O privire de ansamblu asupra grâului nutrițional pentru câini

Mulți proprietari de animale de companie preferă să-i țină pe alimente naturale, să gătească singuri mâncarea. Și practic principalul fel de mâncare într-o astfel de situație este terciul. Se potrivește bine cu carnea și legumele. Fără îndoială, cerealele pot fi numite un produs util. Cu toate acestea, întreaga lor valoare depinde în mare măsură de procesare.

Cu aproximativ 5 minute înainte ca produsul să fie complet gătit, puneți o treime din carne în tigaie. Cu toate acestea, este posibil să nu fie fiert, ci să fie adăugat crud chiar înainte de hrănire. Puteți face același lucru și cu legumele. De câteva ori pe săptămână, un ou de pui trebuie adăugat la dieta unui animal de companie cu patru picioare..

Nu vă bazați pe gustul câinelui și nu alcătuiți dieta prin ochi. Legumele ar trebui să reprezinte 20-30% din cantitatea totală de alimente din dietă. Făină de ovăz și fulgi datorită particularităților enzimelor pancreasului sunt administrate până la vârsta de 4-5 luni, altfel este plin de probleme de sănătate pentru câine.

Grisul conține doar carbohidrați. Vitaminele și microelementele nu sunt incluse în compoziție. Puteți da terci doar dacă vă recomandă un medic. Grisul este contraindicat categoric! Din această cauză, sunt posibile tulburări metabolice severe, până la moarte inclusiv.

Videoclipul va vorbi în detaliu despre cum să gătești terci de orez pentru animalul tău cu patru picioare..

Revizuirea produselor utile

Atunci când întocmiți o dietă, este necesar să abordați în mod responsabil alegerea produselor. Este necesar să se găsească un fel de echilibru între masa și valoarea energetică. Ar trebui să se oprească mai detaliat asupra cerealelor care trebuie administrate animalului dvs. de companie și a cerealelor dăunătoare..

Important! Puteți săra terciul. Dar acest lucru trebuie făcut numai după ce ea este gata. Nu uitați că animalelor care sunt predispuse la manifestarea urolitiazei li se prescrie o dietă săracă în săruri..

Terci de hrișcă

Hrișca este un produs ideal care poate fi fiert și dat unui prieten cu patru picioare. Cerealele de înaltă calitate conțin elemente precum fier, magneziu, calciu. A existat, de asemenea, loc pentru vitaminele B și proteinele vegetale. Toate aceste substanțe nu vor dispărea nici după gătit..

Terci de hrișcă bine și gătit corespunzător va avea un efect pozitiv asupra metabolismului animalului de companie. Cu acesta, puteți stimula funcționarea sistemului cardiovascular, crește imunitatea. Se recomandă să gătiți hrișcă până devine sfărâmicioasă.

Hrănirea animalului de companie cu orez

Orezul este un absorbant natural. Ajută la stimularea metabolismului. În plus, cerealele sunt considerate o sursă excelentă de vitamine, magneziu, fier și calciu. Este necesar să gătiți terci până când cerealele devin sfărâmicioase. După terminarea gătitului, produsul trebuie infuzat timp de o jumătate de oră..

Cel mai bine este să-i dai prietenului tău cu patru picioare orez neprelucrat. Acest lucru se datorează faptului că coaja conține o parte semnificativă din toți nutrienții. Cerealele fierte pot fi utilizate în scopuri medicinale. Ajută în caz de otrăvire.

Terci de grâu

Un produs similar conține o cantitate mare de vitamine, magneziu, zinc, iod. Ar trebui să se înțeleagă că boabele de grâu nu vor fi complet digerate. Cu toate acestea, reziduurile vor putea juca rolul unui fel de „perie” în intestine.

Trebuie să știți că în tăietură există mult amidon și făină. Din acest motiv, terciul este potrivit numai acelor prieteni cu patru picioare care se disting prin activitate sporită. În caz contrar, nu ar trebui să gătești și să-i dai animalului..

Terci de orz

Într-un similar hrana pentru câini conține vitamine în cantități mari. Există oligoelemente precum siliciu, fluor, crom. Trebuie înțeles că aceste substanțe nu pot fi absorbite complet de corpul animalului de companie..

Cu toate acestea, în esență, un astfel de terci nu poate fi numit dăunător, deoarece contribuie la reaprovizionarea corpului cu rezerve de energie. În plus, terciul de orz stimulează funcționarea tractului digestiv. Această cereală pentru câini nu poate fi considerată un produs complet. Nu este recomandat să-l dai constant.

Făină de ovăz și cereale

Făina de ovăz conține o cantitate mare de calciu, magneziu, potasiu, sodiu și o varietate de vitamine. Griturile cu fulgi de Hercules pot fi fierte pentru a diversifica dieta. Cu toate acestea, nu ar trebui să vă hrăniți animalul de companie în mod continuu cu aceste produse..

Important! Dacă câinele dvs. este predispus la urolitiază, astfel de terci nu ar trebui să fie gătit.!

Alimente interzise pentru animale de companie

Nu toate cerealele pot aduce beneficii unui prieten cu patru picioare.

Și ar trebui să luați în considerare cele dintre ele care nu pot fi date absolut câinilor:

  1. Mei. Studiile au arătat că această cereală este greu de digerat. Există posibilitatea de a obține volvulus. Acest produs nu are proprietăți benefice pentru un animal de companie, deci poate și trebuie aruncat.
  2. Porumb. Gătitul terci din acest produs și hrănirea acestuia animalului de companie este categoric contraindicat. Excepții fac dependența câinelui de știulete prefierte sau proaspete. Având în vedere că acest produs este sezonier, puteți totuși să vă răsfățați animalul de companie cu un tratament.
  3. Arpacaș. Această cereală poate provoca reacții alergice severe. Nu este absorbit de corpul animalului de companie. Prin urmare, îl puteți refuza.
  4. Manka. Produsul conține doar carbohidrați. Vitaminele și microelementele nu sunt incluse în compoziție. Puteți da terci doar dacă vă recomandă un medic. Poate fi necesară în momentul hrănirii nou-născutului. Ajută în tratamentul bolilor gastro-intestinale.

Selectarea produsului optim

Cum se face alegerea corectă în favoarea unei anumite cereale? În această privință, nu va funcționa pentru a fi ghidat de unele acțiuni standard, deoarece doi câini identici pot diferi în preferințe diferite. Și cu cât animalul este mai mic, cu atât este mai dificil să faci o alegere. La urma urmei, este necesar să se compună dieta corect, astfel încât să includă toate elementele utile într-o cantitate adecvată..

Trebuie remarcat faptul că pentru câinii decorativi, a căror greutate nu depășește 5 kg, este necesară o dietă cu vitamine. Aceasta înseamnă că trebuie să vă gândiți la achiziționarea de aditivi furajeri. Ghidat de recenziile experților, putem spune cu siguranță că orezul și terciul de hrișcă sunt considerate ideale pentru rasele mici de câini.

Pentru a crește un cățeluș, merită să recurgeți la utilizarea unei diete echilibrate. Mulți proprietari într-o astfel de situație preferă să cumpere furaje industriale. Cu toate acestea, există rase (de exemplu, Ciobanescul German) care sunt cel mai bine menținute cu hrana naturală. Experții cu experiență recomandă hrănirea cățelușului, care nu are încă un an, cereale din hrișcă și orez. Alte alimente pot fi administrate după un an..

Nu puteți trece brusc de la alimentele uscate la cele naturale. Dar nici nu este recomandat să întârziați cu acest lucru. Încercați să faceți totul în termen de două săptămâni. Asigurați-vă că vă hrăniți animalul cu probiotice, suplimente de vitamine..

Videoclip „Mă bucur să primesc mâncare”

Urmăriți videoclipul pentru a vedea cât de fericiți sunt animalele de companie atunci când își iau următoarea masă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » O privire de ansamblu asupra grâului nutrițional pentru câini