Mâncare grandin pentru câini

Dintre crescători, hrana pentru câini Grandin este cunoscută de mult - un produs al producătorilor cehi și germani care răspunde tuturor nevoilor corpului animalului de companie, spune însăși compania. Astăzi vom încerca să înțelegem compoziția acestui aliment, să aflăm din ce materii prime este fabricat și să tragem concluzii despre calitatea acestuia, precum și dacă acest aliment poate revendica titlul de hrană completă pentru câini.

Mâncare uscată Grandin pentru câini

În ceea ce privește hrana pentru conserve, fabrica Landguth situată în Germania este responsabilă pentru producția lor. Ambele întreprinderi sunt moderne și au multe certificate care confirmă clasa înaltă a produselor lor..

Din câte am înțeles, mâncarea pentru câini Grandin este făcută la comandă la fabrici terțe, iar proprietarul mărcii nu deține producția, ci oferă doar rețeta. Aceasta este o practică obișnuită și chiar și multe feed-uri eminente, ale căror nume se aud în mod constant, dau îngrijorări de producție, așa cum se spune, altor mâini..

Conform informațiilor de pe site-ul oficial al hranei pentru câini Grandin, toate rețetele sunt dezvoltate cu participarea crescătorilor și a medicilor veterinari, iar toate materiile prime sunt utilizate numai de o calitate excepțională. De asemenea, este indicat faptul că producătorul deține propria sa canisa și, prin urmare, poate observa dinamic modul în care alimentele mărcii lor ajută la creșterea și dezvoltarea puiilor și câinilor adulți..

Sortiment de furaje

În total, gama de furaje marca Grandin include 11 tipuri de alimente: 7 rații uscate și 4 tipuri de conserve. Conserve sunt prezentate în următoarele arome:

 • Pentru adulți - cu pui, miel și carne de vită.
 • Pentru pui - cu curcan.

Toate conservele sunt disponibile în două pachete - cutii cu inel pentru deschidere fără cuțit, 200 și 400 de grame.

Conserve pentru câini Grandin

Mai mult furaj uscat:

 • Pentru puii de rase mici - cu pui;
 • Pentru câinii adulți de rase mici - cu miel;
 • Dieta pentru câinii mici pe bază de carne de pui (55% carne);
 • Mancare fara grau cu 70% pui - si pentru rasele mici;

Toate aceste furaje sunt vândute în două opțiuni de ambalare - pungi de 400 g. și 1,5 kg.

De asemenea, în linia de hrană uscată există hrană pentru câini de rase medii și mari:


 • Pentru puii de rase mari - pe bază de pui;
 • Pentru adulții de rase mari - de asemenea, cu un pui;
 • Pentru câinii adulți de toate rasele - cu carne de miel.

Iată întreaga listă a alimentelor pentru câini Grandin disponibile crescătorilor. Sincer vorbind, nu există unde să ieșiți la plimbare: nu există linii veterinare, nu există nici mâncare, ținând seama de caracteristicile rasei, sau mâncare specială pentru câinii care au nevoie de o dietă specială.

Alegerea între carne și mâncare uscată

Să aflăm în ce constau aceste diete. Pentru analiză, am ales cel mai versatil tip de mâncare care are recenzii destul de bune - pentru adulții de rase medii și mari, pe bază de miel.

Analiza compoziției furajului Grandin

Conform informațiilor disponibile consumatorului, acest feed constă din următoarele componente:

 • Miel (15% carne proaspătă + 5% uscat);
 • Păsări de curte (19,5% pui uscat)
 • 3% ficat de miel (hidrolizat);
 • Orez integral;
 • Orez macinat;
 • Grăsime de pasăre.

Aceste componente din partea de sus a listei alcătuiesc cea mai mare parte a feedului (pe baza analizelor de feed din trecut). Restul ingredientelor sunt substanțe cu un conținut scăzut în furaje, care au numai beneficii indirecte și nu afectează semnificativ conținutul de nutrienți.

Următoarele pe listă sunt pulpa de sfeclă uscată, tortul de mere uscat, uleiul de somon și drojdia de bere. Închiderea listei de nutrienți sunt dihidrogen fosfatul de sodiu, rădăcina de cicoare în cantitate de 0,01% și yucca, care este de 0,005% în furaje. Aceasta încheie lista componentelor.

În opinia noastră, acest feed are o compoziție foarte modestă, care este tipică pentru feedurile premium și unii reprezentanți ai super-premium. Cu toate acestea, recenziile despre mâncarea uscată pentru câini Grandin susțin că aceasta este exact mâncare super-premium. Vom trage o concluzie despre aceasta mai târziu - când vom analiza în detaliu fiecare componentă a feedului.

Compoziția dietei câinelui

De asemenea, nu va fi inutil să aflăm conținutul garantat de substanțe:

 • Proteine: 24%;
 • Uleiuri și grăsimi: 14%;
 • Fibra: 2,3%;
 • Conținut de cenușă: 7,9%;
 • Calciu: 1,5%;
 • Fosfor: 1%.

Toți indicatorii arată bine și sunt destul de capabili să răspundă nevoilor unui câine care locuiește într-un apartament. Dacă câinele are un stil de viață activ și primește o activitate fizică semnificativă, dieta sa ar trebui să conțină mai multe proteine ​​care pot satura animalul cu energie..

Proteină

Mielul și puiul sunt prezente ca sursă de proteine ​​în furaje. Conținut de miel - 15% carne proaspătă + 5% carne uscată. Se pare că nu este rău, dar merită să ne amintim că în timpul producției, apa din carnea proaspătă va fi îndepărtată și, în cel mai bun caz, o treime din ea va rămâne (aproximativ 5%).

19,5% pui uscat este un indicator destul de bun. Este o sursă de proteine ​​de calitate care este aproape complet absorbită de câini..

Pui Krudka

Conținutul de ficat de miel este, de asemenea, indicat în cantitate de 3%. Ficatul conține și proteine ​​animale, totuși, datorită cantității sale reduse, a fost adăugat, cel mai probabil, ca aromă naturală care îmbunătățește aportul de furaje.

Grăsimi

Grăsimea păsărilor și uleiul de somon sunt indicate ca componente lipidice..

Grăsimea de pasăre este un produs obținut după prelucrarea carcaselor de orice tip de pasăre. Conține aproximativ 90% acizi grași, atrăgători pentru animale datorită mirosului său. Cu toate acestea, această componentă nu poate fi numită de foarte înaltă calitate - nu se știe din ce materie primă a fost obținută și ce grad de purificare are de impurități.

Uleiul de somon este o sursă bună de acizi grași polinesaturați. Cu toate acestea, metoda de obținere a materiilor petroliere - topirea sub influența temperaturilor ridicate distruge practic beneficiile acestei componente. În plus, trebuie remarcat faptul că în lista de ingrediente uleiul este sub mijloc, ceea ce înseamnă că conținutul său este scăzut..

Glucidele

Procentul de carbohidrați nu este specificat, putem spune cu încredere că există destul de mulți dintre ei. Orezul integral și orezul zdrobit sunt în esență același produs: conțin o mulțime de carbohidrați care sunt aproape imposibil de digerat de un câine. Aceasta înseamnă că, în hrana pentru câini, orezul acționează ca un material de umplutură și se adaugă pentru a reduce costurile de producție..

Orez pentru un câine

Recenziile despre mâncarea pentru câini Grandin spun adesea că este o mâncare fără cereale. Acest lucru nu este în întregime adevărat. Nu există grâu, este adevărat, dar este înlocuit cu succes cu orez..

Componente suplimentare

Sfecla și pulpa de mere sunt surse de fibre, nu au alte proprietăți utile. Prezența vitaminelor este posibilă în tescovină de mere, cu condiția ca tescovina să fie uscată fără acțiunea temperaturilor ridicate.

Drojdia de bere este un nutrient care este bun pentru piele și blană. De asemenea, participă la digestie, servind ca prevenire a disbiozei intestinale. De asemenea, conține proteine ​​sănătoase (până la 50% conținut), care este foarte ușor de digerat.

Rădăcina de cicoare este un supliment benefic de inulină. Cu toate acestea, un conținut de 0,01% neagă toate beneficiile - un kilogram de furaje conține 0,1 grame de aditiv.

Este aceeași poveste cu yucca - această plantă, atunci când este adăugată la alimente, are o serie de proprietăți benefice. Cu toate acestea, conținutul de yucca este, de asemenea, neglijabil - 1 kg. hrana finită conține 0,05 grame de plantă. Comentariile, așa cum se spune, sunt inutile.

Aș dori să spun și despre dihidrogenofosfatul de sodiu. Este un aditiv alimentar care ajută la păstrarea culorii furajelor. Aparent, fără adăugarea unei substanțe chimice, alimentele nu par suficient de atractive.

Și încă un punct foarte important. Compoziția nu indică conținutul conservanților, cu toate acestea, pe site-ul producătorului despre conținutul de antioxidanți și conservanți din furaje, există o mică notă de subsol cu ​​litere mici. Considerăm că aceasta este o lipsă de respect deschisă pentru consumatorii noștri: spun ei, nu ne ascundem, există conservanți și scriem despre asta. Dar o facem astfel încât nimeni să nu observe. Acesta este un dezavantaj imens pentru orice feed..

Compoziția hranei pentru câini Grandin

Așa este el - mâncarea lui Grandin. După ce am analizat compoziția și luând în considerare toate nuanțele, avem tendința de a atribui acest aliment segmentului premium de furaje, deoarece acesta crește și crește până la super-premium. Vai, dar este așa.

Recenzii despre hrana pentru câini Grandin

Pe net puteți găsi destul de multe păreri despre Grandin. Practic, oamenilor le place acest aliment datorită prezenței cărnii și a componentelor din carne în acesta. Dar mulți se plâng de prevalența scăzută și disponibilitatea furajelor. Iată câteva dintre cele mai importante recenzii ale fluxului:

Andrey, proprietarul beagle:

„Am hrănit câinele Royal, dar am vrut să reduc costurile cu mâncarea. La sfatul colegilor iubitori de câini, l-am luat pe Grandin pentru un test - compoziția mituită, iar prețul este plăcut. În ceea ce privește mâncarea - câinele mănâncă cu plăcere, nu există probleme speciale cu digestia și sănătatea. Până să rămânem pe Grandin! "

Svetlana, crescător Yorkshire Terrier:

„Margelelor mele le-a fost greu să aleagă mâncarea - una le-a făcut să înjure, cealaltă le-a făcut haina decolorată. Veterinarul a sfătuit să ia Grandin pentru rase mici fără grâu pentru o probă - suntem fericiți. Prețul este rezonabil, compoziția este bună, în timp ce totul ți se potrivește "

Alina, amanta din Beijing:

„L-am cumpărat pe Grandin pentru ocazie și l-am dat câinelui. A început diareea și m-am grăbit să returnez mâncarea veche. Mai târziu, medicul a spus că, cel mai probabil, Baksik avea o intoleranță la ceva. Nu mai experimentăm J ".

După cum puteți vedea, recenziile sunt în mare parte laudative. Prețul scăzut și gustul bun fac din acest feed un competitor demn pentru alimentarea economică foarte ieftină. Cu toate acestea, în opinia noastră, având în vedere oportunitatea financiară, merită totuși să cumpărați un câine cu alimente de calitate mai bună..

Veterinarii vorbesc și despre Grandin - nu am găsit discursuri entuziaste, dar nici nu există opinii sincer negative. Acesta este un „țăran mijlociu puternic” al segmentului premium, nici mai mult, nici mai puțin.

Mâncare pentru câini preț Grandin

În ceea ce privește costul furajelor, noi, după ce am studiat vitrinele online, am obținut următorii indicatori de costuri medii:

Ambalaj alimentar uscat 0,4 kg. în funcție de gust, costă aproximativ 220-320 de ruble;

 • 1,5 kg. - de la 545 la 780 de ruble;
 • 3 kg. - de la 1050 la 1200 de ruble;
 • 12 kg. - de la 4000 la 4300 ruble.

Conserve, de asemenea, indiferent de gust, costă 120 de ruble. pentru o cutie de 200 de grame și aproximativ 160 de ruble. pentru 400 de grame.

Mâncarea nu este cea mai scumpă și aproape orice proprietar de câine iubitor își poate permite. Îți dorim sănătatea animalelor de companie și sperăm că acest articol te-a ajutat în alegerea unui aliment decent pentru însoțitorul tău cu coadă.!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Mâncare grandin pentru câini