Jack russell terrier (foto) - o rasă veselă de câine din filmul „masca”

Câinii din rasa Jack Russell Terrier diferă de mulți alții printr-un comportament mai echilibrat, latră mai puțin, sunt afectuoși și conformi

Clasificare

Origine: Anglia

Clasă: conform clasificării FCI - grupa 3 (terieri, secțiunea 2 - terieri mici)

Folosind: câine de vânătoare, câine de companie

Culoare: predominant alb cu marcaje roșii de toate nuanțele și negru

dimensiuni: înălțimea la greabăn: 25-30 centimetri - greutate: 4-6 kilograme

Speranța de viață: 10-15 ani, există indivizi care au trăit până la 18 ani

Un agitat vesel căruia îi place să se implice în diverse aventuri, fermecătoare și Grozav câinele cu picioare scurte este portretul unui Jack Russell tipic.

Un câine mic, cu ochi inteligenți, expresivi și cu un temperament furios bedlington terrier se simte minunat la vânătoare, călătorie și calitate câine de apartament.

Lipsa agresivității față de oameni și abilitățile mentale extraordinare au făcut ca rasa Jack Russell Terrier să fie populară, pe locul al doilea rasa de câine norwich terrier.

Terrierii Jack Russell au nevoie de mult timp în aer liber pentru a-și satisface pe deplin nevoile naturale de joc și sniffing.

Terrierii Jack Russell au nevoie de mult timp în aer liber pentru a-și satisface pe deplin nevoile naturale de joc și sniffing.

Istoria rasei

Rasa Jack Russell Terrier își are originea în Anglia și poartă numele pastorului John Russell, fondatorul rasei.

Pastorul John Russell, ca mulți alți vânători, a visat să achiziționeze un câine care să combine cele mai bune calități de lucru ale unui terrier..

Primul câine, care a devenit strămoșul unei rase noi, John, în vârstă de nouă ani, a cumpărat pe piață, impresionat de temperamentul său și de culoarea albă pură.

Ca urmare, pastorul a reușit să creeze un terrier, inteligent, capabil să urmărească neobosit turma, să lupte cu un prădător în gaură și să nu înceapă certuri cu rudele.

Terrierii săi au devenit repede cunoscuți printre vânători..

Un sistem nervos puternic, o voce clară, urechi care protejează auricula de pământ și de resturi și maxilarele puternice - acesta este un portret al unui adevărat Jack Russell.

Rasa Jack Russell Terrier a primit o recunoaștere reală pentru multe mii de kilometri de patria sa, în Australia.

Iubitorii locali au fost încântați de câinii veseli, cu picioare scurte, și i-au achiziționat ca animale de companie.

Puteți citi despre alte rase de câini de vânătoare aici: https://rum.animalefans.com/câini/2967-rase-de-câini-de-vânătoare-fotografii-cu-nume.html

Jack Russell Terrier este un mic fars deștept. Este nepretențios, rezistent și ușor de întreținut.

Jack Russell Terrier este un mic fars deștept. Este nepretențios, rezistent și ușor de întreținut.

Psihicul și caracterul

Descrierea rasei Jack Russell Terrier este un câine foarte vioi, agil și temperamental, cu un psihic stabil.

Acești terrieri sunt adevărați colerici cu sârmă și terrieri vulpi netezi, sunt neînfricate și curajoase.

Este imposibil să-i confundăm cu orice dificultate, în plus, nu și-au pierdut calitățile de lucru și adoră să vâneze animale mici.

Un portret colectiv aproximativ al lui Jack Russell este după cum urmează:

 • Un câine mic are o energie de fierbere, căreia trebuie să i se dea o cale de ieșire. Competiții sportive precum agilitate, jocuri în aer liber și drumeții, lecții pe terenul de antrenament și să înveți orice trucuri și trucuri - toate acestea îl încântă pe Jack.
 • Animalul de companie iubește foarte mult copiii, este prietenos și bucuros să se joace, astfel încât rasa este perfectă pentru familiile cu copii.
 • Jack Russell de obicei nu intră în conflict cu alte animale de companie cu care a crescut, dar poate manifesta agresivitate față de pisicile sau câinii altor persoane. Șobolanii și iepurii pentru acești câini fac obiectul vânătorii, așa că nu-i lăsați singuri cu aceste animale de companie.
Un câine din rasa Jack Russell Terrier se caracterizează printr-o dispoziție neliniștită, nu pot sta liniștiți, pentru că pentru ei mișcarea este viață

Un câine din rasa Jack Russell Terrier se caracterizează printr-o dispoziție neliniștită, nu pot sta liniștiți, pentru că pentru ei mișcarea este viață

 • Dezavantajul lui Jack Russell poate fi considerat obiceiul de a însoți toate manifestările sentimentelor cu lătrat sonor. Câinilor zgomotoși și mofturoși le place să fie obraznici și, așa Rusă și Câini estonieni, gata mereu pentru diverse aventuri.
 • Aspectul fermecător al lui Jack Russell ascunde caracterul unui terrier real: curajos, încrezător în sine și neînfricat. Acestea sunt foarte temperate, predispuse la gelozie și consideră proprietarul lor..
 • Inteligența ridicată a mușchilor necesită o muncă constantă, câinii din această rasă pot și ar trebui să fie antrenați și primesc o mare plăcere din lecții.
 • Jack Russell este atent la străini, dar niciodată agresiv față de o persoană.

Cerere

Jack Russell este un câine de vânătoare, norn, este capabil să ia decizii independente în timpul coralului fiarei și să lupte cu ea.

Prin obiceiuri, seamănă cu o rasă de câine Vizsla maghiară și weimaraner.

Vânătorii folosesc cricuri nu numai pentru a vâna vulpi, ci și pentru a servi vânatul și corala animale mari, cum ar fi căprioarele..

Câinele mic este mai puțin deranjant pentru căprioară, permițând vânătorului să se apropie.

Jax Russell are nevoie de plimbări zilnice în aer curat. Îi place în special distracția activă: alergare, sărituri, jocuri

Jax Russell are nevoie de plimbări zilnice în aer curat. Îi place în special distracția activă: alergare, sărituri, jocuri

Jack Russell este ideal pentru diverse sporturi, de exemplu, în Marea Britanie sunt liderii constanți în agilitate.

Răspunsul instantaneu face ca această rasă să fie captori și captori excelenți..

Ca animal de companie, Jack Russell Terriers a devenit extrem de popular după senzațional filmul „Masca”.

Cum să alegi un câine

Puii de câine Jack Russell Terrier își pot părăsi mama deja la vârsta de patruzeci și cinci de zile, după înregistrare și primind un card de cățeluș sau metrică pentru cățeluș.

Este recomandabil să cumpărați un cățeluș de la spectacol sau părinți care lucrează, a căror origine și rezultatele pregătirii sunt confirmate de diplome.

Absolut toți puii Jack Russell trebuie să fie activi și curioși, manifestarea timidității sau nesiguranței, precum și a agresiunii față de oameni este inacceptabilă.

Atunci când alegeți un cățeluș, trebuie să examinați cu atenție bebelușul: ochii curați, limba roz, blana lucioasă sunt semne de sănătate.

Palton plictisitor, murdar, dezvelit, burta mare - semn că nu totul este în regulă cu copilul.

Puii Jack Russell Terrier, ca și părinții lor adulți, sunt foarte jucăuși, se înțeleg bine între ei și cu alte animale de companie

Puii Jack Russell Terrier, la fel ca părinții lor adulți, sunt foarte jucăuși, se înțeleg bine între ei și cu alte animale de companie

Conform regulilor existente, cumpărătorul și crescătorul semnează un acord.

Contractul prevede condițiile de vânzare, clasa animalului de companie (show class sau animal de companie), precum și responsabilitatea crescătorului pentru eventuale anomalii congenitale la cățeluș.

În orice caz, crescătorul este obligat să ia animalul înapoi în decurs de zece zile dacă are probleme de sănătate.

Caracteristici de îngrijire

Pieptănare

Jack Russell aparține câinilor cu păr scurt, așa că pieptănarea hainei la fiecare câteva zile este suficientă, pentru care este mai bine să o folosiți furminator.

Câinii care locuiesc într-un apartament pot vărsa ușor tot timpul anului; vărsarea crește în afara sezonului.

Câinii de interior sunt printre aceștia rase, care practic nu au substrat.

În funcție de tipul de strat de Jack Russell Terrier, acesta trebuie păstrat curat, pieptănat și tăiat

În funcție de tipul de strat de Jack Russell Terrier, acesta trebuie păstrat curat, pieptănat și tăiat

Mersul pe jos

Pregătirea pentru îngrijire este o parte importantă a vieții cu câinele tău..

Jack Russell este puțin încăpățânat, așa că nu ar trebui să-l obișnuiești cu un scutec, deoarece există posibilitatea ca un câine adult să meargă la orice material textil.

Cățelușul trebuie scos (scos) afară după fiecare masă, somn, în timpul jocului.

După o lună din acest regim, cățelul va cere în mod independent să iasă afară.

Este suficient să scoateți un câine adult de două sau trei ori pe zi și aceasta ar trebui să fie o plimbare completă de două ore, cu jogging, jocuri și sărituri.

Jack Russell are nevoie de mișcare, altfel începe să dea energie acasă, roșind și stricând lucrurile.

Aici puteți afla cum să faceți jucării simple pentru câini cu propriile mâini: https://rum.animalefans.com/câini/4731-jucării-diy-pentru-câini-distracție-și-dezvoltare.html

În locurile aglomerate merită să vă îmbrăcați cu un animal de companie valorifica.

De asemenea, nu doare guler de protectie, păstrând câinele de mușcături de căpușe.

Dacă nu acordați Jack Russell Terrier spațiu pentru a stropi energia acumulată, atunci el o va înlocui cu mobilier, încălțăminte și reparații costisitoare la apartamentul proprietarului.

Dacă nu acordați Jack Russell Terrier spațiu pentru a stropi energia acumulată, atunci el o va înlocui cu mobilier, încălțăminte și reparații costisitoare la apartamentul proprietarului.

Alimente

Puteți hrăni un câine din această rasă cu oricare mâncare uscată super-premium, precum și mâncarea naturală.

Dieta trebuie să includă în mod necesar carne de vită crudă și fiartă, orez și hrișcă, legume, fructe, produse lactate.

Pentru mai multe informații despre cerealele care pot fi date câinilor, consultați aici: https://rum.animalefans.com/câini/6398-ce-cereale-se-pot-da-câinilor.html

Suplimente de calciu cu hrană echilibrată și variată, Jack Russell nu are nevoie de până la patru luni.

După schimbarea dinților, puteți introduce complexe vitaminice speciale în dietă..

Se recomandă hrănirea cățelușului de cel puțin 4 ori pe zi până la vârsta de șase luni.

În această perioadă, bebelușul trece printr-o etapă de creștere intensivă, prin urmare, baza dietei ar trebui să fie carnea sau produsele din carne (60% din volumul total de alimente).

Aproximativ 20% sunt carbohidrați sub formă de orez, hrișcă și mei.

Calciul necesar oaselor, animalul de companie obține din produse lactate (aproximativ 20%): brânza de vaci sau chefirul pot înlocui o singură hrănire.

Jack Russell Terrier poate păzi cu ușurință lucrurile proprietarului, deoarece, prin natura sa, are instinctul unui serviciu de pază și santinelă

Jack Russell Terrier poate păzi cu ușurință lucrurile proprietarului, deoarece din fire are instinctul unui serviciu de pază și santinelă

De la șase luni la un an, un câine tânăr primește mâncare de trei ori pe zi.

Activitatea fizică sporită și o mulțime de jocuri distractive ajută la transformarea tuturor celor consumate în energie.

Câinii adulți mănâncă de obicei de două ori pe zi..

Trebuie avut în vedere faptul că majoritatea reprezentanților rasei Jack Russell Terrier tind să se îngrașe rapid, astfel încât, în absența antrenamentului și a exercițiilor fizice, puteți reduce ușor cantitatea de alimente.

Sănătate

Boli tipice

Jack Russells are, în general, o stare bună de sănătate, dar riscă:

 • Patologia capului femural;
 • Displazia articulației șoldului;
 • Surditate;
 • Anomalie oculară, cataractă.
Rasa Jack Russell Terrier poate fi păstrată în aer liber: tolerează cu ușurință vremea rece, chiar și cu zăpadă

Rasa Jack Russell Terrier poate fi păstrată în aer liber: tolerează cu ușurință vremea rece, chiar și cu zăpadă

Vaccinări

Toți puii care au atins vârsta de două luni trebuie vaccinați cu vaccinuri complexe fără rabie de două ori cu un interval de douăzeci și unu de zile.

Următoarea vaccinare se face după schimbarea dinților, la șase sau șapte luni. Apoi, un an, câinele este vaccinat cu un vaccin antirabic complex.

Vaccinare de la rabie este obligatorie pentru puii de trei luni, care sunt planificați să fie folosiți la vânătoare, pentru animale de companie prima vaccinare împotriva rabiei se poate face la vârsta de un an.

Blana albă a Jack Russell Terrier se murdărește rapid în timpul plimbărilor, de aceea necesită o curățare specială pe teren umed

Blana albă a Jack Russell Terrier se murdărește rapid în timpul plimbărilor, de aceea necesită o curățare specială pe teren umed

Tricotare

Cățelele Jack Russell sunt de obicei împerecheate a treia căldură, se practică tricotatul manual.

Pentru a obține documente pentru pui, trebuie să obțineți o pană, după ce ați primit o evaluare la expoziție și o diplomă de promovare a testelor.

Jack Russell Terrier - un însoțitor curajos și neînfricat

Jack Russell Terrier - un însoțitor curajos și neînfricat

Un bărbat Jack Russell poate fi tricotat la vârsta de un an și jumătate.

Jack Russell Terrier (foto) - o rasă veselă de câine din filmul „Masca”

Un agitat vesel care iubește să se implice în diferite aventuri, un câine fermecător și drăguț cu picioare scurte - acesta este un portret al unui Jack Russell tipic

Dubrov Bogdan8 Rezumat general CaracteristicăAgresiune6Adaptare10Activitate10Greutate4Formare8Prieten66 Jucaus 10Inteligență8Zgomot10 |
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Jack russell terrier (foto) - o rasă veselă de câine din filmul „masca”