubitorilor de câini din această rasă, a fost posibil să o salvați.. Standardul VEO a fost adoptat oficial în 2002 de către Serviciul cinologic rus.

2 Descriere

Câinele Ciobănesc din Europa de Est este un animal mare. Posedă mușchi bine dezvoltați și oase puternice. Corpul este ușor întins. Bărbații sunt mai grei și mai musculoși decât cățelele.

Descrierea rasei:

OpțiuniCaracteristică
CapCraniul este lat, plat și moderat adânc. Fruntea este practic plată, occipitul este slab definit. Pomeți rotunjiți
BotDreptunghiular, conic spre nas, dar nu ascuțit
NasDimensiune mare, culoare neagră
BuzeNegru. Gingii întunecate
FălciPuternic, puternic. Mușcătură de foarfecă
DințiiAlb, mare
OchiDe dimensiuni mici, de culoare închisă, așezate oblic. Poate fi ovală sau în formă de migdale
UrechiNu prea mare, erect, triunghiular. Vârfurile sunt ascuțite, ușor rotunjite
GâtPuternic, puternic
LocuințeDe formă dreptunghiulară, cu greaban bine definit
ÎnapoiLung, drept, dar nu prea larg
Micul din spateLat și scurt
CufărAdânc și larg
StomacPotrivi
CoadăDrept, coborât într-o stare calmă și se îndoaie ușor atunci când este excitat
MembrePicioarele anterioare drepte și puternice, așezate paralel între ele. Picioarele din spate sunt ușor îndoite, destul de late, de asemenea paralele. Șoldurile puternice
LânăRigid, dens, drept pe spate. Lung pe gât și mai scurt pe cap și picioare
CreştereBărbați la greabăn - 66-76 cm, cățele - 62-72 cm
GreutateMasculi - 35-60 kg, femele - 30-50 kg

Chiar și cele mai mici abateri de la standard sunt considerate defectele rasei..

2.1 Culori

Culorile câinelui ciobanesc din Europa de Est sunt de trei tipuri:

CuloareDescriereFotografie
ZonarnyAceastă culoare se caracterizează printr-un ton gri, în timp ce substratul și baza părului de protecție sunt deschise, iar vârfurile sunt întunecate. Pe bot, coadă și spate, culoarea este mai intensă, slăbindu-se treptat spre fundul corpului. Membrele sunt ușoare
Cu spatele negruExistă culori negru-gri, negru-galben și negru-maro negru-maro, care depind de culoarea bronzului. Această nuanță acoperă părțile laterale, spatele, partea superioară a cozii și a gâtului. Botul trebuie să aibă o mască
NegrulHaina câinelui este negru lucios uniform. Dacă există pete albe pe picioare sau pe piept, aceasta este o eroare de conformație, dar culoarea este considerată și neagră.

Standardul rasei nu distinge nicio culoare. Este important ca BEO să păstreze toate cele trei soiuri principale.

3 Caracter

Un câine din această rasă se concentrează asupra proprietarului său și gata să-l apere până la ultimul. Ea îi tratează pe necunoscuți cu neîncredere, dar datorită nervilor puternici și psihicului echilibrat, nu arată forță și agresivitate inutil. Dacă apare o situație periculoasă, pregătiți-vă să luați instantaneu o poziție defensivă.

Animalul este ușor de dresat. Acesta este un animal de casă destul de ascultător, care nu se străduiește să obțină dominație și independență. Nu jigniți niciodată animalele mai mici. Dacă catelul a crescut cu alte animale de companie încă din copilărie, atunci, după ce s-a maturizat, poate începe să aibă grijă de ele.

Câinele Ciobănesc din Europa de Est este prietenos, dar arată această trăsătură de caracter doar atunci când este înconjurat de familia sa. Are un instinct înnăscut de protector și pază. Dacă proprietarul este amenințat, acest animal pașnic va veni rapid în alertă. Câinele este extrem de devotat unei persoane, iubește copiii, se joacă cu ei cu plăcere și nu va jigni niciodată.

Pro și dezavantaje ale câinelui ciobanesc din Europa de Est:

Laturile pozitiveCalități negative
 • Inteligență dezvoltată.
 • Dragoste pentru copii.
 • Ușurința de antrenament.
 • Echilibru.
 • Ascultare.
 • Devotament
 • Nevoia de plimbări lungi.
 • Neîncredere în străini.
 • Obligația de a se antrena

4 Alegerea unui catelus

Înainte de a cumpăra un cățeluș ciobanesc din Europa de Est, trebuie să vă decideți asupra obiectivelor. Dacă va participa la expoziții, se recomandă să cumpere un astfel de animal de companie în creșe mari cu o bună reputație. În această unitate, animalele îndeplinesc pe deplin toate criteriile standardului. Atunci când alegeți un bebeluș pentru casă, ar trebui să vă concentrați asupra comportamentului, aspectului și sănătății acestuia, mici abateri de la standard sunt destul de acceptabile.

În ambele cazuri, trebuie să acordați atenție următoarelor puncte:

 • Părinţi. Deoarece un cățeluș este dobândit la vârsta de două luni, este imposibil să se determine înclinațiile sale de gardian. Dacă părinții animalului de companie au fost instruiți în mod corespunzător și au avut experiență în acest serviciu, șansele de a crește un protector excelent sunt semnificativ crescute..
 • Aspect. Copilul trebuie să fie activ și sănătos.
 • Documente. Crescătorul trebuie să furnizeze un document care să confirme primele vaccinări profilactice.

Costul unui cățeluș ciobanesc din Europa de Est este relativ mic. Un bebeluș de rasă din creșă este estimat la 25.000 - 30.000 de ruble. Proprietarii privați au prețuri mult mai mici, dar există o mare probabilitate de înșelăciune: în loc de un animal de rasă, pot vinde un cățeluș amestecat cu alte rase..

5 Educație și instruire

Un cățeluș ar trebui crescut încă din copilărie.. Trebuie să începeți cu socializarea lui, vizitând locuri aglomerate și necunoscute cu animalul de companie. Animalul nu trebuie să acorde atenție câinilor, pisicilor, străinilor și să-și asculte stăpânul în orice situație.

Particularitatea antrenamentului este că nu puteți repeta aceeași comandă de mai multe ori. Din aceasta, animalul de companie obosește și încetează să se supună. În primul rând, ei învață comenzi simple și apoi trec la altele complexe. Nu poți pedepsi un câine. Exprimați-vă nemulțumirea cu o intonație strictă a vocii.

Dacă cățelușul efectuează acțiunea corect, este sigur că va fi încurajat cu o exclamație de aprobare și un tratament. Dacă este necesar, proprietarul poate folosi serviciile unui manipulator profesionist de câini.

6 Întreținere și îngrijire

Câinele Ciobănesc din Europa de Est poate fi ținut în aer liber dacă există o incintă spațioasă cu o cabină izolată. Nu poți pune un animal pe un lanț: acest lucru strică psihicul, iar câinele devine agresiv. Adesea, un astfel de animal de companie este ținut în apartament. Trebuie să vă plimbați cu câinele de 2 ori pe zi timp de cel puțin două ore. Plimbările ar trebui să fie însoțite de jocuri active, astfel încât câinele să poată arunca energia acumulată.

Regulile de bază ale îngrijirii sunt reflectate în tabel:

LânăPieptănați de 1-2 ori pe săptămână cu un pieptene. În timpul năpârlirii, procedura trebuie efectuată în fiecare zi. Spălați câinele după cum este necesar. Vara poate fi eliberat pentru o baie în apă deschisă pentru a întări ligamentele
UrechiSunt examinate în fiecare săptămână. Dacă există murdărie, curățați-l cu un tampon de bumbac umed
OchiPentru profilaxie, ștergeți cu o cârpă moale, care este umezită în bulion de mușețel
DințiiPentru a le curăța, animalului i se oferă să roască morcovi, oase, mâncăruri tari. Pentru a preveni apariția tartrului, câinelui i se administrează o bucată de roșie proaspătă la fiecare 2 zile.
Tampoane pentru picioareExaminat după fiecare plimbare pentru fisuri și răni
Tratamentul parazitilorLa fiecare trei luni, animalul de companie primește antihelmintici. În fiecare sezon, lâna este tratată pentru purici, căpușe și alți paraziți

6.1 Hrănirea

Ei hrănesc Ciobanul din Europa de Est, concentrându-se pe vârsta și activitatea acestuia. Mâncarea este dată câinelui după ce vine din plimbare, iar apoi vasul este îndepărtat. Adesea, proprietarii aleg ca hrană uscată premium și super premium, care are o compoziție echilibrată și este bogată în proteine. Hrana ieftină dăunează sistemului digestiv al animalului.

Dacă proprietarul preferă să hrănească câinele cu hrană naturală, dieta ar trebui să fie echilibrată. Puii trebuie hrăniți cu brânză de vaci calcinată, iar câinilor adulți li se administrează vitamine.

Carnea trebuie să fie soiuri cu conținut scăzut de grăsimi (pui, vițel, carne de vită). Bun pentru câine și organe. Terciul se gătește din fulgi de ovăz, orez și hrișcă. Se recomandă adăugarea de ierburi și legume tocate mărunt în formă crudă sau fiartă..

Interzis:

 • alimente dulci, picante, condimentate și sărate;
 • miel, porc;
 • afumaturi, carnati.

6.2 Reproducerea

Prima căldură a cățelei este observată la vârsta de șase luni. Împerecherea se face de obicei în timpul celei de-a doua călduri atunci când câinele este fizic complet matur. Înainte de aceasta, cățea trebuie să fie arătată medicului veterinar și să i se administreze medicamente antihelmintice..

Sarcina și nașterea continuă, în general, fără complicații.

6.3 Boli

Păstorul din Europa de Est sănătate suficient de bună. Câinii din această rasă sunt susceptibili doar la două boli grave:

 1. 1. Volvulusul stomacului. Boala este tipică pentru toate animalele de companie cu un piept larg. Primul semn al patologiei este distensia peritoneală. Boala se dezvoltă extrem de rapid, iar câinele nu poate fi întotdeauna salvat.
 2. 2. Artrita. Aceasta este o boală articulară care apare din cauza modificărilor legate de vârstă.

Lista bolilor câinelui ciobanesc din Europa de Est s-a extins treptat de-a lungul anilor. Acest lucru se datorează împerecherii dezordonate și atitudinii neloiale a unor crescători. Erorile în procesul de reproducere au dus la faptul că câinele a devenit susceptibil la alte trei boli:

 • displazie;
 • rahitism;
 • enterită.

Cu o îngrijire adecvată, câinii ciobănești din Europa de Est trăiesc între 12 și 16 ani.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Câinele ciobănesc din europa de est: descrierea rasei, întreținerea și îngrijirea