Cum se tratează demodicoza la câini

CâineMange demodectică câini Este o boală care este destul de dificil de tratat. La început, această boală pare inofensivă, deoarece animalul de companie este destul de activ, are un apetit bun și mâncărimea nu este prea puternică. Dar dacă nu tratați această afecțiune, semnele bolii vor apărea din ce în ce mai clar, iar boala va afecta și organele interne, ceea ce poate duce la moartea animalului. În articol vom încerca să ne dăm seama ce și cum să tratăm demodicoza la câini.

Cauze

Râia demodectică este destul de frecventă la câini. Rase precum Rottweiler, Ciobanesc german, Boxer, Sheltie, Great Dane, Collie, Scotch Terrier, Bulldog Francez, Teckel cu păr neted etc. sunt expuse riscului. boală parazitară cauzată de căpușe din genul Demodex.

Ați decis să obțineți un câine, dar nu știți ce rasă să alegeți? Citiți Top 10 rase de câini mare și mărime medie.

Acești acarieni microscopici se hrănesc cu fibre și piele libere. De obicei, boala se poate manifesta între aprilie și septembrie, dar la animalele fără stăpân, care sunt adesea situate în apropierea rețelei de încălzire, a canalizărilor și a altor câini vagabonzi infectați, se poate răspândi în orice moment al anului.

Știați? Gulerul cu vârfuri a fost inventat în Grecia antică. Acolo erau folosiți pentru a proteja gâtul unui câine de lupi..

Simptome

Boala poate fi localizată, adică afectează o parte a corpului sau generalizată, atunci când întregul corp al animalului este afectat. Demodicoza localizată la câini are de obicei simptome ușoare atunci când picioarele, trunchiul sau capul sunt afectate.

Cu un tip generalizat de boală, simptomele sunt mai severe. Câinele are scabie severă (mâncărime), începe alopecia (chelie), pielea devine roșie și apar leziuni deosebite sub formă de solzi pe piele.

Formele bolii

Boala se manifestă sub trei forme:

 • Forma focală (localizată) este cea mai sigură. Boala se manifestă prin 3-5 pete mici de piele solzoasă fără păr. Zonele sunt localizate aleatoriu pe corp. Cel mai adesea, leziunile sunt pe picioare, piept, abdomen și capul câinelui..

Formă focală de demodicoză

 • Demodicoza generalizată diferă de cea focală prin faptul că sunt afectate zone întinse ale pielii și adesea chiar și organele interne ale animalului. În același timp, limitele zonelor afectate sunt în continuă creștere, pielea devine mai groasă, își schimbă culoarea în gri sau roșu, apare un miros greu neplăcut. Această formă a bolii poate fi fatală, deoarece tractul digestiv, ficatul, alte organe și imunitatea în general suferă foarte mult de efectele paraziților.
 • Formă generalizată de demodicoză
 • Forma juvenilă de demodicoză poate fi moștenită de la câinele-mamă la pui. Această boală afectează de obicei animale foarte mici, până la vârsta de un an..
 • Știați? Ciocolata este periculoasă pentru câini, deoarece conține teobromină, care atacă mușchiul inimii și sistemul nervos central al animalului. La om, acest element este descompus de enzime..

  Diagnostic

  Trebuie să efectuați diagnostice exclusiv cu ajutorul unui medic veterinar. El va răzuia și analiza pielea. S-ar putea să aveți nevoie, de asemenea, să efectuați o analiză a urinei, precum și alte studii. În orice caz, după toate aceste manipulări, medicul va putea determina cu exactitate prezența unei boli specifice și poate prescrie un tratament eficient.

  Citiți și ca vindecă o pisică de acarieni și lipsind.

  Tratament

  După confirmarea prezenței demodicozei la câine, tratamentul trebuie efectuat într-o clinică veterinară, în niciun caz nu trebuie să cumpărați medicamente la propria discreție și să încercați să restabiliți sănătatea animalului acasă..

  Toate procedurile vor avea ca scop asigurarea faptului că distrugeți agentul patogen - bifați. De asemenea, va trebui să scăpați de leziunile de tip purulent pe piele (piodermă). După aceea, ajutați câinele să refacă sistemul imunitar, să elimine toxinele și, în general, să sprijine și să consolideze corpul animalului..

  Câine

  Important! Nu poți să te auto-medicezi. Acesta este un mod direct de a agrava boala câinelui, consecințele pot fi ireversibile..

  Medicamente pentru boală

  Există două modalități de a distruge căpușa patogenă. Pentru a scăpa de adulți de agentul patogen care sunt aproape de vasele de sânge, medicamentele „Doramectin” sau „Ivermectin” sunt prescrise.

  Acesta din urmă, apropo, este mortal periculos pentru câinii din rasele Sheltie și Collie, prin urmare, numai Doramectina este permisă pentru ei și numai sub supravegherea atentă a unui medic veterinar.

  De asemenea, pot fi utilizate unguente „Yam” și „Aversectinovaya”. Este posibil să se elimine leziunile purulente ale pielii numai după analizarea stării locului. În primul rând, un specialist trebuie să determine tipul de microbi, precum și sensibilitatea acestora la diferite tipuri de antibiotice..

  Abia după aceea va putea alege medicamentul corect și eficient, ținând cont și de starea câinelui bolnav și de prezența unor afecțiuni concomitente. Antibioticele pentru infecția bacteriană sunt prescrise în 90% din cazuri.

  Unguentul de sulf, Chlorophos, Sebacil, Amitraz, Ronnel sunt de asemenea utilizate pentru tratamentul local al pielii. Sub formă de suspensie injectabilă, Ivomek sau analogii săi pot fi prescriși pentru câine pentru a susține ficatul animalului.

  Medicamentul Amitraz

  Pentru a crește rezistența generală a corpului, se utilizează și imunostimulante. Dieta pentru un câine bolnav este un conținut scăzut de vitamine B, precum și o scădere a cantității de proteine ​​din dietă.

  Important! Un câine bolnav trebuie ținut într-o cameră uscată și curată, umiditatea și curentul de aer sunt strict excluse.

  Prevenirea

  Prevenirea demodicozei la un animal de companie este în primul rând excluzând contactul ei cu indivizii fără stăpân.

  De asemenea, din când în când, trebuie să examinați cu atenție animalul de companie pentru a identifica rapid prezența unei afecțiuni, dacă aceasta se manifestă. Ar trebui să aveți grijă de haina și pielea câinelui, folosiți șampoane speciale pentru câini.

  Mange demodectic este o boală destul de dificilă, care poate fi dificil de vindecat. În primul rând, trebuie să contactați un medic veterinar experimentat și, după ce primiți instrucțiuni de tratament, urmați-le exact. b

  Timpul în legătură cu această boală este de o mare importanță, prin urmare, de îndată ce se observă orice manifestare a bolii pe pielea animalului, ar trebui să mergeți imediat la medicul veterinar.

  Distribuie pe rețelele de socializare:
  Așa arată
  » » Cum se tratează demodicoza la câini