Cum să înțărcați rapid un câine de la rahat și scris acasă

Apariția unui câine în casă este un eveniment bucuros..

Cu toate acestea, noul proprietar trebuie să fie pregătit nu numai pentru emoții pozitive, ci și pentru a depăși o serie de dificultăți asociate apariției unui nou membru al familiei, cum ar fi, de exemplu, apariția regulată a bălților și a grămezilor pe podea. Mai jos sunt recomandări despre cum să înțărcați rapid un câine de la rahat acasă.

Motivele pentru care un câine adult a început să scrie și să se cacă acasă

Pentru puii care nu au primit încă o educație adecvată, ușurarea acasă este un comportament normal care necesită adaptare. Dar se întâmplă ca un animal de companie adult, obișnuit să iasă regulat afară, să înceapă brusc să își facă nevoile într-o casă.

plimbare
plimbare

Puteți numi următoarele motive principale pentru care un câine adult a început să scrie și să porcească acasă:

 • omisiuni în educație la o vârstă de pui;
 • pauze lungi între plimbări;
 • stres, resentimente, gelozie, adică motive de natură psihologică;
 • întreținerea anterioară în alte condiții (non-apartament);
 • vârstă avansată, intervenție chirurgicală sau orice boală (tractul gastro-intestinal, sistemul genito-urinar);
 • sezon de împerechere, în timpul căruia indivizii marchează teritoriul.

Important! Determinarea cauzei schimbării comportamentului animalelor de companie ar trebui să înceapă cu o vizită la medicul veterinar pentru a exclude factorul bolii.

De ce refuză să scrie pe stradă?

Plimbându-se cu câinele, proprietarul se așteaptă ca acesta să se ușureze și nu finalizează mersul înainte de acest moment. Dar, în unele cazuri, animalul de companie poate îndura cu încăpățânare și poate refuza să scrie pe stradă. Se pune întrebarea: de ce se comportă așa??

Poate că motivul constă în faptul că animalul de companie este incomod să facă acest lucru pe stradă după apartament sau este obișnuit să facă nevoile pe o anumită suprafață (de exemplu, pe o țiglă) sau, în general, îi este frică să meargă pe stradă. Dacă vorbim despre un cățeluș, atunci este posibil să nu înțeleagă că acum trebuie să scrie nu acasă, ci pe o plimbare.

Cum să înțărcați rahatul într-un loc greșit?

Este imposibil să răspundem fără echivoc la întrebarea la ce vârstă câinele oprește porcarea acasă, deoarece depinde de caracteristicile rasei și de individualitatea fiecărui individ. Unii cățeluși nu mai fac pipi într-un apartament încă de la 3-4 luni, alții - la 6-8 luni, dar acest lucru este cu condiția ca proprietarul să se implice activ în creșterea lor.

Educație
Educație

Când un câine adult a început să scrie acasă, este necesar să oprim acest fenomen. Mai departe, o puteți înțărca pentru a scrie și a rahat în apartament, urmând o serie de recomandări:

 • când animalul de companie a început să se ușureze acasă, trebuie să-l oprești spunând strict „Nu!” sau „Fu!”;
 • scoate animalul afară și mergând până își face treaba;
 • dacă câinele a început să se răsucească și să adulmece podeaua, înseamnă că vrea să folosească toaleta. Trebuie să-i dai o comandă afirmativă (de exemplu, „La toaletă!)” Și să-l duci afară pentru câteva minute, astfel încât să poată defeca;
 • când animalul a respectat porunca ta și s-a dus la toaletă, trebuie să-l încurajați cu cuvinte și delicatese;
 • în etapa de antrenament până când câinele se eliberează în timp ce merge, nu poate fi dus în casă;
 • pentru a exclude repetarea cu un spray special cu miros, neplăcut pentru câine, tratați toate locurile din casă în care animalul de companie a încercat să-și facă afacerea.

Oriunde

Să caci oriunde este tipic pentru copiii care încă nu știu cum să-și controleze acțiunile. Cu toate acestea, trebuie să fie învățați să se comporte corect. Să aruncăm o privire mai atentă asupra modului de a înțărca un cățeluș din porcărie acasă:

 • când bebelușul începe să se agite și să caute un loc, înseamnă că a vrut să folosească toaleta și ar trebui să fie scos rapid.

Atenţie! După trezire, hrănire și joc activ, trebuie să scoateți imediat cățelul afară, astfel încât să nu aibă timp să înceapă să se ușureze acasă-

 • încearcă să mergi în același timp și de cel puțin 5 ori pe zi;
 • mersul ar trebui să fie lung și activ, astfel încât animalul de companie să poată merge la toaletă în acest moment;
 • dă apă unui animal de companie afară, astfel încât să vrea să facă pipi mai repede;
 • umblați în locuri unde umblă alți câini, astfel încât, folosind exemplul lor, bebelușul să înțeleagă rapid ce vor de la el;

Puteți învăța imediat bebelușul să iasă afară sau mai întâi puteți merge la toaletă acasă într-un loc strict definit (ar trebui să fie departe de locul de hrănire) pe un ziar sau scutec și apoi să îl scoateți la plimbare.

Bând pe stradă
Umiditate dătătoare de viață

Important! A doua opțiune pentru formarea unui obicei este de preferat, deoarece până la vârsta de 4 luni a bebelușului, este imposibil să îl obișnuiești cu strada, deoarece riscul de a face o infecție este mare, iar cățelul nu are toate vaccinările necesare pentru această vârstă.

Ținte de asasinat: covor, pat și canapea

Foarte des, animalele de companie aleg un pat, o canapea sau un covor ca obiecte pentru scaun..

Dacă un câine în vârstă de cățeluș face pipi pe pat sau pe canapea, care nu este încă obișnuit cu strada, atunci ar trebui întreprinse următoarele acțiuni:

 • închideți ușile camerelor în care se află acest mobilier;
 • nu permiteți somnul cu proprietarul;
 • umbla des.

În cazurile în care un adult începe să meargă pe un pat sau pe o canapea, din cauza nevoii, accesul la aceste obiecte ar trebui să fie limitat, lenjeria de pat murdară trebuie spălată cu pulbere cu adaos de oțet, salteaua trebuie tratată cu un agent de miros și pulverizarea cu un miros care respinge câinii trebuie pulverizată pe rama patului și pe cuvertură de pat.

Pentru a înțărca câinele din obișnuința de a scrie pe covor, este necesar să scoateți covoarele din apartament, să tratați colțurile cu spray-uri care descurajează animalul de companie să nu mai coboare și să umble în același timp cu individul..

Modalități de luptă și metode de pedeapsă

Puteți lupta împotriva obiceiului unui animal de a se strica acasă în următoarele moduri:

 • folosiți următoarele metode de pedeapsă:
 • certă câinele cu voce severă pentru ceea ce s-a făcut;
 • ridică-ți jucăria preferată și returnează-o atunci când animalul își face treaba la plimbare;
 • obișnuit cu comanda „Fu!” și utilizați-l imediat ce câinele începe să se atașeze pentru a scrie sau a pompa;
 • clarificați cauza frustrării - arătați mișcările intestinului și arătați-vă nemulțumirea;
 • elimina mirosul unde rahatul cainelui;
 • plimbați-vă animalul în același timp;
 • recompensă pentru comportamentul corect.
Încurajare
Încurajare

Ce sa nu faci?

În procesul de înțărcare a unui câine dintr-un obicei prost, este interzisă utilizarea următoarelor acțiuni:

 • țipând și certând un animal după ce se cade în casă;
 • bate un animal de companie.

În caz contrar, câinele va începe să se teamă de proprietar, va încerca să se răzbune pe el și să înșele, defecând în locuri greu accesibile..

Concluzie

Urmarea recomandărilor prezentate în articol vă va ajuta să scăpați animalul de companie de obiceiul de a merge la toaletă într-un loc greșit. Dar pentru a atinge acest obiectiv, proprietarul trebuie să aibă răbdare și, de asemenea, să-și amintească principiul consistenței și regularității..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să înțărcați rapid un câine de la rahat și scris acasă