Nobivak dhppi: instrucțiune și aplicare a vaccinului lepto

Aplicarea medicamentuluiUn câine poate trăi atât în ​​casă, cât și în curte, dar în același timp se poate infecta oricând cu orice boală periculoasă. Și riscul este același pentru toți câinii, indiferent de locul în care trăiesc. Dar, pentru a preveni boala, este imperativ ca aceasta să fie vaccinată. Desigur, vaccinarea unui prieten cu patru picioare nu garantează că nu se va îmbolnăvi. Dar, pe de altă parte, infecția în organism a acestor animale care au fost vaccinate va fi dificil de pătruns, deoarece va rezista la orice virus.

Se știe că cel mai popular vaccin de astăzi este Nobivak. Acest lucru se explică prin prețul acestui medicament este scăzut, dar, pe de altă parte, depășește orice alt mijloc similar în eficacitatea sa. Astăzi, există diferite versiuni ale acestui vaccin, care ajută la prevenirea mai multor boli grave la prietenii cu patru picioare..

Descrierea și aplicarea medicamentului Nobivac pentru câini

Vaccinul Nobivac se vinde sub formă de pulbere albă uscată. Cel mai adesea se toarnă în sticle. Setul include, de asemenea, fiole speciale cu solvent tamponat cu fosfat. Dar merită să ne amintim că vaccinul monovalent Nobivac R și L este furnizat în clinici și farmacii sub formă lichidă. Vaccinul se vinde într-o cutie de carton, în care se potrivește exact cu 10 sticle.

Înainte de a administra vaccinul câinelui, trebuie mai întâi să amestecați flaconul cu solventul și să-l agitați foarte bine. Există momente în care sticla este crăpată sau data de expirare a trecut deja. În acest caz, este necesar să îl fierbeți timp de 5-10 minute pentru a deveni inofensiv. Dar este mai bine să-l arunci. Dacă sticla este deschisă, o puteți folosi doar 1 oră, dar nu mai mult.

Dacă vaccinarea a avut loc, atunci câinele trebuie protejat de apă, hipotermie și stres. Dacă un animal de companie cu patru picioare se antrenează, atunci, în consecință, este necesar să le facilitați puțin, deoarece corpul câinelui este ușor slăbit și poate chiar să se îmbolnăvească cu un stil de viață activ. Apropo, trebuie să monitorizați cu atenție locul în care s-a făcut vaccinarea, deoarece inflamația apare adesea în acest loc. Dar în câteva zile va dispărea de la sine.

Soiuri de droguri Nobivac

Se știe că eliberarea acestui medicament Nobivac pentru animale este gestionată de Intervet International, care, în ciuda faptului că aparține Olandei, își are sediul în Olanda..

Această serie include mai multe varietăți de medicament:

 1. Nabiak lepto pentru câiniNobivac KS, un vaccin complex care ajută la combaterea unor boli periculoase precum bordeteloza și parainfluenza. Pentru a vaccina un animal, vaccinul trebuie administrat pe cale orală.
 2. Nobivac Puppy DP. Acest vaccin a fost dezvoltat special pentru pui. Se administrează de obicei copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 săptămâni atunci când nu se poate utiliza alte medicamente. Scopul său este de a proteja animalul de boli precum ciuma și enterita parvovirusului..
 3. Nobivac DHPPi. Acest vaccin poate fi utilizat atât la câinii adulți, cât și la puii cu vârsta sub 10 săptămâni. Acest vaccin este, de asemenea, interesant, deoarece poate fi utilizat în combinație cu alte medicamente, de exemplu, cu un vaccin împotriva rabiei sau împotriva leptospirozei. Apropo, acest tip de medicament popular vă permite să formați rapid imunitate la pui, care va rămâne în ei încă un an..
 4. Nobivac R este un vaccin monovalent, a cărui utilizare este posibilă cu un polivalent.
 5. Nobivac L. Acest vaccin previne leptospiroza la câini.

Recomandări pentru utilizarea drogului Nobivac lepto

Cum să utilizați medicamentul corectProcedura de vaccinare a câinilor cu Nobivac este complexă și în timp poate dura destul de mult. Dar acest lucru va depinde de multe condiții..

În primul rând, trebuie să știți vârsta cățelușului pentru a primi această procedură. Acest lucru va ajuta la determinarea tipului de medicament care trebuie aplicat. Timp de aproximativ 2 sau 3 săptămâni, cățelușului i se administrează un medicament antihelmintic. Dar dacă se dovedește brusc că câinele are viermi, atunci vaccinarea nu se face, deoarece este complet inutilă, deoarece vaccinul antirabic pur și simplu nu va acționa asupra animalului.

Prin urmare, înainte de a fi vaccinat, este obligatoriu examinarea animalului de către un medic veterinar. La urma urmei, dacă corpul unui câine este slăbit sau este nesănătos, atunci nu poate fi vaccinat. Este demn de remarcat faptul că câinele trebuie să aibă o dispoziție bună înainte de vaccinare și trebuie să aibă un apetit excelent. Nu puteți vaccina și acei câini care au fost găsiți recent pe stradă sau cumpărați recent. În primul rând, trebuie să le monitorizați cu atenție și să identificați dacă au boli ascunse..

Înainte de vaccinare, prietena cu patru picioare este lăsată acasă, nu are voie să iasă afară, deoarece nu poate intra în contact cu alte animale de companie. Și dacă este necesar să faceți andocarea cozii sau a urechilor, atunci această procedură ar trebui să aibă loc cu 3 săptămâni înainte de vaccinare.

Merită să ne amintim că Nobivac trebuie achiziționat pentru utilizare numai în clinici veterinare sau farmacii. De asemenea, este posibil să îl cumpărați la un magazin de animale de companie. Dar nu îl puteți cumpăra din mâinile voastre sau chiar prin anunț, unde uneori chiar și instrucțiunea lipsește. Se știe că vaccinarea câinilor Nobivac poate provoca alergii la animal. În plus, dacă câinele este foarte sensibil, atunci poate dezvolta chiar șoc anafilactic, astfel încât un astfel de prieten cu patru picioare va avea nevoie și de un antrenament special..

Condiții de utilizare a medicamentului Nobivac

Se știe că prima vaccinare la un cățeluș ar trebui să aibă loc după ce acesta are 8 sau 9 luni. Și acest lucru necesită DHPPi, care este utilizat numai în combinație cu Nobivak L. 3 săptămâni de urmărire a cățelușului, și apoi re-vaccinați cu trei medicamente:

 1. DHPPi.
 2. Nobivak L.
 3. Rabia Nobivac.

După aceea, a treia vaccinare a câinelui va fi doar la vârsta de 1 an. Acesta este cel mai frecvent program de vaccinare pentru animalele de companie cu patru picioare. Dar unele clinici veterinare utilizează o schemă de vaccinare diferită, dar animalele de companie adulte trebuie să primească o astfel de vaccinare în fiecare an. Dar se efectuează în mod necesar sub supravegherea unui medic..

Contraindicații pentru vaccinarea unui câine

Există mai multe reguli de care trebuie să ții cont atunci când vaccinezi. În primul rând, merită să ne amintim că vaccinările sunt administrate numai animalelor sănătoase. Dar mai sunt și alții contraindicații pentru imunizarea cu Nobivac:

 1. Alergie la orice componente ale vaccinului care pot apărea deja în timpul primei vaccinări.
 2. Dacă animalul are vreo boală.
 3. Sarcina.

Prețul vaccinului Nobivac

Costul nabivacului de droguriDe obicei, în farmaciile veterinare un pachet de Nobivak costă aproximativ 250-300 de ruble. Dar dacă comandați vaccinul prin internet, atunci prețul va fi mai mic. Dar atunci va trebui să plătiți pentru faptul că acest pachet va fi livrat, ceea ce va avea ca rezultat același preț ca și în farmacie. Se știe că preparatele R și L sunt, desigur, mult mai ieftine. Va merita aproximativ 100-200 de ruble.

Depozitarea vaccinurilor

Imediat după achiziționarea vaccinului, acesta trebuie plasat într-un loc uscat și, de preferință, întunecat. Acest lucru se aplică și transportului acestui medicament. Perioada de valabilitate a Nobivak nu trebuie să depășească 2 ani. Merită să vă asigurați că vaccinul nu îngheță. Dacă se întâmplă, atunci devine inutilizabil. Întotdeauna merită să citiți ce este scris pe sticlele de Nobivac pentru câini instrucțiuni de utilizare..

Întotdeauna merită să ne amintim că vaccinarea unui câine este, în primul rând, protecția persoanei însuși împotriva bolilor periculoase. Dar vaccinând întotdeauna câinele trebuie făcut în clinică, unde este un medic experimentat.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Nobivak dhppi: instrucțiune și aplicare a vaccinului lepto