Cum să vă vaccinați câinele acasă

Dacă este necesar să se efectueze măsuri de injecție, cel mai bine este să contactați un specialist în instituția medicală corespunzătoare. Cu toate acestea, dacă nu este posibil să vizitați o clinică veterinară, vă puteți vaccina câinele acasă. Pentru a face acest lucru, trebuie să respectați mai multe reguli, precum și să urmați recomandările medicului veterinar care a prescris injecțiile.

Cum să vă vaccinați câinele

 • paramixovirusuri (agenți cauzali ai ciumei carnivorelor);
 • coronavirusuri, rotavirusuri, parvovirusuri (agenți cauzali ai enteritei virale);
 • virusurile parainfluenzale;
 • virusurile hepatitei;
 • bacterii din genul Leptospira (agenți cauzali ai leptospirozei);
 • virusul rabiei Rabia.

Important! Este cel mai sigur să încredințați tratamentul animalelor de companie unui specialist calificat. Acasă, mai ales fără experiență în manipulări medicale, puteți dăuna câinelui.

Vaccinul nu oferă o garanție de 100% a siguranței împotriva acestor agenți infecțioși, dar dacă intră în organism, câinele fie nu se va îmbolnăvi, fie va suferi boala într-o formă mai ușoară. După introducerea unui agent infecțios slăbit, imunitatea la această boală se formează în organism, ceea ce evită consecințe grave. În plus, probabilitatea infectării câinelui este redusă semnificativ.

Puii de la patru săptămâni și adulții care nu au fost supuși procedurii sunt supuși vaccinării. Toate vaccinările sunt introduse în pașaportul câinelui cu date și doze.

Notă. În multe țări, vaccinarea unui animal este o condiție prealabilă pentru păstrarea acestuia.

Pekinezul fiind vaccinat

Reguli de vaccinare

Pentru a efectua procedura, este mai bine să contactați un medic veterinar care vă va spune cum să alegeți vaccinul potrivit, cu ce componente, în ce doză să administrați și în funcție de ce schemă. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci trebuie să vaccinați singur câinele.

Regula principală și de bază pentru introducerea vaccinului este că animalul de companie trebuie să fie sănătos. Prin urmare, se recomandă utilizarea serviciilor unui medic veterinar care va efectua o examinare de înaltă calitate a câinelui..

A doua regulă este deparazitarea și eliminarea puricilor și căpușelor. Lana animalului, dacă este necesar, este tratată cu agenți insecticide speciali. Și deparazitarea se efectuează conform următoarei scheme:

 1. Introducerea unui antihelmintic.
 2. După două săptămâni, administrarea repetată de antihelmintic.

Apoi, vaccinarea se efectuează după cum urmează:

 • Vaccinarea două săptămâni mai târziu de la a doua injecție de antihelmintic.
 • Revaccinarea după 21 de zile.

Catelul este vaccinat

A treia regulă include un regim de carantină înainte și după vaccinare. Este necesar să se limiteze cât mai mult posibil contactul câinelui cu străinii și chiar cu oamenii. Mersul în parcurile publice sau în terenurile de antrenament trebuie evitat. Dacă un cățeluș este supus procedurii, cel mai bine este să-l lăsați acasă pentru întreaga perioadă..

Contraindicații:

 • prezența oricărei boli;
 • epuizare profundă;
 • invazia helmintică;
 • schimbarea dinților la pui;
 • tăierea urechii (vaccinarea nu se face cu două săptămâni înainte și după operația estetică);
 • sarcina și alăptarea.

Livrarea vaccinului

Dacă vaccinarea se efectuează într-o unitate medicală, atunci proprietarul nu ar trebui să-și facă griji cu privire la modalitățile de transport și stocare a medicamentului. De obicei, în clinici, vaccinările sunt administrate de companii farmacologice de încredere. Personalul trebuie să respecte cu strictețe regulile și termenul de valabilitate al medicamentului.

Atunci când cumpărați singur un vaccin, cel mai bine este să vă familiarizați cu metodele de transport în avans. Puteți afla acest lucru din versiunea electronică a adnotării la medicament sau întrebați farmacia unde va fi efectuată achiziția. În cazul manipulării necorespunzătoare a medicamentului, acesta își va pierde rapid proprietățile și va fi ineficient.

Vaccin în mâinile unui medic

Veți avea nevoie de o geantă mai rece pentru transport. Prin urmare, este necesar să aveți grijă de prezența sa în prealabil și să înghețați elementul de răcire. Acasă, medicamentul este depozitat în frigider..

După prima vaccinare, ar trebui să păstrați pachetul de medicament, deoarece în timpul revaccinării va trebui să utilizați exact același medicament..

Puteți face orice vaccinare pe cont propriu, cu excepția vaccinului antirabic. Se face numai într-o instituție veterinară și se marchează un semn special în pașaport. Deoarece boala este deosebit de periculoasă atât pentru animale, cât și pentru oameni, se acordă o atenție deosebită acesteia. Datele despre manipulare sunt compilate într-un registru special și transferate către serviciul de control al animalelor de stat.

Cum să vă vaccinați câinele

Puteți să vă vaccinați câinele într-o clinică veterinară, să apelați un specialist la domiciliu sau să efectuați singur procedura. Prima dată este recomandat să faceți manipularea sub supravegherea unui medic pentru a clarifica toate nuanțele manipulării animalului de companie.

Pentru a vaccina un câine acasă, veți avea nevoie de:

 1. Sticla de vaccin.
 2. Seringă sterilă de unică folosință.
 3. Mănuși medicale;
 4. Termometru.
 5. Cremă pentru bebeluși sau alt lubrifiant.
 6. Șervețele alcoolice.
 7. Ajutor care va ține animalul.

Temperatura câinelui trebuie măsurată înainte de injecție. Acest lucru se face rectal cu un termometru. Pentru a facilita introducerea termometrului, utilizați un lubrifiant. Temperatura normală este considerată de la 37 la 39C.

Mai întâi trebuie să studiați cu atenție instrucțiunile pentru medicament. Componentele lichide și uscate ale vaccinului trebuie amestecate în avans până când acesta din urmă este complet dizolvat..

Cu ajutorul unei seringi, lichidul este extras din flacon și aerul rămas este eliberat. Injecția se efectuează subcutanat (poate fi la greabăn). Înainte și după locul de injectare trebuie tratat cu un șervețel de alcool..

Vaccinarea câinilor

Notă! Dacă se utilizează un vaccin viu, locul injectării nu trebuie tratat cu un dezinfectant (alcool etc.). Acest lucru îi poate reduce eficacitatea..

După injecție, masați ușor locul de injectare.

Un autocolant din sticla uzată este lipit în pașaportul câinelui. De asemenea, este necesar să indicați data procedurii și să vă setați un memento al revaccinării (după 21 de zile). În următoarele 10-14 zile, câinele nu trebuie să părăsească casa pentru a exclude contactele nedorite. În acest timp, poate simți un ușor disconfort..

În viitor, câinele ar trebui să fie vaccinat în fiecare an și apoi în fiecare an până la sfârșitul vieții.

Cum să vă vaccinați câinele acasă: video

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să vă vaccinați câinele acasă