Amstaff și pit bull. Care este diferența dintre un terrier staffordshire și un pit bull

Amstaff și pitbull Care este diferențaMulți cred că American Staffordshire Terrier și Pit Bull sunt practic aceeași rasă și nu sunt diferiți. Dar acest lucru este parțial atât drept, cât și greșit. Devoțiune și dragoste nemărginită pentru o persoană, acestea sunt principalele calități ale amstafilor și pitilor, care au fost de mulți ani slujiți cu fidelitate

stăpânilor lor.

Origine

Strămoșii lui Amstaff provin din Anglia. Totul a început cu buldogi - câini capabili să îmblânzească chiar și cel mai feroce taur. Când luptele cu câini au intrat la modă, atunci puternice, dar nu agile "câini tauri" a început să traverseze cu terieri mai ușori și mai agili. Terrierii acei albi și cafenii englezi erau deja dispăruți. Dar la un moment dat, cu ajutorul lor, a fost posibil să se creeze un taur și un terrier, un adevărat rege al inelelor de luptă și al luptelor cu câini..

Strămoșii îndepărtați ai acestor câini din secolul al XIX-lea au luat parte la lupte, mai întâi în gropi cu taur sau mistreț, iar mai târziu cu câini. Pentru care au primit numele de luptă.

Au fost instruiți special pentru bătălii. Am instruit coordonarea și dexteritatea, i-am făcut neînfricați, imprudenți și complet neagresivi față de oameni. Înainte de luptă, un străin absolut trebuia să ia câinele în brațe, să-l cântărească, să-l spele, să vadă dacă există tampoane metalice pe dinți, astfel încât câinii să fie în condiții egale. Și după aceea câinii au intrat în luptă. După bătălie, oamenii s-au apropiat în același mod, câinii nu aveau gulere, i-au fixat, i-au întins pe laturi. Dacă un câine a arătat un rânjet unei persoane, acesta a fost imediat scos din luptă și scos din reproducere. Acești câini nu aveau dreptul să fie agresivi față de oameni..

Deseori oamenii numesc Pit Bull Terrierul American Staffordshire Terrier. Sau vice versa. Această confuzie este de înțeles, deoarece, de fapt, strămoșii personalului sunt tocmai pittas care au luptat în gropi cu animale. În anii treizeci, oamenii au început să aleagă câini mai frumoși și mai puțin agresivi dintre acești pitbuli. Aproximativ vorbind - eliminarea de la bull terrier. De fapt, aceasta a fost o singură rasă, dar dezvoltat treptat două linii. Aceasta este principala diferență între un pit bull și un amstaff. Primii au fost muncitori, luptători. Al doilea sunt paznici și însoțitori. Putem spune că personalul este un pitbull antic, doar ramura sa decorativă.

În o mie nouă sute treizeci și șase, două rase au fost separate în America. Ca urmare, s-a înregistrat o rasă independentă - Staffordshire Terrier, ulterior au fost numiți American Staffordshire Terrier. Și American Pit Bull Terrier a devenit o rasă separată. Cresterea Pit Bull Terriers a fost interzisa dupa ce lupta cu caini a devenit ilegala in Statele Unite.

Timp prezent

Amstaff și pitbull - în ce fel diferăAstăzi, rasa Pit Bull Terrier nu este înregistrată în nicio organizație canină mare. Această rasă a fost recunoscută doar de cluburile alternative. Cu toate acestea, pitii pot fi găsiți în serviciul poliției americane.

Acum toți crescătorii Amstaff lucrează pentru a elimina complet agresivitatea față de animalele din această rasă..

În anii nouăzeci, personalul și pit-bullii au devenit populari printre șefii criminalității, care i-au educat și încurajat în mod deliberat răutate și cruzime. La acea vreme, nici măcar nu înțelegeau amstaff sau pit bull. L-au luat conform principiului - scump, frumos, musculos. Bineînțeles, au luat câini de proastă calitate pentru mulți bani și i-au otrăvit. Numărul de staffords și pitbuli care sunt acum în Rusia, toți sunt câini noi. Acei câini din anii nouăzeci nu au fost folosiți pentru reproducere.

Diferență externă

Care este diferența dintre un pit bull și un staffordshire terrier?

Diferențele dintre Pitbull și Stafford

  • dispoziţie
  • aspect

Dacă te uiți la acești câini din fotografie, devine clar că în exterior rasele sunt diferite. Staffordshire terrier mai înalt decât pitbul centimetri pe șase. Capul său este puțin mai lat decât cel al unui pit bull. Dar acesta din urmă are pomeți mai largi și maxilare pătrate puternice. Amstaff are un piept mai larg, o structură mai masivă și un corp mai proporțional. Colorat în pitbuli, poate oricare, cu multe pete albe. În timp ce pentru un stafford, o abundență de pete albe nu este de dorit. Staffordshire Terrier trebuie să aibă un nas negru. Pitbul îl are, poate oricare. Unghiile lui Stafford trebuie să fie albe, pitbul negru.

Stafford este mai apreciat ca. arată rasa. Calitățile sale de luptă nu sunt la fel de înalte ca cele ale unui pit bull. Se crede că un pitbull este mai agresiv decât un baston. Pitbull-ul merge cu nasul în pământ, iar amstaff-ul își duce capul sus și mândru.

Conținut și instruire

Pentru a lucra bine cu acești câini și a trăi confortabil, câinele are nevoie de motivație. Ce ar trebui să fie?

  • instinct social, dorința este cu o persoană și de a coopera;
  • motivația alimentară;
  • pradă când animalul de companie vrea să se joace.

Atât personalul, cât și pitbul au toate aceste trei puncte. Sunt foarte antrenabili. Dar dacă nu faceți nimic cu ei și mergeți doar la o plimbare câteva minute, începeți acasă și ignorați-l acasă, atunci se poate întâmpla ca câinele să înceapă să caute o cale de ieșire către instinctele sale..

În ciuda aspectului formidabil, Staffordshire Terrier și Pit Bull sunt adevărați fani ai omului. Își tratează proprietarul ca pe un idol. Aceste rase bine orientat de persoană și sunt gata să facă totul pentru a-i mulțumi stăpânului.

Încă din copilărie este necesar să lucrați din greu cu acești câini. Proprietarul trebuie să devină unul cu animalul său de companie. În viața de zi cu zi, este foarte dificil să trăiești cu un pit bull sau cu un stafford prost, deoarece activitatea și puterea lor trebuie să fie încărcate cu sarcini constructive. În niciun caz nu ar trebui să se permită dezvoltarea acestor câini să-și urmeze cursul. Aceste rase se bucură de o varietate de sporturi canine..

Ia câini numai de la cattery înregistrată. Aceste canise au o reputație. Lucrează acolo manipulatori profesioniști de câini care înțeleg genealogia, înțeleg genetica și știu care câini pot fi tricotați între ei. Fiecare câine din canisa trebuie să aibă propriul său pedigree. Acesta nu este un indicator de calitate, este un certificat de naștere, un indicator de la care s-a născut. În cazul în care câinele este defect, ar trebui să i se dea încă un document cu pedigree, se pune doar o notă că câinele nu este destinat reproducerii.

De la folosirea crudă a strămoșilor acestor câini pentru distracție, până la prietenia egală cu oamenii - aceasta este calea pe care Pit Bull și American Staffordshire Terrier au parcurs-o de-a lungul mai multor secole. Și acum ocupă pe bună dreptate un loc de onoare lângă o persoană.

Care este diferența dintre un staffordshire terrier și un pit bullDiferența dintre stafford și pit bullAmstaff și pitbullDiferența dintre un stafford și un pitbullCum diferă Amstaff și Pit Bull
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Amstaff și pit bull. Care este diferența dintre un terrier staffordshire și un pit bull