Cum să oprești un câine să se grăbească asupra altor câini: sfaturi de la manipulatorii de câini

Un câine, indiferent de vârstă și rasă, trebuie să fie socializat corespunzător, să respecte comenzi fără îndoială, să se comporte adecvat acasă și la plimbări. Agresivitatea, comportamentul inadecvat al câinelui poate duce la o serie de probleme. Prin urmare, luați în considerare cum să opriți un câine să se grăbească asupra altor câini. Iată metodele eficiente, sfaturile manipulatorilor profesioniști de câini.

Câinele nu trebuie să arate agresivitate nerezonabilă față de rudele sale, alte animale, oameni. Este necesar să insuflați comportamentele corecte unui câine la o vârstă fragedă, deoarece este destul de dificil să eradicați dependențele și obiceiurile la un animal de companie adult..

De ce un câine de pe stradă reacționează necorespunzător față de alți câini

Comportamentul fraților noștri mai mici depinde în mare măsură de socializare adecvată, de formare sistematică. Un câine incontrolabil care prezintă agresivitate fără motiv, indiferent de vârstă, rasă, mărime, este o problemă reală nu numai pentru proprietari, ci și pentru alte animale și oameni..

Dacă un câine se repede la rudele sale, înainte de a alege una sau alta metodă de corectare a comportamentului unui animal de companie, trebuie să aflați motivele. Nu există câini care să nu se împrumute la antrenament, antrenament. Nu există câini care nu pot fi instruiți să răspundă în mod adecvat altor câini. Există metode de corecție comportamentală alese necorespunzător.

Sfat! Analizați cum tratează câinele dvs. alte animale sau semenii săi. În ce momente câinele prezintă agresivitate, ceea ce provoacă un astfel de comportament.

Motivele agresiunii câinelui față de rudele sale:

  • erori în educație;
  • adaptare necorespunzătoare, socializare;
  • lipsa contactului cu rudele, alte animale;
  • traume psihologice;
  • dominare, supraexcitație emoțională;
  • stres fizic, mental insuficient;
  • concurență sexuală;
  • disconfort fizic, sindrom de durere severă;
  • caracteristici ale rasei (vânătoare, luptă, paznici rasă).

Un astfel de comportament al câinilor poate fi cauzat de agresiunea teritorială. Urmând instinctele stabilite de natură, câinii își pot proteja teritoriul de intruși. Și aceasta poate fi nu numai o curte privată, zone închise, ci și zone obișnuite de mers pe jos sau zone adiacente acestora. Câinii se comportă agresiv față de rude, simțindu-se stăpâni pe anumite teritorii.

Agresivitatea poate fi o manifestare a dominanței. Dificultățile și problemele de comunicare cu rudele de pe stradă sunt observate cel mai adesea la animalele cu un comportament dominant pronunțat. Persoanele puternice suprimă pe cei slabi, arătându-și avantajul și puterea. În plus, astfel de câini caută adesea să ia locul liderului în familie, pe care o consideră a fi haita lor..

Un alt motiv pentru acest comportament este încurajarea agresiunii de către proprietari. Puteți vedea cum proprietarii de rase de luptă își joacă câinii sau, cel mai grav, își otrăvesc animalele de companie pe alte animale sau nu reacționează când câinele lor se luptă.

Important! Dacă un câine câștigă cel puțin o dată într-o luptă, o luptă cu un alt câine, se va simți încrezător în abilitățile sale și îi va suprima constant pe cei slabi. Acest lucru este valabil mai ales pentru reprezentanții raselor de luptă..

Chiar și la o vârstă fragedă, este categoric imposibil să jucați și să încurajați agresiunea nerezonabilă a animalului dvs. de companie, indiferent de rasa sa. Un astfel de comportament trebuie strict suprimat imediat.!

Poate că câinele reacționează inadecvat față de rudele sale din cauza traumei psihologice primite în copilărie. Un cățeluș la plimbare ar putea fi speriat de un alt câine, astfel încât un animal de companie mai în vârstă poate să latre sau să arunce asupra altor câini de pe stradă.

Distres emoțional puternic, frecvent stres, orice alți factori care afectează negativ psihicul pot provoca un nerezonabil, complet nerezonabil agresiune la animale și nu numai în raport cu propriul lor tip.

Durerea, disconfortul pot provoca, de asemenea, acest comportament. Prin urmare, dacă un câine echilibrat și pașnic a început să se grăbească pe stradă la alți câini, animale, reacționează brusc la trecători, vă recomandăm să arătați animalul medicului veterinar.

Cum să oprești un cățeluș să atace câinii

Indiferent de rasa sau mărimea câinelui dvs., acesta trebuie să evalueze în mod adecvat situațiile și să nu manifeste agresivitate fără un motiv. Prin urmare, de la o vârstă fragedă, trebuie să socializați corect animalul de companie și să opriți imediat comportamentul inadecvat. Din păcate, puteți vedea că proprietarii de rase decorative își plimbă animalele de companie doar cu lesa și toate acestea, deoarece câinele latră sau se repede la alți câini.

După sfârșitul carantinei, instruiți treptat catelul pentru a răspunde în mod adecvat la stimulii externi de pe stradă. Câinele nu ar trebui să arate prea mult interes pentru străini, păsări sau alte animale..

Primele plimbări ar trebui să fie scurte. Luați-vă cățelul la plimbare cu lesa în locuri liniștite și calme, departe de zonele obișnuite de mers pe jos pentru câini. Creșteți treptat timpul de mers pe jos și, de îndată ce micuțul animal de companie se obișnuiește cu el, se obișnuiește cu strada și cu noul mediu, obișnuiți-l treptat să comunice cu rudele. Fiți conștienți de comportamentul, mediul și împrejurimile câinelui dvs. în orice moment. Evitați contactul cu animale fără stăpân, rude agresive.

Cel mai bine este dacă puiul începe primul contact cu câinii de vârsta sa sau cu indivizi calmi și pașnici.. Mergeți cu animalul dvs. de companie treptat în zona privată, dar nu-i permiteți să reacționeze și latra câini care se află în spatele gardului. Opriți acest comportament cu un ton strict, comenzi interzise. Dacă câinele arată ascultare, se supune poruncilor, laudă, încurajează cu o delectare.

Observați momentele în care puiul dorește urmarire pentru alți câini sau animale. Dacă câinele își zvâcnește urechile, își întinde gâtul înainte, ridică un picior, își asumă o postură încordată sau expectantă, trage de lesă, dă comanda „Aproape” sau „Este imposibil". Schimbați atenția câinelui și distrageți-l de la obiectul de interes. Laudă-ți ascultarea.

Finalizați comanda pentru prima dată. Animalul de companie ar trebui să reacționeze la dvs. și nu la stimuli străini.

Dacă toate celelalte nu reușesc, atunci vă recomandăm să contactați un manipulator de câini. Specialistul va insufla comportamentele corecte, va ajuta la socializarea corectă a câinelui, va eradica dependențele dăunătoare ale animalului de companie.

Ce trebuie făcut dacă un câine adult se repede la alți câini

Nu există câini care sfidează antrenamentul, Instruire. Orice câine poate fi învățat să răspundă adecvat și calm la rudele lor și să se comporte normal în plimbări. Doar că, dacă ai pierdut un moment în educație sau ai luat un câine adult dintr-un adăpost care nu este prea bine crescut și socializat, te rog să ai răbdare.

Acționează persistent, dar constant. Va dura mult timp pentru a-l antrena pe câine pentru a răspunde în mod adecvat pe stradă la semenii lor.

Doar abordarea corectă, alternarea încurajării cu cenzura va ajuta la obținerea rezultatului dorit. Dacă este necesar, un curs de formare generală, lecții individuale cu un manipulator de câini vă vor ajuta să învățați comportamentul diplomatic al animalului dvs. de companie.

Antrenează câinele la poruncile interdicției, comenzile „Vino la mine”, „Din apropiere„Și opriți imediat reacțiile neadecvate la alte animale sau manifestările de furie fără niciun motiv. Până când câinele începe să reacționeze calm la rude și începe să urmeze poruncile, plimbați-l cu lesa. Se pot folosi lese lungi cu încuietoare.

Învață să-ți pedepsești corect câinele. Dacă animalul de companie este vinovat, atunci este vinovat. Fără indulgențe parentale.

Important! Nu folosiți niciodată violența fizică. Înjurăturile, lovirile și strigătele nu numai că nu vor ajuta la corectarea comportamentului, ci pot provoca și reacția opusă. Câinele va deveni laș și vicios.

Treceți atenția câinelui de la obiectul de interes cu jucării, delicii. Laudă întotdeauna animalul pentru ascultarea sa. Dacă nu ați reușit să preveniți urmărirea și câinele a fugit să-și atace ruda, sunați animalul brusc și tare, dați comanda „Vino la mine”.

Pronunțați comenzile cu un ton sigur.. Câinele ar trebui să vă simtă puterea, încrederea și autoritatea. Dar totuși, fiți pregătiți pentru eșec, deoarece dezvoltarea abilităților corecte la un câine adult nu este o sarcină ușoară și ușor de îndeplinit..

Dacă câinele are semne de comportament dominant, mai întâi trebuie să reeducați animalul de companie, să îl subordonați. Câinele ar trebui să te perceapă ca. liderul, „Liderul” haitei. În caz contrar, câinele va refuza să execute comenzi.

Dacă animalul dvs. de companie prezintă agresiune teritorială, plimbați câinele în teritorii neutre, unde nu se va simți prea încrezător. Încurajați contactul cu alți câini, dar opriți imediat orice încercare de agresiune. Comunicarea regulată cu semenii într-o atmosferă calmă și pe un teritoriu neutru va da mai devreme sau mai târziu roade..

Modalități radicale de educație

Puteți apela la metode de educație mai radicale. Folosiți gulere de șoc, „rindele”, dispozitive cu ultrasunete care vă vor ajuta să formați atitudinea corectă față de rude, dar numai după consultarea prealabilă cu un manipulator de câini și un medic veterinar. Stimuli mai puternici vor ajuta la insuflarea mai rapidă a abilităților și reflexelor comportamentale corecte la animale.

Dacă cauza agresiunii este stresul, frica severă, supraexcitația emoțională, puteți oferi sedativ câinelui. Consultați medicul veterinar cu privire la alegerea sedativelor. Creați cel mai confortabil mediu, înconjurați animalul de companie cu atenție, afecțiune și grijă.

Pentru a-i învăța pe iubitul tău câine un comportament bun, pentru a insufla o relație adecvată cu un alt animal, înainte de a alege o metodă educativă, determină cauza principală a unui astfel de comportament. Luați în considerare vârsta, personalitatea, caracteristicile rasei, temperamentul și tipul sistemului nervos al animalului de companie. Încercați întotdeauna să vă atingeți obiectivele și obiectivele, dar nu forțați niciodată câinele să facă ceea ce nu poate face..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să oprești un câine să se grăbească asupra altor câini: sfaturi de la manipulatorii de câini