Cum să faci un pat de câini de bricolaj?

Lucruri pentru câini 19.03.2018 4,9 mii 3,3 mii 5 minute.

Orice câine are nevoie de propriul său loc în casă, unde poate lua o pauză de agitația oamenilor și poate dormi. Dar a dormi pe podea sau pe un pat subțire nu este o plăcere nici măcar pentru un animal. De aceea, proprietarii îngrijitori de câini cumpără paturi confortabile și moi pentru animalele lor de companie. Cu toate acestea, în magazinele de animale de companie nu este întotdeauna posibil să găsiți un produs de mărimea, culoarea și forma potrivite. A face un pat pentru un câine cu propriile mâini nu este dificil. Ai nevoie doar de abilități minime de cusut și puțin timp.

1 Recomandări de fabricație

Înainte de a începe să faci un pat de bricolaj pentru un câine, ar trebui să te uiți puțin la odihna ei. Alegerea formei șezlongului depinde de modul în care animalul preferă să doarmă - întinzându-se sau târându-se sub pătură. Pentru cei cărora le place să se relaxeze, ghemuiți într-un volan, trebuie să alegeți modele rotunde, în care animalele de companie se vor simți cel mai confortabil. Pentru cei cărora le place să se întindă în linie, paturile dreptunghiulare fără părți sunt mai potrivite.

După ce ați decis alegerea formei șezlongului, este necesar să pregătiți din timp materialele care ar putea fi necesare în timpul lucrului. Aceasta:

 1. unu. Hârtie pentru modele. Dacă este posibil, este mai bine să cumpărați hârtie captusită specială. Vă va permite să finalizați pregătirea viitorului produs cu cea mai mare acuratețe. Dacă acest lucru nu este posibil, vă puteți descurca cu un ziar obișnuit..
 2. 2. Tesatura de acoperire. Materialul trebuie selectat dens și nu rulant. Țesătura din denim, tec sau tapițerie este considerată cea mai potrivită în aceste scopuri. Acestea sunt cele mai rezistente la uzură și țesături de lungă durată. Este de dorit ca suprafața materialului de înveliș să fie lipsită de scame, deoarece promovează acumularea de particule de praf.
 3. 3. Material de umplutură. Cel mai bine este să umpleți patul cu materiale sintetice - căptușeală din poliester, fibre siliconate sau cauciuc spumant. Acestea pot fi achiziționate de la magazine specializate de artizanat. Umpluturile sintetice nu acumulează praf și sunt hipoalergenice, spre deosebire de cele naturale. Dacă proprietarul este împotriva sinteticelor, poate umple capacul cu fân din ierburi aromate. Dar o astfel de umplutură va trebui înlocuită des..
 4. 4. Țesătură de pernă. Pentru ca patul să poată servi o perioadă lungă de timp, fără să se uzeze sau să se murdărească, este necesar să coaseți mai multe fețe de pernă înlocuibile. Materialul pentru ei trebuie ales moale și plăcut la atingere. Câinele ar trebui să se simtă confortabil în locul de dormit.

Înainte de a începe să coaseți, trebuie să măsurați lungimea animalului de companie. Acest lucru trebuie făcut atunci când este întins pe podea, complet întins..

2 Din lucruri vechi

Pentru proprietarii de câini care nu se pricep la cusut, opțiunea de așternut din materiale reziduale - un hanorac sau un pulover vechi - este perfectă. Chiar și cineva care nu știe nimic despre cusut se poate descurca cu un astfel de model..

Următoarele materiale vor fi utile:

 • foarfece;
 • ac;
 • fire și știfturi;
 • pernă de o dimensiune adecvată;
 • pulover sau hanorac;
 • orice umplutură;
 • țesătură de mascare a cusăturii.

Masterclass despre coaserea unui șezlong:

Etapa #act Imagine
unuÎntoarceți hanoracul în afară și coaseți gulerul, lăsând o mică gaură
2Aliniați îmbrăcămintea pe o suprafață plană orizontală și trageți o linie dreaptă de la o axilă la cealaltă. Marcați linia cu bâte și coaseți. Scoateți știfturile.
3Coaseți ambele mâneci lateral, fără a termina până la capăt
4Umpleți mânecile și mijlocul hanoracului cu umplutură
5Așezați o pernă mică în partea inferioară
6Coaseți marginile libere cu fir gros
7Conectați ambele mâneci la mansete și coaseți cât mai bine posibil
8Închideți cusătura cu o bucată de țesut frumos
nouăSunați-vă animalul și evaluați ce s-a întâmplat

3 Casă de pânză

Această casă este potrivită pentru câinii de rasă mică, cum ar fi teckelii, Chihuahuas sau Jack Russell Terriers. Se dovedește a fi foarte moale și confortabil..

Casa este ușor de cusut singură folosind un model cu dimensiuni:

Instrucțiuni pas cu pas:

Etapa nr. act
unuDecupați detaliile casei din spuma de cauciuc. Fiecare parte evidențiată este tăiată separat. Nu este nevoie să faceți alocații
2Înveliți spațiile libere de spumă cu capacuri separate și coaseți de mai multe ori. Dacă spuma este prea subțire, puteți întări piesele cu carton. În acest scop, este potrivită o cutie de la aparate electrocasnice mari - cartonul este acolo cu trei straturi, cu o garnitură ondulată și, prin urmare, suficient de moale
3Transferați modelul pe țesătură și decupați două părți: una pe dreapta și una pe partea greșită. Nu uitați să faceți cote în funcție de grosimea spumei
4Acoperiți semifabricatele din spumă cu o cârpă și conectați-le împreună așa cum se arată în model
5Coaseți în două fermoare (a se vedea modelul)
6Zip up și casa este gata

O astfel de casă confortabilă pentru câini poate fi pliată cu ușurință și o puteți lua cu dvs. într-o călătorie sau vizită.

Pentru proprietarii de câini de rasă mare, este mai bine să faceți o casă din placaj, deoarece un animal mare poate deteriora sau deforma baza țesăturii.

4 Șezlong cu laterale

Un pat de scândură cu laterale se va potrivi atât câinilor mari, cât și câinilor decorativi. Pentru câinii mari, trebuie doar să măriți dimensiunea modelului..

Cusutul unei astfel de canapele nu este dificil. Pentru aceasta aveți nevoie de:

 • decupați două părți conform modelului, mărind dimensiunea, dacă este necesar;
 • coaseți părțile împreună, lăsând o mică gaură;
 • umpleți capacul rezultat cu umplutură;
 • coaseți cu grijă gaura;
 • coaseți banca în mai multe locuri, astfel încât să obțineți 4 perne mici și un fund;
 • coaseți corzi pe marginile pernelor.

Un astfel de pat în formă demontată poate servi ca așternut pe un pat de câine sau pe un palet, în timp ce asamblat va fi o canapea excelentă pentru odihna unui animal de companie.

5 pat rotund

Forma rotundă este potrivită pentru câinii mici și puii. Îl puteți coase folosind un model universal..

Pentru aceasta aveți nevoie de:

 • umpleți fundul cu material căptușit și coaseți sau coaseți manual;
 • umpleți partea cu umplutură și coaseți-o;
 • înfășurați dantela de-a lungul marginii cercului exterior;
 • strângeți dantela, ridicând marginile produsului.

5.1 Buzunar pe șezlong

Unora câinii le place să doarmă sub o pătură sau o pătură. Pentru astfel de animale, puteți coase un pat de buzunar. Se realizează pe baza unui așternut rotund.

Buzunarul patului este cusut foarte simplu. Este necesar:

 1. 1. Tăiați trei bucăți din țesătură: două cercuri și o bandă corespunzătoare razei cercurilor. Înălțimea benzii poate fi oricare.
 2. 2. Tăiați două semicercuri cu 20-25 cm mai mari decât diametrul cercului superior. Conectați-le. Acesta va fi un buzunar.
 3. 3. Coaseți împreună buzunarul, cercul superior și banda.
 4. 4. Atașați cercul inferior, lăsând o gaură mică.
 5. 5. Umpleți perna cu umplutură și coaseți gaura.

Materialul pentru cercul superior și interiorul buzunarului trebuie să fie moale și plăcut. Câinele trebuie să fie comod și confortabil în interiorul buzunarului.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să faci un pat de câini de bricolaj?