Dacă un câine este mușcat de o căpușă

Minunea s-a întâmplat. Acum ești proprietarul unui mic nod care scârțâie, cu o față adorabilă și labute amuzante. Emoțiile nu sunt la îndemână și nu există nicio limită pentru bucurie. Nu contează câte ghete și adidași se mănâncă. L-ai iertat deja pentru tot. Nicio lene de a ieși din apartamentele calde pe vreme rea se poate compara cu sentimentul de fericire și sentimentul de dragoste nemărginită pe care câinele ni-l dă cu generozitate. Pentru ea, principalul lucru este că proprietarul este acolo. În mâinile noastre viața unui animal de companie ne este complet încredințată. Cum să protejezi un prieten cu patru picioare de boală? Atâta timp cât ninge în afara ferestrei, nu există motive de îngrijorare, deoarece orice proprietar trebuie să-i administreze animalului său de companie un vaccin antirabic. Dar odată cu sosirea zilelor calde, de la an la an, fiecare proprietar responsabil se gândește la modul și care este cel mai bun mod de a-și proteja câinele de mușcăturile de căpușe care poartă boli periculoase.

Este mușcătura de căpușă periculoasă pentru un câine

În fiecare an, odată cu sosirea zilelor calde de primăvară, medicii trag alarma. Tot mai mulți oameni apelează la clinici de sănătate pentru ajutor după mușcăturile de căpușe. Mușcăturile de căpușe nu sunt, de asemenea, sigure pentru câini. Căpușele Ixodid pot transporta boli care necesită un tratament dificil. Chiar dacă căutați imediat ajutor de la un medic veterinar, din păcate, nu este întotdeauna posibil să salvați animalul ... Cel mai corect lucru este să vă asigurați animalul de companie de posibile probleme în avans. Dacă aveți grijă de acest lucru în avans, atunci mai târziu nu va trebui să fiți nervos și să cheltuiți mult timp și bani pe clinicile veterinare. Prin urmare, pregătim sania vara, iar protecția împotriva insectelor iarna..

Căpușă ixoidă a insectelor

O mușcătură de căpușă poate provoca boli periculoase

Zonele de habitat probabil al căpușelor

Cel mai adesea, puteți întâlni insecte periculoase într-o zonă împădurită, unde există o mulțime de iarbă înaltă și groasă, tufișuri joase și copaci. Căpușelor le place să se așeze în locuri cu umiditate ridicată, pe marginile unei păduri de foioase cu ferigi înalte. Căpușele nu trăiesc pe copaci înalți, adulții nu se ridică peste 1,5 metri. Se ascund în iarbă, unde pot fi mult timp fără hrană, așteptându-și prada..

Dacă locuiți în afara orașului sau doriți să vă duceți câinele cu dvs. la dacha la sfârșit de săptămână, asigurați-vă că căpușele sunt inconfortabile pe site-ul dvs.: puteți semăna plante respingătoare care resping căpușele (mușcată roz, lavandă, gălbenele) sau plante care conțin otravă naturală (piretrină), care are un efect dăunător asupra insectelor care suge sânge.

Acestea sunt câteva tipuri de mușețel: mușețel roșu caucazian (Pyrethrum carneum), roz (Pyrethrum roseum) și mușețel dalmatic cu frunze.

Un gazon scurt și un loc curățat de resturi vechi și frunze nu vor, de asemenea, paraziți pentru așezare. Dacă acarienii se găsesc adesea în zona dvs., atunci tratamentul chimic poate fi efectuat la începutul sezonului.

Dar când mergi în pădure după ciuperci și fructe de padure, ar trebui să ai grijă de tine și de gospodăria ta. Pre-tratamentul, hainele potrivite și vaccinarea obligatorie pentru câine sunt cheia unei veri calme..

Plante insecticide - galerie de imagini

Boli purtate de căpușe ixoidale

În sine, o mușcătură de căpușă pentru un câine nu prezintă un pericol special dacă căpușa nu este infectată cu una dintre posibilele boli. În alte cazuri, consecințele unei mușcături pot fi foarte dificile atât pentru animalul de companie, cât și pentru proprietar. Unele dintre bolile purtate de căpușe pot fi periculoase pentru oameni..

Boli și simptomele acestora (tabel)

BoalăSimptomePericol de infecție pentru oameni
PiroplasmozaCea mai frecventă boală la câini. Cauzată de diferite tipuri de babezii care distrug celulele roșii din sânge. Se manifestă destul de repede: câinele devine letargic, refuză mâncarea, bea mult, membranele mucoase devin galbene, temperatura crește, respirația scurtă și se dezvoltă tulburări gastro-intestinale (diaree cu particule de sânge), funcții insuficiente ale inimii, plămânilor, ficatului, rinichilor și ale altor organe. De regulă, urina este de culoare închisă - aproape neagră, maroniu sau roșu. Tratamentul este dificil, din păcate, nu întotdeauna reușit. Un câine vaccinat tolerează evoluția bolii mai ușor, are un prognostic bun pentru recuperare.Nu este periculos pentru oameni.
BorreliozaNumit de Borrelia. Simptomele apar după 2-3 săptămâni: febră, mers rigid, ganglioni limfatici umflați, insuficiență cardiacă, slăbiciune generală, apatie, apetit slab. Adesea cronice: boli articulare, probleme nefrologice, boli vasculare etc..Periculos pentru oameni, cauzează borrelioza (boala Lyme).
EhrlichiozaCauzat de Ehrlichia. Rickettsiae parazitează în interiorul celulelor (trombocite, monocite și granulocite). Simptomele apar în 2-3 săptămâni: febră epuizantă, slăbiciune, crampe, pleoape dureroase, dureri articulare. Există o creștere a ficatului și a splinei, în urină, conținutul de proteine ​​este crescut, numărul de trombocite și albumină în sânge este redus.Pierderea în greutate, hemoragii în globii oculari, mucoase, piele, sângerări nazale, anemie, dificultăți de respirație, sânge în urină, numărul de leucocite și trombocite în sânge redus. Poate evoluția latentă a bolii, care duce la leziuni severe ale măduvei osoase, ochilor, articulațiilor, ficatului etc..Unele tulpini sunt periculoase pentru oameni.
HepatozoozaInfecție parazitară. Infecția apare atunci când se înghite o căpușă. Simptomele apar pe fondul scăderii imunității, posibil după câțiva ani. Simptome: febră, scurgeri din ochi, slăbiciune, dureri articulare și musculare.Nu este periculos pentru o persoană.
BartonelozăFebra, slăbiciunea membrelor posterioare, inflamația articulațiilor, anemie, letargie, somnolență, scădere în greutate, diverse anomalii cardiace și vasculare, inflamație a pleoapelor. Posibile sângerări nazale, hemoragii la nivelul globilor oculari, vasculită cutanată, edem pulmonar, meningită. Este posibil ca simptomele să nu apară imediat, dar după câțiva ani. Poate provoca moarte subită fără disconfort vizibil.Unele tipuri de Bartonella sunt periculoase pentru oameni.

Toate aceste boli au consecințe grave pentru câine, în varianta cronică a evoluției bolii provoacă modificări ireversibile în organele interne, vasele de sânge, articulațiile etc. Piroplasmoza poate fi vindecată numai cu un tratament prompt, dacă se pierde timpul, este aproape imposibil să salvați câinele. Asigurați-vă că vă vaccinați împotriva piroplasmozei. Deși nu va proteja animalul de mușcăturile de căpușe, poate salva vieți dacă este infectat. Evoluția bolii după vaccinare este mai ușoară și șansele de recuperare sunt mult mai mari la animalul vaccinat.

Dacă bănuiți o posibilă infecție, dacă schimbați comportamentul sau nutriția câinelui, nu vă așteptați ca totul să dispară de la sine, contactați imediat medicul veterinar și efectuați un test de sânge folosind metoda PCR - doar aceasta este o garanție 100% a diagnosticului corect. Tratamentul imediat și perioada corectă de recuperare (dieta etc.) vor ajuta la menținerea câinelui în viață.

Cum se poate spune dacă un câine a fost mușcat de o căpușă

Nu întotdeauna căpușa care ți-a mușcat câinele va aștepta cu răbdare să o găsești. Se poate întâmpla și în acest fel: o căpușă bine hrănită va cădea de la sine și nici măcar nu puteți bănui că există pericolul de infectare. Urmărește-ți animalul de companie. Orice schimbare de comportament este motiv de îngrijorare. Dacă câinele a început să mănânce prost sau refuză complet să mănânce, nu răspunde la deliciile preferate sau bea mult, acesta poate fi unul dintre simptome. Dacă animalul este de obicei jucăuș și agil și acum nu vrea să meargă la plimbare, acesta este și un semn alarmant. Temperatura corporală crescută este întotdeauna un simptom al unei afecțiuni. Mai mult, câinele nu are neapărat nasul uscat. A existat un caz în care nasul unui câine a rămas umed la o temperatură corporală ridicată. Este posibil ca proprietarii să nu fi observat căpușa. Nu au acordat atenția cuvenită letargiei și pierderii poftei de mâncare, iar când au apărut alte simptome (urină închisă la culoare, diaree și probleme cu membrele posterioare), s-au adresat clinicii veterinare. Din păcate, timpul s-a pierdut și câinele nu a putut fi salvat.

câine după o plimbare

Dacă un câine este mușcat de o căpușă, trebuie să-i respectați comportamentul

Principalele semne ale manifestării piroplasmozei

 • letargie;
 • refuzul alimentelor și gustărilor;
 • o creștere a temperaturii (iar nasul poate fi umed și nu fierbinte);
 • urină închisă la culoare;
 • dificultăți de respirație;
 • galbenitatea membranelor mucoase;
 • sete intensă;
 • vărsături și diaree (adesea cu particule de sânge).

Ce trebuie să faceți dacă găsiți o bifă

După fiecare plimbare, ar trebui să examinați cu atenție câinele, acordând atenție locurilor cu pielea subțire, unde paraziților le place mai ales să suge (burtă, bot, suprafața interioară a picioarelor). Dacă căpușa este încă aspirată, îndepărtați-o cu grijă, încercând să nu strângeți și scoateți toată căpușa (împreună cu capul).

Cum să eliminați corect o bifă

Metodele vechi de îndepărtare a acarienilor folosind ulei nu vor ajuta; acarienii pot rămâne fără oxigen mult timp. În plus, cu cât acarianul rămâne mai mult în piele, cu atât este mai probabil să se infecteze. Există diferite instrumente pentru îndepărtarea căpușelor: o spatulă specială cu o fantă sau o seringă cu o buclă de prindere. Dacă nu aveți așa ceva la îndemână, puteți folosi un fir sau o pensetă, după ce ați tratat anterior căpușa însăși cu un agent parazit, de exemplu, amitrazină. Este necesar să picurați agentul direct pe căpușă de mai multe ori în decurs de 10-15 minute, acesta poate cădea de la sine, dar dacă nu, va fi mai ușor să-l scoateți. Cu o pensetă (sau un fir) apucăm căpușa de pielea însăși, o scoatem puțin, încercând să o scoatem în întregime. Nu îndepărtați căpușa cu mâinile pentru a nu vă infecta singur, deoarece căpușele pot transporta diverse infecții periculoase pentru oameni..

Citiți mai multe despre cum să vă ajutați animalul de companie în articolul nostru: Cum să scoateți o căpușă de la un câine acasă.

Desigur, ar fi minunat să ducem căpușa la laborator pentru analiză, dar nu fiecare oraș are astfel de laboratoare și nu există întotdeauna o astfel de oportunitate. Prin urmare, observăm cu atenție animalul de companie și, la cea mai mică suspiciune, ne grăbim să facem un test de sânge.

Cum să vă ajutați animalul de companie acasă

În cazul apariției oricăror simptome, este imposibil să ne așteptăm ca totul să dispară de la sine sau să se auto-mediceze în orice caz! Riscul de a vă pierde câinele este prea mare. Pentru tratament, sunt necesare medicamente serioase, picături și injecții. Nu te poți descurca fără ajutorul unui medic veterinar. Primul lucru este să luați câinele pentru un test de sânge. În timp ce așteptăm rezultatul, putem întreprinde unele acțiuni preventive..

Ce se poate face acasă până când analiza nu este gata și tratamentul principal nu a început.

 1. Locul mușcăturii trebuie tratat cu verde strălucitor, iod sau alt antiseptic care conține alcool.
 2. Evitați deshidratarea câinelui: beți des în porții mici, puteți injecta lichid rectal.
 3. Dacă clinica veterinară este foarte departe și nu este posibil să obțineți rapid asistență veterinară, puteți injecta câinele cu medicamente antiparazitare (numai după o consultație prin corespondență cu un medic veterinar).

Tratamentul suplimentar trebuie efectuat sub supravegherea unui specialist, deoarece medicamentele sunt toxice nu numai pentru agenții patogeni, ci și pentru animalul de companie. Este important să alegeți medicamentul potrivit și dozajul acestuia, este necesară o abordare individuală a fiecărui animal, luând în considerare starea acestuia, greutatea, tendința la alergii etc. După utilizarea terapiei antiparazitare, medicii veterinari prescriu hepatoprotectori, vitamine, medicamente pentru menținerea inimii etc. Terapia de reabilitare necesită răbdare și control constant. Câinele are nevoie de o dietă specială (îndepărtați legumele crude, reduceți consumul de grăsimi și proteine, creșteți cantitatea de produse lactate fermentate din dietă), o dietă și monitorizarea repetată a testelor. Rinichii, inima și sistemul respirator trebuie verificate, deoarece unele complicații sunt posibile după tratament.

Prevenirea căpușelor la câini

Este important să înțelegeți că este mai bine să aveți grijă de animalul dvs. de companie în avans decât să petreceți ore lungi în clinici veterinare, îngrijorându-vă de secția dvs. Prevenirea piroplasmozei nu este atât de dificilă: principalul și, probabil, cel mai important lucru este vaccinul. Un câine vaccinat, chiar și după ce a fost mușcat de o insectă infectată, va tolera mai ușor boala. Dar chiar și o vaccinare nu garantează 100% protecție împotriva mușcăturii, prin urmare, atunci când mergeți la natură, este necesar să utilizați opțiuni de protecție suplimentare.

Pentru prevenire, utilizați mijloace de protecție externe și interne împotriva căpușelor. Astăzi, farmaciile veterinare oferă pastile cu doză unică, gulere cu acțiune îndelungată, brelocuri cu ultrasunete, picături de greabăn, spray-uri, pulberi și șampoane. Conform principiului acțiunii, pot fi agenți insectoacaricide (aceștia acționează asupra sistemului nervos al insectelor și îi omoară, provocând paralizie) și repelenți (resping insectele). Comprimate masticabile - insectoacaricid sistemic. Medicamentul este absorbit în fluxul sanguin al câinelui, paraziții insectelor (căpușe, purici, păduchi și chiar țânțari) mor instantaneu la contactul cu sângele în timpul unei mușcături. Gulerele, picăturile și unele spray-uri sunt insectoacaricide nesistemice. Medicamentul se acumulează în stratul subcutanat, foliculii de păr și apoi se răspândește uniform pe întreaga piele. Insectele sunt ucise prin contactul cu pielea și părul animalului. Pulberile, unele mărci de spray-uri și șampoane pot fi insecte-acaricide sau respingătoare (resping insectele). Sperie insectele nedorite și, popular astăzi, brelocurile cu ultrasunete.

Breloc cu ultrasunete

Protecție non-chimică împotriva căpușelor și puricilor. Principiul de funcționare al brelocului este că acesta emite un semnal cu ultrasunete care este inaudibil urechii umane, dar irită căpușele și puricii. Insectele în panică încearcă să-și părăsească habitatul sau să devină incapacitate. În plus, semnalul împiedică larvele să se dezvolte din ouă, excluzând astfel o posibilă reinvazie. Nu este periculos pentru animale. Brelocul este atârnat de guler, emițătorul este îndreptat către câine. Pentru o funcționare corectă, se recomandă purtarea constantă a brelocului, îndepărtându-l doar în timpul scăldatului. Puteți plasa emițătorul în locul în care doarme câinele. Non-toxic. Poate fi utilizat pentru animale slăbite și în vârstă. Emițătorul este valabil timp de 9 luni.

Bifați brelocul

Ecografia este iritantă pentru căpușe, purici și alte insecte

Gulere

Insectoacaricidul nesistemic, cu care gulerul este impregnat, este distribuit peste stratul subcutanat și acționează asupra căpușelor, puricilor și altor insecte atunci când intră în contact cu părul sau pielea câinelui. Au o protecție pe termen lung. Unii producători garantează până la 7 luni de utilizare continuă. Gulerul este bine fixat în jurul gâtului animalului. Are un miros aparte, poate provoca o reacție alergică la un animal de companie. Au restricții de utilizare: vârstă, alergii la câini, etc. Uneori poate fi necesară o protecție suplimentară - tratarea labelor și a abdomenului cu spray-uri.

Guler din căpușe Foresto

Protejează împotriva căpușelor, puricilor, păduchilor și altor paraziți până la 8 luni

Picături la greabăn

Agenți insectoacaricide de acțiune nesistematică. Se aplică în sens vertical greabănului sau locurilor inaccesibile pentru lins. Durata medie a protecției este în termen de o lună. Moderat toxic, inodor. Nu este recomandat contactul animalului cu copii mici timp de 2 zile după tratament. A se utiliza pe animale care alăptează, slăbite și alergice, așa cum este recomandat de un medic veterinar. Respectați regulile de lucru cu substanțe chimice.

Important! Pentru ca medicamentul să funcționeze, pe piele trebuie să se formeze un fel de film gras, din cauza căruia substanța activă este distribuită uniform pe pielea animalului. Pentru a face acest lucru, nu spălați câinele cu 2 zile înainte de tratament și cu 2 zile după acesta..

Picături populare acaricide insecticide pentru căpușe (galerie)

Norme de siguranță atunci când lucrați cu substanțe chimice

Când lucrați cu substanțe chimice, trebuie respectate anumite reguli pentru a evita o posibilă otrăvire..

 • folosiți mănuși în timpul lucrului;
 • nu mâncați, nu beți și nu fumați;
 • urmați cu strictețe instrucțiunile de utilizare și doza necesară;
 • nu depozitați ambalajul deschis (sticla) dacă nu a fost utilizat tot produsul;
 • flacoanele, pipetele, seringile folosite se ambalează ermetic într-o pungă de plastic și se elimină;
 • după tratament, spălați-vă fața și mâinile cu apă caldă și săpun.

Spray

Spray-urile pot fi insecte-acaricide și repelente. Perioada de valabilitate, de regulă, nu depășește 1 lună. Unele mărci recomandă re-tratament după o săptămână. Spray-urile repelente nu sunt toxice, nu au restricții de utilizare. Spray-urile insectoacaricide sunt puțin toxice, dar la prelucrare este necesar să urmați câteva recomandări: tratați câinele în aer curat, aplicați medicamentul pe strat împotriva creșterii acestuia, nu lăsați produsul să se lingă până nu este complet uscat. Poate fi folosit la puii de peste 8 săptămâni. Are un miros caracteristic. Necesită procesare regulată în timpul sezonului.

Pulverizează din căpușe Bare

Protecția împotriva insectelor va dura 2 săptămâni

Şampon

Dacă câinele este alergic, slăbit după o boală sau este un cățeluș mic și nu este posibil să aplicați picături, gulere sau spray, atunci șampoanele pentru purici și căpușe vă vor ajuta. Conținutul de insectoacaricid din acestea este scăzut, dar șampoanele acționează și direct la aplicare. Dacă în timpul scăldatului vă puteți salva animalul de companie de la paraziți, atunci la următoarea plimbare el poate atașa cu ușurință altele proaspete. Șampoanele conțin uleiuri esențiale care resping insectele nedorite, dar gradul de protecție este slab.

Salopetă din căpușe

O măsură suplimentară pentru a vă proteja animalul de companie de căpușe este salopeta anti-căpușe. Nu este suficient să îmbraci pur și simplu câinele în salopetă pentru a preveni un atac de paraziți. Vorbim despre salopete speciale echipate cu pliuri-capcane speciale, care împiedică mișcarea căpușei în sus și sunt impregnate cu un agent acaricid, la contactul cu care căpușa moare. Aceste pliuri sunt situate pe picioare, abdomen și gât. Fundul chiloților, decolteului și orificiului cozii sunt echipate cu benzi elastice groase, ceea ce face dificilă căpușele să se târască în interior sub salopetă. Țesătura pentru fabricarea unor astfel de salopete este de obicei bumbac (uneori cu adăugarea de materiale sintetice), în principal în culori deschise. Trebuie avut în vedere că vara, câinele poate fi fierbinte, iar animalul poate avea insolatie. Dar pentru cei care urmează să vâneze sau să meargă în pădure după ciuperci, un astfel de accesoriu poate fi util.

Salopetă din căpușe

Protejează câinele de căpușe datorită tăieturii speciale

Remedii populare (tabel)

Tabelul conține aproape toate remediile care pot fi cumpărate de la orice farmacie veterinară. Caracteristicile lor detaliate, posibilele efecte secundare și caracteristicile aplicației vă vor ajuta să faceți alegerea corectă.

Formular de eliberareNumeProducătorDescrierePerioada de protecție a bifelor
Tabletă masticabilăBravecto / BraveсtoMSD Animal Health (Austria)Insectoacaricid sistemic. Ingredientul activ este fluralaner. Acționează asupra puricilor și căpușelor. Există recenzii pozitive în tratamentul demodicozei. Când intră în tractul digestiv, este absorbit rapid și ajunge în sânge. Provoacă paralizia și moartea paraziților. Începe să acționeze la 4 ore după administrare. Durata unui comprimat este de 3 luni. Disponibil în 5 doze (în funcție de greutatea câinelui). Toxicitate scăzută sub rezerva dozării. Are limitări: nu este permis să luați medicamentul la animale sub 8 săptămâni și cu o greutate mai mică de 2 kg. Are gust de carne, animalele o mănâncă cu plăcere ca delicatesă.3 luni
Frontline NexgardMerrill (Franța)Insectoacaricid sistemic. Ingredientul activ este afoxolaner. Este activ împotriva a 8 tipuri de căpușe și 2 tipuri de purici. Poate fi utilizat în tratamentul demodicozei. Acționează prin sânge. Insectele sunt ucise atunci când sunt mușcate. În termen de 30 de minute de la ingestie, începe să acționeze asupra puricilor. În primele 6 ore, puricii mor, 48 de ore - căpușe. Medicamentul va dura 4 săptămâni. Disponibil în 4 doze pentru câini de diferite greutăți. Toxicitate scăzută la dozele recomandate. Are limitări: nu este permis să luați medicamentul la animale sub 8 săptămâni și cu o greutate mai mică de 2 kg. Are gust de carne de vită, animalele o mănâncă ca o delicatese.1 lună
Picături la greabănAdvantixBayer (Germania)Insectoacaricid de acțiune nesistemică (nu intră în acoperire). Ingredientul activ este permetrina. Activ împotriva căpușelor, puricilor, țânțarilor și altor paraziți ai insectelor. Se acumulează în stratul de grăsime subcutanat, acționează atunci când o insectă intră în contact cu pielea, cel mai adesea căpușa cade fără a avea timp să muște sau moare când este mușcată. Toxicitate scăzută.Sigur pentru cățelele însărcinate și care alăptează. Valabil până la 4 săptămâni.1 lună
Frontline ComboMerrill (Franța)Insectoacaricid de acțiune nesistematică. Ingredientele active sunt fipronil și S-metopren. Funcționează împotriva puricilor și căpușelor. Medicamentul se acumulează în stratul de grăsime subcutanat și este distribuit uniform pe tot corpul. La contactul cu pielea, insectele sunt deteriorate de sistemul nervos și mor. Puricii mor în 24 de ore, căpușe - 48 de ore după tratament. Toxicitate scăzută. Protecția împotriva căpușelor va dura 4 săptămâni, împotriva puricilor - până la 12 săptămâni. Sigur pentru cățelele însărcinate și care alăptează.1 lună
Hartz / HartzHartz Ultra Guard (SUA)Insectoacaricid de acțiune nesistematică. Ingredientul activ este fenotrina. Medicamentul se acumulează în stratul de grăsime subcutanat. Activ împotriva puricilor, căpușelor și țânțarilor. Funcționează la 24 de ore după aplicare. Disponibil în diferite doze (în funcție de greutatea câinelui). Protecția va dura 30 de zile.1 lună
Canina / Canina Petvital Novermin Spot-onCanina pharma Gmb (Germania)Insecticidul este un agent de respingere nesistemic (nu intră în fluxul sanguin), se acumulează în straturile superioare ale pielii și se distribuie pe tot corpul. Acționează împotriva căpușelor, puricilor etc. Respinge, provoacă deshidratare și sufocă parazitul. Toxicitate scăzută, nu provoacă reacții alergice. Sigur pentru copii și animale tinere. Repetați tratamentul în fiecare săptămână.1 săptămână
Picături de purici BeapharBeaphar B.V. (Olanda)Insectoacaricid de acțiune nesistematică. Acționează împotriva puricilor, căpușelor, păduchilor etc. Ingredientul activ este diazinonul. Toxicitate scăzută la doza recomandată. Protejează împotriva căpușelor timp de 2 săptămâni, împotriva puricilor timp de 3.2 saptamani
LeopardAgrovetzashchita (Rusia)Insectoacaricid de acțiune nesistematică. Este activ împotriva căpușelor, puricilor, păduchilor etc. Este eficient împotriva râiei sarcoptice și a acarienilor urechii (otodectoză). Ingredientele active sunt fipronil, diflubenzuron și dicarboximidă. Se distribuie pe piele, se acumulează în glandele sebacee. Provoacă paralizia și moartea insectelor. Este produs în diferite doze. Are limitări: animalele sub 8 săptămâni și care cântăresc mai puțin de 2 kg nu au voie să ia medicamentul. Acțiunea remediului durează 1-2 luni. Re-procesare nu mai mult de o lună mai târziu.1 lună
InspectorNPF Ecoprom CJSC (Rusia)Medicament insectoacaricid și antihelmintic. Ingredientul activ este fipronil, moxidectina. Este activ împotriva diferitelor tipuri de căpușe, purici, păduchi, nematode intestinale, viermi ai inimii etc. Este eficient împotriva otodectozei, a râiei sarcoptice și a demodicozei. Disponibil în diferite doze (în funcție de greutatea câinelui). Prelucrarea o dată la 4-6 săptămâni în timpul sezonului. Moderat toxic. Dacă se respectă doza, nu provoacă reacții alergice și efecte secundare. Are limitări: animalele sub 8 săptămâni și care cântăresc mai puțin de 2 kg nu au voie să ia medicamentul. Contactul cu copiii nu este permis în primele 2-3 zile după procesare.1 lună
RostopascăNPF Ecoprom CJSC (Rusia)Agent antiparazitar insectoacaricid de acțiune nesistemică. Ingredientele active sunt fipronil, permetrin. Eficient pentru otodectoză, râie sarcoptică. Este activ împotriva căpușelor, puricilor, păduchilor etc. Protecția împotriva puricilor durează 3 luni, împotriva căpușelor 1 lună. Toxicitate scăzută. Poate fi utilizat de la vârsta de 2 luni la câinii cu o greutate mai mare de 2 kg. Limitați contactul cu copiii în termen de 48 de ore de la procesare.1 lună
GulerKiltixBayer (Germania)Insectoacaricidul acționează asupra puricilor, păduchilor, păduchilor și căpușelor ixodide.
Ingredientul activ este propoxur, flumetrina. Poate fi utilizat la câini cu vârsta peste 3 luni. Înspăimântă insectele, la contactul paraziților cu lână provoacă paralizie și moarte. Oferă protecție până la 6 luni (cu uzură continuă).
6 luni
BolfoBayer (Germania)Insectoacaricidul acționează asupra puricilor, păduchilor, păduchilor și căpușelor ixodide.
Ingredientul activ este propoxur. Poate fi utilizat la câini cu vârsta peste 3 luni. Înspăimântă insectele, la contactul cu lâna provoacă paralizie și moarte. oferă protecție împotriva puricilor până la 4 luni și împotriva căpușelor ixodide până la 2,5 luni (cu uzură continuă).
2,5 luni
Foresto®Bayer (Germania)Insectoacaricidul acționează asupra puricilor, păduchilor, păduchilor și căpușelor ixodide.
Ingredientul activ este imidacloprid, flumetrina. Poate fi folosit la puii de peste 7 săptămâni. Înspăimântă insectele, când paraziții intră în contact cu lâna, provoacă paralizie și moarte. Oferă protecție până la 8 luni (cu uzură continuă).
8 luni
Hartz / HartzHartz Ultra Guard (SUA)Insectoacaricidul acționează asupra puricilor și căpușelor.
Ingredientul activ este tetraclorvinfos. Se aplică la puii de peste 6 săptămâni. Respinge insectele, iar la contactul cu lâna provoacă paralizie și moarte. Oferă protecție până la 7 luni (cu uzură continuă).
Sapte luni
Beaphar ungezieferbandBeaphar B.V. (Olanda)Insecticid cu acțiune de contact. Ingredientul activ este dimpilat (diazinon). Acționează asupra puricilor, păduchilor, păduchilor și căpușelor ixodide. Clasa de toxicitate - moderat periculoasă. Se aplică câinilor cu vârsta peste 6 luni.
Protecția împotriva căpușelor va dura 2 luni, împotriva puricilor - 5 luni.
2 luni
Clubul RolfNPF Ecoprom CJSC (Rusia)Insectoacaricid de acțiune nesistematică. Protejează timp de 4 luni de purici, timp de 3 luni de căpușe. Ingredientul activ este fipronil, permetrin. Insectele mor în contact cu pielea animalelor. Medicamentul este netoxic pentru animale, inodor. Nu se recomandă utilizarea împreună cu alte acaricide. Poate fi utilizat de la vârsta de 2 luni.3 luni
LeopardAgrovetzashchita (Rusia)Gulerul insecte-acaricide. Acționează asupra puricilor, păduchilor, căpușelor. Ingredient activ - fipronil.
La contactul cu pielea și părul unui animal, acesta provoacă paralizie și moartea paraziților. Are un miros aparte, poate provoca alergii la animalul de companie.
Protecția împotriva căpușelor este eficientă timp de 4 luni, împotriva puricilor și păduchilor - 5 luni.
4 luni
RostopascăNPF Ecoprom CJSC (Rusia)Gulerul insecto-acaricid cu acțiune de contact nesistemică. Acționează asupra puricilor, păduchilor, căpușelor. Ingredientul activ este diazinon. Se acumulează în stratul subcutanat. La contactul cu pielea și părul unui animal, acesta provoacă paralizie și moartea paraziților. Produs pentru diferite perioade de protecție - 1,2,4 luni.
Începe să lucreze activ la 2 zile după aplicare. Nu se recomandă utilizarea în cazul în care au fost utilizați alți agenți acaricide. Potrivit pentru câinii cu vârsta peste 8 săptămâni. În cazuri rare, poate provoca alergii (ochi apoși, mâncărime, salivare).
1 - 4 luni
SprayLeopardAgrovetzashchita (Rusia)Sprayul acțiune nesistemică sistemică împotriva puricilor, păduchilor, păduchilor, căpușelor ixodide și sarcoptoide.Nu este absorbit în circulația sistemică, se acumulează în epidermă, foliculii de păr și glandele sebacee, afectează paraziții la contact. Protejează 2 săptămâni de căpușe, 4 săptămâni de purici. Ingredientul activ este fipronil. Se recomandă efectuarea procesării în aer liber. Nu permiteți câinelui să lingă medicamentul până când haina nu este complet uscată. Are un miros caracteristic. Toxicitate scăzută atunci când este utilizată corect.2 saptamani
RolfClubNPF Ecoprom CJSC (Rusia)Spray insectoacaricid pe baza unei formule unice cu două componente (fipronil, piriproxifen). Protejează animalul de companie de căpușe ixodide, purici, păduchi, păduchi.
Poate fi utilizat în timpul sarcinii și alăptării. Protecție împotriva căpușelor 1 lună. Protecție împotriva puricilor 3 luni. Se recomandă efectuarea procesării în aer liber. Nu permiteți câinelui să lingă medicamentul până când haina nu este complet uscată. Are un miros caracteristic. Foarte toxic.
1 lună
BeapharBeaphar B.V. (Olanda)Sperie insectele. Ingredientele active sunt un amestec de uleiuri naturale (margose și lavandă). Sperie puricii, căpușele, țânțarii. Uleiul Margoza are efecte antibiotice, antifungice și antivirale, îmbunătățește aspectul stratului, reduce mâncărimea din mușcăturile de insecte și elimină mirosul neplăcut al animalelor. Absolut sigur. Potrivit pentru puii de la 12 săptămâni, pentru animalele însărcinate și care alăptează.1 lună
Hartz / HartzHartz Ultra Guard (SUA)Insectoacaricidul acționează asupra puricilor și căpușelor.
Ingredientul activ este tetraclorvinfos. Ucide și respinge insectele adulte. Acțiunea începe la 5 minute după tratament. Se aplică la puii de peste 6 săptămâni, recomandat în aer liber. Nu permiteți câinelui să lingă medicamentul până când haina nu este complet uscată. Are un miros caracteristic. Toxicitate scăzută atunci când este utilizată corect
1 săptămână
Frontline / FrontlineMerrill (Franța)Insectoacaricidul acționează asupra puricilor și căpușelor. Ingredientul activ este fipronil. Utilizat pentru prevenirea dermatitei alergice la purici. Nu lăsați preparatul să se lingă până când haina nu este complet uscată. Nu este recomandat să înotați în iaz timp de 2 zile după tratament. Foarte toxic.
Poate fi utilizat în timpul sarcinii și alăptării. Re-procesare nu mai devreme de o lună.
1 lună
ChitstotelNPF Ecoprom CJSC (Rusia)Insectoacaricid de acțiune nesistematică. Activ împotriva puricilor și căpușelor - Ingredientul activ este permetrina.
Permis pentru utilizare la câini cu vârsta peste 2 luni.
Este necesar să se limiteze contactul copiilor cu animalele în primele 12 ore după tratament. Se recomandă tratamentul în aer liber. Are un miros ciudat. Toxicitate scăzută. Repetați tratamentul la fiecare 7-10 zile pe parcursul întregului sezon de primăvară-vară.
1 săptămână

Recenzii

Feedback-ul proprietarilor de câini care utilizează diferite remedii va ajuta la determinarea modului de tratare a animalului de companie. Uneori este logic să folosiți mai multe instrumente în complex simultan, dacă nu este interzis de producător. În plus, puteți achiziționa un breloc cu ultrasunete sau, când mergeți în pădure, tratați labele câinelui cu un spray suplimentar. Fiecare proprietar alege opțiunea cea mai convenabilă, practică și de încredere pentru el însuși pe baza propriei experiențe. Pentru unii, prioritatea va fi prețul, pentru alții - ușurința utilizării. În orice caz: alegerea este a ta. Principalul lucru este că animalul de companie este cât mai protejat posibil de mușcăturile de căpușe..

Mușcăturile de căpușe pot fi foarte periculoase pentru animalele noastre de companie și chiar pot duce la moartea câinelui. Cel mai important lucru este prevenirea și vaccinarea în timp util. Unii proprietari nu își vaccinează animalele de companie pentru a nu le pune sănătatea în pericol, neștiind că tratamentul cu medicamente complexe în caz de infecție va face mult mai mult rău decât un vaccin sau picături la greabăn. Asigurați-vă că vă vaccinați! Alegeți o protecție fiabilă și confortabilă pentru prietenul dvs. Nu economisiți pe devotat și iubitor altruist, întâlnindu-ne cu bucurie de la locul de muncă și ocupând scaunul nostru preferat imediat ce ne ridicăm pentru o secundă ... Fie ca animalele noastre de companie să fie vesele și sănătoase și să ne bucure în fiecare zi cu lătrat vesel, dând din coadă fericit.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Dacă un câine este mușcat de o căpușă