Ciobanesc german cu părul lung - câine pufos

Păstor german pufosMulți crescători de câini cred că păstorii germani cu părul lung sunt mai atrăgători decât câinii cu părul scurt. Într-adevăr, acești câini arată strălucitori. Dar trebuie să ne amintim că, pentru ca lâna lungă să rămână mereu superbă și frumoasă, trebuie îngrijită zilnic. Apariția acestor câini ciobănești provoacă încântare și admirație. Dar, în afară de părul lung, nu sunt deosebit de diferiți de păstorii germani cu părul scurt. Toți păstorii germani sunt animale îngrijitoare și iubitoare, loiale și foarte inteligente.

O scurtă istorie a originii rasei

Plimbându-se ciobanesc german cu părul lung searaRasa este cunoscută de la începutul secolului al XX-lea. Fosti păstori cu părul lung considerată o căsătorie, astfel de pui nu au fost recunoscuți nicăieri. Dar a fost imposibil să se controleze aspectul unor astfel de pui, deoarece aceștia ar putea fi născuți la câini cu părul scurt. Mulți crescători au ajuns la concluzia că grămada alungită și substratul rar este un defect de dezvoltare și au început să respingă acești câini. Unii crescători au susținut că nu sunt apți de muncă datorită substratului lor mic..

Multă vreme, astfel de câini ciobănești nu au fost recunoscuți de crescători și crescători, dar situația s-a schimbat în 1984. A fost fondat primul club de păstori germani cu păr lung. Astăzi există multe astfel de cluburi în întreaga lume. Mulți crescători sunt angajați în reproducerea numai a acestor câini ciobani. Rasa are mulți fani. În 2010, standardul rasei a fost adoptat oficial.

Principalele caracteristici ale păstorului german cu părul lung

După cum sa menționat mai sus, ciobanii cu părul lung nu sunt diferiți de câinii cu părul scurt. Au aceeași dispoziție și caracter, la fel capacitate mare de învățare și formare. Cu excepția faptului că în exterior sunt mult mai elegante și mai frumoase..

Rasa standard

Principalii parametri ai standardului rasei:

 1. Înălțimea la greaban masculilor nu trebuie să depășească 65 cm, femelele - 60 cm. Greutatea unui câine - 35-45 kg, femelele - 23-33 kg.
 2. Capul este în formă de pană. Ochii sunt medii, în formă de migdale, de culoare închisă.
 3. Urechile sunt verticale la profil, paralele între ele, de dimensiuni medii.
 4. Dinții sunt sănătoși și puternici, conform standardului, totul ar trebui să fie.
 5. Gâtul muscular, bine dezvoltat, fără pălărie.
 6. Coada este de lungime medie, atunci când se mișcă, nu se îndoaie mai mult decât linia din spate.
 7. Picioarele din spate sunt paralele, ușor înapoi. Picioarele drepte paralele, de asemenea.

Lana și culoarea ei

Alergat cu catelus cu blanăGena pentru părul lung este recesivă, astfel că puii cu părul lung se pot naște atât la câinii cu părul lung, cât și la cei cu părul scurt. Dacă doar persoanele cu părul lung iau parte la tricotat, atunci vor avea copii doar cu părul lung. Adesea, pentru a obține descendenți cu păr gros, se încrucișează cățelele (cu părul scurt) și masculii (cu părul lung), ale căror descendenți maturi primesc apoi scoruri mari la spectacole.

La 2,5 luni, puii sunt foarte pufoși, dar după năpârlire (15-16 săptămâni) arată ca frații lor cu părul scurt..

Ciobanesc german cu părul lung pe zăpadăCâini ciobănești germani cu păr lung, cu substrat au părul drept, lung și rigid de gardă. Substratul este puternic pronunțat, dar nu întotdeauna dens. Smocuri pe urechi, membre, mai ales groase pe coapse. Păr scurt pe picioare, cap, suprafața interioară a urechilor, partea din față a membrelor.

La persoanele fără substrat par de păr lung, moale și slăbit. Pe urechi și membre există păr lung care formează franjuri. Coada este mărginită cu un păr lung și moale, cu o pălărie. O despărțire evidentă se formează pe spate. Astfel de păstori nu participă la reproducere.

Ciobanesc german cu părul lung la spectacolCuloarea păstorului cel mai adesea negru sau negru. În reproducere, sunt acceptați indivizi negri, crem, zonari. Culori inacceptabile - foarte deschise și albe (patologie genetică), culoarea stratului nu depinde de lungimea grămezii.

Picioarele și pieptul Ciobanescului German sunt în mare parte de culoare roșie, deși nuanța poate fi mai deschisă sau mai închisă (roșu sau roșu închis, paie sau cupru aprins). Spatele animalului este mult mai întunecat.

Caracter și antrenament

Ciobanescul german cu părul lung este un câine rapid și flexibil, atletic și în formă. Profilul este puternic și puternic. Această rasă este reprezentată de indivizi mari, puternici, apărători și gardieni excelenți..

Temperament

Câine din această rasă perfect în toate, se adaptează perfect oricăror condiții de viață. Un sistem nervos puternic și stabil, o sănătate bună și o inteligență ridicată îl fac versatil.

Câinii ciobănești sunt implicați activ în activitățile armatei și ale poliției, lucrează ca salvatori și paznici.

ciobănesc german puteți începe în siguranță într-o familie cu copii mici. Animalul tratează copiii mici cu respect și tandrețe și, dacă este necesar, îi va proteja întotdeauna. Câinele va fi, de asemenea, tovarășul perfect pentru o singură persoană. Curajul natural și curajul vă permit să stați mult timp fără proprietar și să îl așteptați cu răbdare. Acestea nu se caracterizează prin lătrat gratuit și deteriorarea bunurilor casnice..

Încă din primele zile de la apariția sa acasă, animalul de companie alege intuitiv un lider, pe care îl va asculta toată viața..

Educație

Ciobanesc german cu părul lung și creșterea eiRegulile pentru creșterea unui păstor german cu păr lung nu diferă de creșterea unui păstor obișnuit. Animalul crește, așa că ascultarea ei este foarte importantă. Un cioban cu o manieră nepotrivită poate fi periculos pentru alții. Încă din primele zile de la apariția câinelui în casă, trebuie să începeți treptat să-l antrenați..

Prima regulă pe care un cățeluș trebuie să o înțeleagă este numele și locul. Nu permiteți câinelui să doarmă pe canapea, pat și cu atât mai mult cu proprietarul. Păstorul va crește mare, așa că ar trebui să aibă propriul său loc liber pentru a dormi și a se odihni.. La cursul general de instruire trebuie început la vârsta de șase luni a animalului.

Ciobanesc german cu părul lung sărind pe iarbăNatura a înzestrat acești câini cu o capacitate mare de învățare, performanță și inteligență. Este imperativ să educi un câine. Cu fiecare etapă de antrenament, câinii dobândesc noi abilități, inteligența se dezvoltă. Mulți reprezentanți ai acestei rase au un trecut eroic..

Se întâmplă să apară dificultăți în procesul de învățare, apoi să recurgă la ajutorul unui specialist. El va selecta un program de instruire și instruire. Dacă câinele stăpânește cu ușurință cursul general de antrenament, atunci în viitor puteți începe metode mai serioase de antrenament..

informatii suplimentare

La început, ciobanul a fost instruit în munca de serviciu și a fost folosit și ca păstor pentru oi. Dar, în timp, un câine din această rasă a început să înceapă ca un animal de companie obișnuit și însoțitor. Astăzi, reprezentanții rasei sunt foarte populari la diferite expoziții. Principalul criteriu este aspectul natural al animalului.

Întreținere și îngrijire

Păstrarea păstorilor germani cu părul lungCel mai bun loc pentru acest câine mare este voliera în curtea unei case private. Dar există excepții. Adesea, un câine ciobanesc se înțelege bine într-un apartament, pe care îl percepe ca un obiect de protecție și protecție. Principalul lucru în îngrijire:

 1. Pentru ca haina să nu verse mult, ar trebui pieptene de două ori pe săptămână. Pentru aceasta, utilizați o perie specială. Și, de asemenea, substratul este pieptănat cu atenție.
 2. Drăguț câine ciobanesc german cu păr lung odihnitSpălați-vă câinele pe măsură ce se murdărește.
 3. Ghearele de pe labe sunt tăiate, dacă câinele nu le macină pe asfalt în sine.
 4. A alege produse de îngrijire și furaje este necesar în mod responsabil, deoarece reprezentanții rasei sunt susceptibili la reacții alergice.

Câinii tratează bine alte animale, dar cu condiția să trăiască cu ele de mult timp. Se comportă precaut cu animalele necunoscute.

Alimente

Ciobanesc german cu părul lung - cap mareO componentă importantă a dietei unui câine este produs proteic. Produsele făinoase și dulci sunt interzise. O astfel de hrană este slab digerată și poate dăuna corpului câinelui. Adesea, câinii ciobănești au balonare, astfel încât nutriția câinelui trebuie monitorizată cu atenție. Un punct important este o mare parte din alimente. Un animal de companie nu ar trebui să mănânce în exces, dar și malnutriția este dăunătoare..

Fotografie inteligentă cu ciobanesc german cu părul lungCând este hrănit cu alimente naturale, dieta câinelui include:

 • carne, pește, terci;
 • produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi;
 • ouă, legume și fructe.

Când vă hrăniți cu alimente naturale, ar trebui adăugat un complex de vitamine și minerale.

Mulți oameni aleg hrana uscată pentru hrana câinelui lor. Astfel de alimente sunt de înaltă calitate, echilibrate și hrănitoare. Proteinele și carbohidrații ar trebui să fie prezenți în cantități mari, dar mai puține grăsimi.

Boli și sănătate

Ciobanescul german este un câine puternic, rezistent și robust, cu o sănătate destul de bună. Dar, ca și alți câini, există unii boli de rasă:

 • displazia articulațiilor șoldului și cotului, adesea boala este diagnosticată la persoanele tinere;
 • diverse boli oculare;
 • alergii, tendință la dermatită;
 • câinii negri sunt mai predispuși la tulburare decât persoanele de alte culori.

Speranța medie de viață este de 11 ani.

Puii cu părul lung care se joacăAstfel, Păstorul german cu părul lung este un protector excelent și un prieten de nădejde. Cine nu se teme de îngrijirea constantă a hainei și este gata să ofere mult spațiu și timp pentru plimbare, atunci aceasta este rasa ta. Și câinele, la rândul său, îi va oferi proprietarului dragoste și devotament nesfârșite..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ciobanesc german cu părul lung - câine pufos