Animalele ar trebui castrate? Pregătirea și urmările

Pisică și câineDupă ce o pisică pufoasă sau un câine drăguț apare în casă, mai devreme sau mai târziu, încă se pune întrebarea dacă trebuie să fie sterilizați. Dacă merită să mergi la o procedură similară - decizia este a ta. Și totuși, castrarea oricărui animal, pisică sau câine, are avantajele și dezavantajele sale, detalii importante la care ar trebui să fii atent..

Din articolul nostru veți afla ce este această operațiune și cum să o organizați corect..

Ce este

Sterilizare sau castrare - o metodă care vă permite să scăpați de posibilitatea concepției sau a sarcinii la animale prin intermediul intervenției chirurgicale. Garantează pe deplin absența sarcinii și nașterii, întreruperea scurgerilor ciclice la femei și absența funcției reproductive la bărbați..

În timpul procedurii, glandele sexuale sunt îndepărtate: ovarele la femele și testiculele la bărbați. La femele, uterul în sine este, de asemenea, adesea îndepărtat. Dacă vorbim despre de ce și când este mai bine să castrăm o pisică sau un câine, atunci există câteva recomandări pentru procedură, pe care le vom discuta mai jos.

În reproducere se folosește adesea consangvinizarea, aflați ce este, care sunt riscurile și beneficiile metodei.
De asemenea, ar trebui să înțelegeți diferența dintre castrare și sterilizare.. Castrare înseamnă o operație în care toate glandele sexuale ale unui animal sunt îndepărtate, în timp ce acestea nu sunt capabile să reproducă descendenți și nu prezintă nicio activitate sexuală.

În timpul sterilizării capacitatea de a avea copii este eliminată, dar glandele sexuale rămân. Producția de hormoni nu se oprește. În timpul operației, canalele deferente și trompele uterine sunt ligate sau doar parțial îndepărtate.Sistemul de reproducere al pisicii și al pisicii

Important! Castrarea este o metodă mai radicală de a face față sarcinilor nedorite. Dar este capabilă să oprească manifestările nedorite ale comportamentului agresiv în timpul sezonului de împerechere la bărbați și ajută la combaterea semnelor teritoriului. La femele, orice manifestări și semne de estrus încetează. - agresivitate, țipete puternice, emoție și mare activitate.

Când este necesară o intervenție chirurgicală

Dacă nu sunteți sigur dacă vă castrează câinele sau pisica sau nu, iată o serie de indicații pentru care o astfel de operație este pur și simplu necesară:

 1. Disfuncție ovariană la femei.
 2. Falsă pubertate la cățele, care se manifestă la femelele nelegate. De obicei, apare la 2 luni după ce a trecut căldura..
 3. Patologie uter si cancer.
 4. Tumori hormonale care se dezvoltă pe organele genitale externe.

Când este cel mai bine să faci și la ce vârstă

Dacă vorbim despre vârsta la care câinii și pisicile sunt castrate, atunci este mai bine să facem acest lucru după ce masculii ajung la maturitate sexuală și femelele primul est. Maturitatea fiziologică, adică vârsta potrivită pentru operație, la pisici apare la aproximativ 6-8 luni de la naștere și la câini de la 8 luni, dacă acestea sunt de dimensiuni reduse conform standardelor rasei și până la 18 luni, dacă rasa este mare.

pro

Această metodă, deși pare neplăcută, are avantaje fără îndoială:

 1. Animalele care au fost supuse unei intervenții chirurgicale sunt mai calme și mai ușor de manevrat.
 2. Dacă se efectuează castrarea, atunci nu se produc hormoni sexuali, ceea ce înseamnă că nu există un regim de vânătoare la femele.
 3. Comportamentul unei pisici după castrare se schimbă foarte mult, aceasta încetează să marcheze teritoriul pentru totdeauna.
 4. Pisicile și cățelele devin mai sănătoase, astfel de boli ale sistemului reproductiv precum chisturile, neoplasmele din ovare dispar.
 5. Dacă uterul este îndepărtat, acest lucru exclude apariția oricăreia dintre bolile sale, de exemplu, endometrita, piometru (boli purulente) și altele.
 6. Reduce riscul de a dezvolta cancer mamar la femei.
 7. La animalele sterilizate, studiile arată că speranța de viață crește cu aproximativ un an.
Știați? Oamenii de știință susțin că cei care iubesc câinii au tensiune arterială scăzută și niveluri scăzute de colesterol. Este mai puțin probabil să se îmbolnăvească și să aibă o sănătate mai bună., decât iubitorii de pisici. Sau poate că acest lucru se datorează pur și simplu faptului că iubitorii de câini sunt obligați să meargă mai des..
Pisică și câine

Minusuri

Castrarea câinilor și pisicilor are avantajele sale, dar există și dezavantaje. Operația poate provoca complicații, deoarece se efectuează sub anestezie generală.

Statisticile arată, de asemenea, că una din 20 de cățele cu vârsta cuprinsă între 6-7 ani și care cântăresc mai mult de 30 de kilograme dezvoltă incontinență urinară. Acest lucru se datorează schimbării tonului sfincterului din cauza lipsei de hormoni care au fost produși anterior..

afla cum se întâmplă estrul, cum se întâmplă câinii și pisici.

Pregătirea pentru operație

Pregătirea include un studiu obligatoriu al stării animalului. Este imperativ să treci teste de sânge, să faci ultrasunete ale organelor interne și examinarea cu raze X.

Scaunul este, de asemenea, testat pentru eventuale infecții. Dacă este o pisică sau o pisică, este necesară o astfel de analiză înainte de castrare, numai după aceea se poate prescrie o operație.

Înainte de procedura în sine, se recomandă menținerea unei diete de post pentru cel puțin 10-12 ore. Este interzis să se dea apă animalului cu 3-4 ore înainte de operație..Pregătirea

Unde să efectuați operațiunea

Totul depinde de dorința și capacitățile proprietarilor, precum și de dacă este posibil să aveți grijă de animal după procedură. Operația este posibilă acasă sau într-o clinică veterinară. În același timp, castrarea unui bărbat sau a unei femele, precum pisicile cu o pisică, are avantajele și dezavantajele sale în ambele cazuri..

Știați? Pisicile își folosesc de obicei laba dreaptă atunci când sapă. Dar pisicile în acest caz - stângaci.

În clinică

Cea mai ușoară și mai sigură opțiune. Operația se efectuează sub anestezie, pe o masă de operație care a suferit o dezinfecție aprofundată. Acest lucru vă permite să vă mențineți siguranța în timpul intervenției chirurgicale. În plus, dacă ceva nu merge bine, medicul are la îndemână, la îndemână, fondurile și medicamentele necesare pentru a-ți ajuta animalul. Există mai multe opțiuni de urgență aici.

Dacă este necesar, o pisică sau un câine de companie poate fi lăsat în spitalul de zi al clinicii (dacă este disponibil). Acest lucru vă va permite să verificați starea animalului după ce a fost castrat și să vedeți dacă există complicații..În clinicăÎn acest moment dificil și de criză, specialiștii monitorizează animalul de companie, controlează procesul de ieșire din anestezie și acordă primul ajutor, dacă este necesar. De obicei, animalele tolerează bine această operație, deci uneori poate fi efectuată acasă..

În ciuda faptului că există încă mai multe avantaje, iar operația într-o clinică este mai sigură pentru animalul însuși, castrarea câinilor și pisicilor are un argument împotriva ei - un serviciu destul de scump și taxe mari de spital.

Acasa

Recent, o acțiune similară a fost practicată acasă. De fapt, nu este în niciun fel inferior intervenției efectuate în spital. Desigur, pentru aceasta trebuie să invitați un specialist care să efectueze operația și să nu o facă singur! O astfel de procedură chirurgicală trebuie efectuată cu o pregătire adecvată și rămâne sub marea responsabilitate a medicului..

Știați? Pisicile nu închid ochii în timpul anesteziei. Ei nu văd ce se întâmplă și nu reacționează în niciun fel. Dar adesea după aceea, animalele de companie au disconfort datorită uscării corneei, prin urmare se recomandă îngroparea lacrimilor artificiale din când în când sau pentru o vreme închide pleoapele.
Castrarea acasăCastrarea câinilor și pisicilor acasă are avantajele și dezavantajele sale. Vestea bună este că nu experimentează stresul relocării și spitalizării..

Unele pisici se tem foarte mult să fie undeva în afara propriei case. Dacă animalul nu a fost vaccinat, operația la domiciliu reduce riscul de a contracta o infecție chiar în spital. O întâlnire cu un medic poate fi programată la o oră convenabilă pentru proprietari, ceea ce reprezintă un plus imens pentru oamenii ocupați.

Există un singur minus, dar destul de mare - este dificil să se asigure nivelul necesar de sterilitate al camerei.

Cel mai adesea operație castrare alege pentru bărbați, femelele preferă să fie sterilizate, află detalii despre castrarea câinilor și pisici.

Îngrijirea postoperatorie

După castrarea unei pisici sau câini, este important să vizitați un medic și să observați ce schimbări au loc în domeniul operațional. Indiferent dacă rana se vindecă, dacă a apărut o infecție sau supurație, dacă este necesar să se spele cusăturile.

Dacă animalul rămâne în clinică, toate procedurile necesare vor fi furnizate de specialiști. Deși este încă recomandat să vizitați un medic de mai multe ori după externare.După castrareDacă operația a fost efectuată acasă, proprietarul va trebui să petreacă mult timp pentru îngrijire, dar nu va fi necesar nimic complicat sau abilități speciale. Bebelușul lasă anestezie în prima zi, în câteva ore.

Se recomandă amenajarea unui loc cald și moale, dar fără lumină dură directă, deoarece acest lucru poate fi foarte iritant pentru animal după anestezie. Primele două săptămâni trebuie să clătiți și să procesați cusăturile. O regulă importantă de îngrijire după castrare este să vă asigurați că animalul de companie nu le linge..

Important! Pentru a vă asigura că animalul dvs. nu linge cusăturile, cel mai bine este să folosiți un guler sau o pătură albă bine cunoscute. Acestea previn accesul la răni și reduc riscul de infecție.

După îndepărtarea cusăturilor, ceea ce este cel mai bine făcut de un medic, nu este necesară nicio îngrijire specială.

Ce mâncare după procedură

Animalul nu mănâncă de obicei după operație. Dar apa trebuie așezată în apropiere. Puteți da puțin bulion cu conținut scăzut de grăsimi și apoi gătiți pe el jeleu special de fulgi de ovăz. Mâncarea ar trebui să fie ușor de digerat. În același timp, nu se poate trece brusc de la un tip de mâncare la altul. Este mai bine să dați mâncarea obișnuită, dar în cantități mai mici.După castrareOpțiunea ideală decât să hrănești o pisică sau un câine castrat este terci cu carne tocată. Ar trebui să fie bine gătit. Este bine dacă mai întâi este fulgi de ovăz. Trebuie să-i dai primele trei zile.

Mâncarea uscată trebuie să fie înmuiată în apă până când devine un lichid. Acest lucru trebuie practicat în primele zile până când animalul de companie poate mânca normal. Se poate da și conserve, dar în cantități mici. Principalul lucru este că animalul are pofta de mâncare..

Este important să știi elementele de bază ale unei nutriții adecvate pentru pisici și câini.

Posibile complicații

Majoritatea complicațiilor se datorează faptului că un animal care a fost castrat s-ar putea să nu-și revină bine după anestezie după operație. Acestea sunt letargie, vărsături, funcționarea deficitară a sistemului locomotor, stres. Când aceste și alte simptome apar la un câine sau o pisică, nu este nevoie să așteptați pentru a vedea dacă acestea dispar de la sine. Mai bine să mergeți imediat la consultația medicului.PisicăSângerarea din rană poate apărea frecvent. Adesea, cusăturile pot diverga din cauza activității ridicate a animalului sau a altor factori. Apar deseori infecții. Pot exista supurații, roșeață sau umflături ale marginilor plăgii. Adesea, după operație, apare o creștere a temperaturii, care apoi trece.

Una dintre consecințele castrării pisicilor și câinilor la o vârstă mare este incontinența urinară, care nu este periculoasă, dar creează unele probleme proprietarilor..

Trebuie să știu cum să-i pese și ce să hrănească pisica după sterilizare.

Deci, castrarea este o metodă fiabilă de prevenire a sarcinilor nedorite. Fiecare proprietar decide singur dacă este necesară o astfel de procedură pentru animalul său de companie. Dar trebuie amintit că operația vă permite să scăpați de simptomele neplăcute care apar în perioada de împerechere și de agresivitatea excesivă a animalului de companie. Procedura îi îmbunătățește chiar sănătatea. Castrează pisici și câini la vârsta la care a ajuns animalul de companie, dar cu cât mai repede, cu atât mai bine. Îngrijirea nu necesită multă abilitate - doar observați, monitorizați comportamentul și ajutați animalul de companie, dacă este necesar.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Animalele ar trebui castrate? Pregătirea și urmările