Bully (american bully)

American Bully este o rasă de câine însoțitoare foarte tânără. În spatele aspectului lor formidabil, există o dispoziție afectuoasă și o inimă bună, dar numai până acum nimic nu amenință familia. În caz de pericol, taurii sunt capabili să-și arate toată puterea și puterea. În Rusia și țările CSI, rasa este foarte mică, iar cererea mare de câini generează un cost nerezonabil de ridicat.

American Bully Extreme

Crescătorii au urmărit să creeze un însoțitor ideal și să arate câinele care să arate similar cu rasa inițială, dar lipsit de agresivitate față de alte animale și nu ar putea fi folosit pentru luptă sau vânătoare. Dacă nu au existat probleme cu aspectul, atunci a trebuit să mă joc cu personajul, având în vedere că trebuia să traversez departe de câinii decorativi. În America, rasa a primit recunoaștere oficială în 2004..

Bully în engleză înseamnă - „bully” sau „bully”.

Rasa este recunoscută de American Bully Kennel Club (ABKC), United Kennel Club (UKC), European Bully Kennel Club (EBKC) și de alții. Organizația Internațională Cinologică nu se grăbește cu înregistrarea agresorului. Alte denumiri ale rasei sunt American Bully Pit sau Bullipit.

Video despre rasa de câine American Bully

Aspect

American Bully este un câine cu o construcție atletică impresionantă, care arată atât forță, cât și agilitate, compact, îndesat, cu mușchi voluminoși. Dimensiunea este medie spre mare. American Bully trebuie să fie în stare bună, fără semne de obezitate. Înălțimea și greutatea trebuie să fie într-un format proporțional pătrat.

Standardul rasei identifică patru soiuri, care diferă în creștere. Nu există o limită strictă de greutate pentru niciunul dintre tipuri.

 • Standard (Bully standard) - tipul principal, câinii trebuie să îndeplinească toate cerințele descrise în standard. Creșterea masculilor este de 43-51 cm, cățelele - 40-48 cm.
 • Buzunar (buzunar de buzunar). Cei mai mici câini. Înălțimea câinelui este de până la 43 cm, cățelele - până la 40 cm. În caz contrar, câinii respectă descrierea din standard.
 • Clasic (Bully clasic) - câinii de acest tip se disting printr-un os mai ușor și cu o greutate mai mică în comparație cu standardul. În caz contrar, au toate caracteristicile unui agresor. Mai mult decât alții, seamănă cu un pitbull american sau amstaff. Înălțimea masculină - 43-51 cm, cățelele - 40-48 cm.
 • Extrem (Bully extrem) - tipul diferă de standard în structura corpului: o structură mai masivă (mai mult os), mai mult volum muscular și, în consecință, mai multă greutate decât bully standard. Tipul extrem respectă standardul, cu excepția câtorva puncte: este posibil ca buzele să nu se potrivească perfect, este permisă o anumită umezeală - poate exista o ușoară pălărie pe gât - articulațiile hock sunt ușor rotite spre exterior, o ușoară spate înaltă este acceptabilă.
 • XL (XL bully) - un tip de câine, diferind în principal în înălțime. Bărbați - 51-58 cm, femele - 48-56 cm. Pentru taurul XL, standardul descrie aceleași modificări ca și pentru cel extrem: buzele s-ar putea să nu se potrivească perfect, este permisă o anumită umezeală - poate exista o ușoară pălărie pe gât - articulațiile hock sunt ușor întoarse exterior, ușor cu spatele ridicat este acceptabil.

Capul este bine definit, greu, mare și lat. Mușchii obrajilor sunt bine exprimați, picioarele sunt distincte și adânci. Botul este de lungime medie și larg. Lungimea este mai mică decât lățimea, dar nu atât de mult încât să interfereze cu respirația normală. Contururile botului sunt pătrate, puntea nasului este dreaptă. Urechile pot fi naturale, dar mai des decupate. Ochii sunt în formă de migdale, depărtați, așezați suficient de adânc, vizibilitatea conjunctivei ar trebui să fie minimă. Fălcile sunt foarte puternice, mușcătura este foarfecă. Buzele se lipesc strâns, posibil ușoare cădere în colțuri. Nasul este larg cu nările bine deschise. Nasul poate avea orice altă culoare decât roz deschis. Ochii preferabil întunecați.

Gâtul este greu, ușor arcuit și se lărgește spre umeri. Umerii sunt compacti, puternici și musculoși, bine separați și bine relaxați. Umărul este egal cu lungimea lamei, cu care este conectat la un unghi de 35-45 °. Antebrațele și cernelurile sunt drepte și puternice. Corpul este masiv, de lungime medie. Oferă impresia unei mari forțe pentru dimensiunea sa. Coaste rotunjite. Pieptul este foarte lat datorită membrelor anterioare îndepărtate, adânc și bine umplut. Spatele este scurt, drept sau înclinat ușor spre baza cozii. Picioarele din spate sunt bine musculare, angulația și lățimea căruciorului trebuie să fie în echilibru cu picioarele anterioare. Văzute din spate, picioarele sunt drepte și paralele. Coada este așezată jos, înclinându-se spre vârf, extinzându-se aproximativ până la joncțiune. Jos în poziție; în timpul mișcării este menținut la nivelul liniei de sus.

Paltonul este scurt, gros, greu la atingere, ar trebui să fie strălucitor, fără un indiciu de retragere a părului. Toate culorile sunt permise, cu excepția merle.

Dimensiunile agresorilor americani

Caracter

American Bull este un câine vesel, plin de viață, echilibrat și încrezător, cu o atitudine prietenoasă față de oameni. Este foarte atașat de toți membrii familiei, dar îl vede pe proprietar într-unul. Bine pentru copii. Interesul pentru viață, disponibilitatea de a-i mulțumi pe proprietar în orice și o relație strânsă cu familia fac ca americanul Bully să fie un excelent companion și câine de familie. Bulli este un paznic inteligent și protector de încredere, este cunoscut pentru loialitatea și toleranța față de străini, până când depășesc limitele a ceea ce este permis. Într-un cadru normal, el nu este agresiv și rareori provoacă conflicte. Dacă este necesar, reacționați cu viteza fulgerului, protejați membrii familiei și proprietățile cu zel și altruism.

Cu condiția să fie bine socializați, taurii americani se înțeleg bine cu alte animale. Crescătorii încearcă să eradice agresivitatea față de alți câini, dar această trăsătură rămâne pronunțată la unii indivizi. Bătăușul are un prag de durere ridicat, care a fost moștenit de la strămoșii care luptau..

American Bully nu este cea mai bună alegere ca prim câine. Nu este potrivit pentru persoanele pasive, proprietarul trebuie să fie în concordanță cu caracterul câinelui, să fie calm, încrezător și consecvent.

educatie si antrenament

American Bully este foarte antrenabil și are un nivel ridicat de inteligență. El este capabil să învețe și să se străduiască să-i facă pe plac proprietarului. Reacționează mai bine la recompense în timpul antrenamentului.

Pentru taur, socializarea timpurie este foarte importantă, învățând câinele către oameni noi și mirosuri, învățând să fie prietenos cu alte animale. În procesul de creștere, este important să se stabilească o relație de încredere cu câinele, dar, în același timp, să rămână pentru ea un lider, un lider, de a cărui îndrumare are nevoie. Bătăușii trebuie crescuți moderat strict, fără utilizarea forței fizice. Predarea comenzilor cățelușului începe la o vârstă fragedă acasă. La vârsta de 6 luni, este recomandabil să începeți să participați la cursuri de ascultare. Nu trebuie să vă angajați în protecție și gardă timp de până la 2 ani, acest lucru poate afecta negativ psihicul câinelui.

Bully este un câine prea serios pentru a lăsa antrenamentul să-și urmeze cursul. În ciuda prieteniei și lipsei de furie, lovind mâinile neexperimentate, câinele poate prezenta calități nedorite pentru rasă, mai ales dacă aceștia sunt bărbați tineri..

Caracteristicile conținutului

Bully este potrivit pentru păstrarea incintei numai în țările cu climă blândă și ierni calde. Un câine cu haina netedă nu tolerează bine înghețul. În plus, agresorul are nevoie de un contact permanent cu persoana respectivă. Va fi fericit să locuiască într-o casă privată și se va adapta rapid la apartament. Cu o plimbare bună, va fi un animal de companie curat, fără probleme, un prieten pentru copii și un paznic de încredere. Mutarea sezonieră este exprimată moderat, cu o îngrijire bună și curățare regulată, este aproape invizibilă. Câinii cu buzele căzute prezintă ușoare babe..

În sezonul rece, înainte de plimbări pozitive, este recomandabil să încălziți bătăușul; pături și salopete cu o căptușeală de blană sunt potrivite.

American Bully are nevoie de o activitate fizică bună, se plimbă cel puțin o oră pe zi. În mod ideal, acesta ar trebui să fie un loc sigur în care câinele să poată alerga și să se joace fără lesă..

Câine american Bully

Îngrijire

Îngrijirea unui agresor american este foarte simplă. Este suficient să spălați câinele o dată pe săptămână sau mai rar cu o perie specială sau mită pentru câinii cu părul scurt. Se scaldă la nevoie, dar nu mai des de o dată pe lună. Curățați-vă urechile și tăiați-vă regulat unghiile. Având în vedere tendința către formarea plăcii dentare, cățelușul recomandă să învețe de la o vârstă fragedă să se spele pe dinți și să efectueze această procedură de-a lungul vieții de cel puțin 2 ori pe săptămână.

Alimente

Alegerea metodei de hrănire revine proprietarului. Taurii se adaptează la fel de bine la alimentele gata consumate sau la alimentele naturale. Merită luat în considerare nevoia lor mare de proteine, aproximativ 70% din carne și organe ar trebui să fie prezente în dietă. În perioada de creștere activă, dieta este suplimentată cu suplimente de vitamine și minerale. Hrana comercială trebuie să fie mai mare decât prima. Potrivit pentru câinii activi mijlocii până la mari.

Sănătate și longevitate

American Bully este în general puternic și sănătos, dar rasa are o tendință genetică către unele boli:

 • Cataractă;
 • Displazie;
 • Râia demodectică;
 • Atrofia nervului optic;
 • Buza despicat;
 • Insuficiență cardiacă congenitală
 • Dislocarea rotulei;
 • Intoleranta la caldura;
 • Diverse tipuri de probleme dentare.

Având în vedere riscul de a dezvolta patologii cardiace de bătăi, este recomandabil să faceți un examen fizic anual, care include o consultație cu un cardiolog. Fără greș, câinele este vaccinat conform schemelor general acceptate, paraziții interni și externi fiind expulzați în mod regulat. Speranța de viață este de obicei de 12-14 ani.

Alegerea unui pui de ras American Bully

În America, taurii sunt foarte obișnuiți, iubiți și apreciați. În Europa și Rusia, rasa câștigă doar popularitate și este încă puțin cunoscută în rândul crescătorilor de câini. Pepiniere se găsesc deja în orașele mari, dar efectivele de animale sunt încă foarte mici. Pe de o parte, acest lucru este bun, deoarece crește probabilitatea ca câinii cu sânge bun cu un psihic stabil să fie folosiți la reproducere..

Poate fi dificil să faci diferența dintre un adevărat cățeluș de taur și un Pit Bull american similar. Acest lucru este folosit de escroci care vând sub masca unei rase noi scumpe de pui Pit Bull Terrier sau Amstaff.

După ce ați decis o canisă sau un crescător, trebuie să vă asigurați de autenticitatea documentelor pentru câini, să cunoașteți părinții cățelușilor, să evaluați temperamentul și aspectul acestora. Copiii trebuie să fie sănătoși, activi și prietenoși în exterior, fără semne de agresiune sau lașitate. Deja la vârsta de 2-3 luni, este posibil să se determine conformitatea cu standardul din mai multe puncte. Crescătorii de câini fără experiență sunt mai bine să caute ajutor de la un manipulator de câini expert.

Preț

Costul mediu al unui cățeluș Bully american în Rusia este de 150.000 de ruble. Prețul este influențat de exteriorul, genealogia și geografia creșei. Interesul față de rasă este destul de mare, de multe ori există o coadă lungă pentru pui, ceea ce le crește și mai mult valoarea. În canisele europene, un cățeluș de taur pur curat costă în jur de 1.000 de euro, dar chiar și ținând cont de costul livrării, bebelușul este adesea mai ieftin decât în ​​patrie.

Fotografii

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bully (american bully)