Ce fel de terci poate fi dat pisicilor?

Când compuneți o dietă completă pentru pisica dvs., nu uitați să includeți cereale acolo, care să ofere animalului dvs. de companie carbohidrații și fibrele necesare. În plus față de oligoelementele și vitaminele utile, cerealele contribuie la o bună saturație a corpului animalului și, de asemenea, ajută la uniformizarea și strălucirea hainei animalului de companie. Ce cereale se pot da pisicilor? Detalii în acest articol.

Pisicile nu trebuie să fiarbă terci de lapte de la un an, pentru a nu provoca o supraîncărcare a tractului digestiv..

Un animal de companie adult va mânca cereale fierte în carne sau bulion de pește cu pofta de mâncare. Tărâțul din apă din meniu de obicei nu prinde rădăcini, mai ales dacă animalul mănâncă alimente speciale. În acest caz, animalul dvs. de companie poate refuza cu totul acest tip de mâncare și poate trece doar la mâncare cumpărată..

Pentru ca cerealele să devină parte a meniului pentru a învăța o pisică să mănânce terci, începeți puțin și de la o vârstă fragedă. Lăsați cerealele să devină un plus plăcut și chiar o „delicatesă” la dieta principală.

Cerealele interzise în dieta pisicilor

Cerealele sunt digerate în corpul pisicii mult timp, deci există o serie de cereale „interzise” care perturbă activitatea întregului tub digestiv al unei pisici. Corpul animalului pur și simplu nu le poate asimila.. Acestea includ următoarele cereale:

 • Griş. Cel mai greu terci. Cercetări medicale recente arată că astfel de cereale nu ar trebui administrate nici măcar copiilor mici datorită digestibilității sale dificile. Grișul aduce și rău pisicilor. Parerea ca pisicile subtiri ar trebui hranite cu gris este gresita! Mai mult, din acest „tip” de hrănire o pisică poate muri..
 • Mei. Acest fel de mâncare este, de asemenea, foarte bogat în calorii și pune o presiune serioasă pe stomacul animalului..
 • Porumb și orz. Aceste cereale provoacă probleme digestive la 90% dintre pisici, deoarece induc flatulență și duc la constipație..
 • Orice fel de terci instant. În procesul de digerare a acestor alimente, se eliberează de 2 ori mai mult zahăr - unul dintre cele mai dăunătoare alimente pentru tractul gastrointestinal felin..

Cereale "necesare" pentru pisici

Multe boabe sunt bune pentru corpul felin. Acestea sunt ușor de digerat și cresc imunitatea animalului..

Orezul este considerat cel mai util pentru pisici. Mai mult, este mai bine să folosiți orez care nu a fost lustruit, deoarece conține mai multe oligoelemente și substanțe nutritive. Orezul stabilizează procesul de digestie în sine, îmbunătățește frecvența scaunelor. Este mai bine să gătiți terci de orez în bulion de carne și să adăugați bucăți de carne sau legume la porție.

Nu trebuie să puneți condimente, cu excepția unui vârf de sare, în terciul de pisică, deoarece acest lucru poate afecta grav animalul: poate duce la indigestie sau poate contribui la apariția bolilor gastro-intestinale..

Al doilea cel mai popular printre crescători este hrișca. Este bogat în carbohidrați, fibre, precum și proteine ​​sănătoase, care sunt bine sintetizate nu în grăsimi, ci în energie. Hrișca conține, de asemenea, mult fier și calciu, ceea ce este important pentru creșterea și dezvoltarea pisoilor..

Puteți da pisicilor terci în bulion de carne sau în lapte, dacă animalul este încă mic. Pentru o mai bună digestibilitate și valoare nutrițională, condimentați hrișca cu unt. De asemenea, trebuie să adăugați bucăți de carne gătită..

Un alt terci util este fulgii de ovăz. Puteți da ovăz laminat amestecându-l cu hrană pentru pisici, deoarece practica arată că multor animale de companie nu le place făina de ovăz. Cu toate acestea, această cereală este foarte necesară pentru corpul felin, deoarece conține o vitamină specială - biotina, care ajută la prevenirea bolilor de piele.. În plus, conține o gamă întreagă de substanțe utile.:

 • Potasiu;
 • Calciu;
 • Sodiu;
 • Magneziu;
 • Fosfor;
 • Zinc.

Făina de ovăz este singurul terci care poate fi gătit în lapte chiar și pentru o pisică adultă. Dacă fierbeți fulgi de ovăz în apă, amestecați-l cu legume și carne..

Un alt terci „corect” este orzul perlat. Scopul său principal din meniul pisicii este curățarea tractului digestiv. Pe lângă faptul că este bogat în vitaminele A, B și D, conține și fosfor, iod, precum și aminoacizi necesari corpului felin, care ajută la îmbunătățirea motilității intestinale, precum și la reacțiile alergice..

Orzul este cunoscut pentru proprietățile sale „antibacteriene” pentru întregul corp felin. Este mai bine să-l gătiți în bulion de carne și să serviți cu legume și carne tocată mărunt..

Cât terci să dai o pisică sau o pisică?

Prin natura lor, toate felinele sunt prădători, deci carnea este, fără îndoială, baza dietei, cu toate acestea, cerealele sunt importante și pentru corpul animalului de companie. Procentul său în dieta unui animal domestic nu trebuie să depășească 20%. Dacă nu respectați regulile, atunci pisica poate suferi o încălcare a microflorei intestinale, precum și să dobândească următoarele probleme de sănătate:

 • Reactii alergice;
 • Obezitatea;
 • Scăderea imunității;
 • Boli interne.

Mai ales cu atenție, trebuie să dați mâncăruri din cereale animalelor de casă castrate sau sterilizate, deoarece acestea sunt mai predispuse decât alții să aibă probleme cu tractul gastro-intestinal și obezitatea. Modul optim de introducere a cerealelor în dieta unei pisici sau pisici este de trei ori pe săptămână.

Astfel, este foarte important să găsiți o cale de mijloc atunci când compuneți meniul animalului dvs. într-un mod echilibrat. Este imposibil să-l hrănești numai cu carne, deoarece acest lucru duce la constipație, balonare, iar dominația alimentelor speciale poate distruge complet fiara, recompensându-l cu ciroză hepatică sau ulcer stomacal..

Prin urmare, atunci când planificați dieta pisicii sau pisicii dvs., nu uitați să includeți în ea mai multe feluri de mâncare sănătoase din cereale, de exemplu, hrișcă, orez și fulgi de ovăz, care nu numai că promovează o digestie bună, dar aduc și multe vitamine și minerale utile în corpul animalului..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce fel de terci poate fi dat pisicilor?