Ce rasă de câini a fost crescută pentru vânătoare

După ce a îmblânzit și domesticit un lup, o persoană a primit un câine - un prieten devotat și ajutor, capabil să înțeleagă proprietarul fără cuvinte și să-l protejeze chiar cu prețul vieții sale. În prezent, există peste 400 de rase de câini de serviciu, de vânătoare, de sport și de decor. Pentru una sau alta metodă de vânătoare, au fost crescute rase cu diferite caracteristici de performanță și dimensiuni ale corpului, pe baza datelor naturale și a abilităților dobândite, reprezentanții tipului de vânătoare sunt împărțiți în mai multe tipuri principale..

Caine de vanatoare

Ogarii

Puternici și rezistenți, cu o vedere acerbă, capabili de viteze de până la 60 km / h și urmărind prada pentru o lungă perioadă de timp, acești câini sunt excelenți pentru a momi animalele care poartă blană și ungulatele mici. Ogarii sunt folosiți în mod obișnuit pentru vânătoarea neînarmată în zone deschise..

Vizuină

Deoarece rasele de câini sunt folosite pentru a vâna animale care trăiesc în locuințe subterane, dimensiunea lor ar trebui să fie mică, iar corpul lor să fie mobil și flexibil. Cu câinii care se îngropă, vânează iepuri, jderi, bursuci, vulpi; sunt, de asemenea, utili pentru vânătoarea de stafide negre. Un câine dresat dresat poate scoate din apă o pasăre ucisă.

Polițiști

„Funcția de lucru” a polițistului este de a detecta jocul, de a-l aborda imperceptibil și de a da în tăcere un semnal vânătorului, stând într-o poziție specială - „poziție”, iar dacă proprietarul este aproape, crește pasărea pentru o lovitură. Polițiștii sunt, de asemenea, instruiți să aducă un animal rănit fără a-i deteriora carcasa.

Vânător cu câine

Rase universale

Câinii din unele rase sunt potriviți pentru vânătoarea de vânat pe teren (mistreț, elan, urs, zibel, veveriță, jder, urs de lemne) și pentru vânătoare de rațe și alte păsări acvatice.

 • Laika. Găsind joc, câinele latră tare și nesăbuit. Acesta este un mod de a întârzia prada și, în același timp, un semnal pentru vânător. Dacă jocul fuge, husky-ul îl urmărește în tăcere și numai după oprirea animalului sau a păsării care pleacă, din nou „aprinde sirena”.
 • Spaniel. Spanielii sunt specializați în vânătoarea de păsări de apă, dar această rasă este, de asemenea, utilizată pentru a depista vânatul pe uscat. Acești câini sunt nechibzuți, rezistenți fizic și capabili să reziste la multe ore de căutare a vânatului pe uscat sau în apă.
 • Copoi. Scopul acestui câine de vânătoare este determinat chiar de numele său, care tradus din engleză înseamnă „găsi și aduce”. Retrieverii sunt adesea folosiți împreună cu polițiști, unii caută vânatul și îl ridică sub o armă, alții aduc pradă.
 • LaikaLaika
 • Copoi
 • SpanielSpaniel
  1. unu
  • <

  Cele mai bune rase de câini de vânătoare

  • Kurzhaar. Câinele german cu păr scurt este considerat cea mai elită rasă de câini de talie mare concepută pentru vânătoare pe apă și pe uscat. Sunt inteligenți, loiali, ușor de antrenat și au o abilitate genetică de a urmări jocul..
  • Labrador retriever, golden retriever. Câinii din aceste două rase similare fac o treabă excelentă de a găsi prada deja împușcată, aducând-o și dând-o vânătorului. Retrieverii sunt activi, energici, înoată bine. Au un simț excelent al mirosului și o natură sociabilă. Ambele tipuri de recuperatori au un tip special de maxilar care permite câinelui să livreze cu precizie trofeul vânătorului fără a deteriora carcasa. Labradorii sunt mai des folosiți pentru vânătoarea rațelor: blana lor este acoperită cu un strat special impermeabil. Golden Retrievers sunt mai populare pentru vânătoarea pe uscat - haina lor ondulată este mai lungă și coada lor arată ca o pană pufoasă.
  • Epanyol Breton. Cel mai mic reprezentant al familiei de polițiști francezi, Bretonul Epagnol se distinge prin energie, natură bună și inteligență. Cu toate acestea, pregătirea sa ca câine de vânătoare ar trebui să înceapă de la o vârstă fragedă, deoarece, din cauza curiozității naturale, epaniolii sunt predispuși la o companie excesivă..
  • Beagle. Acest câine cu două sau trei culori cu părul scurt a fost folosit la vânătoare de grecii antici. Beagle-ul este înzestrat cu toate virtuțile unui câine: este energic, are o constituție puternică, rezistență și o voce sonoră. Datorită naturii oarecum capace, câinii din această rasă au nevoie de o disciplină bună..
  • KurzhaarKurzhaar
 • LabradorLabrador
 • Epanyol BretonEpanyol Breton
 • BeagleBeagle
  1. unu
  2. Pointer. Derivat din încrucișarea câinilor, ogarilor și polițiștilor, cunoscută pentru „poziția” sa clasică în joc, Pointer este considerat meritat un vânător excelent. Acesta este un câine inteligent, prietenos și calm, calitățile sale naturale - flerul excelent și abilitățile unui câine de sânge - facilitează educarea și instruirea.
  3. Springer Spaniel. Această rasă este apreciată de vânători pentru vigoarea și capacitatea sa de a se adapta rapid la teren. Springer Spaniel englezesc este ideal pentru vânătoarea de păsări - urmărește bine prada și știe cum să o păstreze până când proprietarul se apropie.
  4. Fox terrier. După cum sugerează și numele rasei, acești câini au fost crescuți pentru a vâna vulpi, astăzi vânează păsări sau animale mici cu ei. Fox Terrierii au o vedere, o forță și o neînfricare dure și sunt gata să atace o bestie care depășește cu mult greutatea și dimensiunea lor.
  5. Teckel. Ca câine de vânătoare, teckelul este apreciat pentru caracteristicile sale fizice extraordinare, neînfricarea și jocurile de noroc. Această rasă este numită „câine bursuc”: dimensiunile mici și picioarele foarte scurte permit teckelul să urmărească prada în spațiul îngust al vizuinei.
   • PointerPointer
  6. Springer SpanielSpringer Spaniel
  7. Fox terrierFox terrier
  8. TeckelTeckel
  1. unu
  Distribuie pe rețelele de socializare:
  Așa arată
  » » Ce rasă de câini a fost crescută pentru vânătoare